X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka my tez byliśmy wczoraj w galerii i akurat zgłodniała w trakcie zakupów, więc męża pod pachę i na kawę do Sowy :) wybrałam ustronne miejsce, jedną ręką sączylam kawkę drugą trzymając dziecko przy piersi :) Ludzi praktycznie nie było, więc czułam się komfortowo. Gorzej się zrobiło, jak mała się rozryczała na środku korytarza i wszyscy patrzyli się na mnie jak na najgorszą matkę na świecie. No i przyszło mi znowu karmić, tym razem w holu galerii. Obok kobieta z butelką, a ja z cyckiem. Nikt się nie patrzył, mieliśmy spokój i komfort karmienia :)

Jestem tez pod wrażeniem miejsc do przewijania dzieci w poznańskim city center :) Pani otwiera drzwi, w środku przewijak, krzesełko, umywalka, relaksująca muzyka w tle z odgłosami natury :) Gabi zacieszala do sufitu :D

Aa i mamy chyba odparzoną dupkę, takie małe czerwone krostki, ciekawe czy sudocrem pomoże..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką mój maz ma pojebana babkę !!

Sluchajcie , dzwonil do niej wziął głośnomówiący włączył , pytal czy przyjadą a ta do niego ze dzisiaj to nie , ze nie trafia do NIEGO , jadą na urodziny do jakiejs ciotki , i nagle tak PRZYJEDZ Z MAŁĄ 11TEGO BO WOLNE MASZ , BABCI CI DA OGÓRKI JAKIES SOKI , OD DZIADKA DOSTANIESZ NALEWKE , ZROBIĘ OBIAD TYLKO ZEBYS NA PEWNO BYŁ , NAWET SAM PRZYJEDŹ ALE WOLĘ JAK BYŚ MAŁĄ JEDNAK WZIĄŁ .

Czy byla tu wzmianka o mnie ? Nie !!
    I chyba we wtorek zrobię mu po zlosci , niech ubierze małą , przygotuje sobie mleko ,herbatkę i niech babci pokaże ze nie potrafi jej ubrać i rozebrać a ja ? Zostanę sobie w domu i wypije winko :D

• agniesja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka, u nas sudocrem pomógł bardzo szybko, wystarczyło posmarować pupcię 2 razy dziennie :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, a może jego babcia właśnie chciała, żebyś miała chwilę dla siebie i odpoczęła a oni zajeliby się małą ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Staraczka, a może jego babcia właśnie chciała, żebyś miała chwilę dla siebie i odpoczęła a oni zajeliby się małą ;)
    Wspomniala by o tym , chociaz by mowila w liczbie mnogiej a nie TY I MAŁA a ja gdzie w tym wszystkim ? A powiedziała jeszcze BYŚMY Z DZIADKIEM CHCIELI ZOBACZYĆ TĄ TWOJĄ CÓRKĘ ...

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka Ty to chyba ogóle z rodziną męża masz na bakier? ... takie jakieś odnoszę wrażenie =)
    Wydaje mi się, że z tym "chcieli bysmy zobaczyć tą Twoja córkę' to troszkę przesadzasz ... myślę, ze babcia mówiąc to nawet nie zwróciła uwagi ... ja tam przynajmniej o takie coś bym się nie wściekala =)

A poza tym chciałam się pochwalić ... juz 3 dni karmimy się bez podawania mm =)
    Taki nasz mały sukces =)

Lilla My, agniesja, julita, Kucykowa, la_lenka, kapturnica, Czarna_88, adzia, karolcia87, agatka196, bento, kasig lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Lila My,Ola zasnela o 3.30...W miedzyczasie o 6 cyc i od 8 nie spimy. Padam na twarz :( Do 6?? O jeny, co wtedy robilas?
    Ja skapitulowalam i wzielam Ole do lozka,pi kilkun min spala jak susel. A obiecalam sobie z Mezem,ze zadnego spania w lozku :)

Na szczęście nie płakał jakoś szczególnie, po prostu oczy jak 5zł i spać nie będę, bo tak. Także z mężem na zmianę nosiliśmy, kołysaliśmy, śpiewaliśmy, trochę zostawiłam go samego w łóżeczku jak już nie mieliśmy siły, dostał nawet 50ml mojego mleka z butelki, ale nie dało rady. Skapitulował przed 6, potem się przebudził przed 7 i jak zasnął to do 9:30. Chodziliśmy jak zombie następnego dnia, ale przetrwaliśmy. Gorzej by było, gdyby krzyczał jak obdzierany ze skóry. A w łóżku też próbowałam. W ogóle chyba te problemy ze snem nad ranem u nas (po karmieniu o 4-5 ma problem ze spaniem we własnym łóżeczku) wynikają z tego, że karmię go na leżąco na naszym łóżku. Cieplutko, milutko i nie chce wracać do siebie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko - a może jednak troszkę przesadzasz? Strasznie się "jeżysz" jak cokolwiek ktoś powie z rodziny męża :)

A w ogóle to mam pytanie, czy któraś z was karmi jeszcze w nakładkach silikonowych na sutki? Bo u nas to ostatnio rozwiązało problem szarpania się przy karmieniu i skończyło prawie godzinnym cycaniem jak się już dorwał.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mowie ze jestem zła na to , ale mogla wspomnieć chociaż o mnie , z całej gadki wyszlo tak jak by mial jechać z małą sam , i tak będzie niech sam jedzie ja odpoczne :)

Powiem wam ta rodzina wredna jest , na początku walilam skromniache itp ale z czasem na głupie odzywki zwłaszcza od teścia zaczęłam reagować z dobrym skutkiem :)

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Staraczko - a może jednak troszkę przesadzasz? Strasznie się "jeżysz" jak cokolwiek ktoś powie z rodziny męża :)

A w ogóle to mam pytanie, czy któraś z was karmi jeszcze w nakładkach silikonowych na sutki? Bo u nas to ostatnio rozwiązało problem szarpania się przy karmieniu i skończyło prawie godzinnym cycaniem jak się już dorwał.
    Tak,Kochana :) ja karmie w kapturkach.Juz zmienilam na rozmiar S i na zmiane podaje raz w nakladce a raz bez i jest ok.

Lilla My lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i doczekaliśmy się pierwszego wirusa - młody właśnie puścił spektakularnego pawia na kanapę i podłogę, o milimetry mijając siostrę w bujadełku...
    Sezon na rotawirusy uważam za otwarty. A dziś, jak już byłam na skraju uduszenia starszego bachora poduszką, wygłosiłam zdanie, którego nie należy głośno wymawiać, czyli "byle do poniedziałku" (żebym go miała na 8h z głowy). No to mam. Pfffff

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls dzuls dzuls , fajnie opisujesz sytuacje ale dlaczego o swoim dziecku piszesz bachor :o
    Ojj

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls nie zazdroszczę rota.... W domu :-/
    Ja sama ledwo co jest po i dziękuję Bogu ze młodemu nic nie jest i oby tak zostało.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dzuls dzuls dzuls , fajnie opisujesz sytuacje ale dlaczego o swoim dziecku piszesz bachor :o
    Ojj
    Spokojnie, teraz jest słodko-miodzio, ale też dojdziesz kiedyś do takiego momentu, gdy już będziesz miała dość, zwłaszcza przy dwójce :D Teraz to leży, robi kupę i je, a potem będzie coraz gorzej :P Poczekaj, aż zacznie gadać, chodzić i mieć swoje zdanie :)
    Oprócz tego ja z tym "bachorem" to tak pieszczotliwie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 19:11

Staraczka23, kapturnica, Lilla My, diatomka, Anitka201, bento, adzia, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Spokojnie, teraz jest łodko-miodzio, ale też dojdziesz kiedyś do takiego momentu, gdy już będziesz miała dość, zwłaszcza przy dwójce :D Teraz to leży, robi kupę i je, a potem będzie coraz gorzej :P Poczekaj, aż zacznie gadać chodzić i mieć swoje zdanie :)
    Fakt a cierpliwości to ja za dużo nie mam :D :D

Wgl chyba ta ppra na jelitowki bo na fb od wczoraj mamuśkowe kolezanki robia statusy ze są w szpitalu albo ze dzieci chore , swoją drogą głupota udostępniać podróż do szpitala bez opisu a w ciągu paru minut kazdy pyta co się stalo :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję rota :( jak byłyśmy z mamą w szpitalu to na końcu korytarza leżała mama z 2 tygodniową Mają chorą właśnie na rotawirusa. Mała nie dość że urodziła się z wagą 2400 to jeszcze w szpitalu schudła jej do 1900!! to dopiero małe dzieciątko

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam filmik , w skrocie nagranie chłopca który żegna swoją siostrę urodzona w 22tc
    http://www.popularnie.pl/smierc-noworodka/

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mam filmik , w skrocie nagranie chłopca który żegna swoją siostrę urodzona w 22tc
    http://www.popularnie.pl/smierc-noworodka/
    Miłego oglądania do poduszki, ja chyba podziękuję. Błagam, żadnych takich filmików więcej.

Gusiak, easymum, Czarna_88, la_lenka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka cos pozytywnego tu wstaw!

Dzuls wspolcxuje:( u nas tez panuje rotawirus, zlobek i szkoly zdziesiatkowane. W naszym pkolu jest juz bostonka ech

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dzuls wspolcxuje:( u nas tez panuje rotawirus, zlobek i szkoly zdziesiatkowane. W naszym pkolu jest juz bostonka ech

Kurcze, o młodego się nie martwię, po prostu kolejne choróbsko do przechorowania, ale żeby mi młoda niczego nie podłapała :( Niby na cycu i po pierwszej dawce szczepionki na rota, ale nigdy nic nie wiadomo :/

A co do bostonki, to moja lekarka bostonką na wszelki wypadek nazywa każde niezidentyfikowane choróbsko niewiadomego pochodzenia trwające ok 3 dni, więc u mojego syna właściwie każdą chorobę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:34

diatomka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 2639 2640 2641 2642 2643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ