Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls wrote:To jest jedyny powód, dla którego czasem żałuję, że młoda nie jest na mm
Mogłabym ją wtedy odpalić dziadkom i chociaż wyrwać się gdzieś na dłużej niż godzina. Obejrzałabym też Bonda w kinie
Inna sprawa, że mam na małża takiego wkurwa, że chyba poszłabym sama, albo z psiapsiółą.
Tesciowie co blisko mieszkają zupełnie się nie nadają do opieki nad takim maluchem, a moi rodzice znowu daleko. Nie mam wyjścia, muszę to po prostu przeczekać. Byle do wiosny.
-
Witam się w ten deszczowy dzień... Od wczorajszego wieczoru ściągam się średnio co 3h (w nocy trochę dłuższa przerwa) w systemie 7-5-3. Co prawda szału nie ma, bo po pół godziny zabawy mam tylko ok. 60-70ml z obu piersi, ale za to synek spał jak nigdy od 22:00 do 3:30, a potem dostawał butlę o 5:30 i 7:30 i szedł ładnie i szybko spać. O 9:30 skapitulowałam i dałam małemu cycusia - stęsknił się (ja chyba bardziej) i ślicznie zasnął - dopiero się budzi,a ja mam znów randkę z laktatorem
Powiedzcie mi, czy jest szansa,że po kilku dniach takiego odciągania ilość pokarmu mi się zwiększy, czy już na stałe będę pół godziny wyciskać te liche 60ml?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:53
-
la_lenka wrote:Ja nawet nie miałabym komu zostawić.
Tesciowie co blisko mieszkają zupełnie się nie nadają do opieki nad takim maluchem, a moi rodzice znowu daleko. Nie mam wyjścia, muszę to po prostu przeczekać. Byle do wiosny.
Mam to samo, wszyscy daleko. -
snoopy_etka wrote:Witam się w ten deszczowy dzień... Od wczorajszego wieczoru ściągam się średnio co 3h (w nocy trochę dłuższa przerwa) w systemie 7-5-3. Co prawda szału nie ma, bo po pół godziny zabawy mam tylko ok. 60-70ml z obu piersi, ale za to synek spał jak nigdy od 22:00 do 3:30, a potem dostawał butlę o 5:30 i 7:30 i szedł ładnie i szybko spać. O 9:30 skapitulowałam i dałam małemu cycusia - stęsknił się (ja chyba bardziej) i ślicznie zasnął - dopiero się budzi,a ja mam znów randkę z laktatorem
Powiedzcie mi, czy jest szansa,że po kilku dniach takiego odciągania ilość pokarmu mi się zwiększy, czy już na stałe będę pół godziny wyciskać te liche 60ml?
-
snoopy_etka wrote:Witam się w ten deszczowy dzień... Od wczorajszego wieczoru ściągam się średnio co 3h (w nocy trochę dłuższa przerwa) w systemie 7-5-3. Co prawda szału nie ma, bo po pół godziny zabawy mam tylko ok. 60-70ml z obu piersi, ale za to synek spał jak nigdy od 22:00 do 3:30, a potem dostawał butlę o 5:30 i 7:30 i szedł ładnie i szybko spać. O 9:30 skapitulowałam i dałam małemu cycusia - stęsknił się (ja chyba bardziej) i ślicznie zasnął - dopiero się budzi,a ja mam znów randkę z laktatorem
Powiedzcie mi, czy jest szansa,że po kilku dniach takiego odciągania ilość pokarmu mi się zwiększy, czy już na stałe będę pół godziny wyciskać te liche 60ml? -
4me wrote:Kilka dni systematycznego sciagnia 7-5-3 i masz murowane rozkręcenie lakatacji. Nie patrz jednak na to ile sciagniesza bardziej na to czy piersi się w ciagu dnia napelniaja mocno miedzy jednym a drugim karmieniem- dziecko naprawde ściąga lepiej niż laktator. Ale do rozkręcenie laktacji np w moim przypadku laktator byl niezbedny. Maly nie dal rady rozhulać tak laktacji jak 7-5-3...
Tylko, że w moim wypadku Tosiek jest słabszy niż laktator przez to nieszczęsne wędzidełko
A w czapie się zakochałam i musiałam ją mieć ;P
-
To moja Tosława haha;)
Tylko nie cytujcie zdjecie bo zaraz je usune
A tu jak lezy . Zupelnie inne dziecko , ulaneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 19:35
julita, Staraczka23, snoopy_etka, la_lenka, Dżuls, chabasse, Gusiak, agatka196, 4me, Lady Savage, Anitka201, karolcia87, adzia lubią tę wiadomość
-
nie miałam jeszcze okazji pochwalić się Anastazją więc przedstawiam moje szczęście
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c16c5d88d06.jpgdiatomka, Staraczka23, snoopy_etka, la_lenka, chabasse, Gusiak, agatka196, Dżuls, 4me, Lady Savage, Anitka201, karolcia87, moka89, adzia, Kucykowa, easymum, kasig, Bruma, agniesja lubią tę wiadomość
-
Julita, te włosy jaki czaaaaad
Za miesiąc to normalnie warkocze będziesz zaplatać
Ciekawe czy kolor się zmieni
Mój syn też miał takie gęste i ciemne, a teraz platynowy blondynek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:29
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Dżuls wrote:To jest jedyny powód, dla którego czasem żałuję, że młoda nie jest na mm
Mogłabym ją wtedy odpalić dziadkom i chociaż wyrwać się gdzieś na dłużej niż godzina. Obejrzałabym też Bonda w kinie
Inna sprawa, że mam na małża takiego wkurwa, że chyba poszłabym sama, albo z psiapsiółą.