X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    4me, mam do Ciebie pytanie, bo my mniej więcej dzielimy podobne zamiłowanie do dziecięcej stylistyki. ;)
    Masz może namiar na jakąś fajną matę edukacyjną, bez nadmiernej oczo**bności i tysiąca zmutowanych zwierzaków?
    Dopiero się do forum dziś dorwałam z tym moim małym terrorystą ;)

Dostałam mate w spadku- niestety pstrokatą :/ psuje mi wystrój salonu ;) :D

Dlatego za bardzo nie szukałam żadnych. Kiedyś znalazłam taką- była wówczas w smyku i na tle wszystkich innych pstrokatych wyglądała bardzo dobrze ;)

https://www.kodomo.pl/producent/little-bird-told-me/little-bird-told-me-mata-edukacyjna-piesek.html
    Swoją drogą mają zajefajne konie na biegunach :D ale ta cena...

No i oczywiście pakamera... Tu są trochę tansze ale dupy nie urywają ;)czegoś im zdecydowanie brakuje jak dla mnie.
    http://pl.dawanda.com/product/77805371-mi---dywanik-edukacyjny-dla-niemowlt

http://pl.dawanda.com/product/77804575-mata-edukacyjna-dla-niemowlt

Mi się najbardziej podoba ta co Ty znalazłaś albo ten misiu z pierwszego linka- ale odpuszczam bo cenowo masakra... przezyje te kilka miesięcy ze swoją chyba. Jeszcze nawet nie sprawdzałam czy nasz terrorysta będzie nia w ogóle zainteresowany a już chyba najwyższa pora ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz doznałam alergi na płyn do płukania o fuck z nosa leci i kicham :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja się pasudnie czuję, :( i ryczeć mi sie chce że małej dotknąć nie mogę.

Dziewczyny z Poznania macie jakies nianie które mogłby wpasć do mnie jutro. Bo nie dam rady, sama się nią zająć.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Dziewczyny z Poznania macie jakies nianie które mogłby wpasć do mnie jutro. Bo nie dam rady, sama się nią zająć.
    Niestety nie pomogę, nie znam żadnej. Cieżko chyba znaleźć kogoś z dnia na dzień. Rafał niech weźmie na zadanie i zajmie się mała. Zdrowia życzę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Zdecydowanie Twój facet musi wziąć urlop. Ja mialam jelitowke i nie dalam rady zajmować sie małym. Moj miał mega ważne sprawy w pracy ale cóż musial wziac dwa dni urlopu... Takie życie trzeba czasem nawet prace poświęcić jesli druga połówka czuje, ze naprawde nie da rady. Nie wiem czy mojego dziecko sie ode mnie zarazilo ale dzien pozniej miało dwa dni biegunki- takiej do opanowania- po prostu robił wodniste kupy.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka naprawde spróbuj z ta strzykawka jak Julita podpowiada. Ja tez slyszalam, ze to pomoga. Są nawet takie silikonowe końcówki na strzykawkę, żeby bylo łatwiej aplikowac i włożyć dziecku. Jednocześnie wkladasz butelkę i strzykawke- jak poczuje, ze to Twoje mleko moze sie przekona. Oczywiscie jak wierzga to robota na dwie pary rak :/

agatka196 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ta świetna, ale cena https://www.etsy.com/listing/252631863/customised-activity-play-mat
    cudna jest :-) Moje kolory :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wziął dzisiaj ostatni dzień urlopu :( najgorsze to to że on pracuje jako firma nie jako osoba zatrudniona w firmie :( wiec jutro bede z mała sama jak nikogo nie znajdę

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me,julita jutro spróbujemy z tą strzykawką.
    Jeszcze dziś raz próbowałam jej podać ale znowu smoczek traktowała jako tarke do dziąseł. Lub wypychała go językiem. Robiłam to jak była głodna i jak troszkę pod jadła by syreny nie było. Tak więc lipa. A jeszcze przeczytałam że przy nauce jedzenia z butli nie powinno być mamy. Mama = cyc :-) Także jutro tato będzie miał pole do popisu tym bardziej ze jutro jest w domu :-)

Teraz mała zasnęła po wieczornej awanturze z cycem. Zostałam podrapana :-(
    Niech ten skok się już kończy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mój wziął dzisiaj ostatni dzień urlopu :( najgorsze to to że on pracuje jako firma nie jako osoba zatrudniona w firmie :( wiec jutro bede z mała sama jak nikogo nie znajdę
    A jego mama nie może przyjechać?

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest na działalności, to chyba nie musi się nikomu tłumaczyć? a nawet gdyby to można wziąć bezpłatny, jak mus to mus

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż brał l4 jak mały wychodził ze szpitala bo ja załapałam w ten dzień jelitowke. A w służbach nie za fajnie patrzą na kogoś z l4 ale są rzeczy ważne i ważniejsze jak ja to mówię ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma ktos dzialalnosc to jak.mogl wykorzystac urlop?? Dzialanosc= brak normalnych platnych urlopow.

moka89, Lilla My, Anitka201 lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda budzi mi się średnio co 40 minut... coś czuję, że dzisiejszą nockę mam już z głowy :/

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba ten słynny skok ...
    Mała mi co 15min płacze wybudza sie i płacze od godziny 19.30 zjadla z 120ml 70ml

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam te skarpetki w rozmiarze 13/15 i są gigantyczne! Za parę miesięcy się dopiero nadadzą. Co gorsza nie widzę w smyku mniejszych. Ech, poszukiwania ciąg dalszy :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lal lenka w hm sa super skarpetki ja mam akurat trzy w tym samym lolorze, i dla odmoany 13/15 sa. Juz za male! Pieta sie sciga. Zamowilam ze smyka wiec te wieksze niz 13/15 i sa ogormne! Cyli co firma to cos innego;/ takze najlepiej jakbym kupil kolejne z hm ...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A jego mama nie może przyjechać?

nie chce jego mamy tutaj! To już wolę sama zostać

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem dziewczyny, na to wygląda że mój facet ma nas w dupie, i dla niego ważna jest praca i pieniądze

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała pięknie ciągnęła butlę (jako jedyna z moich dzieci), więc się cieszyła jak bąk,że będzie łatwiej. Wprawdzie często nie urzywałyśmy, ale już jej się odmieniło i butla jest ble.Do tego od paru dni jak jest bardzo zmęczona walczy z moim cyckiem, ale jak narazie walkę przegrywa i albo usypia albo zaczyna ładnie ssać.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 2665 2666 2667 2668 2669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ