X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez duza 5150 i nadal pieluchy dada 2 :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)
    Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Wybraliśmy 5w1 plus rotawirusy. Mikołaj waży 7 kg i dzisiaj kończy 2 miesiące.
    Aaa i co najważniejsze wiemy dlaczego nasz syn charczy. Okazało się, że to wiotkość krtani i z biegiem czasu samo mu to minie. Mamy nic nie ruszać:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow Nancy... 2 miesiące i 7 kg, baaaardzo ładna waga =)
    Rośnie Ci synuś jak na drożdżach =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was ma książkę Zawitkowskiego (Mamo, tato, co ty na to)? Oglądałam ostatnio jakiś kawałek wywiadu z nim i całkiem mi się spodobało. Zastanawiam się czy warto kupić książkę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy o Mikołaj to już w ogóle :D

Tez chcialam zapytac , po kąpieli w kali mam oliwka nasmarowac ją czy nie ? I czy zamiast oliwki z badziewiem w składzie mozna uzyc parafiny ?
    W szpitalu parafine polecali bo miała sucha skórę na nogach

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, że dzisiaj leżał koło niego chłopczyk w jego wieku i był o wiele mniejszy i chudszy. Wszyscy nam mówią, że jest duży i dają mu z dwa miesiące więcej...No ale to dobrze:) Niech rośnie nam zdrowy i duży:) Dzisiaj taki przytulas po tym szczepieniu. A przy ukłuciu tylko kwęknął, mama jest z niego dumna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 19:13

adzia lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 7 kg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No powiem Wam, że dzisiaj leżał koło niego chłopczyk w jego wieku i był o wiele mniejszy i chudszy. Wszyscy nam mówią, że jest duży i dają mu z dwa miesiące więcej...No ale to dobrze:) Niech rośnie nam zdrowy i duży:) Dzisiaj taki przytulas po tym szczepieniu. A przy ukłuciu tylko kwęknął, mama jest z niego dumna:)
    U mnie to samo, jak byliśmy na badaniu bioderek to była druga dziewczynka i wyglądała na z miesiąc młodszą niż moja klucha. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny kp, jecie smażone mięsko? Zjadłabym kotleta z piersi kurczaka omommmom :)
    Ja sporadycznie smaze. Ale nie mam problemu z jedzeniem smażonego :-) karmię tylko piersią a jadłam juz gołąbki, bigos, kapustę, smażone mięso itp itd. :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Tez chcialam zapytac , po kąpieli w kali mam oliwka nasmarowac ją czy nie ? I czy zamiast oliwki z badziewiem w składzie mozna uzyc parafiny ?
    Staraczka nie poleca sie juz oliwki do smarowania. Podobno zatykają pory o cos tam, cos tam... Nie pamiętam ale juz i polozna mi odradzala i pediatra.
    Parafina lepsza- u mnie tez w szpitalu używali.
    A juz na dziecko z podejrzeniem AZS t w ogóle bym oliwki nie uzyla bo na pewno ma pelno badziewia w składzie i cala kapiel pójdzie na marne...

Jeszcze jak nie chcesz wydawac kupę kasy na emolienty to polecam mediderm- jest bardzo tani, zwłaszcza w gemini a to jedyny emolient uznany za produkt medyczny jak to nazwał moj lekarz.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko na piersi i waży 6700 :-) za 2 dni kończy 2 miesiące :-) Normalnie kolos :-)

adzia lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Parafina to badziewie, to pochodna ropy naftowej. Ja się jej wystrzegam bo po parafinie jestem cala pokryta wysypka.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy 10 tygodni i waga 4900 :-)

Nancy piękna wagę macie <3

Wymęczyłam małą. Przez bite 3 godziny się z nią bawiłam bez chwili oddechu i już na sam koniec to powieki same jej opadły. I teraz pięknie śpi :-)

Staraczka jeżeli ma podejrzenie AZS to ja bym oliwke sobie darowala. Lepsza by była maść z witamina A. Ale zrobisz jak uważasz :-)

Zrobiłam sobie kawę z mlekiem ryżowym i niestety kawa wylądowała w zlewie. Jutro zrobię drugie podejście. Musze się jakoś przekonać bo już dziś mi kofeiny brakowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:47

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Zrobiłam sobie kawę z mlekiem ryżowym i niestety kawa wylądowała w zlewie. Jutro zrobię drugie podejście. Musze się jakoś przekonać bo już dziś mi kofeiny brakowało.
    Ja tak zrobiłam z mlekiem migdałowym :P Mimo, że migdały lubię to mleko fuj.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda dwa tygodnie temu na szczepieniu ważyła 5500 :)
    Za to dzisiaj wróciły moje chłopaki, stary pierwszy raz po tygodniu bierze Manię na ręce, a ta do niego zagaduje :D Pierwszy raz słyszałam jak guga ("a guuu"), powtarza po nim jakieś "aaa" i takie tam :D Do mnie za to ciągle się śmieje ... ale w sumie do żyrandola też :>

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Parafina to badziewie, to pochodna ropy naftowej. Ja się jej wystrzegam bo po parafinie jestem cala pokryta wysypka.
    To nawet nie wiedziałam, ze parafina to takie g... :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ;/ jadę jutro do mamy, do Bytomia, bez wiedzy i zgody R, wiem że taki ruch może go niemiłosiernie rozwścieczyć, tak że związek może wisieć na włosku ale wkurwił mnie.
    Dałam mu 2 godziny temu małą, i mówie teraz tatuś się Tobą zajmie, a mamusia pójdzie pisać magisterkę, a on na to że nie może bo chce odpocząć ;/ a ja na to że muszę magisterke napisać, i on że ok i że mam iść pisać, ale jutro mam mu na kartce po kolei wypisywać co ja takiego cały dzień robię! I kłótnia znowu ;/

Nie tego się spodziewałam zakładając rodzinę, nie tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:17

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulś mój też tak "guga" i potrafi tak godzinami :) i takie fajne rozmowy sobie prowadzimy :) chyba będzie gaduła, po mamusi ;)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady brak słów.
    Ja po takim tekście juz bym siedziała w autobusie. Jedź do mamy i odpocznij a on niech idzie po rozum do głowy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiecie co ;/ jadę jutro do mamy, do Bytomia, bez wiedzy i zgody R, wiem że taki ruch może go niemiłosiernie rozwścieczyć, tak że związek może wisieć na włosku ale wkurwił mnie.
    Dałam mu 2 godziny temu małą, i mówie teraz tatuś się Tobą zajmie, a mamusia pójdzie pisać magisterkę, a on na to że nie może bo chce odpocząć ;/ a ja na to że muszę magisterke napisać, i on że ok i że mam iść pisać, ale jutro mam mu na kartce po kolei wypisywać co ja takiego cały dzień robię! I kłótnia znowu ;/

Nie tego się spodziewałam zakładając rodzinę, nie tego :(

o matko Lady, to naprawdę nie fair postąpił, rozumiem Twoje nerwy doskonale. Ale nie wiem czy wyjazd do mamy to dobry pomysł, jaśnie pan będzie mógł w końcu odpoczywać. Wiesz ja bym w sobotę jak będzie miał wolne postawiła go przed faktem dokonanym, wybyłabym gdzieś na pół dnia, do jakiejś koleżanki czy na zakupy, a jemu bym zostawiła dziecko, w międzyczasie napisałabym smsa żeby Ci napisal kartkę po kolei co robi. Bo jemu to się chyba wydaje że mała Ci śpi cały dzień a Ty leżysz i pachniesz. Nie wiem nie chcę się wtrącać i nie odbierz tego źle, ale na pewno ostatnią rzeczą jaką bym zrobiła byłoby pisanie sprawozdania co Ty robisz. Kurde życzę Ci żeby się opamiętał, bo widzę że pożytku to Ty z niego póki co nie masz

‹‹ 2626 2627 2628 2629 2630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ