X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciemieniucha to chyba bardziej z przodu główki, no ale pewna nie jestem

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemieniucha. Zagotuj oliwę z oliwek zeby była sterylna - rada mojej pediatry. Jak ostygnie posmaruj główkę, załóż cienką czaoeczkę na 15-20 min przed kąpielą. Wyczesz i umyj główkę. Ja akurat mam problę ziajką na ciemieniuchę i daje radę :). Chociaż nam dość lekko się zaczęło łuszczyć ale juz działałamy zeby nie było gorzej :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie patrząc to jest obok ciemieniuchy i zel kazala kupic .
    Ale czemu tak by sie zrobiło

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Lenka mam czasami wrażenie, ze niektórzy najchętniej sprzedaliby wszystko byle się czegoś pozbyć za kasę. Czasami jest komu oddać (np ciuszki w rodzinie) ale nie! Lepiej sprzedać niż komuś pomoc i by ktoś z tego skorzystał.
    Wiesz co, to nawet nie to. Dostałam świetne gratisy, więc finansowo i tak jestem na plus. Dla mnie to zalamujacy jest sam fakt takiego kumulowania śmieci.
    Wcześniej dostałam ciuszki od znajomej. Fajne, markowe i nagle sru - sprane, pofarbowane, zmechacone rajstopki. Pytam, po co? Zadziwia mnie co ludźmi kieruje żeby wykonać sam ruch odlozenia takiego ciucha do pudła, zamiast kosza - gdzie jego miejsce. A zawsze wydawało mi się, że to ja jestem chomikiem :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemieniucha to jest, nie musi być to na głowie, moja ciemieniuche miała na brwiach, w szpitalu mi wytłumaczyli,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ciemieniucha to jest, nie musi być to na głowie, moja ciemieniuche miała na brwiach, w szpitalu mi wytłumaczyli,
    Moja ma ciągle nawracająca właśnie na brwiach i czole.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ciemieniucha dotyka mnóstwo dzieci, najczęściej winowajcą są hormony matki pozostające jeszcze w organiźmie, tak więc nie myśl sobie że coś robiłaś nie tak, przejdzie jej, to nic groźnego tylko kiepsko wygląda, zrób tak jak Ci pisała moka albo kup coś specjalnie na ciemieniuchę, z dwa dni temu też o tym pisałyśmy. Mojemu też tam coś się pomału zaczyna łuszczyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie dzisiaj obok brwi zauważyłam to samo no i jak by obrzęk od oczu do uszu .

Moge podgrzac oliwke dla dla dzieci ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No uspokajacie mnie , bo kąpielą zajmuje się mąż także wiecie , zjeby by dostal

• kasig Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś czytałam taki artykuł na temat ciemieniuchy
    http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/1034-ciemieniucha.html
    teraz z ciekawości do niego wróciłam no i tu raczej odradzają oliwę z oliwek

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrobie ta co mam dla dzieci

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    O właśnie dzisiaj obok brwi zauważyłam to samo no i jak by obrzęk od oczu do uszu .

Moge podgrzac oliwke dla dla dzieci ?
    Takiej raczej nie trzeba podgrzewać. Mi lekarka kazała podgrzać oliwę z oliwek zeby była sterylna, bo to niby spożywcze ale nie wiadomo co się dzieje z tym jak trafia do butelki :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czy brwi tak samo robic ?

Kurde czyli oliwke dla dzieci normalnie bez grzania i na 20min pod czapka ?

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak smaruje się taką w temperaturze pokojowej. Ja czekam az ta moja z oliwek ostygnie. I pózniej wyczesujesz pod włos i do kąpieli :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje bepanthenem, a potem scieram te łuski gazikiem. Ładnie schodzi, kilka dni super i niestety znowu wraca. Może gdybym częściej smarowala to byłoby ok, ale córka tego kremowania nienawidzi, dosłownie wpada w histerie i nie mam serca jej ciągle męczyć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wlasnie patrząc to jest obok ciemieniuchy i zel kazala kupic .
    Ale czemu tak by sie zrobiło
    Moim,zdaniem ciemieniucha- moze byc na calej glowie.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to na bank jest ciemieniuche bo u nas w głowie jest to samo. Ja to skrobie na śpiąca Olivi jak śpi bo inaczej krzyk nieziemski. W brwiach tez ma tyle ze ja kupiłam żel z emolium na ciemieniuche bo na oliwke jest uczulona i schodzi ładnie choć też wraca. I smaruje co drugi dzień.

Lady nie daj się. Mój Rafał wie jaka moja Olivia jest absorbujaca i ile czasu z nią spędzam a wtedy nic nie zrobię i nie ma do mnie pretensji że brudno, nie ma obiadu, zakupów, itd. Po prostu dzwonie i mówię kup coś na obiad bo nic nie ma albo ja kupuje obiad z pierogarni na telefon.

My dziś mamy 10 tygodni :-) i mój rozdarciuch daje dziś do wiwatu :-)

Byliśmy 3h na spacerku :-) by spała a nie darła się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:13

Lady Savage, la_lenka, easymum, agniesja, adzia, chabasse lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dlatego pediatra wspomniala o żelu na to , zrobie z oliwka

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    o kurcze! mija na brwiach przy wewnętrznych kącikach ma takie jakby małe strupki, zeschłą skórkę w koloże ecru, czy to może być ciemieniucha?! i jak to pielęgnowałaś na brwiach?

2 sposoby znam - albo używasz maści cholesterowej i gazikiem przecierasz, albo emulsja dla noworodków i tylko nakładasz, ja używam emulsji i do główki i do brwi po kąpieli i niemam już problemów z skórą małej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u którejś z was też dziecko nie miało apetytu przy skoku rozwojowym? Zupełnie nie chce mój dziś jeść, trochę pociągnie, a potem krzyk. A pokarm jest na pewno. Wysiadam już nerwowo :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ