X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - Rafał ma chyba syndrom starszego dziecka, któremu urodziło się młodsze rodzeństwo :) Jest może jedynaczkiem mamusi? :>

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Czy u którejś z was też dziecko nie miało apetytu przy skoku rozwojowym? Zupełnie nie chce mój dziś jeść, trochę pociągnie, a potem krzyk. A pokarm jest na pewno. Wysiadam już nerwowo :(

tak, potem jak zacznie ci jeść XD to nie nadążysz, moja zjada 2 cyce plus flacha 120 i mało, zastanawiam się nad zwiększeniem porcji, ale no pisze w necie że 140 to 4 miesiąc

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Lady - Rafał ma chyba syndrom starszego dziecka, któremu urodziło się młodsze rodzeństwo :) Jest może jedynaczkiem mamusi? :>

tak, jest jedynakiem.
    i faktycznie jak się tak przypatrzyć, to coś w tym jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 15:24

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Czy u którejś z was też dziecko nie miało apetytu przy skoku rozwojowym? Zupełnie nie chce mój dziś jeść, trochę pociągnie, a potem krzyk. A pokarm jest na pewno. Wysiadam już nerwowo :(
    Lila ja mam zupełnie na odwrót. Myślałam,ze skok trwa od zeszłego piątku ale zaczynam się martwic, ze od wczoraj :( normalnie ma nienasycony glod! Co godzinę chce jej, drzemki krótkie i jak sie budzi to od razu jesc z płaczem. Godzinę temu zjadl tyle, ze aż mu się ulewalo... Nie wiem za bardzo co robic bo jak dziecko na piersi to sobie moze i caly dzien wisieć ale u mnie ciagle po szpitalu i chorobie laktacja nie rozkręcona porządnie - pomimo moich staran :/ w związku z tym za każdym rade przystawiam go do cycka a jak zaczyna się wkurzać, ze puste i wypluwa- co sie dzieje w ciagu dnia ekspresowo:( to daje mu jeszcze MM. I tak Np z cycka zjadl z 60 z butelki 100 i ciągle chce jeszcze a ja nie wiem czy powinnam bo ilość dawek MM jest dobowo ograniczona- w końcu mu ten brzuszek pęknie:/
    Dziewczyny, ja mam odwrotne pytanie- czy podczas skoku i Was dzieci tez takie nienazarte byly ? :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj tak marudzi od rana sama nie wie co chce , daje butelke to niby je a bawi sie smoczkiem , brakuje mi cierpliwości

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:17

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, sama popatrz jakiego masz mądrego synka! Chcesz rozkręcić laktacje, więc próbuje ci pomóc. Dawaj mu ssać pierś ile wlezie, a za kilka dni twój problem odejdzie w niebyt. :D

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no daje ale on taki mądry,ze po krótkim czasie wypluwa bo skubany we, ze nic nie leci ;)a rzuca sie przy tym jak ryba bez wody ;) wlasnie siedze z laktatorem- nie na widzę tego;) wolałabym z synkiem :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    U mnie calymi dniam bar mleczny byl otwarty... Tylko przy cycku. Odstawienie na 15 min i znow placz. Czasami mialam problem do wc dojsc... a po tym wszystkim zaczely sie smiechy, piski, zabawa raczkami i rozne inne fajne sytuacje. :)
    No moj się juz bawi rączkami a zasmiewa juz od dawna. To moze zacznie juz jutro mówić ;) Np mama daj jesc!!! Wiecej daj, daj!!! :D

aldonaa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    U mnie tak było. Młody nawet na wieczór zjadł trochę z jednej piersi i ja odstawiła. Po paru dniach przeszło. Tylko moje piersi przyzwyczaily się do mniejszego apetytu syna i mam mniej mleka..także już 3 dzień walczę z laktatorem.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:17

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody zasnął w samochodzie, więc od godziny śpi w pokoju w foteliku samochodowym. A trudno, niech prześpi się, bo cały dzień marudzi. Może akurat uda się go dostawić do piersi jak się obudzi. Przynajmniej udało mi się ściągnąć z jednej zanim przyszli goście w odwiedziny.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra a nasz maly ciągle placze- pierwszy raz mamy takie akcje i ciezko to znoszę :( strasznie mi go szkoda i juz sami nie wiemy - po raz pierwszy- o co mu chodzi :( aż się boje jutra, jak zostane sama :( ja nie mam tyle dystansu co moj facet i zaraz panikuje:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ja Od razu wyjmuje z fotelika , wgl nie potrafię jej wsadzic do tego , mężowi daje bo boję sie o kręgosłup

• diatomka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Moja to samo, rece wchodza tylko w gre. Wszystko zle marudzi skok jak nic!
    Dzis mielismy szczepienie, wybralam 5w1 plus rota. Za miesiac mamy wzw , a w styczniu powtorka i wtedy pneumo.

Mala po szczepiniu marudzila troche a terwz spi od trzech godz! Zapomnialam jak tojest!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a jaką emulsję używasz?
    Emolium

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też dziewczyny trzymajcie dzieci trochę czasu na kolanach na siedząco? Bo moja to strasznie lubi nawet noszę ja przodem na siedząco i boję się że to za wcześnie a ma 7 htyg a taka pozycję lubi od 4 tyg życia

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Czy wy też dziewczyny trzymajcie dzieci trochę czasu na kolanach na siedząco? Bo moja to strasznie lubi nawet noszę ja przodem na siedząco i boję się że to za wcześnie a ma 7 htyg a taka pozycję lubi od 4 tyg życia
    Nie, nigdy. Tak samo pionowo nie trzymam (poza odbijaniem, przytuleniem jak się budzi z płaczem albo przenoszeniem w ręczniki z wanienki na przewijak).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero się ogarnelam i padam na pyszczek.

Mała usypiałam i wkładałam do łóżeczka chyba z 5 razy. Na tatę dziś patrzeć nie mogła wiec ćwiczyła moja cierpliwość :-P
    Coś czuje że czeka mnie ciężka noc :-( jeszcze Rafał w środku nocy wyjeżdża w delegacje i od rana facet grzejniki będzie wymieniał. Wiec nie pospie.

AniaM mi jak się drze to noszę ja w każdy możliwy sposób ale nie sadzam :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem też przez chwilke trzymam małego ba kolanach tj u Ciebie bardzo lubi....

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2629 2630 2631 2632 2633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ