Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania M ja nie trzymam na kolanach jeśli już muszę bo np marudzi to tylko w pozycji leżącej i tak jak la lenka w pozycji pionowej też tylko do odbijania czy przeniesienia,on zresztą nienawidzi być w pionie, a lubi leżeć to zbytniego problemu nie mam
-
AniaM wrote:Czy wy też dziewczyny trzymajcie dzieci trochę czasu na kolanach na siedząco? Bo moja to strasznie lubi nawet noszę ja przodem na siedząco i boję się że to za wcześnie a ma 7 htyg a taka pozycję lubi od 4 tyg życia
-
Widzę, że problem cieminiuchy dość powszechny
u nas też coś się pojawia i myślę, że to to. Tylko moja mała ma dużo włosków i są długie więc z tym wyczesywaniem pod włos trochę kłopot. Ale spróbujemy.
Mam info dla mam ktore karmią mm. Jest problem z dostępnością niektórych mlek specjalistycznych Bebilon i Bebiko, np. HA. Pisałam nawet w tej sprawie do Nutricii i odpisali, że spaliła się fabryka producenta i mają problemy z dostawami, nie wiadomo ile to potrwa. W necie można jeszcze znaleźć Bebilon HA, ale ceny są zaporowe. Ktoś próbuje wykorzystać sytuację i można kupić Bebilon za 50 pln za puszkę 400g, gdzie do tej pory płaciłam 32 pln. Dla mnie to świństwo, ale dla niektórych biznes to biznes. U mnie właśnie ostatnia puszka się kończy, więc kupiliśmy Nestle, ale nie wiem jak mała zareaguje na zmianę. Oby nie problemami z brzuszkiem
I jeszcze pytanko: czy Wasze dzieci śpią z otwartą buzią? Aha i moja jeszcze łapie się za uszka. Do tego stopnia, że mam wrażenie, że je sobie urwie. Nie wiem czy to dlatego, że właśnie odkryła, że je maczy też inny powód. Gorączki brak, nie płacze, raczej jej nie bolą. Co to może być?
-
agatka196 wrote:
Byliśmy 3h na spacerkuby spała a nie darła się
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93d22a11f63a.jpg
Agatka, jaki masz śpiworek do wózka? Wogóle ślicznie Olivia wyglądaMojej też ładnie w czapeczkach, Tatuś to wręcz zakochany jak widzi tego słodkiego pysia w czapeczce
Ja zresztą też
-
easymum wrote:
I jeszcze pytanko: czy Wasze dzieci śpią z otwartą buzią? Aha i moja jeszcze łapie się za uszka. Do tego stopnia, że mam wrażenie, że je sobie urwie. Nie wiem czy to dlatego, że właśnie odkryła, że je maczy też inny powód. Gorączki brak, nie płacze, raczej jej nie bolą. Co to może być?
adzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej , co do trzymania pionowo dosyc dlugi okres tak ją trzymam nie pamiętam od kiedy ale ona to lubi , biorę ją na chwile na spacer po domu zeby popatrzyła i odkladam do łóżeczka a raczej lozka bo łóżeczko w dzien jest fee
Na fotelu fince jak siedze i sie wtopoe w fotel plecami zeby nie byly proste to ją odwracam do ludzi ze tak powiem ale nie sadzam do siadania , jeszcze jest miękki kręgosłup wiec o uszkodzenie nie trudno .
I nie pisalam wam , przestalam karmic na rękach bo ona nie lubi , wygina sie w pozycji leżącej w prawo i lewoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 07:45
-
Witam, u nas dalej wszystko toczy się bez problemowo. Mała to prawdziwy aniołek, je, śpi, uśmiecha się, coś tam gada i tak mijają nam dni. Mogę przy niej dużo zrobić, ale tak szczerze to mi się nie chce, lubię leżeć i na nią patrzeć, oczywiście dopiero po tym jak ogarnęła chłopaków.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Easymum ten śpiworek to taki zabytek
ma dobre 10 lat ale jest w świetnym stanie praktycznie wygląda jak nówka i jest cieplutki
jak chcesz mogę Ci zdjęcie zrobić samego śpiwórku.
Moje dziecko od 5 rano jest w świetnym humorze śmieje się i bawi tylko matka nie wyspanaeasymum lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:Widzę, że problem cieminiuchy dość powszechny
u nas też coś się pojawia i myślę, że to to. Tylko moja mała ma dużo włosków i są długie więc z tym wyczesywaniem pod włos trochę kłopot. Ale spróbujemy.
Mam info dla mam ktore karmią mm. Jest problem z dostępnością niektórych mlek specjalistycznych Bebilon i Bebiko, np. HA. Pisałam nawet w tej sprawie do Nutricii i odpisali, że spaliła się fabryka producenta i mają problemy z dostawami, nie wiadomo ile to potrwa. W necie można jeszcze znaleźć Bebilon HA, ale ceny są zaporowe. Ktoś próbuje wykorzystać sytuację i można kupić Bebilon za 50 pln za puszkę 400g, gdzie do tej pory płaciłam 32 pln. Dla mnie to świństwo, ale dla niektórych biznes to biznes. U mnie właśnie ostatnia puszka się kończy, więc kupiliśmy Nestle, ale nie wiem jak mała zareaguje na zmianę. Oby nie problemami z brzuszkiem
podaj linka do tej informacji o fabryce -
nick nieaktualnyLady, easymum chyba pisala do nich maila i tak.jej ospisali. Ale mysle ze jak wygoglujesz yo powinno cos byc.
dziewczyny ile z was szczepili na pneumokoki? Ja sie zastanawiam czy teraz zaszczepic czy jak.skonczy pol roku, co pozwoli nam zaoszczedzic na 1 dawce -
lila ja będę szczepić na pneumokoki bo mały pojdzie do żłobka, a tam wiadomo, pełno dzieci a więc i wirusów, ale też mam zamiar szczepić nieco później,nawet już nie chodzi o oszczędność, chociaż nie jest to tania szczepionka, ale nie chciałabym tak małego dziecka faszerować dużą ilością szczepionek, wiadomo im dziecko starsze tym łatwiej przechodzi szczepienie
-
lila1983 wrote:
dziewczyny ile z was szczepili na pneumokoki? Ja sie zastanawiam czy teraz zaszczepic czy jak.skonczy pol roku, co pozwoli nam zaoszczedzic na 1 dawce
Lila, ja szczepię, w odstępie 2 tygodni od 5w1 i rotawirusa. Tamte były tydzień temu, czyli za tydzień pierwsza dawka pneumokoków. Do nas za chwilkę zaczną się wycieczki znajomych, w tym z dziećmi, my też wyjdziemy do ludzi, potem Święta, wolę nie ryzykować. -
agatka196 wrote:Easymum ten śpiworek to taki zabytek
ma dobre 10 lat ale jest w świetnym stanie praktycznie wygląda jak nówka i jest cieplutki
jak chcesz mogę Ci zdjęcie zrobić samego śpiwórku.
Moje dziecko od 5 rano jest w świetnym humorze śmieje się i bawi tylko matka nie wyspana
Agatka, to pokaż to zdjęcie. On ma w środku futerko czy wełnę? Bo jest dużo w necie takich z wełną w środku i boję się, że to może małą "gryźć", szczególnie, że ja zawsze miałam z tym problem -
nick nieaktualny
-
Kiedy skończy się ten skok? W moje dziecko wstąpił diabeł, jest nie do wytrzymania! Budzi się z płaczem, kładzie spać z płaczem, zaczyna jeść z płaczem, nawet jak skończy to płacze
Na rękach płacze, kładę na łóżku: źle, pod karuzelą: źle, na macie jeszcze gorzej! W życiu tyle nie płakał jak przez te ostatnie dni, płacz jest na okrągło z dosłownie chwilowymi przerwami. Wymiękam
-
No się wkurzyłam. Kupiłam małej rajstopki. Kilka par. I żadna się nie nadaje do założenia. Producent chyba nie widział niemowlaka na oczy. Na zdjęciu różowe "nasze" rajstopy które są dobre na córę (rozmiar newborn) oraz białe - te nowe, rozmiar w teorii 50-56 (producent Romax)
Poleccie gdzie kupić jakieś normalne rajstopki. -
nick nieaktualny