Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma moze ksiazke "o dziecku, ktore odwrocilo sie na piecie" w pdf?? Moja kolezanka stracila dziecko w 26tygodniu, chce jej jakos pomoc, slyszalam, ze to dobra ksiazka, a jest tu pare mam aniolkow, wiec moze ktoras???
-
My łapek używaliśmy długo, coś około 3-4 tygodni. Mała strasznie się drapała, nawet po obcięciu paznokci. Później jej zakładałam jeszcze jakiś czas na noc, a teraz już wcale. Przestała się drapać, a rączki to przecież najlepsza zabawka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:02
-
Lady a Twoja na.piersi spi tyle godzin?
Moj dzisiaj spał od 20 do 3.30 czy w sumie ciągiem ponad 7 godzin. Nam nocne karmienie i przewijanie czasami zajmuje 10 mi a czasami 30. My się wysypiamy. Chociaz 2 dni temu młody budził się praktycznie co 2 godz i wtedy nie było już tak pięknie -
nick nieaktualny
-
Staraczka, zimne raczki i stopki u niemowlaka to akurat norma - po prostu dziecko ma naturalnie jeszcze niedojrzałe utrzymanie temperatury. Moja czasem jest cała cieplutka, aż prawie zgrzana, a rączki lody. Dlatego to czy dziecku ciepło sprawdza się na karku.
Ale co do tsh to trochę dziwne, że nie kazali Ci sprawdzić. Mojej zalecili po wyjściu ze szpitala (poszliśmy w 8 dobie) i ponownie po 6 tygodniach - właśnie przez moją niedoczynność (wszystko wyszło dobrze).
-
A jeszcze mam pytanie - jak odróżnić osad z mleka na języku od pleśniawek? Moja ma wiecznie biały język, początkowo wszyscy twierdzili, że to osad ale zaczynam się zastanawiać. Mała ostatnio płacze przed, głównie wieczornym, karmieniem i już próbuje wszelkie opcje wykluczyć. Ma wyłącznie na języku, policzki, dziąsła nic. Próbowałam dla testu scierać, ale zaciska buzie i nie daje rady.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 16:09
-
nick nieaktualnyLenka kazali po 3msc a pediatra mowila ze po 3tyg sie sprawdza i tak 2h po mleku najlepiej .
A tu ktos pisal ze rece zimne ok ale stopy cieple powinny byc , ja na spiochy skarpetki jej ubieram i nic nie pomaga .
Lenka wiesz jak ja sprawdzam sobie jak cos mnie martwi albo sie dzieje , wpisuje w google grafika ty wpisz plesniawki u niemowląt , na pewno pokażą się zdjęcia i bedziesz miala male porównanie do tego co na zdjęciu a co u malej w buzi .
Wpisalam tak azs i to całkiem co innego niz roksana ma -
Staraczka!!! Kurde mol, już Ci miałam pisać, żebyś sobie założyła nowy suwak ciążowy
Co do drugiej szybkiej ciąży, to dobra kumpela mojej siostry ma dwoje dzieci z tego samego roku, więc wszystko jest możliwe
A co do łóżkowych szaleństw to zazdroszczę, mąż się chyba mnie brzydzi, albo czeka aż mu powiem "A zaliż milordzie, czy byłby łaskaw mnie przelecieć, bo oficjalnie mnie już dupa po porodzie nie boli" albo coś w ten deseń. W połączeniu z totalnym olaniem moich urodzin, narodzin dziecka i obrony mgr, jeśli chodzi o jakieś ewentualne dowody uznania w postaci kwiatka czy prezentu, ogłaszam niniejszym, że moja samoocena leży i kwiczy, ew służy za szmatę do podłogi. -
nick nieaktualnyDzuls co mu sie stalo ? Naprawdę tak źle?
U nas tez fajerwerków nie ma ale widze stara sie , dzisiaj zjeby dostalam bo wczoraj malo chleba bylo zostawil mi 3kanapki zebym rano zjadla śniadanie a on do 12 w pracy wrocil i opierdol ze sie poswiecil nie zjadl nic rano zebym ja miala a nie ruszylam
Roksana mi spi od 12 hahaha