X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny kp, jecie smażone mięsko? Zjadłabym kotleta z piersi kurczaka omommmom :)
    No pewnie, ze tak :D
    Naprawde mozesz sobie na nie pozwolić- zwłaszcza raz na jakis czas. Przy dziecku bez uczulen i skaz opowiesci, ze powinnaś jesc gotowanego kurczaka to mit ;)

bento lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:00

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, jak ja bym zjadła chipsy. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzesniowemamy.za.pl/forumdisplay.php?fid=3

Lalenka dziękuję :-)

My zaliczyłyśmy pierwszy spacer od 2ch tygodni. Co za rozkosz tak spacerować. :-) i odrazu lepszy nastrój.
    Kupiłam dziś mleko ryżowe w Rosmanie zobaczę do kawy jak ono się komponuje.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja jadłam wszystko do tej pory od smazonego po kapustę. Nawet wczoraj jadłam schabowe w panierce z ziemniaczkami i burakami na ciepło :-) pycha.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka rozumiem Cię, my właśnie też z spacerku wróciłyśmy, po tygodniu niewychodzenia :) aż szkoda było nie skorzystać z słońca :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    http://wrzesniowemamy.za.pl/forumdisplay.php?fid=3

Lalenka dziękuję :-)

My zaliczyłyśmy pierwszy spacer od 2ch tygodni. Co za rozkosz tak spacerować. :-) i odrazu lepszy nastrój.
    Kupiłam dziś mleko ryżowe w Rosmanie zobaczę do kawy jak ono się komponuje.
    Ja próbowałam- nie najlepsze :( lepiej sie sprawdza to bez laktozy z biedronki;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja próbowałam- nie najlepsze :( lepiej sie sprawdza to bez laktozy z biedronki;)
    Nie strasz. :-( a to z biedronki to jakie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A u mnie kicha z KP ostatnio - szpital a pozniej grypa zoladkowa spowodowaly ze w ciagu dnia brakuje mi pokarmu- maly z cyckow- dwoch- ściąga tylko 60 ml !! :( a juz bylo tak pięknie karmilam go tylko piersia (nie licząc jednego nocnego- ale wówczas mleka bylo pelno i to bylo tylko dla mojego wyspania)
    Teraz muszę cala laktacje rozkręcać na nowo a jak na złość rozlecial mi sie laktator :/

A skad wiesz ze zjada z cyckow 60ml. Przeciez noe da sie tego sprawdzic w zaden sposob. A jesli tyle odciagasz to nie znaczy ze tylko tyle masz mleka. Ja na.samym.poczatku odciagalam max 50 ml walczylam i walczylam: rano femaltiker, wieczorem herbata na laktacje lub karmi i.sciagalam z 5 razy dziennie. Teraz mam mleka ze hoho. Polecam sprobowac. A jesli masz chwile zwatpienia to na fb jest fajna grupa kp.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja właśnie uważam, że jest zupełnie spoko. Próbowałam różnych "mlek" roślinnych i właśnie ryżowe pasuje mi najlepiej. Nie smakuje jak zwykłe mleko ale jest neutralne w smaku i fajnie mi się komponuje z inka.

Mleko bezlaktozowe nas nie urządza, to nadal normalne mleko, zawierające uczulajace białko - tylko ma obniżoną zawartość laktozy, czyli cukru.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nie strasz. :-( a to z biedronki to jakie?
    Sprzedają takie zwykle tylko, ze bez laktozy. Nie wiem czy mozesz??
    Jest tez sojowe troche lepsze do kawy ale d.. Nie urywa ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja właśnie uważam, że jest zupełnie spoko. Próbowałam różnych "mlek" roślinnych i właśnie ryżowe pasuje mi najlepiej. Nie smakuje jak zwykłe mleko ale jest neutralne w smaku i fajnie mi się komponuje z inka.

Mleko bezlaktozowe nas nie urządza, to nadal normalne mleko, zawierające uczulajace białko - tylko ma obniżoną zawartość laktozy, czyli cukru.
    Aha...zapomnialam,ze wy macie skaze bialkowa a nie nietolerncje laktozy :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nietolerancję laktozy u dziecka to takie mleko też nic nie da, bo pokarm kobiecy naturalnie laktoze zawiera - niezależnie co matka jadła. No chyba, że to mama ma problem z bólem brzucha po mleku (jak wielu dorosłych), wtedy przydatne.
    Ja to mleko kupowałam dla kotów :P

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    A skad wiesz ze zjada z cyckow 60ml. Przeciez noe da sie tego sprawdzic w zaden sposob. A jesli tyle odciagasz to nie znaczy ze tylko tyle masz mleka. Ja na.samym.poczatku odciagalam max 50 ml walczylam i walczylam: rano femaltiker, wieczorem herbata na laktacje lub karmi i.sciagalam z 5 razy dziennie. Teraz mam mleka ze hoho. Polecam sprobowac. A jesli masz chwile zwatpienia to na fb jest fajna grupa kp.
    Da sie :) tylko trzeba miec wagę w domu ;) ważysz dziecko przed i po karmieniu, wychodzi Cu roznica w gramach i przeliczasz na ml ;) nauczyli mnie tego w szpitalu wiec chyba wiedza co mówią ;)
    Zreszta to mi sie sprawdzalo- wychodzilo, ze zjadal ponad 100 i byk pięknie najedzony. Teraz wychodzi 60 i placze o wiecej :(
    Ja wiem jak rozkręcić laktacje ale teraz mi trudniej gdy juz jestem sama i jeszcze laktator ledwo dycha :/
    Do tego moj maly ma od 5 dni chyba skok rozwojowy i zdecydowanie miej spi, jeszcze więcej je i na ręce, na ręce, na ręce ... I weź tu pracuj z laktatorem.
    Femaltker mam i pije ale chyba ta grypa żołądkowa mi jeszcze nie przeszla i jak dzis wypilam mlekiem to zaraz brzuch sie znow odezwal :/
    Damy rade ale szkoda, ze to nie weekend bo przynajmniej bulby czas na rozkręcanie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - jakbym czytała to, co się dzieje u mnie... Ale nasze chłopaki z tego samego dnia, więc pewnie skoki na siebie nachodzą terminowo. U nas już kilka nocy marudzi i taki jest inny.

Julita - będę próbować, ale łatwo mi jedną ręką nie jest. Dzisiaj dotarła mata edukacyjna, może się nią zajmie na jakiś czas.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    4me - jakbym czytała to, co się dzieje u mnie... Ale nasze chłopaki z tego samego dnia, więc pewnie skoki na siebie nachodzą terminowo. U nas już kilka nocy marudzi i taki jest inny.

Julita - będę próbować, ale łatwo mi jedną ręką nie jest. Dzisiaj dotarła mata edukacyjna, może się nią zajmie na jakiś czas.
    Ja wiem, ze to nie trwa równo tydzień ale u mnie zaczęło się gdzies w piatek wiec odliczam dni... ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helo :)
    My dzisiaj konczymy 5 tygodni,jak ten czas leci:)
    wygrałam walke z laktacja i karmie małego tylko piersia .Tez sie czesto kłocimy ale przeprowadzilismy szczera rozmowe i jest o niebo lepiej.Krzysiu wazy 5260 g :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    helo :)
    My dzisiaj konczymy 5 tygodni,jak ten czas leci:)
    wygrałam walke z laktacja i karmie małego tylko piersia .Tez sie czesto kłocimy ale przeprowadzilismy szczera rozmowe i jest o niebo lepiej.Krzysiu wazy 5260 g :)
    Kawał chłopa na kp , moja na mm 5200 :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kawał chłopa na kp , moja na mm 5200 :)
    Mojej cyckowej w niedziele brakowało 100g do podwojenia wagi urodzeniowej... Wszyscy się martwią o za male przyrosty, a ja bym chciała żeby moja ciut zwolniła. Wiem, że piersią się nie da przekarmić, ale moje plecy już naprawdę czują, a co dopiero będzie dalej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mojej cyckowej w niedziele brakowało 100g do podwojenia wagi urodzeniowej... Wszyscy się martwią o za male przyrosty, a ja bym chciała żeby moja ciut zwolniła. Wiem, że piersią się nie da przekarmić, ale moje plecy już naprawdę czują, a co dopiero będzie dalej.

Ja nie przeliczam wagi wzrostu itd , ważne że rośnie i pediatra nic nie mowi :)

‹‹ 2625 2626 2627 2628 2629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ