X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania M ja nie trzymam na kolanach jeśli już muszę bo np marudzi to tylko w pozycji leżącej i tak jak la lenka w pozycji pionowej też tylko do odbijania czy przeniesienia,on zresztą nienawidzi być w pionie, a lubi leżeć to zbytniego problemu nie mam

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Czy wy też dziewczyny trzymajcie dzieci trochę czasu na kolanach na siedząco? Bo moja to strasznie lubi nawet noszę ja przodem na siedząco i boję się że to za wcześnie a ma 7 htyg a taka pozycję lubi od 4 tyg życia
    moja tak samo jak twoja, ale dopiero od 2 tyg ją sadzam na kolanie, wcześniej unikałam tego

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że problem cieminiuchy dość powszechny :) u nas też coś się pojawia i myślę, że to to. Tylko moja mała ma dużo włosków i są długie więc z tym wyczesywaniem pod włos trochę kłopot. Ale spróbujemy.

Mam info dla mam ktore karmią mm. Jest problem z dostępnością niektórych mlek specjalistycznych Bebilon i Bebiko, np. HA. Pisałam nawet w tej sprawie do Nutricii i odpisali, że spaliła się fabryka producenta i mają problemy z dostawami, nie wiadomo ile to potrwa. W necie można jeszcze znaleźć Bebilon HA, ale ceny są zaporowe. Ktoś próbuje wykorzystać sytuację i można kupić Bebilon za 50 pln za puszkę 400g, gdzie do tej pory płaciłam 32 pln. Dla mnie to świństwo, ale dla niektórych biznes to biznes. U mnie właśnie ostatnia puszka się kończy, więc kupiliśmy Nestle, ale nie wiem jak mała zareaguje na zmianę. Oby nie problemami z brzuszkiem ;)

I jeszcze pytanko: czy Wasze dzieci śpią z otwartą buzią? Aha i moja jeszcze łapie się za uszka. Do tego stopnia, że mam wrażenie, że je sobie urwie. Nie wiem czy to dlatego, że właśnie odkryła, że je ma :) czy też inny powód. Gorączki brak, nie płacze, raczej jej nie bolą. Co to może być?

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Byliśmy 3h na spacerku :-) by spała a nie darła się :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93d22a11f63a.jpg

Agatka, jaki masz śpiworek do wózka? Wogóle ślicznie Olivia wygląda :) Mojej też ładnie w czapeczkach, Tatuś to wręcz zakochany jak widzi tego słodkiego pysia w czapeczce :) Ja zresztą też :)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

I jeszcze pytanko: czy Wasze dzieci śpią z otwartą buzią? Aha i moja jeszcze łapie się za uszka. Do tego stopnia, że mam wrażenie, że je sobie urwie. Nie wiem czy to dlatego, że właśnie odkryła, że je ma :) czy też inny powód. Gorączki brak, nie płacze, raczej jej nie bolą. Co to może być?
    Moja ciągle się łapie za nos, też mnie to zastanawia.

adzia lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , co do trzymania pionowo dosyc dlugi okres tak ją trzymam nie pamiętam od kiedy ale ona to lubi , biorę ją na chwile na spacer po domu zeby popatrzyła i odkladam do łóżeczka a raczej lozka bo łóżeczko w dzien jest fee :/
    Na fotelu fince jak siedze i sie wtopoe w fotel plecami zeby nie byly proste to ją odwracam do ludzi ze tak powiem ale nie sadzam do siadania , jeszcze jest miękki kręgosłup wiec o uszkodzenie nie trudno .
    I nie pisalam wam , przestalam karmic na rękach bo ona nie lubi , wygina sie w pozycji leżącej w prawo i lewo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 07:45

• ela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas dalej wszystko toczy się bez problemowo. Mała to prawdziwy aniołek, je, śpi, uśmiecha się, coś tam gada i tak mijają nam dni. Mogę przy niej dużo zrobić, ale tak szczerze to mi się nie chce, lubię leżeć i na nią patrzeć, oczywiście dopiero po tym jak ogarnęła chłopaków.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o tarcie uszu to chłopcy robili tak jak byli śpiący.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ten śpiworek to taki zabytek :-P ma dobre 10 lat ale jest w świetnym stanie praktycznie wygląda jak nówka i jest cieplutki :-) jak chcesz mogę Ci zdjęcie zrobić samego śpiwórku.
    Moje dziecko od 5 rano jest w świetnym humorze śmieje się i bawi tylko matka nie wyspana :-(

easymum lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Widzę, że problem cieminiuchy dość powszechny :) u nas też coś się pojawia i myślę, że to to. Tylko moja mała ma dużo włosków i są długie więc z tym wyczesywaniem pod włos trochę kłopot. Ale spróbujemy.

Mam info dla mam ktore karmią mm. Jest problem z dostępnością niektórych mlek specjalistycznych Bebilon i Bebiko, np. HA. Pisałam nawet w tej sprawie do Nutricii i odpisali, że spaliła się fabryka producenta i mają problemy z dostawami, nie wiadomo ile to potrwa. W necie można jeszcze znaleźć Bebilon HA, ale ceny są zaporowe. Ktoś próbuje wykorzystać sytuację i można kupić Bebilon za 50 pln za puszkę 400g, gdzie do tej pory płaciłam 32 pln. Dla mnie to świństwo, ale dla niektórych biznes to biznes. U mnie właśnie ostatnia puszka się kończy, więc kupiliśmy Nestle, ale nie wiem jak mała zareaguje na zmianę. Oby nie problemami z brzuszkiem ;)

podaj linka do tej informacji o fabryce

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, easymum chyba pisala do nich maila i tak.jej ospisali. Ale mysle ze jak wygoglujesz yo powinno cos byc.

dziewczyny ile z was szczepili na pneumokoki? Ja sie zastanawiam czy teraz zaszczepic czy jak.skonczy pol roku, co pozwoli nam zaoszczedzic na 1 dawce :-)

• kasig Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila ja będę szczepić na pneumokoki bo mały pojdzie do żłobka, a tam wiadomo, pełno dzieci a więc i wirusów, ale też mam zamiar szczepić nieco później,nawet już nie chodzi o oszczędność, chociaż nie jest to tania szczepionka, ale nie chciałabym tak małego dziecka faszerować dużą ilością szczepionek, wiadomo im dziecko starsze tym łatwiej przechodzi szczepienie

• easymum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    podaj linka do tej informacji o fabryce

Lady, dostałam maila z Nutricii z taką informacją.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:

dziewczyny ile z was szczepili na pneumokoki? Ja sie zastanawiam czy teraz zaszczepic czy jak.skonczy pol roku, co pozwoli nam zaoszczedzic na 1 dawce :-)

Lila, ja szczepię, w odstępie 2 tygodni od 5w1 i rotawirusa. Tamte były tydzień temu, czyli za tydzień pierwsza dawka pneumokoków. Do nas za chwilkę zaczną się wycieczki znajomych, w tym z dziećmi, my też wyjdziemy do ludzi, potem Święta, wolę nie ryzykować.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Easymum ten śpiworek to taki zabytek :-P ma dobre 10 lat ale jest w świetnym stanie praktycznie wygląda jak nówka i jest cieplutki :-) jak chcesz mogę Ci zdjęcie zrobić samego śpiwórku.
    Moje dziecko od 5 rano jest w świetnym humorze śmieje się i bawi tylko matka nie wyspana :-(

Agatka, to pokaż to zdjęcie. On ma w środku futerko czy wełnę? Bo jest dużo w necie takich z wełną w środku i boję się, że to może małą "gryźć", szczególnie, że ja zawsze miałam z tym problem ;)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tej fabryce juz czytalam jak szukalam składu bebiko , na ich stronie piszą .

• agniesja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy skończy się ten skok? W moje dziecko wstąpił diabeł, jest nie do wytrzymania! Budzi się z płaczem, kładzie spać z płaczem, zaczyna jeść z płaczem, nawet jak skończy to płacze :| Na rękach płacze, kładę na łóżku: źle, pod karuzelą: źle, na macie jeszcze gorzej! W życiu tyle nie płakał jak przez te ostatnie dni, płacz jest na okrągło z dosłownie chwilowymi przerwami. Wymiękam :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No się wkurzyłam. Kupiłam małej rajstopki. Kilka par. I żadna się nie nadaje do założenia. Producent chyba nie widział niemowlaka na oczy. Na zdjęciu różowe "nasze" rajstopy które są dobre na córę (rozmiar newborn) oraz białe - te nowe, rozmiar w teorii 50-56 (producent Romax)
    iRnmhxF.jpg
    Poleccie gdzie kupić jakieś normalne rajstopki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja kupowałam w smyku i są dobre ☺

Easymum jak mała zaśnie zrobię fotki ☺

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to tak jak kupilam w netto kiedys 0-3 chcialam ubrac patrzę a one takie duze ze pp szyje bym jej zaciagnela :D

‹‹ 2630 2631 2632 2633 2634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ