X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • justysss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No właśnie tak mi się zdawało, że jęzorek wymaga. ;)
    Czasem mam wrażenie, że i moja ma ciut za krótkie, bo jak wysadza język to końcówka nie jest idealnie prosto, ale radzi sobie ze ssaniem świetnie, więc chyba nic z tym nie będę robić, liczę że się wyćwiczy.

zaraz po porodzie pięknie ssał. nie miałam jeszcze pokarmu sutki duże. Gorzej jak piersi nabrzmiały a sutki wklęsły to już nie potrafił chwycić, krzyk, płacz i zanoszenie się. Wymiękłam. Wszystkie położne śmiały się że mojego dziecka nie można pomylić właśnie przez to wędzidełko. W domu Położna mi powiedziała że kiedyś to po porodzie to paznokciem przecinały żeby dzieci się nie męczyły ale w dzisiejszych czasach już tego nie wolno robić. stąd ponad trzy tyg czekaliśmy na wizyte u laryngologa. Każdy dzień odsuwał mnie od karmienia piersią,

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss, bardzo współczuję. To jest masakra, dla takiego maleństwa to 3 tygodnie to jest ogrom czasu. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oni to teraz w tych szpitalach nic nie mogą ;/ tego nie tego nie ;/ głupie przepisy, a dzieci się męczą

justysss lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom, do tej pory nie mogę się z tym pogodzić. Drugie dziecko musze karmić piersią!!!

9vk503.jpg
  • justysss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    oni to teraz w tych szpitalach nic nie mogą ;/ tego nie tego nie ;/ głupie przepisy, a dzieci się męczą

Gdybym wiedziała że kiedyś to robiono to poprosiłabym moja położna która wynajela może by mu to zrobiła.

9vk503.jpg
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauwazylam na fb na wrzesniowkach ze po pneumokokach tzn po szczepieniu pojawiala sie temp. ja bylo u Was?

Tosia dzis konczy dwa miesiące.

w ogole zastanawiam sie, bo z reguly ma zolte kupki z grudkami, 1-2 dziennie. najczesciej robi w trakcie butli ktorej juz potem nie skonczy:)
    a nagle ma dwa dni zielona -khaki i potem powrot do zoltej. dzis w ogole zrobila 3 kupki i ja juz w stresie:(

moze po tej szzepionce na rota sie kupki zmieniaja co?

adzia lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jakiś czas się nie odzywałam, a nawet ostatnie kilka dni nie wchodziłam na forum. Mój dwulatek strasznie długo chorował i nie chodził do żłobka. Masakra. Z tego co przeczytałam, to może Dżuls mnie zrozumie, ja miałam akcje jak ta z zupą kilka razy dziennie...

Jeżeli chodzi o Wandę to w zasadzie nie mogę narzekać. Musiałam odstawić mleko (Boże znowu kawa z mlekiem sojowym:( ), poza tym ma chyba początki ciemieniuchy. W ciągu dnia jest super spokojna. Jedyny problem to to, że myli dzień z nocą. Najbardziej aktywna jest pomiędzy 23.00 a 3.00. Jak mały nie chodził do żłobka to nawet nie mialam jak to odespać i byłam totalnym zombie. Nie wiem co z tym robić. Ona w ciągu dnia to by głownie spała, nawet czasem nie otwiera oczu tylko szuka cycka, a po jedzeniu znowu usypia...
    Któraś z was ma to samo?

Obejrzałam zamieszczone zdjęcia. Jakie ładne te dzieciaki się ostatnio rodzą:)

17u9df9hyjbnpcim.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    mamusie kochane czy wasze maluszki mają oba oczka tej samej wielkości?

tzn. zauważyłam u swojej małej że czasem, zwłaszcza jak się uśmiecha to jedno oczko jest jakby bardziej przymknięte od drugiego i wygląda to tak jakby jedno było ciut mniejsze od drugiego. czytałam że może to być związane z tym że preferuje kładzenie główki na swoją prawą stronę o czym już jakiś czas temu pisałam

Julita, moja mała też ma jedno oko mniejsze, drugie większe. Tak jakby jedno bardziej otwierała. To jest dość spora różnica, widać cały czas. Mam nadzieję, że to sytuacja przejściowa. A z tym kładzeniem głowki... To twoja mała na którą stronę się woli kłaść i które oko ma większe? Bo Wanda na lewą stronę i lewe oko jest większe...

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Śliczne te Wasze dzieciaczki... teraz to chyba taki okres kiedy z tygodnia na tydzień najbardziej się zmieniają =)

Chciałam się też pochwalić dzisiejsza nocą... jak mała padła po 22 tak w zasadzie wstała ok. 6 =)
    Oczywiście mamuśka przyzwyczajona do nocnego wstawania obudziła się w szoku o 4, ze jakoś cicho i spokojnie .... troszkę na spiocha dokarmilam (tak dla własnego spokojnego sumienia :p ) ściągnęłam resztę mleka (cyce prawie jak kamienie) i z radością poszłam spać =)

Teraz w zasadzie też zmienia pieluchy, jedzonko i już jest przysypianie .... achhhh .... takie noce to ja lubię =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też chyba ma początki ciemieniuchy co najlepsze?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 My stosowaliśmy oliwkę. Trzeba posmarować główkę jakieś 5-10 min przed kąpielą, na główkę czapeczkę i później wyczesywanie i mycie. Powtórzyliśmy 3 razy i jak na razie nic się nie pojawia.

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my DOPIERO dzisiaj idziemy na pierwszą kontrolę bioderek. Usiłowałam tam wbić wcześniej, koło 6 tygodnia, ale baby twardo nie chciały przyjąć, a gdzie indziej i tak były dalsze terminy. pieprzony nfz. Termin usg pewnie wyznaczą nam na za pół roku i znowu trzeba będzie iść prywatnie.

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 Śliczna ta Twoja córcia.

sRUqp2.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciemieniuchy to ja smaruję żelem zmiękczającym na ciemieniuchę Emolium. Dopiero zaczęłam, więc czekam na efekty, ale przy pierwszym dziecku się sprawdził.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zrobię dziś prowokacje i napije się kawy z mlekiem. Aż się boję, tak bym chciała żeby ta skaza się nie potwierdziła.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka pijesz zwykłą kawę? Ja jeszcze się nie odważyłam, cały czas inkę. Trzymam kciuki, aby po mleku było wszystko ok.

la_lenka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też inke. Przyzwyczaiłam się w ciąży i jakoś mnie na razie nie ciągnie do zwyklej. Ale pije ze 3-4 herbaty, więc to w sumie na to samo wychodzi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy problemy z brzuszkiem. Mała strasznie płacze i pręży sie w ciagu dnia. Kupiłam delicol mam nadzieje, że pomoże. Wczoraj nie wytrzymałam i wsadzilam jej 1/4 czopka, z racji tego ze kupy nie było 3 lub 4 dni. Momentalnie 4 pełne pieluszki i mega ulga. Mam nadzieję, że dzis zrobi sama

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja często pije kawę. I to nie rozpuszczalna ale świeżo mielona z ekspresu. Młodemu nic nie jest. Nie jest pobudzony itp itd. Ja ogólnie jem juz wszystko. Nawet wczoraj zjadłam makaron z kurkami. Wiem ze reakcja może nastąpić do 3 dni ale jakiś czas temu próbowałam grzyby i było ok. Mlody wali od 4-6 kup dziennie :-) najlepsze ze juz wiem kiedy to będzie bo robi dziubek a następnie świece (nogami) :-)

bento lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od brzuszkowych spraw , dajecie witaminy maluchom ?
    Czytalam ze brak wit.D powoduje zaparcia , moja jak nie mogla zrobic to zapominalam dac a zaczęłam systematycznie podawać i robi co drugi dzień troche z wysiłkiem ale grunt ze jest :)

‹‹ 2651 2652 2653 2654 2655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ