Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, ją dziś byłam u fryzjera, ok 3,5godz mała dwie godz była że mną potem przyjechał mąż i ją zagrał. Karmiłam w czasie jak rozjaśniały mi się włosy, wszystko wyszło bezproblemowo.
bento lubi tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Staraczka - karmię piersią
a ten rumianek to mocny napar czy taki cienki?
Bento gdzies czytałam, ze teraz nasza laktacja jest unormowana i dostosowana do potrzeb dziecka i jedną porcję można ściągać kilkoma podejściami, bo na raz moze się nie udać. Ja 100 zostawiłam ostatnio na wieczorne karmienie i starczyło. Przygotowalam dwie butelki, ale jedna starczyła.bento lubi tę wiadomość
-
Bento jesli nie masz małego zarloka to 150 to moze byc nawet trochę za dużo
moj potrafi tyle wciagnac na raz ale to jest mega glodomor! A co do pytania ile bedziesz to ściągać to sprawa indywidualna po prostu spróbuj i zobacz ile Ci schodzi. U mnie najlepiej wieczorem albo w nocy bo wówczas mam dużo pkarmu a w dzien potrafi nawet brakować.
bento lubi tę wiadomość
-
Sorka za dosłowność, ale czujecie mrowienie w cyckach?:p Mnie jak tak mrowi i zajrzę w tm czasie w biustonosz, to sączy mi się mleko... Dziwne to xD Przez cały okres karmienia używa się wkładek, czy jest szansa, że laktacja się unormuje i nie będzie niekontrolowanych wyplywow?
-
Moka,Espumisan 6 mcy
Ja podawalam na zmiane przed karmieniami.Delicolu na poczatku 5 a teraz 3. Espumisanu 6-7.Od dzis juz nie podaje co karmienie,tylko raz Delicol 3 krople i raz Espumisan 10 kropli. Czasem w razie potrzeby przy wzdeciach podam w nocy tez Espumisan.Efekt u nas byl po kilku dniachKupek okolo 5-6 na dobe i bez problemu.Czasem tylko w nocy sie wierci.My tez dieta eliminacyjna.
Córcia
-
nick nieaktualnyMoka ja zaparzam tak jak na koperkowej pisze ze 8min czyli słaba
Dziewczyny jak pilnowalyscie owulacji i pamietacie czy w trakcie plodnych jak siadalyscie albo kucalyscie to was kulo podbrzusze i w środku ? Zalewa mnie sluzem i mam libido większe ale nie chce ryzykować i nie dosiadam męża -
Bento ja 150 ml ściągam jakieś 10 min. Ale wydaje mi się ze to sprawa indywidualna. Z jednej piersi mleko dosłownie tryska, z drugiej słabo leci. Dzisiaj mam jakiś słabszy dzień bo właśnie odciagnelam 90 ml, a powinnam jakieś 130-150.
Tez mam to uczucie mrowienie o którym piszeciebento lubi tę wiadomość
-
moka89 wrote:Sorka za dosłowność, ale czujecie mrowienie w cyckach?:p Mnie jak tak mrowi i zajrzę w tm czasie w biustonosz, to sączy mi się mleko... Dziwne to xD Przez cały okres karmienia używa się wkładek, czy jest szansa, że laktacja się unormuje i nie będzie niekontrolowanych wyplywow?
Piersi mam już mięciutkie, rzadko jest stan napełnienia, a mimo to podczas karmienia z cycka sika. Jak córa puści to nadal strumyczki lecą, jest wiecznie zalana. Prawie codziennie rano na czole, nosie, powiekach ma zaschnięte mleko.
Koszulki też mam mokre ciągle, wkładki się przesuwają i zaraz pół koszuli zlane. Ja już nie mam nadziei, że to się unormuje, chyba ja po prostu tak mam. -
Ja nie ściągam, bo moja butelki i tak nie ruszy. Rozważam medele Calme, bo podobno najbardziej zbliżona do piersi, ale z drugiej strony i tak nigdzie nie chodzę
A laktatora nie znoszę, od początku ściąganie mi nie szło. Ale też mam zwykły ręczny Aventu i to ściąganie jest takie nuuudne.bento, Pola Irene lubią tę wiadomość
-
4me wrote:No nieźle dziewczyny. Ja potrzebuje 30 min z laktatorem na 60 ml
w ogóle 60 ml to mój rekord nigdy nie odciagnelam więcej:/
4me, bento lubią tę wiadomość
-
https://m.youtube.com/watch?v=AsncQLK6dOg
To jest piosenka przy której mój misio śmieje się od ucha do ucha cały czas a wszystko zaczęło się od tego ze babcia zaczęła to śpiewać jakiś mc temu
Tak w ogóle dzień dobry
Mój misio dzisiaj ma 2 mc ! Jak ten czas leci ♡♡♡♡ kocham to nad życie
Mały ładnie się bawi A mama idzie sprzątać bo jutro mamy gości bo kończę całe 27 lat już... Oj też zlecialo nawet nie wiem kiedy hehe...
Miłej soboty mamuśki i buziaki dla dzieciaczkowbento, adzia, easymum lubią tę wiadomość
-
Ja muszę w końcu spróbować tego ściągania na czarną godzinę, z czystej ciekawości ile ml jestem w stanie odciągnąć. Ze mnie leje się z obu piersi zaraz po gorącym prysznicu, normalnie tryska, a podczas karmienia momentalnie zaczyna się lać też z drugiej piersi.
A dzisiaj rano młoda tak się do mnie śmiała, że jej ciągle cycek z paszczy wypadałkarolcia87 lubi tę wiadomość