X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Karmienie piersią ńie chroni przed zajściem w ciążę. Nie można przerw robić dłuższych niż co 3h chyba.
    Ja tam biorę tabsy, nie chcę takiego drugiego oryczańca przez najbliższe 3 lata :P

Co do ciuszków z lidls to sa zawyżone rozmiaeowki. mam w zapasie misiowe bluzy i sztruksowe spodenki i jakies koszulki.
    Wiem, że nie chroni, ale odciąga w czasie pierwszy okres i owulację. Lekarz coś mi wspominał jaki jest bezpieczny czas po porodzie, ale już nie pamiętam ile to było, możliwe że 3 m-ce, czy coś pochrzaniłam?

Mój Niunio ma dodatkowo biegunkę i pełno krostek na buzi. Nie wiem, może coś go boli? :( Byliśmy wczoraj u pediatry, badała go i stwierdziła, że te krostki nie wyglądają na zmiany alergiczne, ale nie wie co to może być. Na wszelki wypadek kazała odstawić nabiał na 3-4 tygodnie.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Moka,Agniesja rozumiem Was i mialam podobnie wczoraj...Od 7 do 21 Ola spala az 45 min,takze tego...Musialam nosic,spiewac,tanczyc. W nocy byl problem z kupka. Za to dzis spi caly dzien :)
    Nie wiem czy to skok czy nadal probldmy brzuszkowe tak na Ole dzialaja,ale marze o snie i kosmetyczce.Zamowie mobilna do domu,bo o wyjsciu moge zapomniec...Ola nie potrafi ciagnac butelki a cyckow nie zostawie.
    Wykap w czarcim zebrze,my kapalismy jakis czas temu i wyciszylo Mala.
    Dobrze,ze dzis Ola spi,bo we wtorek moj Malz ma 40tke i dzis robilam bukiet z 40 cukierkow :) Zaszalalam i wykupilam Mu na prezent wyjazd do SPA w gorach :) Od nas to okolo 300km. Wykorzystac mozemy do konca marca,takze jak nasza Beksa sie ogarnie to wyruszymy :) Maz na narty a my pomoczymy dupki w basenie :) Marze o tym juz !
    Ja kp i mam jakies plamienia,tez tak macie??
    Milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:48

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam jeszcze plamienia mimo że mineło już 8 tygodni, nie jest tego dużo, leciutko wkładka zabrudzona ale jest. No i też kp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:54

• agniesja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest to czarcie żebro (czy jak to się tam pisze) ;P

Ja też kp Kucykowa, ale nie mam żadnych plamień :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie tyci plamienia do wczoraj. Mam nadzieję, ze to juz koniec bo ileż można :)

Dobrze, że jesteście i nie jestem sama z takimi problemami, dobrze wiedzieć, ze nie tylko moje jest takie oryczone xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie co to jest czarcie żebro? domyślam się że ma jakieś cudowne właściwości uspokajające, a gdzie to kupowałyście?

• bento Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpinam się pod pytanie o to czarcie coś tam :-)

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziola jakies, kiedyś sie to praktykowało zeby sciągnąć rzucony urok. Guzik mnie obchodzi czy to zabobon czy nie, jakby miało pomoc....

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci po szczepieniu też długo spały? Moja już drugą godzinę śpi. Sprawdzam czoło, nie jest gorące i nic nie pojękuje tylko spokojniutko śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:01

sRUqp2.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento mój mały tez spał prawie całe popołudnie po szczepieniach, a więc to chyba normalne. Wieczorem miał stan podgoraczkowy. ..

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój po szczepieniu zachowywał się całkiem normalnie, ale mierzyłam mu dość często temperaturę.

Mnie też nie obchodzi, czy są to zabobony Moka, ale powiedz, gdzie to coś dostać? :P

Moje dziecko najwidoczniej ktoś podmienił, bo wczoraj płakał nawet podczas kąpieli jak normalnie to uwielbia.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was na żółtaczkę w przychodni też był Euvax?

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część mamuśki buziaki dla waszych maluchów mam nadzieję ze wszystkie zdrowe :-)
    (Nie jestem w stanie was nad robić )

My już od wczoraj w domu :-) Kacperek zdrowy waży już 4530 :-) W końcu rośnie w oczach nam :-)
    Ale za to ja załapałam jelitowke wczoraj więc nawet nie odbieralam małego ze szpitala tylko moja mama mnie zmieniła w czwartek rano i z nim wychodziła oraz została z nim cały dzień i cała noc u nas w mieszkaniu a ja dochodzilam do siebie u rodziców . Teraz chodzę w maseczce żeby nie zarazić małego bo my ciągle przed szczepieniami i dopiero możemy szczepic za 3 tyg.
    Mały podczas pobytu w szpitalu nabaw się prawdopodobnie atopowego zapalenia skóry na twarzy ale pani doktor kazała kupić mi super kremik i po 2 dniach ani śladu nie było.

Co do szpitala to warunki super
    Lekarze super
    Pielęgniarki super :-)
    Mieliśmy własny pokój (izolatke wszystkie dzieci tak mają jak jest miesjce )
    Mały miał super łóżeczko no i ja nawet wygodne szerokie łóżko. W pokoiku wanienka waga przewijak. Ciuszki pampersy mleko miałam swoje ale ogólnie też były rzeczy dostępne (ale wolałam małego w swoje ubierać i karmić jego mleczkiem bo mieli bebiko i hippi )

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i stwierdzi u mojego maluszka wiotkosc górnych dróg oddechowych i krtani ale z czasem to mija bo się rozwinie do końca.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bentoo moja tez wczoraj spala cale populudnie, nie goraczkowala, potemw nocy i do poludnia nie chciala spac i teraz spi od 12 z przerwami na jedzenie, alle nawet oczu nie otwiera:)
    u mnie w przychodni euvax. ale zamowilam w aptecec engerix B. i nim bede szczepic 4 grudnia.

4me tak, po 5w1 jest najmniej powiklan ponoc. synka szczepilam 4 lata temu 6w1 i mial goraczke ok 38 , a wczoraj mala 5w1 i nie bylo.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldona Twoja podobnie do mojej wazy , Tosia 5500 wczoraj;) a jaka dluga?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziele ostrozenia :) to czarcie zebro-potoczna nazwa :)
    No to jednak nie jestem sama z plamieniami.
    Moja Panna dzis dla odmiany spala prawie 4h w ciagu dnia :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mozna to ziele kupic w aptece :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my przed moja wizytą u ginekologa kochalismy się bez zabezpieczenia tak się balam ale na szczęście nic z tego nie było uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:35

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 2633 2634 2635 2636 2637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ