Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, ją dziś byłam u fryzjera, ok 3,5godz mała dwie godz była że mną potem przyjechał mąż i ją zagrał. Karmiłam w czasie jak rozjaśniały mi się włosy, wszystko wyszło bezproblemowo.
bento lubi tę wiadomość

Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Staraczka - karmię piersią
a ten rumianek to mocny napar czy taki cienki?
Bento gdzies czytałam, ze teraz nasza laktacja jest unormowana i dostosowana do potrzeb dziecka i jedną porcję można ściągać kilkoma podejściami, bo na raz moze się nie udać. Ja 100 zostawiłam ostatnio na wieczorne karmienie i starczyło. Przygotowalam dwie butelki, ale jedna starczyła.
bento lubi tę wiadomość
-
Bento jesli nie masz małego zarloka to 150 to moze byc nawet trochę za dużo
moj potrafi tyle wciagnac na raz ale to jest mega glodomor! A co do pytania ile bedziesz to ściągać to sprawa indywidualna po prostu spróbuj i zobacz ile Ci schodzi. U mnie najlepiej wieczorem albo w nocy bo wówczas mam dużo pkarmu a w dzien potrafi nawet brakować.
bento lubi tę wiadomość

-
Sorka za dosłowność, ale czujecie mrowienie w cyckach?:p Mnie jak tak mrowi i zajrzę w tm czasie w biustonosz, to sączy mi się mleko... Dziwne to xD Przez cały okres karmienia używa się wkładek, czy jest szansa, że laktacja się unormuje i nie będzie niekontrolowanych wyplywow?
-
Moka,Espumisan 6 mcy

Ja podawalam na zmiane przed karmieniami.Delicolu na poczatku 5 a teraz 3. Espumisanu 6-7.Od dzis juz nie podaje co karmienie,tylko raz Delicol 3 krople i raz Espumisan 10 kropli. Czasem w razie potrzeby przy wzdeciach podam w nocy tez Espumisan.Efekt u nas byl po kilku dniach
Kupek okolo 5-6 na dobe i bez problemu.Czasem tylko w nocy sie wierci.My tez dieta eliminacyjna.

Córcia
-
nick nieaktualnyMoka ja zaparzam tak jak na koperkowej pisze ze 8min czyli słaba

Dziewczyny jak pilnowalyscie owulacji i pamietacie czy w trakcie plodnych jak siadalyscie albo kucalyscie to was kulo podbrzusze i w środku ? Zalewa mnie sluzem i mam libido większe ale nie chce ryzykować i nie dosiadam męża
-
Bento ja 150 ml ściągam jakieś 10 min. Ale wydaje mi się ze to sprawa indywidualna. Z jednej piersi mleko dosłownie tryska, z drugiej słabo leci. Dzisiaj mam jakiś słabszy dzień bo właśnie odciagnelam 90 ml, a powinnam jakieś 130-150.
Tez mam to uczucie mrowienie o którym piszecie
bento lubi tę wiadomość
-
Bywają szczęściary którym laktacja normuje się na tyle, że wkładki są niepotrzebne. Ze mnie się leje ciągle, wkładki zmieniam parę razy na dobę, bo robią się dosłownie ciężkie i przeciekają.moka89 wrote:Sorka za dosłowność, ale czujecie mrowienie w cyckach?:p Mnie jak tak mrowi i zajrzę w tm czasie w biustonosz, to sączy mi się mleko... Dziwne to xD Przez cały okres karmienia używa się wkładek, czy jest szansa, że laktacja się unormuje i nie będzie niekontrolowanych wyplywow?
Piersi mam już mięciutkie, rzadko jest stan napełnienia, a mimo to podczas karmienia z cycka sika. Jak córa puści to nadal strumyczki lecą, jest wiecznie zalana. Prawie codziennie rano na czole, nosie, powiekach ma zaschnięte mleko.
Koszulki też mam mokre ciągle, wkładki się przesuwają i zaraz pół koszuli zlane. Ja już nie mam nadziei, że to się unormuje, chyba ja po prostu tak mam. -
Ja nie ściągam, bo moja butelki i tak nie ruszy. Rozważam medele Calme, bo podobno najbardziej zbliżona do piersi, ale z drugiej strony i tak nigdzie nie chodzę

A laktatora nie znoszę, od początku ściąganie mi nie szło. Ale też mam zwykły ręczny Aventu i to ściąganie jest takie nuuudne.
bento, Pola Irene lubią tę wiadomość
-
Mój to niecałe 50ml, po nocy. Calutkie "Big Bang Theory" ściągnąłam. Jak potrzebowałam awaryjnej butelki to cały dzień sciagalam po kilkanaście mililitrow. Laktator to żadna miara. Bo nikt mnie nie przekona, że ponad 3kg w 2,5 miesiąca to ta mała zrobiła na 50-mililitrowych porcjach4me wrote:No nieźle dziewczyny. Ja potrzebuje 30 min z laktatorem na 60 ml
w ogóle 60 ml to mój rekord nigdy nie odciagnelam więcej:/
4me, bento lubią tę wiadomość
-
https://m.youtube.com/watch?v=AsncQLK6dOg
To jest piosenka przy której mój misio śmieje się od ucha do ucha cały czas a wszystko zaczęło się od tego ze babcia zaczęła to śpiewać jakiś mc temu
Tak w ogóle dzień dobry
Mój misio dzisiaj ma 2 mc ! Jak ten czas leci ♡♡♡♡ kocham to nad życie
Mały ładnie się bawi A mama idzie sprzątać bo jutro mamy gości bo kończę całe 27 lat już... Oj też zlecialo nawet nie wiem kiedy hehe...
Miłej soboty mamuśki i buziaki dla dzieciaczkow
bento, adzia, easymum lubią tę wiadomość
-
Ja muszę w końcu spróbować tego ściągania na czarną godzinę, z czystej ciekawości ile ml jestem w stanie odciągnąć. Ze mnie leje się z obu piersi zaraz po gorącym prysznicu, normalnie tryska, a podczas karmienia momentalnie zaczyna się lać też z drugiej piersi.
A dzisiaj rano młoda tak się do mnie śmiała, że jej ciągle cycek z paszczy wypadał
karolcia87 lubi tę wiadomość