X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja wrzucam z pokazywarka.pl

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Wiecie co, czasem tak spogladam na Tosie jak spi w lozeczku, i nie wierze! Tak niespodziewana byla ta ciaza, zlecialo, fakt. Ale chwilami do mnie ten cud nie dociera...
    Ja dosłownie miałam dziś taką samą refleksję przy ostatnim wieczornym karmieniu... że dopiero co test robiłam, a tu już młoda leży obok mnie. Dopiero co molestowałam w święta męża, bo miałam owulację, a tu zaraz drugie za pasem :D Doskonale pamiętam wszystko z pobytu w szpitalu na rozpoznaniu cukrzycy, no dosłownie jakbym wyszła miesiąc temu, a to był przecież jakiś 9-10 tydzień :) Z jednej strony ta ciąża minęła migiem, ale jak przypominam sobie te cyrki z krwiakiem, to jakby to było już całe wieki temu, jakoś wyparłam ze świadomości :P Ale tej drugiej ciąży już się tak nie celebruje jak pierwszej, za dużo roboty przy starszaku i może dlatego tak szybko mija :)

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - moja tak chodzi jak w zegarku, że jeśli nawet o pół godziny przesunę jej wieczorne mycie i karmienie, to już są takie cyrki, że nawet cycka nie chce złapać. A o której ją kładziecie? U mnie punkt 18.30 zaczyna się marudzenie, o 19 mycie i 19.30 śpi. Grunt to wyrobić się zanim zacznie się histeria. O której ją kładziecie? Może ciut za późno? (Strzelam...?)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 23:03

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności te Wasze maluszki :) Julita, u nas też dużo włosków, my oboje z mężem ciemni, a u małej włoski robią się coraz jaśniejsze, przy skórze to blond zupełny. Ale my w dzieciństwie też mieliśmy prawie białe włosy, więc tylko czekam jak jej tak pojaśnieją.

Co do usypiania - czytam ostatnio Tracy Hogg i zaczełam stosować kilka jej rad, no i u nas działają. Jedna jest taka, żeby dziecko położyć do łóżeczka, miarowo poklepywać mu plecki i w tym czasie robić "ciiiii" nad jego uszkiem, ale nad uszkiem a nie w uszko. U mnie za pierwszym razem zadziałało po kilku sekundach. Ważne, żeby nie przerwać od razu, tylko jeszcze chwilkę wytrzymać, nawet jak się wydajeże dziecko głęboko śpi.
    Spróbujcie, może u Was też zadziała. Wogóle fajna ta książka, sporo rad i sposobów na różne sytuacje.

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio wieczorne zasypianie super, zje, przytuli się i już śpi. Ale musieliśmy zacząć wcześniej kąpać (19 max) bo inaczej była tak zmęczona, że histeria przed jedzeniem.
    Za to w dzień masakra, bez kolysania, szuszania i trzymania na rękach spania nie ma za nic. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pozdrowienia od Paulinek :)

Dżuls, easymum, 4me, adzia, kasig, Gusiak, Anitka201, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Macie pozdrowienia od Paulinek :)

Lilla, powiedz Paulince, żeby wracała na forum. Brakuje tu jej ☺

Lilla My lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wrocilysmy ze szczepienia. Jejku masakra jak głęboko te igły wbijają, serce się kraja.. ale całe szczęście już za nami, jesteśmy w domku i juz zasypiamy przy cycusiu. Szczepilismy standardowymi na NFZ plus rota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:27

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pytanko a propos szczepień. Czy na tym drugim szczepieniu po 6 tygodniach szczepiliscie od razu na pneumokoki?
    Jesli sie zdecyduje na 5w1 i pneumokoki to bede miala trzy wklucia? Bo 5w1, pneumo i powtórzenie zoltaczki?

karolcia87 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dokładnie tak jak piszesz. Właśnie miałam pytać ile z Was zdecydowało się na pneumo?
    4me polubiłam przypadkowo, cholerne telefony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:06

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepię na pneumo jutro. Potem za 4 tygodnie 2 dawka 5w1 i rota

gg64rl68s121551a.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20151112-103808.jpg

Witajcie Ciocie ☺ Chciałam się pochwalić, że dziś kończę 3 miesiące ☺

snoopy_etka, kasig, Anitka201, julita, Lilla My, Gusiak, Kucykowa, Staraczka23, la_lenka, Lady Savage, easymum, bento, agatka196, Luna1, Bruma, agniesja lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Anulka ja wrzucam z pokazywarka.pl
    Dzięki adzia. Nancy i Agatka ile w przychodni zabobrze kosztują szczepionki na pneumokoki i meningokoki i ile dawek? Czy ktos z was ma poduszkę klin? Jak się sprawdza? Mój ulewa narazie jeszcze śpi opatulony w rozku i ma koc ułożony by był pod kątem,ale zaraz wyrośnie z rożka i będzie spał w spiworkach i pod głowę na ulewania chce kupić ta poduszkę by się nie zachlysna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:58

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce zazczepic i na pneumo i na rota ale nie wiem czy to wszystko to,nie za dużo na jedna wizytę. Wiem, ze rota jest doustną ale mimo tego- wszystko sie wymiesza tam w organizmie u troche nie wiem co,robić:/ wlasnie zaraz sie zbieramy do lekarza...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie przeloze pneumo na za kilka tygodni a dzis wezmę 6 w1 i rota... Rota mi zależy bo ja to cholerstwo latwo lapie i juz jedno przeszłam ostatnio a u małego dzien po mnie zaczęło sie dwudniowe rozwolnienie :/ wie wole zmniejszyć ryzyko nawet jesli i tak szczepionka ne daje 100% pewności :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dzięki adzia. Nancy i Agatka ile w przychodni zabobrze kosztują szczepionki na pneumokoki i meningokoki i ile dawek? Czy ktos z was ma poduszkę klin? Jak się sprawdza? Mój ulewa narazie jeszcze śpi opatulony w rozku i ma koc ułożony by był pod kątem,ale zaraz wyrośnie z rożka i będzie spał w spiworkach i pod głowę na ulewania chce kupić ta poduszkę by się nie zachlysna.
    Meningokoki robi sie dopiero po pierwszym roku życia. To osobna szczepionka.
    Ja mam klina- sprawdza sie super a majątku nie kosztuja- okolo 30,40 kosztuja takie porządniejsze by dziecko się nie pocilo ale widziałam nawet i za 20 pln takie poduszki;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hej dziewczyny. Pytanko a propos szczepień. Czy na tym drugim szczepieniu po 6 tygodniach szczepiliscie od razu na pneumokoki?
    Jesli sie zdecyduje na 5w1 i pneumokoki to bede miala trzy wklucia? Bo 5w1, pneumo i powtórzenie zoltaczki?
    2 wklucia. Żółtaczka była tylko przy 1 dawce. Kolejne dawki 5w1 to tylko 1 wklucie.
    Edit : ale jeśli to Wasze 1 szczepienie to faktycznie będą 3 wklucia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:31

• kasig Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jest tu ktoś kto troszkę bardziej zna sie na tych szczepionach na meningkoki, bo znalazłam ofertę tych szczepionek http://luxmedlublin.pl/dla_pacjenta/1,12,168,177,strona,poradnie,szczepienia,oferta-szczepien,meningokoki ale tam jest milion typów, na który szczepić? na wszystkie? kurcze to chyba muszę zacząć oszczędzać bo to majątek. I czy to w ogóle ma sens szczepić np jednym typem, skoro nie zabezpiecza przed innym typem wirusa

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj pobił swój rekord :-) spał od 20.30 do 5 rano. Obudził się o 5 i rozsyłal uśmiechy :-) nawet "pogadal " z tatą na przewijaku :-)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajcie ze pneumokaki nieraz sa finansowane przez NFZ moja ma za darmo bo urodziła sie z idiopatyczna mała płytkowością wiem ze jeszce wczesniaki i dzieci z niska masa urodzenia tzn ponizej 2500 gr i jeszcze kilka grup trzeba poczytac w necie zawsze to 1000 zł do przodu :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2649 2650 2651 2652 2653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ