X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas znowu coś się poprzestawialo z spaniem. Wcześniej szła spać o 20-21 i spała do 1-2 czyli ten pierwszy sen był zawsze najdłuższy a potem co 2h.
    A od wczoraj budzi się już o 23 i tak co 2h jak w zegarku.

Pogoda paskudna. Leje i ciemno jakby wieczór był. Nici dziś z spaceru. :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem się zloszcze, że mała w dzień tylko drzemie, ale jak pomyślę, że potem w nocy pieknie śpi to jednak wolę taką opcję. W nocy budzi się 2 razy, potem nad ranem już częściej, ale szybkimi dokarmianiami daje się dociągnąć do około 8. :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy 2 m-ce po cc można już ćwiczyć z hulahop na brzuch i oponkę?

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Jaka cisza od rana, czyżby wszystkie dzieciaczki dały mamusiom pospać? Moja śpi, ale ja od 5 na nogach, jestem już po śniadaniu i czekam aż bąbel się obudzi.
    Wstawię pranie, poprasuję, od dzisiaj zaczynam akcję z orbitrekiem, bo moje ciało woła o pomoc, a ja mu tylko codziennie słodyczy dokładam ... dupsko jak tratwa ratunkowa, brzucha nie mogę zgubić, więc czas się za siebie brać. Mam nadzieję, że zapału wystarczy mi na dłużej niż dzisiaj do końca dnia ;)

zazdroszcze orbitreka, a bardziej ze masz gdzie cwiczyc. Ja mam sprzet ale miejsca poki co brak. Szkoda bo lubie na nim zasuwac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Leosiek usnal o 20:30 i 1 pobudka.o 3:30. I tak zazwyczaj ma pierwsza pobudke. Potem juz po 2h sie budzi (chyba za malo zjada i robi sie.glodny). Mam nadzieje, ze tak zostanie, ale balam sie bo mamy skok i.myslalam ze beda pobudki.co chwile.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum a bylas juz lekarza?
    Ja mam dziś drugie podejście do chodakowskiej o ile mała pozwoli :D
    Potwm pas vibroaction i rower :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka Olivia też w dzień tylko drzemie i tylko raz mi się zdarzyło że zawinęłam ją w kokonik bo tak dawała do wiwatu i spała 3h w dzień. A tak śpi 2h przez cały dzień i to nie ciągiem a tak po 15-20min. I wcześniej spała ładnie w nocy.
    No i właśnie zaliczyła swoją pierwszą drzemkę 10 min :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas owijanie nie działa, mała natychmiast robi świecę plus szamocze się i płacze aż się uwolni. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluszek wstaje tylko raz w nocy, zazwyczaj albo o 3:30 albo o 4, a zasypia 22 lub 23.
    Ech okropna dzisiaj pogoda, nie będzie spacerku. Korzystając z tego, że mały śpi, idę posprzątać:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Easymum a bylas juz lekarza?
    Ja mam dziś drugie podejście do chodakowskiej o ile mała pozwoli :D
    Potwm pas vibroaction i rower :D

Byłam, ale o ćwiczenia zapomniałam zapytać, dostałam tylko skierowanie na usg za 2 m-ce, m.in. żeby zobaczyć szew od środka, bo planuje dość szybko drugą ciążę. Poza tym to wszystko ok, nie było zastrzeżeń. Zresztą orbitrek to tylko ręce i nogi, bardziej zastanawia mnie to hulahop.

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Byłam, ale o ćwiczenia zapomniałam zapytać, dostałam tylko skierowanie na usg za 2 m-ce, m.in. żeby zobaczyć szew od środka, bo planuje dość szybko drugą ciążę. Poza tym to wszystko ok, nie było zastrzeżeń. Zresztą orbitrek to tylko ręce i nogi, bardziej zastanawia mnie to hulahop.
    Ja bym podeszla zapytać , wlaczylam zumbe na rozgrzewke i juz nie dam rady chodakowskiej :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Widzę, że nie tylko u mnie taka fatalna pogoda... pochmurno, deszczowo... nic tylko siedzieć w domu, spacer zdecydowanie odpada..

Staraczka, a Tobie juz lekarz dal zielone światło do ćwiczeń?
    W sumie miałaś cc pozniej niż ja, a mnie zalecił czekanie do 3m-cy (tzn.do czasu rozpuszczenia wewnętrznych szwów, później dopiero powoli zaczynać)... niby został juz raptem miesiąc, ale juz nie mogę się doczekać... =)

Moka mialam zapytać, a jak tak Twoja obrączka? ... juz mieści się na palec?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak mówił ze już powoli moge , a chodakowska chcialam na uda i pośladki , rower wiadomo tez tylek a ten pas bron boze na brzuch , uda chcę odchudzić , nawet mąż wczoraj dal aluzje ze mam większe i wyczail ze mu odpowiem dodal ze z gory schodzi na uda :D
    Ile razy juz krwawilas o ile już mialas bo kp , ja juz 3ci raz , dzien po wizycie dostalam czyli w sobotę

• moka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Moka mialam zapytać, a jak tak Twoja obrączka? ... juz mieści się na palec?
    oo dziękuję, że pytasz :) włożyć ją włożę, ale bardzo ciężko mi ją zdjąć, także będę powiększać. Tym bardziej, że latem dłonie puchną. Tak bardzo mi jej brakuje :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa.... myślałam, że Ty się już lapiesz za ćwiczenie brzucha =)

Krwawienia poza pologowym jeszcze nie miałam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z ciekawości.. Do jakiego wieku dziecka przemywa się oczka solą fizjologiczną?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny, a tak z ciekawości.. Do jakiego wieku dziecka przemywa się oczka solą fizjologiczną?
    Akurat odswiezalam stronke hehe
    Ja przemywalam az błona zeszła czyli chyba ok miesiąc

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Wcale.
    Od początku mylam przegotowaną wodą. W sumie nie wiem po co kupiłam cała paczke tych ampulek, jakieś ciążowe zaćmienie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczek tez nie przemywałam. Tylko podczas kąpieli to robiłam i robie nadal ale tak to nie.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka u mnie tak samo... cała wielka paka soli fizjologicznej, a użyte było w zasadzie kilka ampułek ... tyle, ze ja noszę soczewki, wiec się nie zmarnuje =)

A jeśli chodzi o gorsze wieści to dziś znów podalam mm... od rana dziecko miało jakiegoś wielkiego gloda, ale się nie poddawalam i dawalam cyca ... wiszenie kilka godzin i krzyki... podawalam jedna, druga, trzecia, piąta i dziesiąta... cyce miękkie jak flaki, a mała jakby dalej głodna i co... zrobiłam butelke, wydoila niecałe 130 ml i poszła spać...
    Niby od rana wisiala na cycu i naprawdę ciągnęła, ale skoro wypila jeszcze tyle z butli to jednak musiała być głodna =(

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 2641 2642 2643 2644 2645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ