Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bry
Lalenka ja wczoraj wypiłam latte i zjadłam ciasto w grycanie i ani jednej kropki i ani nic się nie dzieje. Mi pediatra kazała zrobić prowokacje. Jeżeli coś by się pojawiło to odstawić krowę i za 2 tygodnie znowu spróbować.
A tak to powoli coś próbować.
Ja polecam emolium na ciemieniuche. U nas pięknie zadziałało.
Dżuls ty bioderka opóźnione a my szczepienia jeszcze nie mieliśmy. Dopiero za dwa tygodnie ma być pierwsze i oby mała nic nie złapała do tej pory. -
Według mnie 2 tygodnie to niestety trochę za mało. Podobno bmk potrafi utrzymać się w organizmie kilka tygodni (gdzieś wyczytałam że nawet do 10!) Jak dla mnie miesiąc (właśnie dziś u nas mija) to takie minimum żeby mieć realne sprawdzenie.
-
Kucykowa brak kupki mieliśmy ze 4 dni, wczoraj dałam czopek i poszło, dzisiaj jest niespokojna, placzliwa cały dzien, kupy nadal brak i ma wzręty brzuszek. Kupiłam delicol i daje od południa przed każdym karmieniem (u bratanka się sprawdził), nasza pediatra na urlopie do końca przyszłego tygodnia, a z iinnym lekarzem jest problem.
Espumisan mozna razem z delicolem? Jesli masz ulotkę to zerknij proszę czy po otwarciu mozna stosować przez miesiac, bo cos mi tak świta, a nie mam ulotki
Chyba ją zalatwilam rogalami marcinskimi, kuzwa mam wyrzuty sumieniajadłam w niedziele i we wtorek po połowie
-
My już po wizycie i ...uwaga uwaga...usg bioderek. Jestem w ciężkim szoku, że tak szybko poszło, ale to chyba tylko dlatego, że moja pani dr jest chyba wszechwładna w tej przychodni i jak mówi, że usg ma być dzisiaj, to jest dzisiaj. Okazało się, że ten pan technik ma dziś ostatni dzień pracy, następny przyjdzie dopiero w połowie grudnia, a że młoda i tak miała robione późno te wszystkie badania, to usg machneliśmy jeszcze tego samego dnia.
-
diatomka wrote:Dziewczymny sa super zwierzatka maskotki w biedronce duze za 17 zl, wlasmie meza po sowe wyslalam;)
bento lubi tę wiadomość
-
My szczepienia też jeszcze nie mieliśmy
przez ten pobyt w szpitalu i chorobę małego. W czwartek idziemy oddać siuski małego na posiew no i później czekanie na wyniki i oby wszystko było ok.
Usg bioderek już mieliśmy dwa razy pierwsze na NFZ a drugie prywatnie (gdzie nikt nam nie powiedział ze to jest prywatną wizytą i za usg malucha trzeba zapłacić dobrze ze bankomaty teraz wszędzie) -
nick nieaktualnyMoka zaparz herbatę rumiankowa odczekaj żeby wrzątku nie było i wsyp mm . Wybeltaj i daj , tylko teraz nie na noc bo nie wiadomo jaka reakcja bedzie a nocke przespana chcesz miec
Po tym byla kupa u nas , a czysty rumianek to na ból brzuszka pomaga , rumianek mialam zwykły a koperkowa dla dzieci .
Mi dziecko szaleje , śpi bez żadnej przerwy od 14:30 do teraz bo chyba sie budzi -
nick nieaktualnyDiatomka pokaz tą sowe , moze kupię kolejną
Dzuls moi rodzice tez kupili duza maskotkę pod choinkę dla niej , chyba pingwin niewiem dokładnie bo tak szybko pokazali zeby siostrzeniec nie widzial .
Pamiętacie jak sie cieszylam ze siostra w ciąży i poronila ?
Wczoraj oznajmila ze jest w 15tygodniudiatomka lubi tę wiadomość
-
Popatrzyłam na siebie w lustrze... koszmar muszę iść do fryzjera. Mam włosy już prawie do pasa, pora na jakąś radykalną zmianę
Muszę więc odciągnąć trochę mleka, aby maż mógł nakarmić małą w czasie mojej nieobecności. Powiedzcie mi ile można ściągnąć mleka jednorazowo? Ja używałam laktatora kilka razy i po jakiś 20 min było ok.60ml, ale było to ze 2-3 tygodnie temu. Ile czasu ściągacie 150 i czy tyle wystarczy?