X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ją dziś byłam u fryzjera, ok 3,5godz mała dwie godz była że mną potem przyjechał mąż i ją zagrał. Karmiłam w czasie jak rozjaśniały mi się włosy, wszystko wyszło bezproblemowo.

bento lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - karmię piersią :) a ten rumianek to mocny napar czy taki cienki?

Bento gdzies czytałam, ze teraz nasza laktacja jest unormowana i dostosowana do potrzeb dziecka i jedną porcję można ściągać kilkoma podejściami, bo na raz moze się nie udać. Ja 100 zostawiłam ostatnio na wieczorne karmienie i starczyło. Przygotowalam dwie butelki, ale jedna starczyła.

bento lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento jesli nie masz małego zarloka to 150 to moze byc nawet trochę za dużo ;) moj potrafi tyle wciagnac na raz ale to jest mega glodomor! A co do pytania ile bedziesz to ściągać to sprawa indywidualna po prostu spróbuj i zobacz ile Ci schodzi. U mnie najlepiej wieczorem albo w nocy bo wówczas mam dużo pkarmu a w dzien potrafi nawet brakować.

bento lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorka za dosłowność, ale czujecie mrowienie w cyckach?:p Mnie jak tak mrowi i zajrzę w tm czasie w biustonosz, to sączy mi się mleko... Dziwne to xD Przez cały okres karmienia używa się wkładek, czy jest szansa, że laktacja się unormuje i nie będzie niekontrolowanych wyplywow?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 Ja takie mrowienie miewam czasami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:04

sRUqp2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka,Espumisan 6 mcy :)
    Ja podawalam na zmiane przed karmieniami.Delicolu na poczatku 5 a teraz 3. Espumisanu 6-7.Od dzis juz nie podaje co karmienie,tylko raz Delicol 3 krople i raz Espumisan 10 kropli. Czasem w razie potrzeby przy wzdeciach podam w nocy tez Espumisan.Efekt u nas byl po kilku dniach :) Kupek okolo 5-6 na dobe i bez problemu.Czasem tylko w nocy sie wierci.My tez dieta eliminacyjna.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowienia nie ma raczej,ale caly czas nosze wkladki i stanik,w nocy tez :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kucykowa :* u mnie tez bez stanika ani rusz :) na noc zakładam sportowy ale i tak zdarzyło mi się zalać łóżko bo wkładka się przesunęła :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka,do uslug :*
    U mnie az tak nie leci,ale kurcze bez tych wkladek by mnie chyba nawet sutki draznily...

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja zaparzam tak jak na koperkowej pisze ze 8min czyli słaba :)

Dziewczyny jak pilnowalyscie owulacji i pamietacie czy w trakcie plodnych jak siadalyscie albo kucalyscie to was kulo podbrzusze i w środku ? Zalewa mnie sluzem i mam libido większe ale nie chce ryzykować i nie dosiadam męża :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja 150 ml ściągam jakieś 10 min. Ale wydaje mi się ze to sprawa indywidualna. Z jednej piersi mleko dosłownie tryska, z drugiej słabo leci. Dzisiaj mam jakiś słabszy dzień bo właśnie odciagnelam 90 ml, a powinnam jakieś 130-150.
    Tez mam to uczucie mrowienie o którym piszecie :-)

bento lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Sorka za dosłowność, ale czujecie mrowienie w cyckach?:p Mnie jak tak mrowi i zajrzę w tm czasie w biustonosz, to sączy mi się mleko... Dziwne to xD Przez cały okres karmienia używa się wkładek, czy jest szansa, że laktacja się unormuje i nie będzie niekontrolowanych wyplywow?
    Bywają szczęściary którym laktacja normuje się na tyle, że wkładki są niepotrzebne. Ze mnie się leje ciągle, wkładki zmieniam parę razy na dobę, bo robią się dosłownie ciężkie i przeciekają.
    Piersi mam już mięciutkie, rzadko jest stan napełnienia, a mimo to podczas karmienia z cycka sika. Jak córa puści to nadal strumyczki lecą, jest wiecznie zalana. Prawie codziennie rano na czole, nosie, powiekach ma zaschnięte mleko.
    Koszulki też mam mokre ciągle, wkładki się przesuwają i zaraz pół koszuli zlane. Ja już nie mam nadziei, że to się unormuje, chyba ja po prostu tak mam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:11

bento lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ściągam, bo moja butelki i tak nie ruszy. Rozważam medele Calme, bo podobno najbardziej zbliżona do piersi, ale z drugiej strony i tak nigdzie nie chodzę :P
    A laktatora nie znoszę, od początku ściąganie mi nie szło. Ale też mam zwykły ręczny Aventu i to ściąganie jest takie nuuudne.

bento, Pola Irene lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:12

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle dziewczyny. Ja potrzebuje 30 min z laktatorem na 60 ml :/ w ogóle 60 ml to mój rekord nigdy nie odciagnelam więcej:/

bento lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No nieźle dziewczyny. Ja potrzebuje 30 min z laktatorem na 60 ml :/ w ogóle 60 ml to mój rekord nigdy nie odciagnelam więcej:/
    Mój to niecałe 50ml, po nocy. Calutkie "Big Bang Theory" ściągnąłam. Jak potrzebowałam awaryjnej butelki to cały dzień sciagalam po kilkanaście mililitrow. Laktator to żadna miara. Bo nikt mnie nie przekona, że ponad 3kg w 2,5 miesiąca to ta mała zrobiła na 50-mililitrowych porcjach :P

4me, bento lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=AsncQLK6dOg

To jest piosenka przy której mój misio śmieje się od ucha do ucha cały czas a wszystko zaczęło się od tego ze babcia zaczęła to śpiewać jakiś mc temu :-)
    Tak w ogóle dzień dobry :-)
    Mój misio dzisiaj ma 2 mc ! Jak ten czas leci ♡♡♡♡ kocham to nad życie :-)

Mały ładnie się bawi A mama idzie sprzątać bo jutro mamy gości bo kończę całe 27 lat już... Oj też zlecialo nawet nie wiem kiedy hehe...

Miłej soboty mamuśki i buziaki dla dzieciaczkow :-)

bento, adzia, easymum lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    w ciągu dnia ściągnięcie 100-150ml zajmuje mi około 10-15 minut, natomiast w nocy zdarza się że mam nawet 250ml :)
    Jakie to niesprawiedliwe ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę w końcu spróbować tego ściągania na czarną godzinę, z czystej ciekawości ile ml jestem w stanie odciągnąć. Ze mnie leje się z obu piersi zaraz po gorącym prysznicu, normalnie tryska, a podczas karmienia momentalnie zaczyna się lać też z drugiej piersi.
    A dzisiaj rano młoda tak się do mnie śmiała, że jej ciągle cycek z paszczy wypadał :D

karolcia87 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 2653 2654 2655 2656 2657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ