Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
la_lenka wrote:Oo, świetne! Chyba podobne do tej mojej. Mogłabyś zrobić zdjęcie jak to wygląda na szyjce? Chciałbym zobaczyć wielkość. Ja tego typu chusteczki planuje na pewno zamiast klasycznych śliniaków (nie do jedzenia, bo za małe, ale tak do ochrony przed cieknaca ślinka).
Co do takich trójkątnych chustek to baby ono sprzedaje takie trójkątne sliniaki- wyglądają jak apaszki, mają zatrzask z tylu. Tylko wzory troche mniej interesujące ale jeszcze ujdą. Wpisz sobie w googlach śliniak babyono. Ja mam te żółte sprawdzają sie
-
Staraczka mi w szpitalu ładnie przykleić i kazali założyć pampersa i zaglądać co jakiś czas.
Julita ja ostatnio smarowalam Bepanthenem lub maścią z witamina A bo tym smaruje całe ciałko i jest już ok.
-
Dzień dobry:) Rzadko się odzywam ale w miarę regularnie Was podczytuję
Czas z maluszkiem tak szybko ucieka, a w domu masa obowiązków. Na szczęście mamy już swój rytm dnia i jest o wiele łatwiej, bo mam czas na pranie, sprzątanie i gotowanie, no i w końcu jem jak człowiek. Cieszę się, bo ważę już mniej niż przed ciążą. Aaaa no jeszcze się pochwalimy, że przekręcamy się z brzuszka na placki:)
Lady Savage, agatka196, easymum, Bruma, chabasse lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Lady tylko ze mi juz 9woreczkow poszlo bo jak nie ofajdolila bo zamknęłam pieluche to znowu sika na boki albo wcale .
Julita pediatra kazała to wysuszyc gaza + octanisept 3x na dzien , idealnie zeszlo po 4dniach i potem oliwka robiłam pare dni z rana , musze pilnować bo takie kulki od ciuchow tam sie chowają
a dobrze przyklejasz? albo kup w innej aptece, bo ja kupiłam w 3 różnych aptekach i miałam 3 różne woreczki i okazało się że dopiero z tej 3 apteki takie czerwone woreczki chwyciły mocz, no ale mała na nie uczulona jest. -
Staraczka23 wrote:Lady tylko ze mi juz 9woreczkow poszlo bo jak nie ofajdolila bo zamknęłam pieluche to znowu sika na boki albo wcale .
Julita pediatra kazała to wysuszyc gaza + octanisept 3x na dzien , idealnie zeszlo po 4dniach i potem oliwka robiłam pare dni z rana , musze pilnować bo takie kulki od ciuchow tam sie chowają
Moja rada- zadbaj by najpierw umyć mala pod bieżąca woda z plynem do mycia- bardzo dokladnie, pozniej odkazic okolice octaniseptem, nastepnie dokladnie osuszyć by worek sie nie odkleil. Założyć pieluszkę i wziąć do karmienia. Od razu po karmieniu, sprawdz pieluszkę.
Jesli robisz posiew to zapomnij o worku- trzeba lapac środkowy mocz do pojemnika. Taki z worka jest za bardzo zanieczyszczony i zawsze cos wyhodują..
Moja rada- pzyloz sie by dobrze ja umyć i miec czysta próbkę moczu. Strasznie ciezko tego dokonać i latwo o bakterie Np coli z kalu. Jak sie trafi to niezły stres i niestety szpital- bo wówczas lekarz pewnie wysle Was do szpitala tak jak nas. Tam pobierają mocz przez cewnik i od razu aplikują antybiotyk, jesli wynik będzie ujemny po dwóch dniach wychodzisz. Jesli dodatni- 6 dni
W szpitalu
Mozesz tez zrobić tak jak my raz. Pojechaliśmy do szpitala i poprosiliśmy o zacewnikowanie młodego i pobranie moczu, bez zostawania w szpitalu. Prywatnie za kasę (ostatecznie nie wzięli od nas nic) ale robiąc to teoretycznie narażasz dziecko na wprowadzenie bakterii do organizmu i jesli ich nie miało do tej pory to moze właśnie jej zaaplikowalas. Datego czesc lekarzy nie chce tego robic bo uważa, ze po cewnikowaniu od razu malucha trzeba położyć do szpitala na profilaktyczne podanie antybiotyku. Zdania są wśród nich podzielone. Takie info dostaliśmy od kilku lekarzy- nie wiem czy płeć robi roznice bo cewnikowanie u chłopców jest trudniejsze i zawsze robi to lekarz. U dziewczynek moze pielegniarka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:17
-
4me wrote:Dobrze brzmi- tez szukam ale w h&m juz nie ma takich samych- są tylko dwupaki.
Co do takich trójkątnych chustek to baby ono sprzedaje takie trójkątne sliniaki- wyglądają jak apaszki, mają zatrzask z tylu. Tylko wzory troche mniej interesujące ale jeszcze ujdą. Wpisz sobie w googlach śliniak babyono. Ja mam te żółte sprawdzają sie
Babyono widziałam, ale no właśnie... te wzory -
la_lenka wrote:Oo, świetne! Chyba podobne do tej mojej. Mogłabyś zrobić zdjęcie jak to wygląda na szyjce? Chciałbym zobaczyć wielkość. Ja tego typu chusteczki planuje na pewno zamiast klasycznych śliniaków (nie do jedzenia, bo za małe, ale tak do ochrony przed cieknaca ślinka).
la_lenka lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:na online jest http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287429001.html
Babyono widziałam, ale no właśnie... te wzoryja mam ten środkowy 3 pak
la_lenka lubi tę wiadomość
-
Kucykowa wrote:Hej Mamuski !
Czy ktorejs z Was Maluszek tez malo spi lub wcale w ciagu dnia?
Ja juz mam dosc...Ola nie spala w dzien i pol nocy buszowala. Codziennie mam pol kg mniej,bo ciagle musze zabawiac i nosic lub wisi na cycku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:15
-
la_lenka wrote:na online jest http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287429001.html
Babyono widziałam, ale no właśnie... te wzory
-
Mojemu sie teraz tak poprzestawialo, ze chce jeść co 2,5h a zawsze jadl co trzy no i potrafił robic drzemki po godzinę do polotorej (juz nie wspomnę o dwóch godzinach bo takie tez zaliczal jak byl jeszcze mniejszy) teraz w ciagu jednego cyklu- jesc- bawić sie- spac na to ostatnie idzie tylko pol godziny i koniec spania:/ ciezko cos ogarnąć i zadbac o siebie i obiad przez 30 min
a później dwie godziny karmienia u zabawiania. Dluzej spi tylko na spacerze ale to nie ratunek
Ja to najbardziej bym chciała aby on w nocy spal a my mamy tak, ze pierwsze spanie do 12 lub 1 a pozniej co 3 godziny pobudkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:29
-
Kucykowa wrote:U nas karuzela nie pomaga,bo w dzien w lozeczku nie polezy
Teraz bylysmy 20min na dworze,bo pada,no to spala te 20min tylko
W wozku w domu nie zasnie,bo juz na balkon tez wyjezdzalam.Wykoncze sie,przysiegam
a może wypróbuj herbatkę z melisą jak mała Ci tak krótko śpi. Ja jeszcze przed porodem kupiła herbatkę od 1 tygodnia "Dobry Sen" firmy Humanna, i użyłam ją 2 razy, gdy już nie dawałam rady przy silnych skokach rozwojowych, i pomogła, może twojej małej pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:21
-
4me jak czytam twój opis dnia z malenstwem to jak bym widziała wszystko u siebie
U nas to w ogóle zoltaczka dłużej później szpital i bakteria e coli tak ze mamy na razie identycznie. Nawet w nocy Kacper budzi się też koło 1 a później co 3 H -
Ktoś był w auchan ostatnio? W zeszłym roku mieli bodziaki i pajace świąteczne z tego co kojarzę. Są już? Zrobimy małej w domu sesje świąteczna i damy zdjęcia dziadkom na prezent
Takie oto przemyślenia dzis o!
Moje małe wyraźnie spokojniejsze po delicolu i espumisaniie, także jeszcze raz dziękuje dziewczynkiKucykowa lubi tę wiadomość