Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka my tez byliśmy wczoraj w galerii i akurat zgłodniała w trakcie zakupów, więc męża pod pachę i na kawę do Sowy
wybrałam ustronne miejsce, jedną ręką sączylam kawkę drugą trzymając dziecko przy piersi
Ludzi praktycznie nie było, więc czułam się komfortowo. Gorzej się zrobiło, jak mała się rozryczała na środku korytarza i wszyscy patrzyli się na mnie jak na najgorszą matkę na świecie. No i przyszło mi znowu karmić, tym razem w holu galerii. Obok kobieta z butelką, a ja z cyckiem. Nikt się nie patrzył, mieliśmy spokój i komfort karmienia
Jestem tez pod wrażeniem miejsc do przewijania dzieci w poznańskim city centerPani otwiera drzwi, w środku przewijak, krzesełko, umywalka, relaksująca muzyka w tle z odgłosami natury
Gabi zacieszala do sufitu
Aa i mamy chyba odparzoną dupkę, takie małe czerwone krostki, ciekawe czy sudocrem pomoże.. -
nick nieaktualnyJaką mój maz ma pojebana babkę !!
Sluchajcie , dzwonil do niej wziął głośnomówiący włączył , pytal czy przyjadą a ta do niego ze dzisiaj to nie , ze nie trafia do NIEGO , jadą na urodziny do jakiejs ciotki , i nagle tak PRZYJEDZ Z MAŁĄ 11TEGO BO WOLNE MASZ , BABCI CI DA OGÓRKI JAKIES SOKI , OD DZIADKA DOSTANIESZ NALEWKE , ZROBIĘ OBIAD TYLKO ZEBYS NA PEWNO BYŁ , NAWET SAM PRZYJEDŹ ALE WOLĘ JAK BYŚ MAŁĄ JEDNAK WZIĄŁ .
Czy byla tu wzmianka o mnie ? Nie !!
I chyba we wtorek zrobię mu po zlosci , niech ubierze małą , przygotuje sobie mleko ,herbatkę i niech babci pokaże ze nie potrafi jej ubrać i rozebrać a ja ? Zostanę sobie w domu i wypije winko
-
nick nieaktualnyagniesja wrote:Staraczka, a może jego babcia właśnie chciała, żebyś miała chwilę dla siebie i odpoczęła a oni zajeliby się małą
-
Staraczka Ty to chyba ogóle z rodziną męża masz na bakier? ... takie jakieś odnoszę wrażenie
Wydaje mi się, że z tym "chcieli bysmy zobaczyć tą Twoja córkę' to troszkę przesadzasz ... myślę, ze babcia mówiąc to nawet nie zwróciła uwagi ... ja tam przynajmniej o takie coś bym się nie wściekala
A poza tym chciałam się pochwalić ... juz 3 dni karmimy się bez podawania mm
Taki nasz mały sukcesLilla My, agniesja, julita, Kucykowa, la_lenka, kapturnica, Czarna_88, adzia, karolcia87, agatka196, bento, kasig lubią tę wiadomość
-
Kucykowa wrote:Lila My,Ola zasnela o 3.30...W miedzyczasie o 6 cyc i od 8 nie spimy. Padam na twarz
Do 6?? O jeny, co wtedy robilas?
Ja skapitulowalam i wzielam Ole do lozka,pi kilkun min spala jak susel. A obiecalam sobie z Mezem,ze zadnego spania w lozku
Na szczęście nie płakał jakoś szczególnie, po prostu oczy jak 5zł i spać nie będę, bo tak. Także z mężem na zmianę nosiliśmy, kołysaliśmy, śpiewaliśmy, trochę zostawiłam go samego w łóżeczku jak już nie mieliśmy siły, dostał nawet 50ml mojego mleka z butelki, ale nie dało rady. Skapitulował przed 6, potem się przebudził przed 7 i jak zasnął to do 9:30. Chodziliśmy jak zombie następnego dnia, ale przetrwaliśmy. Gorzej by było, gdyby krzyczał jak obdzierany ze skóry. A w łóżku też próbowałam. W ogóle chyba te problemy ze snem nad ranem u nas (po karmieniu o 4-5 ma problem ze spaniem we własnym łóżeczku) wynikają z tego, że karmię go na leżąco na naszym łóżku. Cieplutko, milutko i nie chce wracać do siebie.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Staraczko - a może jednak troszkę przesadzasz? Strasznie się "jeżysz" jak cokolwiek ktoś powie z rodziny męża
A w ogóle to mam pytanie, czy któraś z was karmi jeszcze w nakładkach silikonowych na sutki? Bo u nas to ostatnio rozwiązało problem szarpania się przy karmieniu i skończyło prawie godzinnym cycaniem jak się już dorwał.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyNie mowie ze jestem zła na to , ale mogla wspomnieć chociaż o mnie , z całej gadki wyszlo tak jak by mial jechać z małą sam , i tak będzie niech sam jedzie ja odpoczne
Powiem wam ta rodzina wredna jest , na początku walilam skromniache itp ale z czasem na głupie odzywki zwłaszcza od teścia zaczęłam reagować z dobrym skutkiem -
Lilla My wrote:Staraczko - a może jednak troszkę przesadzasz? Strasznie się "jeżysz" jak cokolwiek ktoś powie z rodziny męża
A w ogóle to mam pytanie, czy któraś z was karmi jeszcze w nakładkach silikonowych na sutki? Bo u nas to ostatnio rozwiązało problem szarpania się przy karmieniu i skończyło prawie godzinnym cycaniem jak się już dorwał.ja karmie w kapturkach.Juz zmienilam na rozmiar S i na zmiane podaje raz w nakladce a raz bez i jest ok.
Lilla My lubi tę wiadomość
Córcia
-
No i doczekaliśmy się pierwszego wirusa - młody właśnie puścił spektakularnego pawia na kanapę i podłogę, o milimetry mijając siostrę w bujadełku...
Sezon na rotawirusy uważam za otwarty. A dziś, jak już byłam na skraju uduszenia starszego bachora poduszką, wygłosiłam zdanie, którego nie należy głośno wymawiać, czyli "byle do poniedziałku" (żebym go miała na 8h z głowy). No to mam. Pfffff -
nick nieaktualny
-
Dzuls nie zazdroszczę rota.... W domu
Ja sama ledwo co jest po i dziękuję Bogu ze młodemu nic nie jest i oby tak zostało.
-
Staraczka23 wrote:Dzuls dzuls dzuls , fajnie opisujesz sytuacje ale dlaczego o swoim dziecku piszesz bachor :o
OjjTeraz to leży, robi kupę i je, a potem będzie coraz gorzej
Poczekaj, aż zacznie gadać, chodzić i mieć swoje zdanie
Oprócz tego ja z tym "bachorem" to tak pieszczotliwieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 19:11
Staraczka23, kapturnica, Lilla My, diatomka, Anitka201, bento, adzia, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:Spokojnie, teraz jest łodko-miodzio, ale też dojdziesz kiedyś do takiego momentu, gdy już będziesz miała dość, zwłaszcza przy dwójce
Teraz to leży, robi kupę i je, a potem będzie coraz gorzej
Poczekaj, aż zacznie gadać chodzić i mieć swoje zdanie
Wgl chyba ta ppra na jelitowki bo na fb od wczoraj mamuśkowe kolezanki robia statusy ze są w szpitalu albo ze dzieci chore , swoją drogą głupota udostępniać podróż do szpitala bez opisu a w ciągu paru minut kazdy pyta co się stalo -
Współczuję rota
jak byłyśmy z mamą w szpitalu to na końcu korytarza leżała mama z 2 tygodniową Mają chorą właśnie na rotawirusa. Mała nie dość że urodziła się z wagą 2400 to jeszcze w szpitalu schudła jej do 1900!! to dopiero małe dzieciątko
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Mam filmik , w skrocie nagranie chłopca który żegna swoją siostrę urodzona w 22tc
http://www.popularnie.pl/smierc-noworodka/Gusiak, easymum, Czarna_88, la_lenka lubią tę wiadomość
-
diatomka wrote:Dzuls wspolcxuje:( u nas tez panuje rotawirus, zlobek i szkoly zdziesiatkowane. W naszym pkolu jest juz bostonka ech
Kurcze, o młodego się nie martwię, po prostu kolejne choróbsko do przechorowania, ale żeby mi młoda niczego nie podłapałaNiby na cycu i po pierwszej dawce szczepionki na rota, ale nigdy nic nie wiadomo
A co do bostonki, to moja lekarka bostonką na wszelki wypadek nazywa każde niezidentyfikowane choróbsko niewiadomego pochodzenia trwające ok 3 dni, więc u mojego syna właściwie każdą chorobęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:34
diatomka lubi tę wiadomość