Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna_88 wrote:4me jak czytam twój opis dnia z malenstwem to jak bym widziała wszystko u siebie
U nas to w ogóle zoltaczka dłużej później szpital i bakteria e coli tak ze mamy na razie identycznie. Nawet w nocy Kacper budzi się też koło 1 a później co 3 Ha u nas niestety coli ciągnie sie dalej. Przed szczepieniem lekarz kazał profilaktycznie zrobić badania moczu i w ogólnych zero bakterii ale w posiewie znów ecoli
tym razem napisali, ze najprawdopodobniej probka zanieczyszczona. Zyje wiec nadzieje, z to pomylka. Zwlaszcza ze przeszlismy te kuracje antyniotykowa i swoje w szpitalu odlezelismy. Powtórzyliśmy badania ale nie wiem co wyjdzie bo naprawde juz bardziej sterylnie w domowych warunkach to mu tej próbki nie pobierzemy
Ale tak generalnie to nasz synek jest naprawde grzeczny. Jak słyszę o innych dzieciach, które potrafią plakac pol dnia/nocy przez kolki albo bo po prostu lubiato my mamy cudnie
i w przyplywach dobrego humoru wierze, ze juz niedługo zacznie chłopak dluzej spac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 15:20
-
Nancy87 wrote:Mamusie kiedy planujecie rozszerzać dzieciom dietę? Po 4 miesiącu, wcześniej czy później?
Ja lada dzień, planuje jej zrobić krem z marchewki samej i podać za 4 dnigdy skończy 3 miesiące
-
Kucykowa nie jesteś sama bo u mnie mała tez nie śpi w dzień a i idąc z wózkiem to już coraz częściej ma oczy otwarte.
Słyszałam o tej herbatkę i ponoc dobra jest. Ja jak nie daje rady to pije sama melise z jabłkiem.
Wy mi powiedzcie jak mam nauczyć mała jeść z butelki. W sobotę jadę do dentysty i nie wiem ile mi to zejdzie a mała różnie wisi na cycu raz co 3 godziny raz co godzinę. Musze odciągnąć na wrazie w tylko ona butelkę lubi jako zabawkę w buzi.
Może jakaś butelkę polecacie?
Strasznie zęby mi się posypały po ciąży i włosy wypadają po prostu garściami. -
Hej dziewczyny, wczoraj was nadrabialam trochę w nocy, a dzis mam chwilkę by cos naskrobac. Ogolnie mała jest dość zajmująca i nadal sie słabo ogarniamy. W czwartek idziemy z nią do kiropraktora, czyli cos w stylu kręgarza, bo podobno to pomaga na kołki i to mam nadzieje pozwoli jej lepiej popołudniami wieczory znosić a co za tym idzie nam da trochę czasu dla siebie. Za dnia jest cudna, ale tez długo nie pośpi ciągiem wiec mamuśka sie musi nią zajmować non stop. A w ogole do pielęgnacji małej nie stosujemy chemii. W szpitalu powiedzieli, zeby przy zmianie pieluch tyłek gazikami zamęczonymi w wodzie przecierać o potem na sucho a od kiedy oliwkę do kąpieli zamieniliśmy na olej kokosowy 100% to jej skóra i cera poprawiły sie mega. Z kolei na jej gazy i ból brzuszka pomaga jak ja pije herbatkę z kopru i rumianku, podawanie jej przyniosło skutki odwrotne. Produktów mlecznych tez nie jem ani wzdymajacych i jest troszkę lepiej (karmie tylko piersią) a to nasza mała
juz ma 5 tyg. Zdjecie z psem jest sprzed tygodnia
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/422baf299b95.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad57d4f611d2.jpg
la_lenka, agatka196, chabasse, easymum, Dżuls, 4me, bento, snoopy_etka, Bruma, Anitka201, agniesja lubią tę wiadomość
-
Julita ona szklana jest? Możesz mi wkleić link jaka dokładnie masz bym mogła zamówić?
To taka?
http://www.mlekolandia.pl/butelki-i-akcesoria,medela-calma-do-nauki-odruchu-ssania-zestaw-z-butelka-250ml,30-k-940-982-pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:35
-
la_lenka wrote:Ja mam kombinezony 0-3 (jeszcze w jednym chodzi) i na zapas już kupione 3-6.
to kupić 68 czy 74? bo na teraz ma 62 ale jest już praktycznie na styk a bym chciała żeby do marca starczył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:54
-
agatka196 wrote:Wiem tylko znalazłam mała butelkę 150 za 60zl +kw. Wiec cena na dużą jest chyba bardziej oplacalna. Jeszcze szukam na allegro.
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Dżuls wrote:Lol, a co tak szybko?
Bo mała mi pierś odrzuca i butelkę, nie chce ni tego jeść ni tego, kataru nie mamy, butelki 3 różne mam: avent, lovi, babyono i żadna, jest płacz, wypluwanie, i taka rekacja jest zawsze jak ja jem pierwsza przed nią, np dzisiaj spała a ja jadłam obiad, w trakcie się obudziła i zobaczyła ze jem i mlaska, więc daje jej cyca, ona ryk i wypluwa, drugiego, to samo, wiec robie jej mleko, i nic ;/ ona mlaska. Wiec postanowiłam zacząc rozszerzać jej dietę. -
Ja jednak będę trzymała się zasad i poczekam do tego 12 grudnia,Lencia wtedy skończy 4 miesiące i zacznę jej wprowadzać sloiczki. Jej mama chrzestna szaleje i za każdym razem jak nas odwiedza to przynosi małej zapas słoików. Cała górna półka to papu dla Lenki.☺
diatomka, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
agatka196 wrote:Julita ona szklana jest? Możesz mi wkleić link jaka dokładnie masz bym mogła zamówić?
To taka?
http://www.mlekolandia.pl/butelki-i-akcesoria,medela-calma-do-nauki-odruchu-ssania-zestaw-z-butelka-250ml,30-k-940-982-p
dokładnie ta! ja akurat kupiłam butelkę w klinice gdzie rodziłam za 76zl
butelka jest najzwyklejsza plastikowa (mam 150ml), tajemnica nie leży w butelce tylko w smoczku (składa się z 3 części) - często przykręcam inne butelki gdy oryginalna jest nieumyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 17:24