X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wszystkiego najlepszego kochana ☺Spełnienia marzeń ☺

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ale ona jest szczupła i większe body są luźne :) ale spróbuje jej jutro ubrać tescowe 62.

Bruma - Henio to kawał chłopa :) ty chyba kremówkę zamiast mleka produkujesz :)

Bruma, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

My używamy pieluch Dada, najbardziej nam podpasowały. Chyba już ze 2 tygodnie używamy 3.

Bruma Faktycznie Henio ładnie przybiera. Życzę dużo zdrówka dla starszaka.

W temacie kombinezonów to my dostaliśmy ich sporo i tak mam 2 jesienne(cieniutkie) na 56 i 62 i 4 zimowe :-) dwa 62, jeden 68 i jeden 74. Dokupić muszę jeszcze śpiworek do wózka na jakieś bardzo mroźne zimowe dni.

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:04

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja mam większość rozmiarowo 0-3 i wzroko widzę cxy dobre będą :D
    Te 3-6 saa za szerokie a co za tym idzie goła szyja i wielki dekolt sie robi a ze ubieram jej tylko w długi rękaw to nie chce aby z gołą szyją była po pachy .

Dzisiaj już pralam niektóre ciuchy 3-6 bo pasują

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy już pieluszek dada 3, ciuszki różnie, są jeszcze niektóre 56 co pasują, większości 62, ale i kilka ciuszków już 68 też w użyciu. Kombinezony mam 3, 2 niebieskie i jeden biały taki misiak :) i śpiworek też do wózka od 2 tyg mam :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Zapomniałam napisać, że wczoraj ćwiczyłam na orbitreku... całe 20 minut i po zejściu nogi miałam jak z waty :-( Dziś mam nadzieję uda mi się chociaż 30 minut pobiegać. Kondycje mam slabiutką, a waga stoi w miejscu.
    najważniejsza w utracie wagi jest dieta, to 80% sukcesu, także jesli Ci zależy na spadku wagi polecam dobrą diete, a na ćwiczenia czas przyjdzie

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie włożyłam baterie do tej zabawki
    http://allegro.pl/pozytywka-kroliczek-zyrafka-projektor-do-lozeczka-i5755807794.html

ja i Zuzia jesteśmy nią oczarowane :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Moka o pampersy mi chodzilo ze upucham zeby zapiac body a teraz dalas do myslenia ze moze pampersy sa dobre tylko body za krótkie :D :D :D

A kombinezon to pewnie masz zapinany na ukos ze mowisz o nie wygodzie , mam tez na ukos i bez kitu jedna noga fajnie a druga trzeba upchac , sa takie kombinezony ze nogi rowno wkladasz a zapiecie jest takie jak klapa zamykasz i zapinasz , trzeci rodzaj jeszcze lepszy bo tylko rece wkladasz a dol jak śpiwór
    No dokładnie mam taki zapinany z boku... Co jak, co ale wkładanie nóżki to masakra :P
    Mam taki ciepły bawełniany, wiec chyba innego nie będę kupować ( z takiego materiału jak kurtka), na zimę planuję śpiworek do wózka

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z rozmiarami skarpetek (takie np. 13/15). Co to znaczy?
    Mierzyłam dziś małej stópkę, ma około 9cm, ale nic mi to nie mówi, nie wiem jaki rozmiar skarpeteczek mam kupić.

Poza tym - co dajecie pod szyjkę? Jakoś szalik mi nie pasuje, a z wciąganym "golfem" to mała dostanie szału. Coś muszę pilnie kupić, bo boję się, że gardło przeziębi, kombinezon nie zapina się wystarczająco pod szyjkę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia dziękuję Ci bardzo :-*

adzia lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, czytałyście?
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,127763,19172026,chimery-ta-ktora-wydala-na-swiat-syna-nie-jest-juz-tylko.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_wysokieobcasy

Chodzi o to, że nosimy w sobie komórki naszych dzieci jeszcze wiele lat po porodzie, czasem "wbudowują" się w niektóre nasze organy. O_o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 21:00

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka wpisz sobie rozmiar skarpet/butów w google i dobiera wg cm nóżki małej.
    Ją szalika nie używałam, u chłopaków. Myślę, że jak dziecko jest leżące to nie ma potrzeby i tak ma ciasno pod szyjką bo nie wyciąga szyji, ale ją jestem z tych co nie przegrzewają. Wózek chroni przed każdą pogodą.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Bruma, jak napisałaś o wadze Henia i przeczytałam potem o kremówce zamiast mleka (genialne!), to przypomniał mi się ostatni pomysł mojej mamy, jak zobaczyła wszystkie fałdki Marianny (fałduje się już nie tylko na udkach, ale też na ramionkach, a dłonie wyglądają jakby jej ktoś dosztukował od innego dziecka, bo od reszty ręki oddziela je jedna wielka fałdka :D )
    Otóż moja kochana mamusia wymyśliła, że "utuczyłam" dziecko cyckiem i może powinnam przepajać ją wodą, żeby się tak nie fałdowała. Niby w żartach, ale cholera ją tam wie :D A dziecko najwyraźniej takie wymiary ma zapisane w genach i inaczej nie będzie :)

Bruma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    O co chodzi z rozmiarami skarpetek (takie np. 13/15). Co to znaczy?
    Mierzyłam dziś małej stópkę, ma około 9cm, ale nic mi to nie mówi, nie wiem jaki rozmiar skarpeteczek mam kupić.

Poza tym - co dajecie pod szyjkę? Jakoś szalik mi nie pasuje, a z wciąganym "golfem" to mała dostanie szału. Coś muszę pilnie kupić, bo boję się, że gardło przeziębi, kombinezon nie zapina się wystarczająco pod szyjkę.

pieluchę :P a jak zima będzie to dam szal

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pod jej tłustą bródką już nie dopina kombinezon, więc jak jest naprawdę paskudna pogoda to owijam jej delikatnie szyję bandanką, ale bez zawiązywania, żeby nie leżała na suple. Ale zazwyczaj podciągnięty wysoko kocyk + pokrowiec od wózka dają radę i jak władam do środka rękę to ma przytulnie i ciepło, bo i wózek głęboki jest jak cholera i niewiele tam z tej brzydkiej pogody dociera..

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma często duży dekolt pod szyjką, więc coś się przydaje. Mam taką fajną chusteczkę zapinaną na napy, ale tylko jedną posiadam, kupiłam w ciucholandzie, nie ma metki i nie wiem skąd ona. No i zastanawiałam się czy to nie za mało.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie zakładam nic pod szyję ale mam takie chustki pod szyję właśnie na napy. Jedna mam z 5 10 15 a druga z corcodilo. Ale widziałam tez w smyku i H&M.

Burma z Henia kawał chłopa jest :-) mówią ze do 3 miesiąca dziecko powinno podwoić wagę urodzeniowa wiec jeżeli u Ciebie się sprawdzi to niezła siłownia cie czeka :-P

Lalenka ja skarpetki kupuje na oko tylko że w sklepach stacjonarnych. Przez neta nie kupowałam.

A jeżeli chodzi o kombinezony to mam i takie i takie ale jeszcze żadnego nie zakładałam choć śmiem twierdzić że te pod skos są okropnie nie wygodne w zakładaniu. Teraz chodzimy w płaszczykach bo babcia na lumpku wynalazła a za chwilę będą za małe.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustki na napy z hm
    A teeraz kupilam w smyku polarowy komin na rZepy za grosze a cieplutkie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zgapilam i kupilam zapinany z boku, licze na to ze tylko raz dziennie bede sie z nim uzerala

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2657 2658 2659 2660 2661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ