Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamusie:)
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Wybraliśmy 5w1 plus rotawirusy. Mikołaj waży 7 kg i dzisiaj kończy 2 miesiące.
Aaa i co najważniejsze wiemy dlaczego nasz syn charczy. Okazało się, że to wiotkość krtani i z biegiem czasu samo mu to minie. Mamy nic nie ruszać -
nick nieaktualny
-
No powiem Wam, że dzisiaj leżał koło niego chłopczyk w jego wieku i był o wiele mniejszy i chudszy. Wszyscy nam mówią, że jest duży i dają mu z dwa miesiące więcej...No ale to dobrze:) Niech rośnie nam zdrowy i duży:) Dzisiaj taki przytulas po tym szczepieniu. A przy ukłuciu tylko kwęknął, mama jest z niego dumna:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 19:13
adzia lubi tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:No powiem Wam, że dzisiaj leżał koło niego chłopczyk w jego wieku i był o wiele mniejszy i chudszy. Wszyscy nam mówią, że jest duży i dają mu z dwa miesiące więcej...No ale to dobrze:) Niech rośnie nam zdrowy i duży:) Dzisiaj taki przytulas po tym szczepieniu. A przy ukłuciu tylko kwęknął, mama jest z niego dumna:)
-
Staraczka23 wrote:Nancy o Mikołaj to już w ogóle
Tez chcialam zapytac , po kąpieli w kali mam oliwka nasmarowac ją czy nie ? I czy zamiast oliwki z badziewiem w składzie mozna uzyc parafiny ?
W szpitalu parafine polecali bo miała sucha skórę na nogach
Parafina lepsza- u mnie tez w szpitalu używali.
A juz na dziecko z podejrzeniem AZS t w ogóle bym oliwki nie uzyla bo na pewno ma pelno badziewia w składzie i cala kapiel pójdzie na marne...
Jeszcze jak nie chcesz wydawac kupę kasy na emolienty to polecam mediderm- jest bardzo tani, zwłaszcza w gemini a to jedyny emolient uznany za produkt medyczny jak to nazwał moj lekarz.
-
Staraczka23 wrote:Nancy o Mikołaj to już w ogóle
Tez chcialam zapytac , po kąpieli w kali mam oliwka nasmarowac ją czy nie ? I czy zamiast oliwki z badziewiem w składzie mozna uzyc parafiny ?
W szpitalu parafine polecali bo miała sucha skórę na nogach -
My jutro mamy 10 tygodni i waga 4900
Nancy piękna wagę macie
Wymęczyłam małą. Przez bite 3 godziny się z nią bawiłam bez chwili oddechu i już na sam koniec to powieki same jej opadły. I teraz pięknie śpi
Staraczka jeżeli ma podejrzenie AZS to ja bym oliwke sobie darowala. Lepsza by była maść z witamina A. Ale zrobisz jak uważasz
Zrobiłam sobie kawę z mlekiem ryżowym i niestety kawa wylądowała w zlewie. Jutro zrobię drugie podejście. Musze się jakoś przekonać bo już dziś mi kofeiny brakowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:47
-
agatka196 wrote:
Zrobiłam sobie kawę z mlekiem ryżowym i niestety kawa wylądowała w zlewie. Jutro zrobię drugie podejście. Musze się jakoś przekonać bo już dziś mi kofeiny brakowało.Mimo, że migdały lubię to mleko fuj.
-
Moja młoda dwa tygodnie temu na szczepieniu ważyła 5500
Za to dzisiaj wróciły moje chłopaki, stary pierwszy raz po tygodniu bierze Manię na ręce, a ta do niego zagadujePierwszy raz słyszałam jak guga ("a guuu"), powtarza po nim jakieś "aaa" i takie tam
Do mnie za to ciągle się śmieje ... ale w sumie do żyrandola też :>
-
Wiecie co ;/ jadę jutro do mamy, do Bytomia, bez wiedzy i zgody R, wiem że taki ruch może go niemiłosiernie rozwścieczyć, tak że związek może wisieć na włosku ale wkurwił mnie.
Dałam mu 2 godziny temu małą, i mówie teraz tatuś się Tobą zajmie, a mamusia pójdzie pisać magisterkę, a on na to że nie może bo chce odpocząć ;/ a ja na to że muszę magisterke napisać, i on że ok i że mam iść pisać, ale jutro mam mu na kartce po kolei wypisywać co ja takiego cały dzień robię! I kłótnia znowu ;/
Nie tego się spodziewałam zakładając rodzinę, nie tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:17
-
Lady Savage wrote:Wiecie co ;/ jadę jutro do mamy, do Bytomia, bez wiedzy i zgody R, wiem że taki ruch może go niemiłosiernie rozwścieczyć, tak że związek może wisieć na włosku ale wkurwił mnie.
Dałam mu 2 godziny temu małą, i mówie teraz tatuś się Tobą zajmie, a mamusia pójdzie pisać magisterkę, a on na to że nie może bo chce odpocząć ;/ a ja na to że muszę magisterke napisać, i on że ok i że mam iść pisać, ale jutro mam mu na kartce po kolei wypisywać co ja takiego cały dzień robię! I kłótnia znowu ;/
Nie tego się spodziewałam zakładając rodzinę, nie tego
o matko Lady, to naprawdę nie fair postąpił, rozumiem Twoje nerwy doskonale. Ale nie wiem czy wyjazd do mamy to dobry pomysł, jaśnie pan będzie mógł w końcu odpoczywać. Wiesz ja bym w sobotę jak będzie miał wolne postawiła go przed faktem dokonanym, wybyłabym gdzieś na pół dnia, do jakiejś koleżanki czy na zakupy, a jemu bym zostawiła dziecko, w międzyczasie napisałabym smsa żeby Ci napisal kartkę po kolei co robi. Bo jemu to się chyba wydaje że mała Ci śpi cały dzień a Ty leżysz i pachniesz. Nie wiem nie chcę się wtrącać i nie odbierz tego źle, ale na pewno ostatnią rzeczą jaką bym zrobiła byłoby pisanie sprawozdania co Ty robisz. Kurde życzę Ci żeby się opamiętał, bo widzę że pożytku to Ty z niego póki co nie masz