Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kucykowa u nas odruch moro jest nadal. Na wieczorne zasypianie znalazłam taki patent, że układam ją na boczku, nie ma możliwości zeby wyrzucala łapki w górę i się przez to wybudzała
Moro moze się chyba utrzymywać do 3-4 miesiąca o ile dobrze kojarzę -
Staraczka zgadzam sie z tym obnazaniem piersi, ja nie karmilam ale wg mnie to dosc intymne i mnie jako kobiete zniecheca ten widook. Nie rozczulam sie o jakie to cudne ... Bo wg mnie nie jest. Rozumiem ze trzeba nakarmic dziecko poza domem ale czy trzeba cyca wywalac?? Chociaz pieluszka przykryc mozna. Ale co kto lubi . Dlatego ja odwracam glowe i ide dalej.
Dzuls fajna babka z Ciebie! Co Twojemu staremu odwalilo? Moj. Znow odwrotnie ale ja sie boje poki pigulek nie wezme i go zbywam i sie wkurza . Niech tylko okres przyjdzie i sie odstresuje w koncu.
Mala byla od samego rana tak nieznosna i nie spaala przez to zjadala na porcje dzis 40, za trzy godz 50 a za kolejne trzy hit 20!!!
Po kapieli wypila 50:/ no cyrk. Dalam jej czopek z paracetamolem bo sie strasznie meczyla juz:(Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
Musze sie pozalic:( sasiadka bezdzietnna tzn rok temu adoptowala dwojke, czyli juz dzietna, ale nie rodzaca, zadzwonila czy mam pozyczyc lek do inhalacji bo jeden z chlopcow sie dusi , mowie ze mam i jej podrzuce. Poszlam jej dac a ta patrzy na mnie i mowi to co kolejne w drodze!? Patrzec na moj brzuch:( smutno mi sie zrobilo:( zostalo mi poltora kg do wagi sprzed ciazy , cialo jest inne no wiadomo ale przesadzila z tym tekstem:( teraz jak patrze w lustro zuje sie mega gruboooo
-
La lenka pomyslodawca tego projektu i fotografem zarazem jest wspolforumowiczka z mojej poprzedniej ciazy. Swietna dziewczyna. Zdjecia robi megaaaa ! Na tyle w necie wstawianych jej mnie powalaja. Maja to cos uchwycone;) jak ktos jest ze slaska to polecam
-
nick nieaktualnyDrugie ma z widoczna otoczka wokół sutka i pare innych , tatusia na nich brak ...
Wiecie urodzila pod koniec sierpnia a galeria zdjęć a raczej album podpisany imieniem dziecka pęka w szwach dokładnie jest tam 259 zdjęć ..
Kajusia się kąpie , lezy w łóżeczku,w bujaczku,na macie ,robi z mamusia obiad .
Ja rozumiem wszystko ale zdjęć z kp czy bogatą galerie zdjęć nie zrozumiem nigdy . Wiadomo ze sie cieszy ma dziecko ale bez przesady .
Takie zdjęcia jak to wyżej nie są smaczne , są bardzo intymne i powinny być gdzies w zaciszu domowym schowane , dziecku pokazane w wieku hm 14lat ? A światła dziennego nie powinny ujrzeć. -
nick nieaktualnydiatomka wrote:Musze sie pozalic:( sasiadka bezdzietnna tzn rok temu adoptowala dwojke, czyli juz dzietna, ale nie rodzaca, zadzwonila czy mam pozyczyc lek do inhalacji bo jeden z chlopcow sie dusi , mowie ze mam i jej podrzuce. Poszlam jej dac a ta patrzy na mnie i mowi to co kolejne w drodze!? Patrzec na moj brzuch:( smutno mi sie zrobilo:( zostalo mi poltora kg do wagi sprzed ciazy , cialo jest inne no wiadomo ale przesadzila z tym tekstem:( teraz jak patrze w lustro zuje sie mega gruboooo
Najgorsze ze nie wiadomo co odpowiedziec -
diatomka wrote:Staraczka zgadzam sie z tym obnazaniem piersi, ja nie karmilam ale wg mnie to dosc intymne i mnie jako kobiete zniecheca ten widook. Nie rozczulam sie o jakie to cudne ... Bo wg mnie nie jest. Rozumiem ze trzeba nakarmic dziecko poza domem ale czy trzeba cyca wywalac?? Chociaz pieluszka przykryc mozna. Ale co kto lubi . Dlatego ja odwracam glowe i ide dalej.
-
Dziekuje za odpowiedz Kochane
Moka,tez staram sie klasc na boczku,bo inaczej to ma dosc silny ten odruch i placze...
La_lenka a samo sie wyciszylo czy znalazlas na to sposob?
Kurde,Ola spala cala sobote i czulam,zze to sie tak skonczyNie spimy 3godz
Przysiegam,ze dzis moze zapomniec o calodziennym spaniu w ciagu dnia.
Czy tylko ja karmie co 2h w nocy?
Powiem Wam,ze bardzo lubie kp,ale przez chroniczne zmeczenie juz sie demotywuje...Mam nadzieje,ze do 3 mca to sie wyreguluje. Zakladam 8 mcy kp max, bo inaczej sie wykoncze.
Córcia
-
Lila My,Ola zasnela o 3.30...W miedzyczasie o 6 cyc i od 8 nie spimy. Padam na twarz
Do 6?? O jeny, co wtedy robilas?
Ja skapitulowalam i wzielam Ole do lozka,pi kilkun min spala jak susel. A obiecalam sobie z Mezem,ze zadnego spania w lozku
Córcia
-
Dzuls,wiem,ze nic do smiechu,ale uwielbiam Twoj sposob opisywania rzeczywistosci
Na Twiim miejscu wlasnie odwalilabym sie w super ciuchy i walnela konkret makijaz,chociazby dla samej siebieTez tak robie i jak moj Malz widzi mnie po takiej przerwie w spodniczce to chodzi z wywieszonym jezorem
A i seks mamy wyjatkowy,po porodzie odczuwam wszystko milion razy baRZY
Córcia
-
Kucykowa, im mała starsza tym moro się bardziej wycisza. Podobno zanika między 2 a 4 miesiącem.
Tak samo z karmieniem będzie lepiej, początkowo córa wisiała na piersi co chwilę, teraz przerwy są coraz dłuższe, a samo karmienie trwa coraz krócej. Czasem chce sobie possac rekreacyjnie, wtedy prawie nie słyszę łykania i takie coś trwa dłużej, ale normalnie to raz-dwa i dziecko najedzone.Kucykowa lubi tę wiadomość
-
Kucykowa, ja też karmię co 2h, więc nie jesteś sama
i powiem Ci, że zaczynam się przyzwyczajać i prawie przestałam odsypiać w ciągu dnia
Spokojnie, kryzys może dopaść każdą
Ja pocieszam się tym, że najgorsze już za mną
Nie załamuj się a tym bardziej nie rezygnuj
Kucykowa lubi tę wiadomość
-
Kucykowa u nas pierwszy sen jest mniej więcej od 8.20 do 00.30, pózniej spi po ok 2 h, chociaż dzisiaj stękała, nie mogła zasnąć, nie dałam jej cyca tylko położyłam miedzy nami na brzuszku i spała w najlepsze
Chyba ją wczoraj przebodzcowalismy w galerii. Wie ile co.. Nie umiem robic zakupów,sklep przemierzam niczym przeciąg i wychodzę z pustymi rękoma
w przymierzalni myślę czy mała nie płacze (jest z mężem wiec nic jej sie nie dzieje). Ńie sądziłam, że tak mnie pochłonie ta mała kruszynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 09:36
Kucykowa lubi tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o karmienie to ja się nie wstydzę karmić publicznie ale takiego zdjęcia bym nie zamieściła.
I powiem Wam że wczoraj pojechaliśmy do małej galeri do smyka i mała się obudziła. Pokój matki z dzieckiem był zajęty i nie miałam wyjścia i karmiłam w grycanie na fotelu. Ludzie to tak się patrzyli w szczególności Panowie jakbym właśnie conajmniej była goła jak na tym zdjęciu. Mimo że się nie wstydzę tego to jednak było to krępujące jak dla mnie.
U mnie dziś karmienia były co 2 godziny z zegarkiem w ręku. Nawet ten pierwszy sen miała skrócony a nie tak jak zawsze.Kucykowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny