Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sorki za temat i szczegóły ... Czy dziecko którejś z Was, karmione mm, zrobiło prawie czarną kupkę? Moja robiła do tej pory musztardowe albo zielonkawe z białymi grudkami, ale jak zaczęłam dawać jej NAN HA coś się porobiło. Najpierw jakby rozwolnienie, ale tylko przy jednej kupce (a zrobiła 3 w jeden dzień, gdzie normalnie raz na 1-2 dni), a dzisiaj zrobiła jedną, ale tak ciemno zieloną, że prawie czarną. Poza tym nie ma gorączki, ale długo zjada porcje (nawet godzinę do półtora 120 ml), wierci się przy niektórych karmieniach, no i ostatnio słabo jest z drzemkami w dzień. Czy to mogą być objawy alergii? Idę w piątek na szczepienie na pneumokoki nie wiem czy przyspieszyć wizytę. Najbardziej martwi mnie ta prawie czarna kupka. Mała bierze żelazo (actiferol), ale już od 6 tygodni i do tej pory kupki były normalne. Nie mam pojęcia co to jest i zaczynam się martwić
-
O zgrozo,Ola zasnela o polnocy dzis...A teraz cycamy
Dzis moj Maz ma urodzinki,wiec zapowiada sie mily dzien
Dzuls,moje dziecko nie znosi lezenia na brzuszku.Marudzi i w koncu sie nakreca i placze.Staram sie klasc z 2,3 razy w ciagu dnia,ale trwa to gora 5 min i przekladam.
Córcia
-
Ja dziś śpię w salonie. Do 3 spałam z małą bo strasznie dziś niespokojna i przez sen się wierci, kręci, krząka, teraz ja włożyłam do łóżeczka i czuwam czy śpi czy co ale dalej wierzga się i krząka. Chyba już nie pospie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 04:07
-
nick nieaktualnyagniesja wrote:U nas jest ciągły problem z ropiejącymi oczkami, więc solą fizjologiczną przemywam je 2 x dziennie, także jak nie macie co zrobić ze swoją, możecie nam podrzucić hehehe
nam tez jeszcze czasem ropieja, tydzien temu bylo kiepsko.Ale u nas po soli jeszcze gorzej bo.manczerwone oczy, za to pomoglo zakropienie mojego mlela bezposrednio. Od tego momentu jest ok ale zobaczymy czy juz na stale czy tylko na chwile.
-
nick nieaktualny
-
Ale dawno mnie tu nie było
Dziewczyny czy można mieć uczulenie na Wit C? Lekarz przepisał Oliwce na przeziębienie w kropelkach, podaje jej już 5 dzień A wieczorem Oliwka dostala takiej wysypki na brzuszku A dziś idzie na plecki i dupcie. . Dziś na 14 do lekarza sprawdzić idziemy ale martwie się co to..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 08:31
-
Dżuls wrote:Dziewczyny, czy któremuś z Waszych maleństw spłaszcza się główka od leżenia? Ostatnio moja mama wypatrzyła że młodej z tyłu z jednej strony lekko spłaszczyła się główka, mi się wydawało, że tak układają się włosy, a dziś przy myciu główki zauważyłam, że jest delikatnie spłaszczona w tym miejscu. Kurde no, mam nadzieję, że to się jakoś odkręci.
Ile Wasze maluchy leżą dziennie na brzuszkach? Moja baaardzo nie lubi. -
Dominka92 wrote:Ale dawno mnie tu nie było
Dziewczyny czy można mieć uczulenie na Wit C? Lekarz przepisał Oliwce na przeziębienie w kropelkach, podaje jej już 5 dzień A wieczorem Oliwka dostala takiej wysypki na brzuszku A dziś idzie na plecki i dupcie. . Dziś na 14 do lekarza sprawdzić idziemy ale martwie się co to..
Uczulenie można mieć właściwie na wszystkoje też dawałam kropelki z vit. C, u nas był spokój. A nie zmieniłaś ostatnio proszku do prania lub płynu do płukania? A może kąpiesz lub smarujesz małą czymś nowym? Z tymi wysypkami jest problem ze znalezieniem przyczyny.
-
Dzień dobry
Moja dziewczynka kończy dzisiaj 2 miesiące
Z tej okazji chyba dala mamie tak ładnie pospać, bo w zasadzie dopiero wstajemy... wczorajszy dzień był mega ciężki ale za to nocka bardzo ładna... od 22 dwie szybkie pobudki o 2.30 i 6, a później spanie do terazWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 10:14
bento, easymum, adzia lubią tę wiadomość
-
lila1983 wrote:nam tez jeszcze czasem ropieja, tydzien temu bylo kiepsko.Ale u nas po soli jeszcze gorzej bo.manczerwone oczy, za to pomoglo zakropienie mojego mlela bezposrednio. Od tego momentu jest ok ale zobaczymy czy juz na stale czy tylko na chwile.
Od przecierania wacikiem z solą miał czerwone powieki, ale teściowa kupiła wczoraj jakąś maść i pomogło
-
My też mamy pełno soli fizjologicznej, ale wykorzystamy do nebulizatora dla starszaka i dla nas.
Mała właśnie usnęła, jakoś wcześnie jak na nią. W sumie to ja też chętnie bym się zdrzemnęła, ale muszę jeszcze poprasować...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:03
-
Jeśli chodzi o oczka to my przemywaliśmy wyłącznie przegotowaną wodą i było troszkę lepiej, a potem mama podpowiedziała, że można rumiankiem.. i wiecie co.. w jden dzień wszystko się uspokoiło.. a było już na prawdę nie ciekawie.. oczko było sklejone zieloną zaschniętą wydzieliną (ropą?). Oczywiście profilaktycznie przemywaliśmy jeszcze przez pare tygodni dwa razy dziennie. A teraz tylko raz na jakiś czas rumiankiem..
A mam z kolei inny problem.. Mój Antolek chyba nadmiernie się poci. I nie jest to bynajmniej kwestia ubierania anie temperatury w pomieszczeniu, bo w domku ubierany jest wyłącznie w body z długim lub krótkim rękawem, czasem zakładam półśpiochy a po kąpięli tylko pajacyk. Temperatura zwykle ok 20-21 st. czasem 22 ale nie więcej. Jak śpi to jest wszystko ok.. ale jak zaczyna się ruszać to zaraz skóra robi się taka tępa w dotyku i plecki czasem też ma jakby wilgotne. Co prawda czytałam, że tak się może dziać , bo jeszcze nie jest rozwinięty system regulacji temperatury ale zastanawiam się czy inne dzieciaczki też tak mają.. -
Hej
Miala byc polozna, wysprzatalam domek wlosy umylam wysuszylan dzeci poprzebierane i co??? Zadzwonila o 10 ze nie przyjdzie bo leje. Gdybym wiedziala to bym dluzej pospala . Powiedzialam jej ze juz ten ostatni raz nie musi przychodzic. Insie zgodzila cale szczescie!
Kto pisal o tej kupce? Od razu pomyslalam o zelazie , skoro zmienilas mleko to prownaj sklad . Moze w nowym jest wiecej zelaza! -
Dominka92 wrote:Ale dawno mnie tu nie było
Dziewczyny czy można mieć uczulenie na Wit C? Lekarz przepisał Oliwce na przeziębienie w kropelkach, podaje jej już 5 dzień A wieczorem Oliwka dostala takiej wysypki na brzuszku A dziś idzie na plecki i dupcie. . Dziś na 14 do lekarza sprawdzić idziemy ale martwie się co to..