Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kucykowa u nas odruch moro jest nadal. Na wieczorne zasypianie znalazłam taki patent, że układam ją na boczku, nie ma możliwości zeby wyrzucala łapki w górę i się przez to wybudzała

Moro moze się chyba utrzymywać do 3-4 miesiąca o ile dobrze kojarzę -
Staraczka zgadzam sie z tym obnazaniem piersi, ja nie karmilam ale wg mnie to dosc intymne i mnie jako kobiete zniecheca ten widook. Nie rozczulam sie o jakie to cudne ... Bo wg mnie nie jest. Rozumiem ze trzeba nakarmic dziecko poza domem ale czy trzeba cyca wywalac?? Chociaz pieluszka przykryc mozna. Ale co kto lubi . Dlatego ja odwracam glowe i ide dalej.
Dzuls fajna babka z Ciebie! Co Twojemu staremu odwalilo? Moj. Znow odwrotnie ale ja sie boje poki pigulek nie wezme i go zbywam i sie wkurza . Niech tylko okres przyjdzie i sie odstresuje w koncu.
Mala byla od samego rana tak nieznosna i nie spaala przez to zjadala na porcje dzis 40, za trzy godz 50 a za kolejne trzy hit 20!!!
Po kapieli wypila 50:/ no cyrk. Dalam jej czopek z paracetamolem bo sie strasznie meczyla juz:(
Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
Musze sie pozalic:( sasiadka bezdzietnna tzn rok temu adoptowala dwojke, czyli juz dzietna, ale nie rodzaca, zadzwonila czy mam pozyczyc lek do inhalacji bo jeden z chlopcow sie dusi , mowie ze mam i jej podrzuce. Poszlam jej dac a ta patrzy na mnie i mowi to co kolejne w drodze!? Patrzec na moj brzuch:( smutno mi sie zrobilo:( zostalo mi poltora kg do wagi sprzed ciazy , cialo jest inne no wiadomo ale przesadzila z tym tekstem:( teraz jak patrze w lustro zuje sie mega gruboooo
-
La lenka pomyslodawca tego projektu i fotografem zarazem jest wspolforumowiczka z mojej poprzedniej ciazy. Swietna dziewczyna. Zdjecia robi megaaaa ! Na tyle w necie wstawianych jej mnie powalaja. Maja to cos uchwycone;) jak ktos jest ze slaska to polecam
-
nick nieaktualnyDrugie ma z widoczna otoczka wokół sutka i pare innych , tatusia na nich brak ...
Wiecie urodzila pod koniec sierpnia a galeria zdjęć a raczej album podpisany imieniem dziecka pęka w szwach dokładnie jest tam 259 zdjęć ..
Kajusia się kąpie , lezy w łóżeczku,w bujaczku,na macie ,robi z mamusia obiad .
Ja rozumiem wszystko ale zdjęć z kp czy bogatą galerie zdjęć nie zrozumiem nigdy . Wiadomo ze sie cieszy ma dziecko ale bez przesady .
Takie zdjęcia jak to wyżej nie są smaczne , są bardzo intymne i powinny być gdzies w zaciszu domowym schowane , dziecku pokazane w wieku hm 14lat ? A światła dziennego nie powinny ujrzeć. -
nick nieaktualnyJa taki tekst uslyszalam 2tyg po porodzie ..diatomka wrote:Musze sie pozalic:( sasiadka bezdzietnna tzn rok temu adoptowala dwojke, czyli juz dzietna, ale nie rodzaca, zadzwonila czy mam pozyczyc lek do inhalacji bo jeden z chlopcow sie dusi , mowie ze mam i jej podrzuce. Poszlam jej dac a ta patrzy na mnie i mowi to co kolejne w drodze!? Patrzec na moj brzuch:( smutno mi sie zrobilo:( zostalo mi poltora kg do wagi sprzed ciazy , cialo jest inne no wiadomo ale przesadzila z tym tekstem:( teraz jak patrze w lustro zuje sie mega gruboooo
Najgorsze ze nie wiadomo co odpowiedziec -
Hehe, zanim zaczęłam karmić to też mi się tak wydawało. Bardzo chętnie bym się zakrywala jeśli by mi wyrosła co najmniej trzecia ręka. Bo tymi co mam ledwo se dawałam radę żeby utrzymać córkę w odpowiedniej pozycji i pierś żeby trafiała w buzie, a nie zatykala noska i jeszcze pieluszke żeby nie zalać ubrań swoich i córki. Za każdym razem próbowałam się jakoś okryć, ale w 90% po chwili kończyło się niestety na wywalonym cycu, wszelkie okrycie spadało, a poprawić nijak. Teraz już lepiej, bo i cora lepiej się trzyma i ja mam więcej wprawy, ale często cyc i tak na wierzch wyłazi. Trudno, mi to przyjemności nie sprawia, ale nakarmić muszę, więc przestałam się szarpać. Staram się usiąść na uboczu, schować za wózkiem, ale jakby ktoś patrzył to na pewno sporo zobaczy.diatomka wrote:Staraczka zgadzam sie z tym obnazaniem piersi, ja nie karmilam ale wg mnie to dosc intymne i mnie jako kobiete zniecheca ten widook. Nie rozczulam sie o jakie to cudne ... Bo wg mnie nie jest. Rozumiem ze trzeba nakarmic dziecko poza domem ale czy trzeba cyca wywalac?? Chociaz pieluszka przykryc mozna. Ale co kto lubi . Dlatego ja odwracam glowe i ide dalej.
-
Dziekuje za odpowiedz Kochane

Moka,tez staram sie klasc na boczku,bo inaczej to ma dosc silny ten odruch i placze...
La_lenka a samo sie wyciszylo czy znalazlas na to sposob?
Kurde,Ola spala cala sobote i czulam,zze to sie tak skonczy
Nie spimy 3godz
Przysiegam,ze dzis moze zapomniec o calodziennym spaniu w ciagu dnia.
Czy tylko ja karmie co 2h w nocy?
Powiem Wam,ze bardzo lubie kp,ale przez chroniczne zmeczenie juz sie demotywuje...Mam nadzieje,ze do 3 mca to sie wyreguluje. Zakladam 8 mcy kp max, bo inaczej sie wykoncze.
Córcia
-
Lila My,Ola zasnela o 3.30...W miedzyczasie o 6 cyc i od 8 nie spimy. Padam na twarz
Do 6?? O jeny, co wtedy robilas?
Ja skapitulowalam i wzielam Ole do lozka,pi kilkun min spala jak susel. A obiecalam sobie z Mezem,ze zadnego spania w lozku

Córcia
-
Dzuls,wiem,ze nic do smiechu,ale uwielbiam Twoj sposob opisywania rzeczywistosci

Na Twiim miejscu wlasnie odwalilabym sie w super ciuchy i walnela konkret makijaz,chociazby dla samej siebie
Tez tak robie i jak moj Malz widzi mnie po takiej przerwie w spodniczce to chodzi z wywieszonym jezorem
A i seks mamy wyjatkowy,po porodzie odczuwam wszystko milion razy baRZY

Córcia
-
Kucykowa, im mała starsza tym moro się bardziej wycisza. Podobno zanika między 2 a 4 miesiącem.
Tak samo z karmieniem będzie lepiej, początkowo córa wisiała na piersi co chwilę, teraz przerwy są coraz dłuższe, a samo karmienie trwa coraz krócej. Czasem chce sobie possac rekreacyjnie, wtedy prawie nie słyszę łykania i takie coś trwa dłużej, ale normalnie to raz-dwa i dziecko najedzone.
Kucykowa lubi tę wiadomość
-
Kucykowa, ja też karmię co 2h, więc nie jesteś sama
i powiem Ci, że zaczynam się przyzwyczajać i prawie przestałam odsypiać w ciągu dnia
Spokojnie, kryzys może dopaść każdą
Ja pocieszam się tym, że najgorsze już za mną
Nie załamuj się a tym bardziej nie rezygnuj
-
Kucykowa u nas pierwszy sen jest mniej więcej od 8.20 do 00.30, pózniej spi po ok 2 h, chociaż dzisiaj stękała, nie mogła zasnąć, nie dałam jej cyca tylko położyłam miedzy nami na brzuszku i spała w najlepsze
Chyba ją wczoraj przebodzcowalismy w galerii. Wie ile co.. Nie umiem robic zakupów,sklep przemierzam niczym przeciąg i wychodzę z pustymi rękoma
w przymierzalni myślę czy mała nie płacze (jest z mężem wiec nic jej sie nie dzieje). Ńie sądziłam, że tak mnie pochłonie ta mała kruszynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 09:36
-
Jeżeli chodzi o karmienie to ja się nie wstydzę karmić publicznie ale takiego zdjęcia bym nie zamieściła.
I powiem Wam że wczoraj pojechaliśmy do małej galeri do smyka i mała się obudziła. Pokój matki z dzieckiem był zajęty i nie miałam wyjścia i karmiłam w grycanie na fotelu. Ludzie to tak się patrzyli w szczególności Panowie jakbym właśnie conajmniej była goła jak na tym zdjęciu. Mimo że się nie wstydzę tego to jednak było to krępujące jak dla mnie.
U mnie dziś karmienia były co 2 godziny z zegarkiem w ręku. Nawet ten pierwszy sen miała skrócony a nie tak jak zawsze.
-
nick nieaktualny