Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBeto ją nam chustę tkana splotem skosno-krzyzowym
.
Motam w kangurka a ostatnio też w kieszonek
Mąż chce nosiło ale wiadomo to dopiero gdy Antoni usiadzie
A ją chodze z małym nawet do restauracji czy kawiarni. Jutro jedziemy na cmentarz.Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agniesja wrote:Czy to znaczy, że ja też jej pić nie powinnam, czy tylko dziecku nie dawać?
sorka za dosłowność
agniesja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My już nosimy rozm. 68 i pieluchy 3, od dłuższego czasu.
Myślałam, że jeszcze kupa czasu do ubranek 68, bo wydawały mi się jakieś takie długie, a tymczasem tydzień temu wyjęłam na próbę bodziaki 68 i już ledwo je na młodej dopinam, a pajace są minimalnie za długie albo w sam razNo ale rozmiarówka rozmiarówce nie równa, np h&m ma większe ciuszki i takie akurat zgadzające się z wiekiem moich dzieci.
I to 68 to niby rozmiar 3-6 miesięcy, ale jak kupiłam na allegro zimowy kombinezon reserved 3-6 miesięcy, to spokojnie roczne dziecko w nim pochodzi, a młoda w nim to rozgwiazda, tak jak Staraczka napisałaNo ale git, posłuży na dłużej, skoro te moje dzieci to podobno takie wyroślaki
Ale cudna pogodaWczoraj młoda spała mi ciurkiem 4h, z krótką przerwą na cyca - 2h na spacerze, w domu szybki cyc i spała jeszcze w kombinezonie przy oknie kolejne 2h.
-
nick nieaktualnyWiecie u nas koszmarna nocka , troche ludu u rodziców bylo tzn kuzynka z mezem i dzieciakami , gapila sie na nia jak na lustro a mala plakala nam i co godzinę wstawalismy na zmiane , znowu fiolety pod oczami
Dzuls to ladnie ci mloda rośnie , ja biore ciuszki na oko , nie patrze na rozmiary bo to bez sensu a i tak większość na metce ma 0-3 i 3-6 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
U nas Nocka znowu fajna i mama wyspanaPoszłam spać o 21 a wstałam o 7 z dwoma przerwami na szybkie karmienia
. U nas dieta bezbialkowa sprawiła że mała jest dużo spokojniejsza i lepiej śpi. Nie pręży się przez sen i nie budzi się co godzinę. Dodatkowo dostaje co 4h delicol i buzia uśmiechnięta
My pampersy nosimy 3 Od jakiś 2ch tygodni, body rozm 68 a spodenki 62.
Ale fakt rozmiar rozmiarów nie równy.
Starsznie Wam zazdroszczę dzisiejszych spacerów. My minimum do wtorku musimy siedzieć w domu i to też pod warunkiem że się będę dobrze czuła. Rafał idzie sam na cmentarz a w przyszłym tygodniu odwiedzimy wszyscy groby. -
nick nieaktualnyHej. Moja noc tez cudowna. Zreszta Leon przespal wczoraj caly dzien z pobudkami godzinnymi wiec bylam pewna ze noc bedzie zawalona. A on jak nigdy o 20 juz spac 8 pierwsza pobudka o 2 a potem przed 6. A teraz znowu spi. Chyba odsypia te kolkowe dni wczesniejsze.
My dopiero zaczelismy nosic 62 , a z hm to 56 dalej dobre.
Niedlugo jedziemy na cmentarz a potem na obiad do tesciowej. Plus tako ze gotowac nie musze -
Skabarka - mi wyrasta właśnie z tych ubranek ze Smyka, te z H&M są jeszcze ok. Ogólnie to dla mnie H&M ma idealną rozmiarówkę pod moje dzieci, bo jest właśnie takie lekko za duże. Tyle razy kupowałam coś na allegro i nigdy się nie przejechałam. A ostatnio kupowałam synkowi na allegro markową narciarską kurtkę BRUGI, więc wydawałoby się że rozmiar powinien pasować, a nagle okazało się, że mój czterolatek jest za duży na 116-122, co c'mon, bez jaj proszę. Więc pozostaję przy H&M.
A, no i chyba wrócił mi okresNie spodziewałam się, że tak szybko, bo po młodym wrócił mi dopiero po 6 miesiącach, a tu jeszcze dwa nie minęły i proszę. Jakiś taki ledwo co, ale jednak. Inna sprawa, że tym razem jak chodzę, albo intensywniej się ruszam, boli mnie podbrzusze po bokach, ale nie tak jak na okres, tylko tak mechanicznie, jakby macica i jajniki się opuściły, czy coś w ten deseń. Dziwne, bo czuję to np przy bieganiu, albo nawet pzy intensywnym marszu. No nic, czeka mnie wycieczka do gina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 10:04
-
My dziś na cmentarze nie jedziemy. Do mojej rodziny jest bardzo daleko, więc w ogóle nie. A lokalnie też nie idę, bo te dymy od zniczy podrazniaja układ oddechowy. Sama wiecznie wychodziłam z chrypka, więc małej wolę nie narażać. No i to zbiegowisko ludzi, latające wirusy - lepiej nie. Ale też ja wyjątkowo nie lubię tego święta, więc każdy pretekst dobry żeby nie iść
Co do ciuszków to mi najbardziej pasuje F&F, jestem potwornie zła, że zlikwidowano polski sklep online. Były takie świetne ciuszki za grosze, a teraz trzeba kombinować. H&M też lubię, ale ceny nowych są powalające. C&A ma za to gigantyczną rozmiarowke, ciuszki są o rozmiar wyżej niż inne firmy. Jeszcze M&S lubię, ale też używane bo nowe drogie są przeokrutnie. -
moka89 wrote:Idąc tropem, że pokarm nie tworzy się z tego, co je kobieta, to twoje bączki nie zaszkodzą Dawidkowi
sorka za dosłowność
-
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:H&M też lubię, ale ceny nowych są powalające. C&A ma za to gigantyczną rozmiarowke, ciuszki są o rozmiar wyżej niż inne firmy.
-
My po spqcerku, ladnie tylko silny wiatr u nas. Mala tera spi od godz w domu w kombinezonie
Dzuls Twoj 4 latek chodzi w 116 z HM? Moj w 110;) rzeczywiscie spore dzieciaczki masz. Moja mala wczoraj w bodziaku na 62 na dlugosc niezle ale rekaw wywiniety porzadnie . Masz racje jakosc HM jest wkstra. Tak samo znkapphla uwielbia !!! -
anulka20 wrote:Staraczka z brzuszkiem i kupa ciężko a nie chce mu znowu mleka zmieniać bo już 3 jest. rumianku nie chce pić koperku też nie wody też nie ale staramy się chociaż wodę mu dawać, bo ma zatwierdzenia jak dwa dni kupy nie zrobi to mu pomagamy . przeczekam 9grudnia idziemy na szczepienia to zapytam lekarza co mam zrobić. Strasznie ciężki do picia jest a i mam wrażenie że po rumianku bardziej go wysypuje więc mu nie daję. Ale jak go brzuszek nie boli to jest super. Agatka to musisz się zapytać bo różnie z tymi księżmi jest, jedni nie robią problemu a drudzy robią.
widze Andzia z wy tez macie rpoblem z kupa u mojej Jagódki tylko pomaga czopek jest ciutke lepiej po zmianie mleka na hipp (kolki,wzdęcia) nieraz kupe sama zrobi a nieraz trzeba jej pomagac czopkiem. Przy samym wkładaniu mala juz robi kupe9wiem ze stymuluje odbyt ale co zrobić ;( . Nie wyobrażam sobie zeby zalatwiała sie co drugi czy tam trzeci dzień , chyba srce by mi pękło ona tak sie prezy i płacze jak nie moze zrobić kupyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 16:02
-
Wiem, że jeszcze u kogoś dziecko miało żółtaczkę z konfliktu grup krwi.
dziewczyny u nas tez był konflikt grupy krwi i tak na przyszłąść kazdy sie dziwił dlaczego wydałam 300 zł na zastrzyk w 28 tyc z immunoglobuliny a no własnie po to zeby mala nie miała żółtaczki. Polecam na przyszłość wiem ze to troche kasy ale po co sie stresowac po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 16:00