Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez duza 5150 i nadal pieluchy dada 2 :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)
    Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Wybraliśmy 5w1 plus rotawirusy. Mikołaj waży 7 kg i dzisiaj kończy 2 miesiące.
    Aaa i co najważniejsze wiemy dlaczego nasz syn charczy. Okazało się, że to wiotkość krtani i z biegiem czasu samo mu to minie. Mamy nic nie ruszać:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow Nancy... 2 miesiące i 7 kg, baaaardzo ładna waga =)
    Rośnie Ci synuś jak na drożdżach =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was ma książkę Zawitkowskiego (Mamo, tato, co ty na to)? Oglądałam ostatnio jakiś kawałek wywiadu z nim i całkiem mi się spodobało. Zastanawiam się czy warto kupić książkę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy o Mikołaj to już w ogóle :D

Tez chcialam zapytac , po kąpieli w kali mam oliwka nasmarowac ją czy nie ? I czy zamiast oliwki z badziewiem w składzie mozna uzyc parafiny ?
    W szpitalu parafine polecali bo miała sucha skórę na nogach

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, że dzisiaj leżał koło niego chłopczyk w jego wieku i był o wiele mniejszy i chudszy. Wszyscy nam mówią, że jest duży i dają mu z dwa miesiące więcej...No ale to dobrze:) Niech rośnie nam zdrowy i duży:) Dzisiaj taki przytulas po tym szczepieniu. A przy ukłuciu tylko kwęknął, mama jest z niego dumna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 19:13

adzia lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 7 kg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No powiem Wam, że dzisiaj leżał koło niego chłopczyk w jego wieku i był o wiele mniejszy i chudszy. Wszyscy nam mówią, że jest duży i dają mu z dwa miesiące więcej...No ale to dobrze:) Niech rośnie nam zdrowy i duży:) Dzisiaj taki przytulas po tym szczepieniu. A przy ukłuciu tylko kwęknął, mama jest z niego dumna:)
    U mnie to samo, jak byliśmy na badaniu bioderek to była druga dziewczynka i wyglądała na z miesiąc młodszą niż moja klucha. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny kp, jecie smażone mięsko? Zjadłabym kotleta z piersi kurczaka omommmom :)
    Ja sporadycznie smaze. Ale nie mam problemu z jedzeniem smażonego :-) karmię tylko piersią a jadłam juz gołąbki, bigos, kapustę, smażone mięso itp itd. :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Tez chcialam zapytac , po kąpieli w kali mam oliwka nasmarowac ją czy nie ? I czy zamiast oliwki z badziewiem w składzie mozna uzyc parafiny ?
    Staraczka nie poleca sie juz oliwki do smarowania. Podobno zatykają pory o cos tam, cos tam... Nie pamiętam ale juz i polozna mi odradzala i pediatra.
    Parafina lepsza- u mnie tez w szpitalu używali.
    A juz na dziecko z podejrzeniem AZS t w ogóle bym oliwki nie uzyla bo na pewno ma pelno badziewia w składzie i cala kapiel pójdzie na marne...

Jeszcze jak nie chcesz wydawac kupę kasy na emolienty to polecam mediderm- jest bardzo tani, zwłaszcza w gemini a to jedyny emolient uznany za produkt medyczny jak to nazwał moj lekarz.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko na piersi i waży 6700 :-) za 2 dni kończy 2 miesiące :-) Normalnie kolos :-)

adzia lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Parafina to badziewie, to pochodna ropy naftowej. Ja się jej wystrzegam bo po parafinie jestem cala pokryta wysypka.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy 10 tygodni i waga 4900 :-)

Nancy piękna wagę macie <3

Wymęczyłam małą. Przez bite 3 godziny się z nią bawiłam bez chwili oddechu i już na sam koniec to powieki same jej opadły. I teraz pięknie śpi :-)

Staraczka jeżeli ma podejrzenie AZS to ja bym oliwke sobie darowala. Lepsza by była maść z witamina A. Ale zrobisz jak uważasz :-)

Zrobiłam sobie kawę z mlekiem ryżowym i niestety kawa wylądowała w zlewie. Jutro zrobię drugie podejście. Musze się jakoś przekonać bo już dziś mi kofeiny brakowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:47

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Zrobiłam sobie kawę z mlekiem ryżowym i niestety kawa wylądowała w zlewie. Jutro zrobię drugie podejście. Musze się jakoś przekonać bo już dziś mi kofeiny brakowało.
    Ja tak zrobiłam z mlekiem migdałowym :P Mimo, że migdały lubię to mleko fuj.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda dwa tygodnie temu na szczepieniu ważyła 5500 :)
    Za to dzisiaj wróciły moje chłopaki, stary pierwszy raz po tygodniu bierze Manię na ręce, a ta do niego zagaduje :D Pierwszy raz słyszałam jak guga ("a guuu"), powtarza po nim jakieś "aaa" i takie tam :D Do mnie za to ciągle się śmieje ... ale w sumie do żyrandola też :>

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Parafina to badziewie, to pochodna ropy naftowej. Ja się jej wystrzegam bo po parafinie jestem cala pokryta wysypka.
    To nawet nie wiedziałam, ze parafina to takie g... :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ;/ jadę jutro do mamy, do Bytomia, bez wiedzy i zgody R, wiem że taki ruch może go niemiłosiernie rozwścieczyć, tak że związek może wisieć na włosku ale wkurwił mnie.
    Dałam mu 2 godziny temu małą, i mówie teraz tatuś się Tobą zajmie, a mamusia pójdzie pisać magisterkę, a on na to że nie może bo chce odpocząć ;/ a ja na to że muszę magisterke napisać, i on że ok i że mam iść pisać, ale jutro mam mu na kartce po kolei wypisywać co ja takiego cały dzień robię! I kłótnia znowu ;/

Nie tego się spodziewałam zakładając rodzinę, nie tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:17

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulś mój też tak "guga" i potrafi tak godzinami :) i takie fajne rozmowy sobie prowadzimy :) chyba będzie gaduła, po mamusi ;)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady brak słów.
    Ja po takim tekście juz bym siedziała w autobusie. Jedź do mamy i odpocznij a on niech idzie po rozum do głowy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiecie co ;/ jadę jutro do mamy, do Bytomia, bez wiedzy i zgody R, wiem że taki ruch może go niemiłosiernie rozwścieczyć, tak że związek może wisieć na włosku ale wkurwił mnie.
    Dałam mu 2 godziny temu małą, i mówie teraz tatuś się Tobą zajmie, a mamusia pójdzie pisać magisterkę, a on na to że nie może bo chce odpocząć ;/ a ja na to że muszę magisterke napisać, i on że ok i że mam iść pisać, ale jutro mam mu na kartce po kolei wypisywać co ja takiego cały dzień robię! I kłótnia znowu ;/

Nie tego się spodziewałam zakładając rodzinę, nie tego :(

o matko Lady, to naprawdę nie fair postąpił, rozumiem Twoje nerwy doskonale. Ale nie wiem czy wyjazd do mamy to dobry pomysł, jaśnie pan będzie mógł w końcu odpoczywać. Wiesz ja bym w sobotę jak będzie miał wolne postawiła go przed faktem dokonanym, wybyłabym gdzieś na pół dnia, do jakiejś koleżanki czy na zakupy, a jemu bym zostawiła dziecko, w międzyczasie napisałabym smsa żeby Ci napisal kartkę po kolei co robi. Bo jemu to się chyba wydaje że mała Ci śpi cały dzień a Ty leżysz i pachniesz. Nie wiem nie chcę się wtrącać i nie odbierz tego źle, ale na pewno ostatnią rzeczą jaką bym zrobiła byłoby pisanie sprawozdania co Ty robisz. Kurde życzę Ci żeby się opamiętał, bo widzę że pożytku to Ty z niego póki co nie masz

‹‹ 2626 2627 2628 2629 2630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ