Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Moja mama myślała ze od 3msca sie urozmaica mowilam ze od czwartego i na soczek spojrzalam w sklepie jestt od 4 wiec w styczniu będę wprowadzać.
Nie wyobrażam sobie zeby przynajmniej do roku mała mleka nie piła a u ciebie lady wnioskuje ze taki masz plan a co w nocy jak sie obudzi glodna dasz jej marchewke albo przepoisz sokiem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 08:41
Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lila co to jest BLW?
Dziewczyny, czy u którejś z córeczek sklejają się wargi sromowe? To się fachowo nazywa chyba synechia. U nas niestety jesti właśnie dostałam skierowanie do chirurga na konsultację. Czy któraś mama miała ten problem? Podobno to dość częste i często pediatrzy nawet nie zwracają na to uwagi, ale z drugiej strony jak dojdzie do sklejenia poważniejszego, to są trudności z oddawaniem moczu, częste infekcje itd. Zawsze musi się coś przyplątać
-
nick nieaktualnyLila co to jest BLW?
BLW- na.polskie Bobas Lubi Wybor. Wprpwadzanie pokarmu odrazu w kawalkach np marchewke gotowana. Daje dziecku w miseczce pare rzeczy- marchewke, brokula itp i dziecko samo wybiera i je. Najpierw je glownie podloga i wiekszosc dzieck zgniata. Ale po.paru moesoacach dziecko juz samo ladnie wszystko gryzie. Tyle, ze na poczatku to trzeba mniec anielska cierpliwosc. No i jeszcze ja sie obawiam zadlawienia. Ale sam pomysl fajny
easymum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez się nastawiam na BLW. Może nie samo, ale w dużej części.
Mam w rodzinie przykłady karmienia dziecka prawie do czasu szkoły, ja sama byłam tak karmiona. Porażka. Chcę żeby z córą tak nie było.
Na pewno kupię książkę Gill Rapley i Tracey Murkett, ich książka o karmieniu piersią dużo mi dała. -
Dżuls wrote:4me - moja młoda na szczęście kocha swoją karuzelkę więc się nią ratuję w chwilach największego kryzysu. Przynajmniej mam te 30 min na zrobienie obiadu
-
nick nieaktualnyEasymum najwczesniej od 6m, ale tak narawde alurat BLW jak dziecko samo bedzoe siedzialo bo to.podstawa by bylo bezpiecznie. Na.pol lezaco to tego sie.nie da zrobic. Ja chyba zaczne.od przecierow ale BLW gdzies pomalutku bede wprowadzac. Ogolnie pamietam przy 1 synu byly inne wytyczne, np gluten dopiero po 10m a teraz w sumie daje sie.od poczatku. No.o ta zmiana ze przy kp i mm rozszerzanie po 6m. Niestety ale.wielu lekarzy sie tego nie trzyma. A z jakoegos powodu to zmienili, pewnoe te male brzuszki sie meczyly.
easymum lubi tę wiadomość
-
No i załapałam jakiegoś rotawirusa ;/ wczoraj się źle czułam, a dzisiaj błagałam rafala by mnie z małą samą nie zostawiał, bylismy u lekarza i grypa żoładkowa jak nic ;/ Dobrze że mała jest zaszczepina na rota, prawa że pierwsza dawka bo 2 grudnia ma dostać drugą, ale mam nadzieje ze nie podłapie ode mnie tego paskudztwa
-
nick nieaktualny