Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciemieniucha. Zagotuj oliwę z oliwek zeby była sterylna - rada mojej pediatry. Jak ostygnie posmaruj główkę, załóż cienką czaoeczkę na 15-20 min przed kąpielą. Wyczesz i umyj główkę. Ja akurat mam problę ziajką na ciemieniuchę i daje radę
. Chociaż nam dość lekko się zaczęło łuszczyć ale juz działałamy zeby nie było gorzej
-
nick nieaktualny
-
moka89 wrote:Lenka mam czasami wrażenie, ze niektórzy najchętniej sprzedaliby wszystko byle się czegoś pozbyć za kasę. Czasami jest komu oddać (np ciuszki w rodzinie) ale nie! Lepiej sprzedać niż komuś pomoc i by ktoś z tego skorzystał.
Wcześniej dostałam ciuszki od znajomej. Fajne, markowe i nagle sru - sprane, pofarbowane, zmechacone rajstopki. Pytam, po co? Zadziwia mnie co ludźmi kieruje żeby wykonać sam ruch odlozenia takiego ciucha do pudła, zamiast kosza - gdzie jego miejsce. A zawsze wydawało mi się, że to ja jestem chomikiem -
Staraczko ciemieniucha dotyka mnóstwo dzieci, najczęściej winowajcą są hormony matki pozostające jeszcze w organiźmie, tak więc nie myśl sobie że coś robiłaś nie tak, przejdzie jej, to nic groźnego tylko kiepsko wygląda, zrób tak jak Ci pisała moka albo kup coś specjalnie na ciemieniuchę, z dwa dni temu też o tym pisałyśmy. Mojemu też tam coś się pomału zaczyna łuszczyć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kiedyś czytałam taki artykuł na temat ciemieniuchy
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/1034-ciemieniucha.html
teraz z ciekawości do niego wróciłam no i tu raczej odradzają oliwę z oliwekStaraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:O właśnie dzisiaj obok brwi zauważyłam to samo no i jak by obrzęk od oczu do uszu .
Moge podgrzac oliwke dla dla dzieci ? -
nick nieaktualny
-
Ja smaruje bepanthenem, a potem scieram te łuski gazikiem. Ładnie schodzi, kilka dni super i niestety znowu wraca. Może gdybym częściej smarowala to byłoby ok, ale córka tego kremowania nienawidzi, dosłownie wpada w histerie i nie mam serca jej ciągle męczyć.
-
Staraczka to na bank jest ciemieniuche bo u nas w głowie jest to samo. Ja to skrobie na śpiąca Olivi jak śpi bo inaczej krzyk nieziemski. W brwiach tez ma tyle ze ja kupiłam żel z emolium na ciemieniuche bo na oliwke jest uczulona i schodzi ładnie choć też wraca. I smaruje co drugi dzień.
Lady nie daj się. Mój Rafał wie jaka moja Olivia jest absorbujaca i ile czasu z nią spędzam a wtedy nic nie zrobię i nie ma do mnie pretensji że brudno, nie ma obiadu, zakupów, itd. Po prostu dzwonie i mówię kup coś na obiad bo nic nie ma albo ja kupuje obiad z pierogarni na telefon.
My dziś mamy 10 tygodnii mój rozdarciuch daje dziś do wiwatu
Byliśmy 3h na spacerkuby spała a nie darła się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:13
Lady Savage, la_lenka, easymum, agniesja, adzia, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
julita wrote:o kurcze! mija na brwiach przy wewnętrznych kącikach ma takie jakby małe strupki, zeschłą skórkę w koloże ecru, czy to może być ciemieniucha?! i jak to pielęgnowałaś na brwiach?
2 sposoby znam - albo używasz maści cholesterowej i gazikiem przecierasz, albo emulsja dla noworodków i tylko nakładasz, ja używam emulsji i do główki i do brwi po kąpieli i niemam już problemów z skórą małej