X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    na co dzień wygodnie ale gdy mamy gości to młoda jest odstrojona :D
    My tylko okazjonalnie wystroimy jak na urodziny albo święta , poza tym mam tyle bodziakow z super aplikacjami ze nie musze wydziwiac :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Olivia w ogóle nie jest gościnna. Albo ciotki jej się nie spodobały :-) zrobiła buca i syrene :-P

Ja stawiam na wygodę w ciuszkach choć mam sporo eleganckich, wyjściowych które dostałam i czasem jej zakładam. Ale ogólnie u nas królują body :-). Na noc zakładam body i skarpetki, czasem pajac jak noc chlodniejsza, a w dzień body i leginsy lub jakieś spodenki. Teraz leży w bodach na krótki rękaw i w skarpetkach.

Z tym płaczem bez powodu to u mnie też jest i czasem już mnie przerasta i najchętniej bym uciekła w sina dal. Wtedy czuje się okropnie i taka bezradna.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Z tym płaczem bez powodu to u mnie też jest i czasem już mnie przerasta i najchętniej bym uciekła w sina dal. Wtedy czuje się okropnie i taka bezradna.

Mi jest aż czasami wstyd, bo np. zdarza mi się krzyknąć już na małego, żeby się uciszył albo zostawić go w łóżeczku i wyjść na 3 głębokie wdechy do kuchni :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Jeżeli chodzi o ubranka to stawiam na wygodę, nie mam nawet jakiś eleganckich ciuszków. Pajacyki, a od niedawna moje ulubione połączenie :-) bodziak i półśpiochy. Niedługo będę rozglądać się za jakimiś fajnymi ciuszkami na Święta, macie jakieś typy już?

Nocka u nas raczej słaba. Początek fajny, mała spała od 19 do 3, a później to co chwilę jakieś stękania, popłakiwanie. Przed 7 już była wyspana.
    Teraz ma jakiegoś śpiocha. Od 9 śpi, z czego ponad połowę czasu przespała na moich rękach.

Wychodzicie w taka bardzo wietrzna pogodę na spacer?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:05

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień dzisiaj, dopiero 12 a ja ją już 3 razy przebieralam. Jeszcze pranie mam nie wstawione, zaraz mi się czyste spodenki skończą :/

adzia lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od razu przebieracie jak się dziecku lekko uleje czy coś? Bo ja czasami zostawiam jednak. No najgorzej, to jak się zasika... Wasi chłopcy też tak sobie bok śpiochów zasikują? Aż po kaftanik.. :/

moka89 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jest gościnny przy gościach nie płacze, goście wychodza on ryk . Co do ciuszków lekarz i dom body bo najwygodniej a do babc ubieramy spodnie i koszule bo zaraz z tego powyrasta. My mamy taką matę edukacyjna:https://www.google.pl/search?q=mata+edukacyjna+fisher+price&espv=2&biw=1280&bih=699&tbm=isch&imgil=BGgg6ZfWWQvrXM%253A%253BuWNVXu8d3E3ebM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.smyk.com%25252Ffisher-price-rainforest-k4562-mata-edukacyjna%25252Cp1062771381%25252Czabawki-gry-dla-dzieci-p&source=iu&pf=m&fir=BGgg6ZfWWQvrXM%253A%252CuWNVXu8d3E3ebM%252C_&usg=__d_pGfUcdGv0CnOLytuKpaotQquQ%3D&ved=0CE8QyjdqFQoTCMju7M7umckCFWHucgodQtIEnA&ei=ZGBMVsisNeHcywPCpJPgCQ#imgrc=BGgg6ZfWWQvrXM%3A&usg=__d_pGfUcdGv0CnOLytuKpaotQquQ%3D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, rozumiem cię, ja też mam zbuntowanego dwulatka w domu...

Co do ubranek to mnie najbadziej rozbrajają wszelkie bluzy i bluzeczki z kapturem w rozmiarze od 50 do 68. Takie dziecko raczej jeszcze nawet nie siedzi tylko musi leżeć na tym nieszczęsnym kapturze... bez sensu.
    Bez sensu są dla mnie też pajacyki bez stópek, oczywiście można założyć skarpety, ale te skarpety 1500 razy spadają... I jeszcze nie lubię pajacyków i body z zapięciem bocznym. Przy takim body jest dużo zapinania, a przy pajacyku ciężko nóżki ułożyć...

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! :)
    U nas 1sza taka dobra noc: Ola zasnela o 23 i obudzila sie o 4 (!),szybki cyc i spanko do 7 :) Pierwszy raz przespala ciagiem 5h ! Jestem wyspana :)
    Pisalam wczesniej,ze nie chce spac w dzienz i to chtba byl skok rozwojowy,bo dzis siedzimy w domku i zasnela ladnie we wozku ;) Jak tak zostanie to bedzie pieknie...

bento, moka89 lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gosci to Olcia nie lubi,jest wtedy bardzo niespokojna. Jutro odwiedzi nas kolezanka z od 2tyg starsza corcia,ciekawe jak dziewczynki na siebie zareaguja :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lila jeszcze śpi! To już prawie 4 godziny.

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Mi jest aż czasami wstyd, bo np. zdarza mi się krzyknąć już na małego, żeby się uciszył albo zostawić go w łóżeczku i wyjść na 3 głębokie wdechy do kuchni :(
    Mi też się zdarza, najpierw krzyknę, a za chwilę mowię spokojnym tonem jakbym chciała usprawiedliwić swój wybuch :( ale kto nie ma takiego dziecka ten nie zrozumie, zwłaszcza że matka jest z takim 24h. I te pytania babć, dziadków "co jej jest? Ma kolkę? Moze jest chora? Moze sie nie najada?" Wrrrr nie! Ona tak ma! Jest placzliwa i już!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A od razu przebieracie jak się dziecku lekko uleje czy coś? Bo ja czasami zostawiam jednak. No najgorzej, to jak się zasika... Wasi chłopcy też tak sobie bok śpiochów zasikują? Aż po kaftanik.. :/
    Ja przebieram jak porządnie uleje, a zdarza się tak, że pod szyją i na plecach mokro :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mi też się zdarza, najpierw krzyknę, a za chwilę mowię spokojnym tonem jakbym chciała usprawiedliwić swój wybuch :( ale kto nie ma takiego dziecka ten nie zrozumie, zwłaszcza że matka jest z takim 24h. I te pytania babć, dziadków "co jej jest? Ma kolkę? Moze jest chora? Moze sie nie najada?" Wrrrr nie! Ona tak ma! Jest placzliwa i już!

Och jak ja to rozumiem. Moja jest też taka płaczka i awanturnicka.

A nic mnie tak nie boli jak chce jej dać cyca i wiem i widzę że jest głodna a ona mnie bije, kopie, szczypie, drapie, wtedy wysiadam na całego. :-( jest mi cholernie przykro i wiem że ona tego nie rozumie ale serce boli strasznie. I w takich sytuacjach marzę o butli bo bym dała Rafałowi i niech sobie radzi a tak cyca mu nie dam chyba że dziwnym sposobem rozkrece u niego laktacje? :-)

moka89 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Och jak ja to rozumiem. Moja jest też taka płaczka i awanturnicka.

A nic mnie tak nie boli jak chce jej dać cyca i wiem i widzę że jest głodna a ona mnie bije, kopie, szczypie, drapie, wtedy wysiadam na całego. :-( jest mi cholernie przykro i wiem że ona tego nie rozumie ale serce boli strasznie. I w takich sytuacjach marzę o butli bo bym dała Rafałowi i niech sobie radzi a tak cyca mu nie dam chyba że dziwnym sposobem rozkrece u niego laktacje? :-)
    Cholerny telefon, trafić w cytowanie dzis nie mogę :p
    U mnie na ten płacz tylko cyc działałby uspokajajaco, ale jak jest po jedzeniu to nie będę jej karmić bo i tak uleje. Czasem tez się z cycem szarpie. I drapie jak ją przytulam w tej jej histerii.

Boszzz jak dobrze, że nie jestem sama z takimi problemami. Łączę się z tobą kochana ;*

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Alutka, rozumiem cię, ja też mam zbuntowanego dwulatka w domu...

Co do ubranek to mnie najbadziej rozbrajają wszelkie bluzy i bluzeczki z kapturem w rozmiarze od 50 do 68. Takie dziecko raczej jeszcze nawet nie siedzi tylko musi leżeć na tym nieszczęsnym kapturze... bez sensu.
    Bez sensu są dla mnie też pajacyki bez stópek, oczywiście można założyć skarpety, ale te skarpety 1500 razy spadają... I jeszcze nie lubię pajacyków i body z zapięciem bocznym. Przy takim body jest dużo zapinania, a przy pajacyku ciężko nóżki ułożyć...

pajacyki bez stópek uratowały mnie w szpitalu, bardzo się przydaja jak dziecko ma wenflon w nodze.

Pola Irene lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mój wczoraj spał od 20.30 do 5 rano za to dzisiaj o 2 pobodka i do 4.30 grała nam nad uszami karuzela..także tego..:) małż musiał pojechać dziś do pracy, wiec budzik miał nastawiony na 4.20 :-)
    No my przy karuzeli zasypiamy dwa razy w nocy. Na szczęście przy szumie a nie przy tych muzyczkach. Nas szum usypia pięknie, albo to zmęczenie ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja małą przebieram gdy porządnie uleje.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dokladnie,Moka :) Ola jest tez mala beksa i taka juz jest,a moja cierpliwosc tez chwilami nie daje rady. Wyrosna z tego,oby :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dokladnie,Moka :) Ola jest tez mala beksa i taka juz jest,a moja cierpliwosc tez chwilami nie daje rady. Wyrosna z tego,oby :)
    Liczę na to, czekam na ten magiczny 3 miesiąc ;) (chyba, że to naiwne myślenie haha)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2668 2669 2670 2671 2672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ