Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Kurcze jak mam wciaz dwojke w domu trudno mi sie ogarnac a juz o necie zapmniec moge, dzis sie wypisalam z fb z wrzesniowek...
Za duzo czasu tracilam . wole tu zostac.
Ja Tymkowi wprowadzilam sloiczki jak mial 4 mce, wczesniej jak mial 3,5 wprowadzilam soczki z hipp bp sa najdelikatniejsze w smaku. A na sloiczkach bylismy do poltora rokui,sama nic nie robilam bno trudno miec pewne zrodlo, ja takowego nie mam. A w sloiczkach jest duzy rodzaj miaska i krolik, i kurcze i indyk, i cos tam jeszcze. Skad ja bym maial to bra , a dieta musi byc urozmaicona. -
nick nieaktualnyMoja mama myślała ze od 3msca sie urozmaica mowilam ze od czwartego i na soczek spojrzalam w sklepie jestt od 4 wiec w styczniu będę wprowadzać.
Nie wyobrażam sobie zeby przynajmniej do roku mała mleka nie piła a u ciebie lady wnioskuje ze taki masz plan a co w nocy jak sie obudzi glodna dasz jej marchewke albo przepoisz sokiem ? -
na dodatek to dziecko kurwa ma chyba jakiś czujnik, bo każde zetknięcie mojego tyłka z krzesłem bądź kanapą kończy się totalną awanturą dopóki nie wstanę
U nas tak samo jak próbuje usiąść to krzyk. ...wychodzi na to ze nie jest to wybryk natury tylko te szkraby to czuja -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Moja mama myślała ze od 3msca sie urozmaica mowilam ze od czwartego i na soczek spojrzalam w sklepie jestt od 4 wiec w styczniu będę wprowadzać.
Nie wyobrażam sobie zeby przynajmniej do roku mała mleka nie piła a u ciebie lady wnioskuje ze taki masz plan a co w nocy jak sie obudzi glodna dasz jej marchewke albo przepoisz sokiem ?
mała mi się w nocy nie budzi w ogóle ;p, a jak zacznie to tak, będzie herbata i spać dalej, nie będe małej uczyć jeść na noc, skoro sama od 2 miesięcy tego nie robi -
la_lenka wrote:Podobno Medela Calma daje radę dla dzieci co nie chcą butelki, bo konstrukcja i sposób wyplywu najbardziej przypomina pierś. Ale sama nie testowałam, choć myślę o tym.
i polecam Sprawdziła się u nas w 100% Młody zaczął z niej ssać już w 2 dobie jak na początku musiałam go dokarmiać ze względu na brak pokarmu, a on miał silny odruch ssawny i mimo tego nie wpłynęło to negatywnie na karmienie piersią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:16
-
U nas sie powoli zaczyna to samo- przychodzi moment, ze tylko pion pomaga. Zauwazylam, ze narazie dzieje sie to tylko wówczas jak nasz królewicz w porach swojej aktywności sie juz po prostu znudzi wszelkimi karuzelami, grzechotkami itp, itd co niestety dzieje sie dość szybko ostatnio. W ogóle strasznie to meczace- przez pól dnia trzeba robic z siebie wariata by zabawić królewicza- guganie, naśladowanie głosem, głupie miny
-
nick nieaktualny
-
U nas też najchętniej to tylko w pionie. A w dzień to nawet jej nie usypiam na rękach tylko kładę się koło niej.
Dziś noc strrrrraszna. Pobudki co 1,5-1h. Zero litości dla matkiAle ten uśmiech z rana wynagradza nie przespana noc. W ogóle to zaczyna nieźle się hihrać w głos i tak długo
Ja od dziś będę próbować ściągać mleko i podawać na noc z butli bo kurcze tylko cyc i nawet do sklepu wyjść nie mogę a nie wspomnę o lekarzu.
W szpitalu jak ja dokarmiali to jadła z butelki ładnie. W domu też jadła z butli na początku i nie ważne jaka to była butla, smoczek. A teraz mam pokaźną wystawę butelek i nic jej nie pasi. Mam nawet najzwyklejsze.
I teraz pytanie ile mleko odciagnetego może stać w lodówce? Czy można mieszać mleka z różnych godzin? I czy je się podgrzewa czy podaje z temp pokojowej? -
nick nieaktualnyWitam
Co do rozszerzania diety to my po 6m dopiero. Nie wyobrazam sobie waszerowac takiego malego organizmu caly dzien czyms innym, mleko to pdstawa. Mysle ze.Lady idzie na latwizne, bo po co sie meczyc, a mala ma.pewnie.jakos skok teraz. Moj przy skokach tez nie jada, inaczej niz u was. Ale to tylko moja opinia -
nick nieaktualnyDziewczyny ktora z was ma lub miala proszek lovela ? Powiedzcie pachna po tym ubrania ? U nas zero zapachu a jak dalam więcej proszku to po wyschnięciu płakałam bo byly ciut sztywne , kolezanka mnie nakrecila ze pachna ciuszki
A ze wlasnie chcę aby pachnialy to jaki płyn kupić który ma ladny zapach i nie wietrzeje na suszarce ?
Właściwe myślę czy nie prac w naszym proszku i płynie bo zaczęłam dolewać odrobine silanu do jej prania i alergi nie widac
Poradzcie cos
Druga opcja nasz proszek i plyn dla niemowlaka -
nick nieaktualnylila1983 wrote:Witam
Co do rozszerzania diety to my po 6m dopiero. Nie wyobrazam sobie waszerowac takiego malego organizmu caly dzien czyms innym, mleko to pdstawa. Mysle ze.Lady idzie na latwizne, bo po co sie meczyc, a mala ma.pewnie.jakos skok teraz. Moj przy skokach tez nie jada, inaczej niz u was. Ale to tylko moja opinia
Wez mysl co ugotować zeby nie bylo monotonii itp hehe -
Staraczka23 wrote:Dziewczyny ktora z was ma lub miala proszek lovela ? Powiedzcie pachna po tym ubrania ? U nas zero zapachu a jak dalam więcej proszku to po wyschnięciu płakałam bo byly ciut sztywne , kolezanka mnie nakrecila ze pachna ciuszki
A ze wlasnie chcę aby pachnialy to jaki płyn kupić który ma ladny zapach i nie wietrzeje na suszarce ?
Właściwe myślę czy nie prac w naszym proszku i płynie bo zaczęłam dolewać odrobine silanu do jej prania i alergi nie widac
Poradzcie cos
Druga opcja nasz proszek i plyn dla niemowlaka
Ja miałam proszek i po samym proszku nie pachna, w sumie to płyn do płukania tez miałam z loveli i żadnej różnicy
Teraz kupiłam w rossmanie Bobini płyn do płukania i w końcu rzeczy zaczęły pachnac. Ale to już chyba 3 jaki kupiłam wiec te dla dzieci chyba nie są zbyt pachnace