X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochanie śpi od 40 min A ja sobie pije słabego drinka i idę zaraz pod prysznic i też spać bo nad ranem musimy łapać siuski i do lekarza na 8 idziemy :-) n

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa w sumie to się nie dziwie i podziwiam . jedną nos z przodu drugą nos z tyłu na plecach

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój tak się darl od 18do21.15w końcu usnal i myślę by kupić chustę

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela chylę czoła przed Tobą <3 jesteś po prostu wielka. Powiem Ci szczerze że poprzednia ciąża była wielomnoga (dwa serduszka a prawdopodobnie 3 zarodki) to bym chyba nie dala rady. Jakby trafiły mi się takie egzemplarze jak teraz jeden to po miesiącu psychiatryk :-P

Ale bylo podejście nr 2 do butli! Oczywiście za Waszą rada próbowałam ją oszukać strzykawka i tato dostał niezły łomot od coreczki. A mleka z tej butli nie tknęła. Przelewalismy jeszcze do innych butelek ale nie tylko cyc. Jak zjadła trochę cyca wepchalam jej butelkę aventa i coś tam jeszcze zjadła może z 10ml.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn dzis anioleczek normalnie. Wzorowo jedzenie, zabawa, spanie i tak w kolko. A o 20 zjadl ladnie i zasnal w ciagu 3 min w swoim łóżeczku:) w ciągu dnia zaliczył tez 3 godzinna drzemkę! :O a a jestem nienormalna bo od razu upatruje w tym czegos niedobrego, ze moze chory :/ musze nad sobą panować bo chyba przeginam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:42

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) moja śpi od godziny i wstanie jutro rano :) też się kładę, nadal mnie trzyma choroba, a jutro na bioderka, ale postanowiłam, że jak tylko wyzdrowie, to szukam niani na telefon.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy dziś na usg nerek i widać poprawę, układ miedniczkowy już nie poszerzony. Kontrola za 4 miesiące.

Ale za to lekarka mnie nastraszyła, ze mała troche za bardzo trzyma głowę na jedna stronę, kazała obserwować czy nie ma asymetrii. I juz jestem cała w panice, juz teraz w każdym jej ruchu się doszukuję nieprawidłowej postawy Kazałam mężowi jutro zadzwonic do fizjoterapeuty na konsultacje, już jestem cała w strachu, że będzie trzeba rehabilitować. :(

Kucykowa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja Was ciągle podczytuję, ale w natłoku pracy (o dziwo Kosma nie jest sprawcą tej roboty, lecz moja firma jak zawsze... ) nie mam czasu, żeby coś naskrobać.

Kosma jest super dzieckiem i nie mogę się na niego skarżyć. Przesypia całe noce i daje mi popracować w tym czasie. W ciągu dnia bywa różnie. Straszna z niego gaduła i dzieciak potrzebuje ciągle żeby z nim rozmawiać, a ja przez robotę nie zawsze mam czas, żeby się z nim bawić. Bywają momenty, że się "nie dogadujemy" :P

Jeśli chodzi o kwestie zdrowotne to oczywiście lekarze co rusz coś nowego się doszukują. Asymetria odpadła już nam, teraz zostały nam: niby niskie napięcie mięśniowe, ektopia nerki, przetrwały przewód Botalla w sercu, drożny otwór owalny... Przez to wszystko się bardzo stresuję, bo część z Was pamięta moją historię z testem Harmony na wykrycie ZD. Młody urodził się z lekko skośnymi oczkami i małpią bruzdą na dłoniach. Dodać do tego te inne dolegliwości i mamy przepis na moją bezsenność i nerwy. Żaden z 12 lekarzy się nie dopatrzył w nim ZD, więc to mnie pociesza... Ale gdy słyszę od jednej lekarki, że jest opóźniony motorycznie to mnie krew zalewa. Ja w jego wieku nie podnosiłam głowy nawet, teraz mam wrażenie, że jak 2 miesięczne dziecko nie trzyma głowy minimum minutę to już się stwierdza opóźnienie i kieruje na rehabilitację... Wkurwia mnie też to, że każdy lekarz ma swoją teorię... Ale mniejsza z tym.

Kosma zaczął trzymać głowę jakiś tydzień temu i chuj w dupę lekarce(za przeproszeniem), która stwierdziła, że jest opóźniony :D

A jak to wygląda z trzymaniem głowy przez Wasze dzieci?

207ncef.jpg

agatka196, Staraczka23, adzia, Lady Savage, Gusiak, kasig, karolcia87, Pola Irene, easymum, chabasse, Anitka201, agniesja lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet oni sami mają chyba ZD .
    Sloczny kosma :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Sweet Kosma jest cudny <3. Dużo zdrówka i siły dla Was.

Lalenka a wcześniej nikt nie zauważył że mała główkę trzyma na jedna stronę?
    U nas było widoczne od początku i dr zauważyła juz na pierwszej wizycie. Do tego w szpitalu zbadali mała i okazało się ze ma lewy mięsień szyjny krótki i trzeba to regularnie ćwiczyć bo jest to do zrobienia. Jeżeli po 3 miesiącu by nie było poprawy to wtedy rehabilitacja. Jednak ja uważam że na ta chwile jest poprawa i to ogromna ale we wtorek dr to oceni.

Dziś mała spała ze mną i zaliczyłyśmy jedna tylko pobudke o 1 na szybkie karmienie a potem wstała o 5, zjadła po śmiała się, po bawiła i teraz tez dosypia.
    A i z pleców próbowała przewrócić się na brzuszek. Zatrzymała się na boku bo nie umiała ręki sobie przełożyć. Ale i tak pięknie to robiła. Moja zdolniacha :-) takie małe rzeczy jak cieszą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:15

Staraczka23, adzia, Lady Savage, Gusiak, la_lenka, snoopy_etka, kasig, Pola Irene, easymum, chabasse, Anitka201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak wczoraj spala od 15 to sie obudzila o 22 :D zjadla 120ml czulam ze za malo po tylu godzinach i zglodniala o 23 dorobilam 60ml i przed północą zasnela , pobudka byla o 6.20 :)
    Muszę po pampersy skoczyc do mamy :D
    Bylam pewna ze są w domu a jednak został jeden i to ten ktorego nosze awaryjnie w wózku

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:

A jak to wygląda z trzymaniem głowy przez Wasze dzieci?

Moja już ładnie główkę trzyma od 2 miesięcy :)teraz zaczynamy prostować rączki i podnosić jeszcze wyżej główkę :) i właśnie dokładnie przed momencikiem moje dziecko odkryło że jak dotknie piąstką zabawkę to ta zmienia melodyjkę, mam kupę radości w łóżeczku z ciąglych zmian melodyjek XD

A lekarka która tak powiedziała sama jest opóżniona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 08:24

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele , wlazlam na fb a tam co post to islam i te głupie opisy . Przecież dla takiego islamisty to jest prowokacja ...

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

U nas nocka fatalna... padam na twarz... od 1 do prawie 3 w ogóle nie było spania, bo małą bolał brzuszek ale przynajmniej wyniknelo z tego coś dobrego, bo była kupa... po południu podawałam Jej syropek na zaparcia i myślę, że dopiero w nocy zaczął dobrze działać - grunt, że pomogło i po dziecku od razu widać było ulgę =)

Juz myślałam, że będzie dobrze i dalej sobie ładnie pospimy, ale nieeee.... najpierw czkawka (cyca za cholerę nie chciała) wiec lecę do kuchni i robie w nocy rumianek... popila, czkawka minęła, zasnela... nie minęło 40 min i znów zaczyna się wiercenie, bo teraz głodna... i tak później jeszcze ze 3 razy...

Teraz lezymy na łóżku i próbuje wynegocjować jeszcze chociaż z godzinę snu, bo ledwo stoję na nogach =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam na rota , w sumie to xa 1.5tyg juz będziemy mieli kolejna dawkę. Ale kupy mały robił normalne

Co do główki to julita u nas podobnie strasznie nie lubi leżeć na brzuszku ale w pionie ładnie trzyma.

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Lalenka a wcześniej nikt nie zauważył że mała główkę trzyma na jedna stronę?
    [/url]
    Nikt nie zobaczył, bo wcześniej było ok. :/ Wczoraj przejrzałam wszystkie zdjęcia zrobione małej zwracając uwagę jak leży. I może nieznacznie częściej trzyma główkę w lewo, ale jest też cała masa zdjęć w drugą stronę.
    A teraz ostatnio rzeczywiście zaczęła lekko przyginać główkę na prawe ramię (patrzy w lewo, głowa przygięta w kierunku prawego ramionka).
    U małego dziecka/noworodka lekka asymetria jest naturalna (związana np. z ułożeniem w brzuszku), ale u mojej to się jakoś pogłębiło zamiast wyciszać. Pójdę na prywatną konsultację zobaczymy co powiedzą.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet mój dwumiesięczny podnosi główkę i lekarz mówi że rzadkością jest by aż tak dziecko podnosiło główkę. My spalismy od 21do3.30i później do 6.30i do9i teraz leży i się patrzy. My zmienilismy mleko już zaparć nie ma , kolek jakby mniej dalej meczy się przy kupie i pierdzeniu ale lekarz powiedział , że to normalne mamy zostać przy tym mleku ci jest.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

czy któraś z was szczepiła na rotawirusy? pediatra ostrzegał że po szczepieniu mogą pojawić się częste i rzadkie kupy no i nas dopadły, czy u was też są?

szczepiłam, rzadkich kup nie mialam

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka a może spróbuj jej przeorganizowac życie na drugą stronę. My tak zrobiliśmy. Łóżeczko przedstawione, zabawki na druga stronę i my z drugiej strony. Do tego masaż mięśni szyjnych oczywiście bardzo delikatnie, podkladanie pieluchy z jednej strony. U nas bardzo sprawdziła się poduszka motyl. Dalej główka jest na lewej stronie ale i potrafi patrzeć i bawić się z prawej naprawdę długo.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko to u nas nieistotne, bo ona właściwie nigdy w nim nie śpi (choć mam wrażenie, że właśnie teraz stoi w dobrą stronę) - a w naszym łóżku to na zmianę leży raz z jednej, raz z drugiej strony. Ale zabawki rzeczywiście będę mocniej uważać żeby były z tej drugiej, nielubianej, strony. Na pewno też dostaje bana na leżaczek, bo ma zawieszki z lewej strony (choć tu też była może 15 minut dziennie jak chciałam zjeść).
    Podczas aktywności widać problem, dziś ją rozebrałam do pieluszki i obserwowałam - widać, że się wygina w odwrócone C. Jak śpi to jest ok. To nie jest tak, że ona nie daje rady prosto/na drugą stronę - ale jednak wraca do tej swojej lubianej pozycji. Na pewno jest to jej pozycja z brzucha - a wcześnie zeszła w kanał, a ja miałam mało wód, więc ma mocne czynniki ryzyka utrwalania konkretnej pozycji. W każdym razie na wtorek mam umówioną wizytę u rehabilitanta i będziemy działać żeby ją naprostować ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2670 2671 2672 2673 2674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ