X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciemieniucha to chyba bardziej z przodu główki, no ale pewna nie jestem

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemieniucha. Zagotuj oliwę z oliwek zeby była sterylna - rada mojej pediatry. Jak ostygnie posmaruj główkę, załóż cienką czaoeczkę na 15-20 min przed kąpielą. Wyczesz i umyj główkę. Ja akurat mam problę ziajką na ciemieniuchę i daje radę :). Chociaż nam dość lekko się zaczęło łuszczyć ale juz działałamy zeby nie było gorzej :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie patrząc to jest obok ciemieniuchy i zel kazala kupic .
    Ale czemu tak by sie zrobiło

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Lenka mam czasami wrażenie, ze niektórzy najchętniej sprzedaliby wszystko byle się czegoś pozbyć za kasę. Czasami jest komu oddać (np ciuszki w rodzinie) ale nie! Lepiej sprzedać niż komuś pomoc i by ktoś z tego skorzystał.
    Wiesz co, to nawet nie to. Dostałam świetne gratisy, więc finansowo i tak jestem na plus. Dla mnie to zalamujacy jest sam fakt takiego kumulowania śmieci.
    Wcześniej dostałam ciuszki od znajomej. Fajne, markowe i nagle sru - sprane, pofarbowane, zmechacone rajstopki. Pytam, po co? Zadziwia mnie co ludźmi kieruje żeby wykonać sam ruch odlozenia takiego ciucha do pudła, zamiast kosza - gdzie jego miejsce. A zawsze wydawało mi się, że to ja jestem chomikiem :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemieniucha to jest, nie musi być to na głowie, moja ciemieniuche miała na brwiach, w szpitalu mi wytłumaczyli,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ciemieniucha to jest, nie musi być to na głowie, moja ciemieniuche miała na brwiach, w szpitalu mi wytłumaczyli,
    Moja ma ciągle nawracająca właśnie na brwiach i czole.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ciemieniucha dotyka mnóstwo dzieci, najczęściej winowajcą są hormony matki pozostające jeszcze w organiźmie, tak więc nie myśl sobie że coś robiłaś nie tak, przejdzie jej, to nic groźnego tylko kiepsko wygląda, zrób tak jak Ci pisała moka albo kup coś specjalnie na ciemieniuchę, z dwa dni temu też o tym pisałyśmy. Mojemu też tam coś się pomału zaczyna łuszczyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie dzisiaj obok brwi zauważyłam to samo no i jak by obrzęk od oczu do uszu .

Moge podgrzac oliwke dla dla dzieci ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No uspokajacie mnie , bo kąpielą zajmuje się mąż także wiecie , zjeby by dostal

• kasig Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś czytałam taki artykuł na temat ciemieniuchy
    http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/1034-ciemieniucha.html
    teraz z ciekawości do niego wróciłam no i tu raczej odradzają oliwę z oliwek

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrobie ta co mam dla dzieci

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    O właśnie dzisiaj obok brwi zauważyłam to samo no i jak by obrzęk od oczu do uszu .

Moge podgrzac oliwke dla dla dzieci ?
    Takiej raczej nie trzeba podgrzewać. Mi lekarka kazała podgrzać oliwę z oliwek zeby była sterylna, bo to niby spożywcze ale nie wiadomo co się dzieje z tym jak trafia do butelki :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czy brwi tak samo robic ?

Kurde czyli oliwke dla dzieci normalnie bez grzania i na 20min pod czapka ?

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak smaruje się taką w temperaturze pokojowej. Ja czekam az ta moja z oliwek ostygnie. I pózniej wyczesujesz pod włos i do kąpieli :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje bepanthenem, a potem scieram te łuski gazikiem. Ładnie schodzi, kilka dni super i niestety znowu wraca. Może gdybym częściej smarowala to byłoby ok, ale córka tego kremowania nienawidzi, dosłownie wpada w histerie i nie mam serca jej ciągle męczyć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wlasnie patrząc to jest obok ciemieniuchy i zel kazala kupic .
    Ale czemu tak by sie zrobiło
    Moim,zdaniem ciemieniucha- moze byc na calej glowie.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to na bank jest ciemieniuche bo u nas w głowie jest to samo. Ja to skrobie na śpiąca Olivi jak śpi bo inaczej krzyk nieziemski. W brwiach tez ma tyle ze ja kupiłam żel z emolium na ciemieniuche bo na oliwke jest uczulona i schodzi ładnie choć też wraca. I smaruje co drugi dzień.

Lady nie daj się. Mój Rafał wie jaka moja Olivia jest absorbujaca i ile czasu z nią spędzam a wtedy nic nie zrobię i nie ma do mnie pretensji że brudno, nie ma obiadu, zakupów, itd. Po prostu dzwonie i mówię kup coś na obiad bo nic nie ma albo ja kupuje obiad z pierogarni na telefon.

My dziś mamy 10 tygodni :-) i mój rozdarciuch daje dziś do wiwatu :-)

Byliśmy 3h na spacerku :-) by spała a nie darła się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:13

Lady Savage, la_lenka, easymum, agniesja, adzia, chabasse lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dlatego pediatra wspomniala o żelu na to , zrobie z oliwka

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    o kurcze! mija na brwiach przy wewnętrznych kącikach ma takie jakby małe strupki, zeschłą skórkę w koloże ecru, czy to może być ciemieniucha?! i jak to pielęgnowałaś na brwiach?

2 sposoby znam - albo używasz maści cholesterowej i gazikiem przecierasz, albo emulsja dla noworodków i tylko nakładasz, ja używam emulsji i do główki i do brwi po kąpieli i niemam już problemów z skórą małej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u którejś z was też dziecko nie miało apetytu przy skoku rozwojowym? Zupełnie nie chce mój dziś jeść, trochę pociągnie, a potem krzyk. A pokarm jest na pewno. Wysiadam już nerwowo :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ