Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny kp, jecie smażone mięsko? Zjadłabym kotleta z piersi kurczaka omommmom :)
    No pewnie, ze tak :D
    Naprawde mozesz sobie na nie pozwolić- zwłaszcza raz na jakis czas. Przy dziecku bez uczulen i skaz opowiesci, ze powinnaś jesc gotowanego kurczaka to mit ;)

bento lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:00

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, jak ja bym zjadła chipsy. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzesniowemamy.za.pl/forumdisplay.php?fid=3

Lalenka dziękuję :-)

My zaliczyłyśmy pierwszy spacer od 2ch tygodni. Co za rozkosz tak spacerować. :-) i odrazu lepszy nastrój.
    Kupiłam dziś mleko ryżowe w Rosmanie zobaczę do kawy jak ono się komponuje.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja jadłam wszystko do tej pory od smazonego po kapustę. Nawet wczoraj jadłam schabowe w panierce z ziemniaczkami i burakami na ciepło :-) pycha.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka rozumiem Cię, my właśnie też z spacerku wróciłyśmy, po tygodniu niewychodzenia :) aż szkoda było nie skorzystać z słońca :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    http://wrzesniowemamy.za.pl/forumdisplay.php?fid=3

Lalenka dziękuję :-)

My zaliczyłyśmy pierwszy spacer od 2ch tygodni. Co za rozkosz tak spacerować. :-) i odrazu lepszy nastrój.
    Kupiłam dziś mleko ryżowe w Rosmanie zobaczę do kawy jak ono się komponuje.
    Ja próbowałam- nie najlepsze :( lepiej sie sprawdza to bez laktozy z biedronki;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja próbowałam- nie najlepsze :( lepiej sie sprawdza to bez laktozy z biedronki;)
    Nie strasz. :-( a to z biedronki to jakie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A u mnie kicha z KP ostatnio - szpital a pozniej grypa zoladkowa spowodowaly ze w ciagu dnia brakuje mi pokarmu- maly z cyckow- dwoch- ściąga tylko 60 ml !! :( a juz bylo tak pięknie karmilam go tylko piersia (nie licząc jednego nocnego- ale wówczas mleka bylo pelno i to bylo tylko dla mojego wyspania)
    Teraz muszę cala laktacje rozkręcać na nowo a jak na złość rozlecial mi sie laktator :/

A skad wiesz ze zjada z cyckow 60ml. Przeciez noe da sie tego sprawdzic w zaden sposob. A jesli tyle odciagasz to nie znaczy ze tylko tyle masz mleka. Ja na.samym.poczatku odciagalam max 50 ml walczylam i walczylam: rano femaltiker, wieczorem herbata na laktacje lub karmi i.sciagalam z 5 razy dziennie. Teraz mam mleka ze hoho. Polecam sprobowac. A jesli masz chwile zwatpienia to na fb jest fajna grupa kp.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja właśnie uważam, że jest zupełnie spoko. Próbowałam różnych "mlek" roślinnych i właśnie ryżowe pasuje mi najlepiej. Nie smakuje jak zwykłe mleko ale jest neutralne w smaku i fajnie mi się komponuje z inka.

Mleko bezlaktozowe nas nie urządza, to nadal normalne mleko, zawierające uczulajace białko - tylko ma obniżoną zawartość laktozy, czyli cukru.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nie strasz. :-( a to z biedronki to jakie?
    Sprzedają takie zwykle tylko, ze bez laktozy. Nie wiem czy mozesz??
    Jest tez sojowe troche lepsze do kawy ale d.. Nie urywa ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja właśnie uważam, że jest zupełnie spoko. Próbowałam różnych "mlek" roślinnych i właśnie ryżowe pasuje mi najlepiej. Nie smakuje jak zwykłe mleko ale jest neutralne w smaku i fajnie mi się komponuje z inka.

Mleko bezlaktozowe nas nie urządza, to nadal normalne mleko, zawierające uczulajace białko - tylko ma obniżoną zawartość laktozy, czyli cukru.
    Aha...zapomnialam,ze wy macie skaze bialkowa a nie nietolerncje laktozy :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nietolerancję laktozy u dziecka to takie mleko też nic nie da, bo pokarm kobiecy naturalnie laktoze zawiera - niezależnie co matka jadła. No chyba, że to mama ma problem z bólem brzucha po mleku (jak wielu dorosłych), wtedy przydatne.
    Ja to mleko kupowałam dla kotów :P

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    A skad wiesz ze zjada z cyckow 60ml. Przeciez noe da sie tego sprawdzic w zaden sposob. A jesli tyle odciagasz to nie znaczy ze tylko tyle masz mleka. Ja na.samym.poczatku odciagalam max 50 ml walczylam i walczylam: rano femaltiker, wieczorem herbata na laktacje lub karmi i.sciagalam z 5 razy dziennie. Teraz mam mleka ze hoho. Polecam sprobowac. A jesli masz chwile zwatpienia to na fb jest fajna grupa kp.
    Da sie :) tylko trzeba miec wagę w domu ;) ważysz dziecko przed i po karmieniu, wychodzi Cu roznica w gramach i przeliczasz na ml ;) nauczyli mnie tego w szpitalu wiec chyba wiedza co mówią ;)
    Zreszta to mi sie sprawdzalo- wychodzilo, ze zjadal ponad 100 i byk pięknie najedzony. Teraz wychodzi 60 i placze o wiecej :(
    Ja wiem jak rozkręcić laktacje ale teraz mi trudniej gdy juz jestem sama i jeszcze laktator ledwo dycha :/
    Do tego moj maly ma od 5 dni chyba skok rozwojowy i zdecydowanie miej spi, jeszcze więcej je i na ręce, na ręce, na ręce ... I weź tu pracuj z laktatorem.
    Femaltker mam i pije ale chyba ta grypa żołądkowa mi jeszcze nie przeszla i jak dzis wypilam mlekiem to zaraz brzuch sie znow odezwal :/
    Damy rade ale szkoda, ze to nie weekend bo przynajmniej bulby czas na rozkręcanie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - jakbym czytała to, co się dzieje u mnie... Ale nasze chłopaki z tego samego dnia, więc pewnie skoki na siebie nachodzą terminowo. U nas już kilka nocy marudzi i taki jest inny.

Julita - będę próbować, ale łatwo mi jedną ręką nie jest. Dzisiaj dotarła mata edukacyjna, może się nią zajmie na jakiś czas.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    4me - jakbym czytała to, co się dzieje u mnie... Ale nasze chłopaki z tego samego dnia, więc pewnie skoki na siebie nachodzą terminowo. U nas już kilka nocy marudzi i taki jest inny.

Julita - będę próbować, ale łatwo mi jedną ręką nie jest. Dzisiaj dotarła mata edukacyjna, może się nią zajmie na jakiś czas.
    Ja wiem, ze to nie trwa równo tydzień ale u mnie zaczęło się gdzies w piatek wiec odliczam dni... ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helo :)
    My dzisiaj konczymy 5 tygodni,jak ten czas leci:)
    wygrałam walke z laktacja i karmie małego tylko piersia .Tez sie czesto kłocimy ale przeprowadzilismy szczera rozmowe i jest o niebo lepiej.Krzysiu wazy 5260 g :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    helo :)
    My dzisiaj konczymy 5 tygodni,jak ten czas leci:)
    wygrałam walke z laktacja i karmie małego tylko piersia .Tez sie czesto kłocimy ale przeprowadzilismy szczera rozmowe i jest o niebo lepiej.Krzysiu wazy 5260 g :)
    Kawał chłopa na kp , moja na mm 5200 :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kawał chłopa na kp , moja na mm 5200 :)
    Mojej cyckowej w niedziele brakowało 100g do podwojenia wagi urodzeniowej... Wszyscy się martwią o za male przyrosty, a ja bym chciała żeby moja ciut zwolniła. Wiem, że piersią się nie da przekarmić, ale moje plecy już naprawdę czują, a co dopiero będzie dalej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mojej cyckowej w niedziele brakowało 100g do podwojenia wagi urodzeniowej... Wszyscy się martwią o za male przyrosty, a ja bym chciała żeby moja ciut zwolniła. Wiem, że piersią się nie da przekarmić, ale moje plecy już naprawdę czują, a co dopiero będzie dalej.

Ja nie przeliczam wagi wzrostu itd , ważne że rośnie i pediatra nic nie mowi :)

‹‹ 2625 2626 2627 2628 2629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ