Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - Rafał ma chyba syndrom starszego dziecka, któremu urodziło się młodsze rodzeństwo :) Jest może jedynaczkiem mamusi? :>

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Czy u którejś z was też dziecko nie miało apetytu przy skoku rozwojowym? Zupełnie nie chce mój dziś jeść, trochę pociągnie, a potem krzyk. A pokarm jest na pewno. Wysiadam już nerwowo :(

tak, potem jak zacznie ci jeść XD to nie nadążysz, moja zjada 2 cyce plus flacha 120 i mało, zastanawiam się nad zwiększeniem porcji, ale no pisze w necie że 140 to 4 miesiąc

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Lady - Rafał ma chyba syndrom starszego dziecka, któremu urodziło się młodsze rodzeństwo :) Jest może jedynaczkiem mamusi? :>

tak, jest jedynakiem.
    i faktycznie jak się tak przypatrzyć, to coś w tym jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 15:24

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Czy u którejś z was też dziecko nie miało apetytu przy skoku rozwojowym? Zupełnie nie chce mój dziś jeść, trochę pociągnie, a potem krzyk. A pokarm jest na pewno. Wysiadam już nerwowo :(
    Lila ja mam zupełnie na odwrót. Myślałam,ze skok trwa od zeszłego piątku ale zaczynam się martwic, ze od wczoraj :( normalnie ma nienasycony glod! Co godzinę chce jej, drzemki krótkie i jak sie budzi to od razu jesc z płaczem. Godzinę temu zjadl tyle, ze aż mu się ulewalo... Nie wiem za bardzo co robic bo jak dziecko na piersi to sobie moze i caly dzien wisieć ale u mnie ciagle po szpitalu i chorobie laktacja nie rozkręcona porządnie - pomimo moich staran :/ w związku z tym za każdym rade przystawiam go do cycka a jak zaczyna się wkurzać, ze puste i wypluwa- co sie dzieje w ciagu dnia ekspresowo:( to daje mu jeszcze MM. I tak Np z cycka zjadl z 60 z butelki 100 i ciągle chce jeszcze a ja nie wiem czy powinnam bo ilość dawek MM jest dobowo ograniczona- w końcu mu ten brzuszek pęknie:/
    Dziewczyny, ja mam odwrotne pytanie- czy podczas skoku i Was dzieci tez takie nienazarte byly ? :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj tak marudzi od rana sama nie wie co chce , daje butelke to niby je a bawi sie smoczkiem , brakuje mi cierpliwości

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:17

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, sama popatrz jakiego masz mądrego synka! Chcesz rozkręcić laktacje, więc próbuje ci pomóc. Dawaj mu ssać pierś ile wlezie, a za kilka dni twój problem odejdzie w niebyt. :D

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no daje ale on taki mądry,ze po krótkim czasie wypluwa bo skubany we, ze nic nie leci ;)a rzuca sie przy tym jak ryba bez wody ;) wlasnie siedze z laktatorem- nie na widzę tego;) wolałabym z synkiem :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    U mnie calymi dniam bar mleczny byl otwarty... Tylko przy cycku. Odstawienie na 15 min i znow placz. Czasami mialam problem do wc dojsc... a po tym wszystkim zaczely sie smiechy, piski, zabawa raczkami i rozne inne fajne sytuacje. :)
    No moj się juz bawi rączkami a zasmiewa juz od dawna. To moze zacznie juz jutro mówić ;) Np mama daj jesc!!! Wiecej daj, daj!!! :D

aldonaa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    U mnie tak było. Młody nawet na wieczór zjadł trochę z jednej piersi i ja odstawiła. Po paru dniach przeszło. Tylko moje piersi przyzwyczaily się do mniejszego apetytu syna i mam mniej mleka..także już 3 dzień walczę z laktatorem.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:17

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody zasnął w samochodzie, więc od godziny śpi w pokoju w foteliku samochodowym. A trudno, niech prześpi się, bo cały dzień marudzi. Może akurat uda się go dostawić do piersi jak się obudzi. Przynajmniej udało mi się ściągnąć z jednej zanim przyszli goście w odwiedziny.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra a nasz maly ciągle placze- pierwszy raz mamy takie akcje i ciezko to znoszę :( strasznie mi go szkoda i juz sami nie wiemy - po raz pierwszy- o co mu chodzi :( aż się boje jutra, jak zostane sama :( ja nie mam tyle dystansu co moj facet i zaraz panikuje:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ja Od razu wyjmuje z fotelika , wgl nie potrafię jej wsadzic do tego , mężowi daje bo boję sie o kręgosłup

• diatomka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Moja to samo, rece wchodza tylko w gre. Wszystko zle marudzi skok jak nic!
    Dzis mielismy szczepienie, wybralam 5w1 plus rota. Za miesiac mamy wzw , a w styczniu powtorka i wtedy pneumo.

Mala po szczepiniu marudzila troche a terwz spi od trzech godz! Zapomnialam jak tojest!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a jaką emulsję używasz?
    Emolium

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też dziewczyny trzymajcie dzieci trochę czasu na kolanach na siedząco? Bo moja to strasznie lubi nawet noszę ja przodem na siedząco i boję się że to za wcześnie a ma 7 htyg a taka pozycję lubi od 4 tyg życia

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Czy wy też dziewczyny trzymajcie dzieci trochę czasu na kolanach na siedząco? Bo moja to strasznie lubi nawet noszę ja przodem na siedząco i boję się że to za wcześnie a ma 7 htyg a taka pozycję lubi od 4 tyg życia
    Nie, nigdy. Tak samo pionowo nie trzymam (poza odbijaniem, przytuleniem jak się budzi z płaczem albo przenoszeniem w ręczniki z wanienki na przewijak).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero się ogarnelam i padam na pyszczek.

Mała usypiałam i wkładałam do łóżeczka chyba z 5 razy. Na tatę dziś patrzeć nie mogła wiec ćwiczyła moja cierpliwość :-P
    Coś czuje że czeka mnie ciężka noc :-( jeszcze Rafał w środku nocy wyjeżdża w delegacje i od rana facet grzejniki będzie wymieniał. Wiec nie pospie.

AniaM mi jak się drze to noszę ja w każdy możliwy sposób ale nie sadzam :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem też przez chwilke trzymam małego ba kolanach tj u Ciebie bardzo lubi....

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2629 2630 2631 2632 2633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ