X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila cos mowia ze jak sie kp to nie ma opcji zajsc ale są wyjątki .
    No moj dzisiaj mowil ze mam nie szalec i stąd pewnie śluz .
    Zobacz co diatomka wyzej napisala

• agniesja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam taką akcję, że dziewczyna zaszła po 6 tygodniach od porodu, więc raczej to możliwe. Szczególnie jak się nie karmi piersią.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja pierdzielę, mało co na zawał nie zeszłam przez tego newsa :P Aż sobie nie mogłam wyobrazić jak Ty dziewczyno dasz sobie radę :P
    Hahahahaha i jeszcze pies :D

• moka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Kiedy skończy się ten skok? W moje dziecko wstąpił diabeł, jest nie do wytrzymania! Budzi się z płaczem, kładzie spać z płaczem, zaczyna jeść z płaczem, nawet jak skończy to płacze :| Na rękach płacze, kładę na łóżku: źle, pod karuzelą: źle, na macie jeszcze gorzej! W życiu tyle nie płakał jak przez te ostatnie dni, płacz jest na okrągło z dosłownie chwilowymi przerwami. Wymiękam :(
    I
    U nas to samo. Mam serdeczne dość. Nikt ńie mówił ze będzie łatwo.. Ale, ze az tak?! Nie potrafię uspokoić własnego dziecka. Tak bardzo chciałam być mamą, tak bardzo na nią czekałam, a teraz najchętniej bym wyszła trzaskając drzwiami ;(((( złe mi z tym :((
    Chyba wykąpię ją w czarcim zebrze

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie piersią ńie chroni przed zajściem w ciążę. Nie można przerw robić dłuższych niż co 3h chyba.
    Ja tam biorę tabsy, nie chcę takiego drugiego oryczańca przez najbliższe 3 lata :P

Co do ciuszków z lidls to sa zawyżone rozmiaeowki. mam w zapasie misiowe bluzy i sztruksowe spodenki i jakies koszulki.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89, agniesja Tak to już z dziećmi jest. Jak teraz patrzę na syna, który już ma 6 lat to sama nie wiem kiedy to zleciało, a jako niemowlę płakał cały czas. Byłam wiecznie zmęczona i na prawdę nie było łatwo, teraz przy drugim mam chyba więcej cierpliwości i wyrozumiałości... a może po prostu córcia jest spokojniejsza.

Dziewczyny, my po szczepieniu. Płakałam razem z małą... Wybraliśmy 5 w 1, a teraz żałuję, że nie 6 w 1. Pod koniec grudnia powtórka z rozrywki, a pneumokoki w połowie stycznia.
    Czy po szczepieniu można normalnie myć to miejsce w kąpieli? Już nie pamiętam jak to jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:01

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka swoją drogą to szkoda że to był żart :P zobacz jak pozytywnie nakręciłaś dziewczyny

Staraczka23 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu ma takie gumeczki do zaczepienia by się nie suw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:14

easymum lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka każda z nas chyba przechodzi taki kryzys. Ja tez taki miałam tyle że moja córcia naprawdę z rąk mi nie schodzi, a jak dochodzi skok rozwojowy to już w ogóle.

Starczka ładne mi to żarty. :-)

Bento z tego co wiem to nie powinno się kąpać dzieciaczka w dniu szczepienia ale są różne tego teorie.

Lady jak tam sytuacja u Was? Mama przyjechała?

bento lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 dzięki, zapomniałam zapytać pediatry. To dziś kąpiel sobie darujemy.

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Tu ma takie gumeczki do zaczepienia by się nie suwał:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb4aa0c88ee3.jpg

Zameczek z dwóch stron:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24b7e97c1a20.jpg

A tu futerko. Troszkę juz sprane ale miękkie i fajne:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88f583a3039c.jpg

mam taki sam śpiworek właśnie mi przyszedł z allegro, tylko mój jest czerowny

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento pediatra mowila zeby normalnie kąpać , ja nie odkleila plasterkow .
    Lady obe bardziej sie ucieszyly niz ja gdyby to prawda byla :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to już sama nie wiem, zadzwonię jeszcze do przychodni to dopytam.

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka buhahaha dobra jestes!

bento mam to samo! jakos wiecej cierpliwosci teraz, chyba doroslam do macierzynstwa. a co do szczepienia to ja wczoraj małą szczepilam tez 5w1. ale zoltaczke zaszczepie za miesiac. chcialam rozbic te uklucia. a od nastpnego szczepienia w styczniu oprocz 5w1 beda juz pneumo i rota. ale pracujac w przychodni napatrzylam sie i nasluchalam placzu szczepionych dzieci:( zreszta pamietam po synku jakie to bylo straszne tzn drugie ukłuciue. po pireszwym niezle a druge tragedia . potem sie budzil w nocy z napadami placzu:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Lady jak tam sytuacja u Was? Mama przyjechała?

tak przyjechała, i na razie mój kompletnie sobie olał, przyszedł z roboty i poszedł spać, mówiąc czy jutro ugotujemy mu na obiad barszcz na burakach

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przypomnijcie z tymi szczepieniami - kiedyś pisalyscie, ze ogólnie po jednej ze szczepionek jest mniej powikłań. Ktora to byla 5 w 1 czy 6 w 1?

W ogóle mam wrażenie, ze większość szczepi 5 w 1. Ktos szczepil szóstka???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    I
    U nas to samo. Mam serdeczne dość. Nikt ńie mówił ze będzie łatwo.. Ale, ze az tak?! Nie potrafię uspokoić własnego dziecka. Tak bardzo chciałam być mamą, tak bardzo na nią czekałam, a teraz najchętniej bym wyszła trzaskając drzwiami ;(((( złe mi z tym :((
    Chyba wykąpię ją w czarcim zebrze
    U mnie to samo. Wymiękam juz. Mam nadzueje, ze to jest skok a nie, ze mu się cos poprzesrawialo bo ja naprawdę nie dam rady :( juz nawet moj facet wymięka :( a ja nie z tych co maja anielska cierpliwość....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    tak przyjechała, i na razie mój kompletnie sobie olał, przyszedł z roboty i poszedł spać, mówiąc czy jutro ugotujemy mu na obiad barszcz na burakach

Oj Lady. Teraz to on będzie wykorzystał sytuacje bo mama jest i powie że masz więcej czasu. Nie daj się.

Ja dziś na obiad nic nie mam Rafałowi zamawiam pizze a sobie sałatkę :-)

• bento Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka My daliśmy 5 w 1+ żółtaczka. 30 grudnia znowu 5 w 1, a w połowie stycznia pneumo, chociaż nie wiem czy na kolejnej wizycie nie damy już pneumokoków.

4me Ja się nasłuchałam, że ponoć ta 5 w 1 lepsza, ale teraz jak bym miała decydować po raz drugi to brała bym 6 w 1.

4me lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ale ma tupet , jeszcze sobie życzenia wymyśla , zaproponowała bym zeby jechal sobie do baru mlecznego , albo opcja bardziej groźna jakas zupka chinska o smaku buraczkowej :D :D
    Chce to niech ma :D

‹‹ 2632 2633 2634 2635 2636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ