Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
My używamy pieluch Dada, najbardziej nam podpasowały. Chyba już ze 2 tygodnie używamy 3.
Bruma Faktycznie Henio ładnie przybiera. Życzę dużo zdrówka dla starszaka.
W temacie kombinezonów to my dostaliśmy ich sporo i tak mam 2 jesienne(cieniutkie) na 56 i 62 i 4 zimowedwa 62, jeden 68 i jeden 74. Dokupić muszę jeszcze śpiworek do wózka na jakieś bardzo mroźne zimowe dni.
-
nick nieaktualnyMoka ja mam większość rozmiarowo 0-3 i wzroko widzę cxy dobre będą
Te 3-6 saa za szerokie a co za tym idzie goła szyja i wielki dekolt sie robi a ze ubieram jej tylko w długi rękaw to nie chce aby z gołą szyją była po pachy .
Dzisiaj już pralam niektóre ciuchy 3-6 bo pasują -
My używamy już pieluszek dada 3, ciuszki różnie, są jeszcze niektóre 56 co pasują, większości 62, ale i kilka ciuszków już 68 też w użyciu. Kombinezony mam 3, 2 niebieskie i jeden biały taki misiak
i śpiworek też do wózka od 2 tyg mam
-
bento wrote:Zapomniałam napisać, że wczoraj ćwiczyłam na orbitreku... całe 20 minut i po zejściu nogi miałam jak z waty
Dziś mam nadzieję uda mi się chociaż 30 minut pobiegać. Kondycje mam slabiutką, a waga stoi w miejscu.
-
Staraczka23 wrote:Moka o pampersy mi chodzilo ze upucham zeby zapiac body a teraz dalas do myslenia ze moze pampersy sa dobre tylko body za krótkie
A kombinezon to pewnie masz zapinany na ukos ze mowisz o nie wygodzie , mam tez na ukos i bez kitu jedna noga fajnie a druga trzeba upchac , sa takie kombinezony ze nogi rowno wkladasz a zapiecie jest takie jak klapa zamykasz i zapinasz , trzeci rodzaj jeszcze lepszy bo tylko rece wkladasz a dol jak śpiwór
Mam taki ciepły bawełniany, wiec chyba innego nie będę kupować ( z takiego materiału jak kurtka), na zimę planuję śpiworek do wózka -
O co chodzi z rozmiarami skarpetek (takie np. 13/15). Co to znaczy?
Mierzyłam dziś małej stópkę, ma około 9cm, ale nic mi to nie mówi, nie wiem jaki rozmiar skarpeteczek mam kupić.
Poza tym - co dajecie pod szyjkę? Jakoś szalik mi nie pasuje, a z wciąganym "golfem" to mała dostanie szału. Coś muszę pilnie kupić, bo boję się, że gardło przeziębi, kombinezon nie zapina się wystarczająco pod szyjkę. -
Wow, czytałyście?
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,127763,19172026,chimery-ta-ktora-wydala-na-swiat-syna-nie-jest-juz-tylko.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_wysokieobcasy
Chodzi o to, że nosimy w sobie komórki naszych dzieci jeszcze wiele lat po porodzie, czasem "wbudowują" się w niektóre nasze organy. O_oWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 21:00
-
Lenka wpisz sobie rozmiar skarpet/butów w google i dobiera wg cm nóżki małej.
Ją szalika nie używałam, u chłopaków. Myślę, że jak dziecko jest leżące to nie ma potrzeby i tak ma ciasno pod szyjką bo nie wyciąga szyji, ale ją jestem z tych co nie przegrzewają. Wózek chroni przed każdą pogodą.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Aaa Bruma, jak napisałaś o wadze Henia i przeczytałam potem o kremówce zamiast mleka (genialne!), to przypomniał mi się ostatni pomysł mojej mamy, jak zobaczyła wszystkie fałdki Marianny (fałduje się już nie tylko na udkach, ale też na ramionkach, a dłonie wyglądają jakby jej ktoś dosztukował od innego dziecka, bo od reszty ręki oddziela je jedna wielka fałdka
)
Otóż moja kochana mamusia wymyśliła, że "utuczyłam" dziecko cyckiem i może powinnam przepajać ją wodą, żeby się tak nie fałdowała. Niby w żartach, ale cholera ją tam wieA dziecko najwyraźniej takie wymiary ma zapisane w genach i inaczej nie będzie
Bruma lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:O co chodzi z rozmiarami skarpetek (takie np. 13/15). Co to znaczy?
Mierzyłam dziś małej stópkę, ma około 9cm, ale nic mi to nie mówi, nie wiem jaki rozmiar skarpeteczek mam kupić.
Poza tym - co dajecie pod szyjkę? Jakoś szalik mi nie pasuje, a z wciąganym "golfem" to mała dostanie szału. Coś muszę pilnie kupić, bo boję się, że gardło przeziębi, kombinezon nie zapina się wystarczająco pod szyjkę.
pieluchęa jak zima będzie to dam szal
-
Mi się pod jej tłustą bródką już nie dopina kombinezon, więc jak jest naprawdę paskudna pogoda to owijam jej delikatnie szyję bandanką, ale bez zawiązywania, żeby nie leżała na suple. Ale zazwyczaj podciągnięty wysoko kocyk + pokrowiec od wózka dają radę i jak władam do środka rękę to ma przytulnie i ciepło, bo i wózek głęboki jest jak cholera i niewiele tam z tej brzydkiej pogody dociera..
-
Ja na razie nie zakładam nic pod szyję ale mam takie chustki pod szyję właśnie na napy. Jedna mam z 5 10 15 a druga z corcodilo. Ale widziałam tez w smyku i H&M.
Burma z Henia kawał chłopa jestmówią ze do 3 miesiąca dziecko powinno podwoić wagę urodzeniowa wiec jeżeli u Ciebie się sprawdzi to niezła siłownia cie czeka
Lalenka ja skarpetki kupuje na oko tylko że w sklepach stacjonarnych. Przez neta nie kupowałam.
A jeżeli chodzi o kombinezony to mam i takie i takie ale jeszcze żadnego nie zakładałam choć śmiem twierdzić że te pod skos są okropnie nie wygodne w zakładaniu. Teraz chodzimy w płaszczykach bo babcia na lumpku wynalazła a za chwilę będą za małe.