X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka sloiczki masz z bobovity , hipp i cos trzecie bylo;). Zapomnialam. Ale sa rozne kombinacje smakowe i duza roznorodnosc .

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym jest super dzieckiem, ładnie śpi w nocy -zasypia ok 21, między 3-4 karmienie jakieś 15min i śpi dalej tak do ok 6.30 już nawet nie zmieniając jej pieluchy jak nie ma kupy.
    Jeśli chodzi o dokarmianie to jakiś się nie śpieszę, ale to pewnie, że trzecie dziecko się na łatwiznę. Dopajać nigdy nie musiała bo karmiłam chłopaków do roku, więc obiadem, a do popicia cycuś. Uważam, że te wszystkie kaszki, deserki są słodzone i tylko dzieci tłuczą.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakie licho kupować gotowy deserek jogurt plus owoc i oczywiście cukier jak można dać jogut naturalny i dodać banana takie moje życiowe doświadczenia, ale z tym to czekam do wiosny.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lal lenka w hm sa super skarpetki ja mam akurat trzy w tym samym lolorze, i dla odmoany 13/15 sa. Juz za male! Pieta sie sciga. Zamowilam ze smyka wiec te wieksze niz 13/15 i sa ogormne! Cyli co firma to cos innego;/ takze najlepiej jakbym kupil kolejne z hm ...
    Żartujesz! A już się ucieszyłam, że znalazłam 10-12 i takie chciałam kupić. Oszaleć można z tymi rozmiarami :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Staraczka sloiczki masz z bobovity , hipp i cos trzecie bylo;). Zapomnialam. Ale sa rozne kombinacje smakowe i duza roznorodnosc .
    Słoiczki to jo , a soczki ? Chyba ze literówkę zrobiłas hehe.

Jak są skoki rozwojowe to dzieci mają ten efekt moro częściej w trakcie ? Moja co chwile jak by sie straszyla , i tylko raz sie zasmiala przez sen tak parsknela az myslalam ze cos sie dzieje a ona oczy zamknięte i banan na buzi <3

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody śpi jeszcze od 23:30. Cycki mi zaraz pękną, chociaż odciągałam pokarm przed chwilą. Jadł ostatnio o 22...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla z jednej strony tylko sie cieszyć, że tak ładnie śpi, ale z drugiej rozumiem ból i współczuję =)
    Ja w takich sytuacjach ratuje się laktatorem...

Dziewczyny mam problem... tzn. W sumie nie wiem czy mam, ale martwi mnie to, że moja mała od 3 dni nie zrobiła kupy... wiem, że dzieci karmione piersią mogą nie robić nawet dłużej, ale my dajemy tez mm, więc tu juz raczej powinna być chyba przynajmniej jedna dziennie...

Brzuch w zasadzie ma miękki, ale co jaki czas w ciągu dnia łapie Ją ból - wygląda zupełnie jakby kolka czy coś takiego, siku robi normalnie, bo pieluchy mokre, puszcza tez bączki, ale nic więcej.... coś powinnam może robić? ... czy po prostu czekać?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie będzie szaleństwo przez cały dzień ;)

A co do kupy, to my w takich sytuacjach ratujemy się termometrem. Włóż jej na chwilę do pupy i za jakiś czas powinno pomóc. U nas najczęściej przy najbliższym karmieniu.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoiczki jeszcze są z gerbera i soczki też (chyba) :-)
    Tak w ogóle to dzień dobry :-)
    U nas młody wstaje jak z budzikiem na karmienie nocne obojętnie czy dopadnie o 18 czy 20 w nocy budzi się 24.30 i później koło 4 i od 7 jest już agùuu :-)
    Wczoraj od nie pamiętnych czasów zasnął mi w ciagu djia od 13.40 do 17 :-)
    Tak to tylko teraz na spacerach spał w domu nie chciał :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lilla z jednej strony tylko sie cieszyć, że tak ładnie śpi, ale z drugiej rozumiem ból i współczuję =)
    Ja w takich sytuacjach ratuje się laktatorem...

Dziewczyny mam problem... tzn. W sumie nie wiem czy mam, ale martwi mnie to, że moja mała od 3 dni nie zrobiła kupy... wiem, że dzieci karmione piersią mogą nie robić nawet dłużej, ale my dajemy tez mm, więc tu juz raczej powinna być chyba przynajmniej jedna dziennie...

Brzuch w zasadzie ma miękki, ale co jaki czas w ciągu dnia łapie Ją ból - wygląda zupełnie jakby kolka czy coś takiego, siku robi normalnie, bo pieluchy mokre, puszcza tez bączki, ale nic więcej.... coś powinnam może robić? ... czy po prostu czekać?
    Mnie rownież martwił brak kupy. Na 4 dzień dałam 1/4 czopka, kupa była po chwili i to az 4 pampersy. Dla rodzica i dla dziecka mega ulga :)

Witam się z rana z zwianego, deszczowego poznania. O 5.30 jak sie karmilysmy zastała nas za oknem burza! Już myślałam, że mi się wydaje, ale błyskało się nieźle ;) Leżymy w łożku, uśmiechamy się i gadamy sobie <3

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz w moim życiu widzialam burzę w listopadzie, i to jeszcze taką! A moja niunia w najlepsze ją przespała :) Dziś czuję się dużo lepiej, jednak wczorajszy dały dzień przespany dobrze mi zrobił.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my za to śpimy w nocy po 2h max. Dziś to już po prostu siły nie nam i Wyglądam jak Zoombie :-) Rafał przyjedzie i przekazuje mu małą a sama idę odespać. Jeszcze koleżanki z pracy mają przyjść o 10.

Gusiak ja się na karmieniu mieszanym nie znam ale jak widzę u mojej że kupy nie ma, baczki są i brzuszek na miękki a ewidentnie ja coś meczy daje jej espumisan i kupa jest w ciągu godziny i dziecko szczęśliwe.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Młody śpi jeszcze od 23:30. Cycki mi zaraz pękną, chociaż odciągałam pokarm przed chwilą. Jadł ostatnio o 22...
    Jeeezzzuuu jak ja Ci zazdroszczę- wolałabym być wyspana ale z nabrzmiałymi cyckami :)

W ogóle co tu wchodzę w nocy to ciszaaaa- czyżby wszystkie dzieci już tak pięknie spały? :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jeeezzzuuu jak ja Ci zazdroszczę- wolałabym być wyspana ale z nabrzmiałymi cyckami :)

W ogóle co tu wchodzę w nocy to ciszaaaa- czyżby wszystkie dzieci już tak pięknie spały? :D
    00.30,2(podanie smoczka ją uśpiło)3, 5.30, 7 więc tak pięknie nie jest :) Nie zaglądam w nocy, bo nie chcę świecić telefonem i ledwo na oczy widzę xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jestem z siebie dumna- zmobilizowałam się w końcu i od paru dni codziennie obiad zrobiony :) Baaaa zainspirowana ciastem LaLenki- tez walnęłam placek ze sliwkami :) Co prawda z zakalcem ale ja uwielbiam zakalec ;)

Dziś może też obiad zrobię ale jutro to już chyba pośpię w tym czasie zamiast gotować :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    00.30,2(podanie smoczka ją uśpiło)3, 5.30, 7 więc tak pięknie nie jest :) Nie zaglądam w nocy, bo nie chcę świecić telefonem i ledwo na oczy widzę xD
    Ja wyczekuje trzech rzeczy- przespanych nocy, ładniejszej pogody (na Pomorzy tragedia od miesiąca jak nie deszcz to wiatr taki, ze ludzie giną :/) i trzymania głowki przez młodego :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały spi. Mam czas na przyjemność- kawa i placek bo później już mogę nie uswiadczyc spokoju ;)

Ja się zabrałam za kończenie pokoju małego. Mialam pomysły ale sil nie starczyło na początku. Znalazlam super stronę- z tak zwanymi przeklejkami- można naklejac i odklejać ile się chce bez niszczenia sciany :)

Może się komus przyda- fajne wzory mają :) Ja wzielam plusiki czarne i będę naklejac na sciane.

http://www.calimali.com.pl/przeklejki/list/4/15/default

oooo nie terrosyta zaczyna stekac :/ przecie 42 min spokoju mamie wystarcza :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że mi te pobudki w nocy zupełnie nie przeszkadzają. Mała śpi mniej więcej od 20 z groszami, potem karmię koło 23-24 (wtedy się sama kładę) i później pobudka jest po 3, po 5 i 7. Ale to jest naprawdę parę minut na zmianę pieluszki i karmienie - żadnego noszenia, lulania, marudzenia - jedzonko, przytulenie i śpimy. Najbardziej mi przeszkadza jak po tej 7 mała nie przyśnie jeszcze, tylko postanawia już zacząć dzień - a ja jestem strasznym porannym śpiochem. Na szczęście często się zdarza, że złapie jeszcze jedną drzemkę i wstajemy koło 9 - wtedy jestem prawdziwie wyspana :D

Co do wystroju pokoju - to Ty 4me zaczynasz kończyć, a ja w międzyczasie zrobiłam drastyczne przemeblowanie (tak jak było zrobione się zupełnie nie sprawdzało) i właściwie zaczynam od początku :P

My dziś po południu mamy USG brzuszka, oby mała maruda chciała współpracować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas było 20:20, 21:00, 24:00, 24:58, 3, 5, 6.
    Wiec sporo i za każdym razem głód jakby nigdy nie jadla.

Lalenka tylko ty spisz z małą to tego nie odczuwasz tak, a ja jak brać zaczęłam mała na noc do łóżka to jej się wszystko rozregulowało i właśnie śpi tak że budzi się co chwila. Wiec staram się ją odkładać do łóżeczka i spróbować tego rytmu co wcześniej.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja wyczekuje trzech rzeczy- przespanych nocy, ładniejszej pogody (na Pomorzy tragedia od miesiąca jak nie deszcz to wiatr taki, ze ludzie giną :/) i trzymania głowki przez młodego :D
    Ja to bym najbardziej chciała zeby skończyły się te płacze bez powodu. Czasami nie mam już sił, a ona wyje jakby ją ze skory obdzierali. Ma sucho, jest najedzona, przytulanie nie zawsze pomaga... Ehhh mam wtedy wrażenie, że nie daję rady jako matka :(
    W nocy mogłaby spać lepiej, ale nie jest źle, bo po 19 kąpiel, ok 19.30 się karmimy i przytulamy i po 20 zasypia w łóżeczku :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2666 2667 2668 2669 2670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ