X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jestem wstrzasnieta tym co sie stalo w Paryzu

Czarna witaj w klubie tez wlasnie pije drinka pierwszy raz w tym roku haha

Musielismy malej przelozyc poduszke w drugi koniec lozexzka bo za czesto w prawa strone sie obraca

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    hej ! kiedy zmieniałyście pampersy na rozmiar 3?? bo dobra promocja w smyku i nie wiem jakie kupić, nieogarniam tej ich rozmiarówki
    Daaawno temu, jak miała jakieś 4,5kg. Zużyłam już dwa opakowania x 96 sztuk, i dwa takie mniejsze. Ja jakoś wolę jak mała ma więcej luzu, więc szybko przechodzę na większy rozmiar.

Napiłam się wczoraj mleka i dostaje kręćka, oglądam córę na wszelkie strony, w każdej kropce już mi się powrót alergii objawia. Ech, ciężko wyluzować :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:12

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki! !!
    a wlasnie jak tam z innymi markami? wiem,ze DADA jest chwalona ale jak z rossmanem, lidlem itp??
    bo widze, ze o ile 2 pampersa maja podobna cene do innych to juz 3 a duzo drozsze...

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Skoro o pieluchach mowa, to jaka jest dobra cena za sztukę 3 pampersa?:)

Ja kupiłam jak była promocja w netto 3 opak. Za 69 zł wiec za sztukę wyszło 0.4 wiec bardzo dobra cena za pampersa
    Jakiś czas temu na stronie smyka tez była promocja nie pamiętam za ile ale też mniej niż 0.50 za szt ale wtedy jeszcze 2 kupowałam

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz zużywamy trzecie opakowanie 3 z dady- maly wazy niecale 6 kilo i zdecydowanie dwójki juz za male ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dzieki! !!
    a wlasnie jak tam z innymi markami? wiem,ze DADA jest chwalona ale jak z rossmanem, lidlem itp??
    bo widze, ze o ile 2 pampersa maja podobna cene do innych to juz 3 a duzo drozsze...
    Dada z biedry jest identyczna jak Tojours z Lidla i w podobnej cenie więc obie marki polecam, w Rossmannie są jakby dwa rodzaje ich markowych pieluszek, jedne są podobne do tych z Biedry i Lidla, drugie są grubsze i rozmiarówka sporo mniejsza od tamtych.
    Ogólnie kiedyś te pieluchy z Biedry i Lidla były jakościowo nieco gorsze od Pampersów, a teraz już są super i mam pewne podejrzenie, że Pampersy robią bokiem dla Lidla i Biedry pod ich marką, jak zresztą sporo różnych firm od innych produktów.
    A, no i też czasem robią mega paki w lepszej cenie, więc trzeba polować i mieć rękę na pulsie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 21:11

8pdp47e.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy tez pchają piastki do buzi i się slinia? Mój od kilku dni tak ma, mam nadzieje ze to jeszcze nie zabki i ze to normalne...

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze kojarzę ze Lady pisałaś kiedyś ze małej wychodzi ząbek?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Czy Wasze maluchy tez pchają piastki do buzi i się slinia? Mój od kilku dni tak ma, mam nadzieje ze to jeszcze nie zabki i ze to normalne...
    Oj tak strasznie. A mój mąż stwierdził że najlepsza różnica wieku między dziećmi to dwa lata to obliczylam że w przyszłym roku musimy zacząć się starać o dziecko drugie a wcześniej wpadł na pomysł jestem na macierzynskim bym zaszla i od razu po macierzynskim lub na była na l4 i później znów macierzyński haha ciekawa jestem jakbym sobie poradziła z dwójka maluchow rok po roku nie widzę siebie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż stwierdził że najlepsza różnica wieku między dziećmi to dwa lata to obliczylam że w przyszłym roku musimy zacząć się starać o dziecko drugie a wcześniej wpadł na pomysł jestem na macierzynskim bym zaszla i od razu po macierzynskim lub na była na l4 i później znów macierzyński haha ciekawa jestem jakbym sobie poradziła z dwójka maluchow rok po roku nie widzę siebie[/QUOTE]

Moja koleżanka właśnie tak zaszła ze zaraz po macierzyńskim na l4 , teraz jest w 3mcu . Musiała zapisać malucha do takiego klubu maluszka na 4h dziennie bo mówi ze nie ogarnia z nim całego dnia. Cały czas chce jej się spać i jest zmęczona jak to na początku ciąży. Ja patrząc na swojego małego ile czasu potrzebuje i uwagi podziwiam sama nie wiem czy bym dała rade...chociaż pewnie jakbym musiała to bym sobie poradziła. .... ale mnie to już nie spotka bo mam swoją wymarzoną dwójke z dużą różnica wieku ale córa mi dużo pomaga

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Madzia! Jak twoja walka z rozstepami??
    ciężko, ogólnie jednego dnia wyglądają lepiej, jednego gorzej, stosuje w domu dermaroller, zabiegi dopiero po zakonczeniu karmienia mozna robic, poki co sie odchudzam, zobacze jak to bedzie eygladac jak brzuch schudnie

relgio4pxlxziakh.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja także wkłada piastki do buzi.☺A i niewiem czy wasze maluchy też robią takie zabawne bańki z śliny. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Moja także wkłada piastki do buzi.☺A i niewiem czy wasze maluchy też robią takie zabawne bańki z śliny. ☺
    Mój też takie banki robiy

adzia lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy się wieczornie.

Mała ma skok rozwojowy i daje do wiwatu tak że już dziś dwa razy ryczałam.

Lalenka tez sporo przeczytałam jeszcze o tej skazie białkowe i faktycznie może się utrzymywać nawet do 10 tygodni w organizmie wiec juz całkowicie stosuje i nic nie próbuje. :-)

U nas pampersy 3 juz ponad 3 tygodnie nosimy. Jednak zmieniliśmy na pampers premiumm całe bo dada zaczęła jej się przykleja do dupki zwłaszcza po kupie i robiły się rany.

Ale z tym mlekiem to nieźle sciagacie. Ja ostatnio ściągłam z dwóch cyców przez godzinę 80ml a i tak w zlew poszło :-(

Piąstek dalej do buzi nie wkładamy za to coraz śmielej łapie zabawki w rączki, śmieje się na głos, piszczy, krzyczy, i jak coś ja zachwyci to tak wybalusza oczy i macha rączkami.

Anulka Wiktorek śliczny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 22:02

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:21

agatka196, la_lenka, adzia, paula2013, Dżuls, easymum, Lilla My, diatomka, aldonaa, kasig, 4me, chabasse, Anitka201, Lady Savage, Bruma, karolcia87, Kucykowa, snoopy_etka, Luna1 lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia moja tez robi banki ze sliny

adzia lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc smarujecie rane czyms ,tzn jakas mascia.?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2655 2656 2657 2658 2659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ