X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beto ją nam chustę tkana splotem skosno-krzyzowym ;).
    Motam w kangurka a ostatnio też w kieszonek ;)
    Mąż chce nosiło ale wiadomo to dopiero gdy Antoni usiadzie ;)
    A ją chodze z małym nawet do restauracji czy kawiarni. Jutro jedziemy na cmentarz.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka rozmiarowka jest ciulowa w ciuszkach , ja wczoraj ubralam jej kombinezon r. 52 :D
    Na oko wyglądał ok a moja panna wyglądała jak rozgwiazda, taki duży na nią :D
    Musialam w tym ją wziac bo glupia wypralam dwa inne

• moka89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Czy to znaczy, że ja też jej pić nie powinnam, czy tylko dziecku nie dawać?
    Idąc tropem, że pokarm nie tworzy się z tego, co je kobieta, to twoje bączki nie zaszkodzą Dawidkowi :) sorka za dosłowność :)

agniesja lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idziecie na cmentarz z dziećmi ?
    My wczoraj mielismy jechać a plany sie zepsuly , dzisiaj za to jedziemy a roksana zostaje z moja siostra i tata

• moka89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy do rodziców, zostawiamy u nich auto, bierzemy wozek i idziemy na spacer zapalić znicze dziadkom i pradziadkom. Ma byc ciepło, wiec połączymy przyjemne z pożytecznym ;) Na mszę na cmentarzu nie idziemy

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy autem ,zostawiamy je na parkingu a potem przekładamy Lene do wózka i idziemy na spacer tak jak moka89. Zapalimy znicze a mamy tego trochę. Jest cudowna pogoda wiec trzeba korzystać. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już nosimy rozm. 68 i pieluchy 3, od dłuższego czasu.
    Myślałam, że jeszcze kupa czasu do ubranek 68, bo wydawały mi się jakieś takie długie, a tymczasem tydzień temu wyjęłam na próbę bodziaki 68 i już ledwo je na młodej dopinam, a pajace są minimalnie za długie albo w sam raz :D No ale rozmiarówka rozmiarówce nie równa, np h&m ma większe ciuszki i takie akurat zgadzające się z wiekiem moich dzieci.
    I to 68 to niby rozmiar 3-6 miesięcy, ale jak kupiłam na allegro zimowy kombinezon reserved 3-6 miesięcy, to spokojnie roczne dziecko w nim pochodzi, a młoda w nim to rozgwiazda, tak jak Staraczka napisała :D No ale git, posłuży na dłużej, skoro te moje dzieci to podobno takie wyroślaki :)

Ale cudna pogoda <3 <3 <3 Wczoraj młoda spała mi ciurkiem 4h, z krótką przerwą na cyca - 2h na spacerze, w domu szybki cyc i spała jeszcze w kombinezonie przy oknie kolejne 2h.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie u nas koszmarna nocka , troche ludu u rodziców bylo tzn kuzynka z mezem i dzieciakami , gapila sie na nia jak na lustro a mala plakala nam i co godzinę wstawalismy na zmiane , znowu fiolety pod oczami :/

Dzuls to ladnie ci mloda rośnie , ja biore ciuszki na oko , nie patrze na rozmiary bo to bez sensu a i tak większość na metce ma 0-3 i 3-6

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:21

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

U nas Nocka znowu fajna i mama wyspana :-) Poszłam spać o 21 a wstałam o 7 z dwoma przerwami na szybkie karmienia :-). U nas dieta bezbialkowa sprawiła że mała jest dużo spokojniejsza i lepiej śpi. Nie pręży się przez sen i nie budzi się co godzinę. Dodatkowo dostaje co 4h delicol i buzia uśmiechnięta :-)

My pampersy nosimy 3 Od jakiś 2ch tygodni, body rozm 68 a spodenki 62.
    Ale fakt rozmiar rozmiarów nie równy.

Starsznie Wam zazdroszczę dzisiejszych spacerów. My minimum do wtorku musimy siedzieć w domu i to też pod warunkiem że się będę dobrze czuła. Rafał idzie sam na cmentarz a w przyszłym tygodniu odwiedzimy wszyscy groby.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moja noc tez cudowna. Zreszta Leon przespal wczoraj caly dzien z pobudkami godzinnymi wiec bylam pewna ze noc bedzie zawalona. A on jak nigdy o 20 juz spac 8 pierwsza pobudka o 2 a potem przed 6. A teraz znowu spi. Chyba odsypia te kolkowe dni wczesniejsze.
    My dopiero zaczelismy nosic 62 , a z hm to 56 dalej dobre.
    Niedlugo jedziemy na cmentarz a potem na obiad do tesciowej. Plus tako ze gotowac nie musze :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - mi wyrasta właśnie z tych ubranek ze Smyka, te z H&M są jeszcze ok. Ogólnie to dla mnie H&M ma idealną rozmiarówkę pod moje dzieci, bo jest właśnie takie lekko za duże. Tyle razy kupowałam coś na allegro i nigdy się nie przejechałam. A ostatnio kupowałam synkowi na allegro markową narciarską kurtkę BRUGI, więc wydawałoby się że rozmiar powinien pasować, a nagle okazało się, że mój czterolatek jest za duży na 116-122, co c'mon, bez jaj proszę. Więc pozostaję przy H&M.

A, no i chyba wrócił mi okres :/ Nie spodziewałam się, że tak szybko, bo po młodym wrócił mi dopiero po 6 miesiącach, a tu jeszcze dwa nie minęły i proszę. Jakiś taki ledwo co, ale jednak. Inna sprawa, że tym razem jak chodzę, albo intensywniej się ruszam, boli mnie podbrzusze po bokach, ale nie tak jak na okres, tylko tak mechanicznie, jakby macica i jajniki się opuściły, czy coś w ten deseń. Dziwne, bo czuję to np przy bieganiu, albo nawet pzy intensywnym marszu. No nic, czeka mnie wycieczka do gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 10:04

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na cmentarze nie jedziemy. Do mojej rodziny jest bardzo daleko, więc w ogóle nie. A lokalnie też nie idę, bo te dymy od zniczy podrazniaja układ oddechowy. Sama wiecznie wychodziłam z chrypka, więc małej wolę nie narażać. No i to zbiegowisko ludzi, latające wirusy - lepiej nie. Ale też ja wyjątkowo nie lubię tego święta, więc każdy pretekst dobry żeby nie iść :P

Co do ciuszków to mi najbardziej pasuje F&F, jestem potwornie zła, że zlikwidowano polski sklep online. Były takie świetne ciuszki za grosze, a teraz trzeba kombinować. H&M też lubię, ale ceny nowych są powalające. C&A ma za to gigantyczną rozmiarowke, ciuszki są o rozmiar wyżej niż inne firmy. Jeszcze M&S lubię, ale też używane bo nowe drogie są przeokrutnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Idąc tropem, że pokarm nie tworzy się z tego, co je kobieta, to twoje bączki nie zaszkodzą Dawidkowi :) sorka za dosłowność :)
    Piję 2 x dziennie herbatkę z kopru włoskiego i szczerze? Nie zauważyłam u siebie zwiększonej produkcji bączków :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka hehe nie lubisz tego swieta a moja siostra co ma mowic , urodziny ma dzisiaj :D

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    H&M też lubię, ale ceny nowych są powalające. C&A ma za to gigantyczną rozmiarowke, ciuszki są o rozmiar wyżej niż inne firmy.
    Te z H&M jakościowo są na tyle dobre, że spokojnie można kupić używane, oprócz tego często mają promocje typu 3 w cenie 2 i to już się opłaca, biorąc pod uwagę ich wytrzymałość. Inna sprawa, że jak bym miała kupić nowe, to już raczej dla trochę starszego dziecka, które już tak szybko nie wyrasta z ubranek. U nas bardzo sprawdziły się bodziaki - dostałam całą pakę od siostry po jej córce, ponosił je młody i jeszcze zostawiłam dla Marianny, bo są ciągle w bardzo dobrym stanie jeśli chodzi o materiał i trzymanie kolorów, mimo że były prane w dziecięcych proszkach i wrzucane do różnych vanishów i tym podobnych. Reszta ubranek w porównaniu z nimi wyglądała jak szmaty.

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - rozmroziłam porcję mleka i przygrzałam, ale mały zasnął w międzyczasie.. Mogę wstawić do lodówki i odgrzać potem w ciągu 24h?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spqcerku, ladnie tylko silny wiatr u nas. Mala tera spi od godz w domu w kombinezonie ;)

Dzuls Twoj 4 latek chodzi w 116 z HM? Moj w 110;) rzeczywiscie spore dzieciaczki masz. Moja mala wczoraj w bodziaku na 62 na dlugosc niezle ale rekaw wywiniety porzadnie . Masz racje jakosc HM jest wkstra. Tak samo znkapphla uwielbia !!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Staraczka z brzuszkiem i kupa ciężko a nie chce mu znowu mleka zmieniać bo już 3 jest. rumianku nie chce pić koperku też nie wody też nie ale staramy się chociaż wodę mu dawać, bo ma zatwierdzenia jak dwa dni kupy nie zrobi to mu pomagamy . przeczekam 9grudnia idziemy na szczepienia to zapytam lekarza co mam zrobić. Strasznie ciężki do picia jest a i mam wrażenie że po rumianku bardziej go wysypuje więc mu nie daję. Ale jak go brzuszek nie boli to jest super. Agatka to musisz się zapytać bo różnie z tymi księżmi jest, jedni nie robią problemu a drudzy robią.

widze Andzia z wy tez macie rpoblem z kupa u mojej Jagódki tylko pomaga czopek jest ciutke lepiej po zmianie mleka na hipp (kolki,wzdęcia) nieraz kupe sama zrobi a nieraz trzeba jej pomagac czopkiem. Przy samym wkładaniu mala juz robi kupe9wiem ze stymuluje odbyt ale co zrobić ;( . Nie wyobrażam sobie zeby zalatwiała sie co drugi czy tam trzeci dzień , chyba srce by mi pękło ona tak sie prezy i płacze jak nie moze zrobić kupy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 16:02

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiem, że jeszcze u kogoś dziecko miało żółtaczkę z konfliktu grup krwi.

dziewczyny u nas tez był konflikt grupy krwi i tak na przyszłąść kazdy sie dziwił dlaczego wydałam 300 zł na zastrzyk w 28 tyc z immunoglobuliny a no własnie po to zeby mala nie miała żółtaczki. Polecam na przyszłość wiem ze to troche kasy ale po co sie stresowac po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 16:00

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2616 2617 2618 2619 2620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ