X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tralalala nie chce się chwalić bo pewnie zapesze ale mój potworek śpi od 12 oczywiście w kokoniku :O. To drugi raz w jej życiu tak się zdażyło i pewnie nie prędko nastąpi powtórka. I powiem szczerze że się nudzę :O Ale to pewnie przez pogodę.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ładnie zasnęła, ale koło 14. Co i tak jak na nią jest duże wow, nawet ciepły obiad zjadłam! A wcześniej zdrzemnęłyśmy się razem, więc też nieźle :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis zacieszala po przebudzeniu i śniadanku, a pózniej stwierdziła, że skoro pogoda do dupy to se pomarudzi :/ i tak próbym posypania kończą się po kilku/kilkunastu minutach, a widzę że jest zmęczona.

Ja przemywam przy wieczornej toalecie, ale zastanawiam się do jakiego wieku dziecka tak się robi :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Tralalala nie chce się chwalić bo pewnie zapesze ale mój potworek śpi od 12 oczywiście w kokoniku :O. To drugi raz w jej życiu tak się zdażyło i pewnie nie prędko nastąpi powtórka. I powiem szczerze że się nudzę :O Ale to pewnie przez pogodę.

Chcesz wypożyczyc mojego terroryste? =)
    Dziś ma jakoś dzień, że nawet na chwilę nie może zostać sama, bo ryk... na pewno byś się nie nudzila ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was tez tak dzieciaki na zlosc robią jak by wyczuły , taka sytuacja , młoda śpi ja chcę czymś sie zająć cos zrobic a ona w ryk i domaga sie uwagi i towarzystwa , chcę wyjsc myślę obudzi sie o np 13 zje i pójdziemy a ona spi do 15 :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Chcesz wypożyczyc mojego terroryste? =)
    Dziś ma jakoś dzień, że nawet na chwilę nie może zostać sama, bo ryk... na pewno byś się nie nudzila ;D

Gusiak ja terrorystke mam na codzień wiec taki dzień odskocznią tez mi się przyda :-) A spała aż do 16:20 :-) wstała uśmiechnię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:14

karolcia87, Staraczka23, la_lenka, easymum, bento, adzia lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj terrorysta, praktycznie nie śpi cały dzień i tylko by chciał do mamy na ręce. Aż musiałam wyjść z domu jak mąż wrócił z pracy, bo myślałam, że zwariuję :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień minął bardzo spokojnie :-) mała spała od 10.30 do 13.30 i później jeszcze dwie pół godzinne drzemki. Ogarnęłam cały dom, no może nie jakoś perfekt, ale wygląda o niebo lepiej :-)

agatka196 Twoja córa już bawi się grzechotką? Czy to taki jeszcze nie do końca świadomy chwyt?

My dziś nie byłyśmy na spacerze, jutro i w środę też ma padać, normalnie ukisimy się w domu :-( Z niecierpliwością czekam na wiosnę...

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento tez właśnie zwróciłam uwagę na tą grzechotke, że już trzyma ją w rączce =)

To moja z używania rąk to narazie tylko susanie piąstki =)

bento lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Olivcia juz będzie miała zaraz 11 tygodni i łapie juz grzechotki ale takie lekkie jak ta na zdj( z pepko) choć jej palce czasem są takie bezwładnie jeszcze, że złapie i zaraz puszcza lub próbuje chwycić, a nie umie sobie poradzić z zamknięciem dobrze rączki. Wiec jak jej się uda to macha ta grzechotka jak szalała i nawet już guz był :-).
    A za to piąstek do buzi nie wkłada chyba że na brzuszku leży to tak i jakoś potwornie się nie śliny tylko takie bańki śmieszne robi.

O i ta mrówkę przyczepioną namiętnie łapie za nogi i szarpie. To jej wychodzi perfekcyjnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:23

bento lubi tę wiadomość

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaki fajny sposób na szybkie uśpienie dziecka za pomocą chusteczki. U mnie działa :)
    https://www.facebook.com/DavidAvocadoWolfe/videos/10153102251596512/
    tutaj jest to samo: https://www.youtube.com/watch?v=Bmf7IUHa18E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:37

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któremuś z Waszych maleństw spłaszcza się główka od leżenia? Ostatnio moja mama wypatrzyła że młodej z tyłu z jednej strony lekko spłaszczyła się główka, mi się wydawało, że tak układają się włosy, a dziś przy myciu główki zauważyłam, że jest delikatnie spłaszczona w tym miejscu. Kurde no, mam nadzieję, że to się jakoś odkręci.
    Ile Wasze maluchy leżą dziennie na brzuszkach? Moja baaardzo nie lubi.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja raczej słabo łapie. Znaczy jak dam coś w rękę to ładnie trzyma, ale sama nie bardzo sięga, czasem wyciąga łapkę, ale rzadko.

Co do brzuszka to kładę kilka razy dziennie, ale tylko na kilka minut, bo potem jest ryk. Pomaga jak klepię ją w trakcie po pupie, wtedy ciałko jej lekko wibruje i dłużej wytrzymuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy dziś na szczepieniach. Moja królewna waży już równe 6kg.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:03

agatka196, diatomka, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny, czy któremuś z Waszych maleństw spłaszcza się główka od leżenia? Ostatnio moja mama wypatrzyła że młodej z tyłu z jednej strony lekko spłaszczyła się główka, mi się wydawało, że tak układają się włosy, a dziś przy myciu główki zauważyłam, że jest delikatnie spłaszczona w tym miejscu. Kurde no, mam nadzieję, że to się jakoś odkręci.
    Ile Wasze maluchy leżą dziennie na brzuszkach? Moja baaardzo nie lubi.

Dżuls u nas tez tak jest i mi dr powiedziała że ja jakbym ogolona się na łyso to też bym miała ciekawy kształt głowy. I faktycznie mam taki placek płaski bo sobie macalam :-P ale warto przekładać główkę na boki. My i tak przekładamy bo mam mięsień z lewej strony przy krótki.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, no mam nadzieję, że to nie jest wynik leżenia na jednej stronie. Inna sprawa, ze jak coś, to młoda zazwyczaj leży na pleckach, na wznak, więc spłaszczałoby się jej z tyłu, ale po środku, a nie z boku.

A, no i u młodego to chyba rzeczywiście rota. Bo na zatrucie mi to nie wygląda co prawda po tym pierwszym pawiu nie wymiotował już ani razu, ale utrzymuje się podwyższona temperatura. Za to teraz mnie łamie, chyba załatwiła mnie ta pogoda.. boli mnie gardło, głowa i cała szyja, mam nadzieję że ta szyja to nie węzły chłonne, bo tak zazwyczaj zaczyna się u mnie angina, a to byłaby teraz jakaś masakra. Na razie wzięłam witaminy, czosnek, psiknęłam gardło Argentinem, wypiłam herbatę z miodem i czekam na efekty :>

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    btw... GDZIE JEST SIGMA, gdy jej potrzebuję, ja się pytam? :D
    Znów się z kimś pożarła i zaorane?

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls a na naszym tajemnym forum nie ma Sigmy??
    Tu jjej dawno nie widzialam.
    Ponoc panuje teraz rota i angina wlasnie:( oby ten scenrariusz Cie nie dopadl! Nie daj sie!!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:10

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podajcie któras link do drugiego forum

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 2642 2643 2644 2645 2646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ