SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochanie śpi od 40 min A ja sobie pije słabego drinka i idę zaraz pod prysznic i też spać bo nad ranem musimy łapać siuski i do lekarza na 8 idziemy :-) n

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa w sumie to się nie dziwie i podziwiam . jedną nos z przodu drugą nos z tyłu na plecach

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój tak się darl od 18do21.15w końcu usnal i myślę by kupić chustę

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela chylę czoła przed Tobą <3 jesteś po prostu wielka. Powiem Ci szczerze że poprzednia ciąża była wielomnoga (dwa serduszka a prawdopodobnie 3 zarodki) to bym chyba nie dala rady. Jakby trafiły mi się takie egzemplarze jak teraz jeden to po miesiącu psychiatryk :-P

Ale bylo podejście nr 2 do butli! Oczywiście za Waszą rada próbowałam ją oszukać strzykawka i tato dostał niezły łomot od coreczki. A mleka z tej butli nie tknęła. Przelewalismy jeszcze do innych butelek ale nie tylko cyc. Jak zjadła trochę cyca wepchalam jej butelkę aventa i coś tam jeszcze zjadła może z 10ml.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn dzis anioleczek normalnie. Wzorowo jedzenie, zabawa, spanie i tak w kolko. A o 20 zjadl ladnie i zasnal w ciagu 3 min w swoim łóżeczku:) w ciągu dnia zaliczył tez 3 godzinna drzemkę! :O a a jestem nienormalna bo od razu upatruje w tym czegos niedobrego, ze moze chory :/ musze nad sobą panować bo chyba przeginam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:42

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) moja śpi od godziny i wstanie jutro rano :) też się kładę, nadal mnie trzyma choroba, a jutro na bioderka, ale postanowiłam, że jak tylko wyzdrowie, to szukam niani na telefon.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy dziś na usg nerek i widać poprawę, układ miedniczkowy już nie poszerzony. Kontrola za 4 miesiące.

Ale za to lekarka mnie nastraszyła, ze mała troche za bardzo trzyma głowę na jedna stronę, kazała obserwować czy nie ma asymetrii. I juz jestem cała w panice, juz teraz w każdym jej ruchu się doszukuję nieprawidłowej postawy Kazałam mężowi jutro zadzwonic do fizjoterapeuty na konsultacje, już jestem cała w strachu, że będzie trzeba rehabilitować. :(

Kucykowa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja Was ciągle podczytuję, ale w natłoku pracy (o dziwo Kosma nie jest sprawcą tej roboty, lecz moja firma jak zawsze... ) nie mam czasu, żeby coś naskrobać.

Kosma jest super dzieckiem i nie mogę się na niego skarżyć. Przesypia całe noce i daje mi popracować w tym czasie. W ciągu dnia bywa różnie. Straszna z niego gaduła i dzieciak potrzebuje ciągle żeby z nim rozmawiać, a ja przez robotę nie zawsze mam czas, żeby się z nim bawić. Bywają momenty, że się "nie dogadujemy" :P

Jeśli chodzi o kwestie zdrowotne to oczywiście lekarze co rusz coś nowego się doszukują. Asymetria odpadła już nam, teraz zostały nam: niby niskie napięcie mięśniowe, ektopia nerki, przetrwały przewód Botalla w sercu, drożny otwór owalny... Przez to wszystko się bardzo stresuję, bo część z Was pamięta moją historię z testem Harmony na wykrycie ZD. Młody urodził się z lekko skośnymi oczkami i małpią bruzdą na dłoniach. Dodać do tego te inne dolegliwości i mamy przepis na moją bezsenność i nerwy. Żaden z 12 lekarzy się nie dopatrzył w nim ZD, więc to mnie pociesza... Ale gdy słyszę od jednej lekarki, że jest opóźniony motorycznie to mnie krew zalewa. Ja w jego wieku nie podnosiłam głowy nawet, teraz mam wrażenie, że jak 2 miesięczne dziecko nie trzyma głowy minimum minutę to już się stwierdza opóźnienie i kieruje na rehabilitację... Wkurwia mnie też to, że każdy lekarz ma swoją teorię... Ale mniejsza z tym.

Kosma zaczął trzymać głowę jakiś tydzień temu i chuj w dupę lekarce(za przeproszeniem), która stwierdziła, że jest opóźniony :D

A jak to wygląda z trzymaniem głowy przez Wasze dzieci?

207ncef.jpg

agatka196, Staraczka23, adzia, Lady Savage, Gusiak, kasig, karolcia87, Pola Irene, easymum, chabasse, Anitka201, agniesja lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet oni sami mają chyba ZD .
    Sloczny kosma :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Sweet Kosma jest cudny <3. Dużo zdrówka i siły dla Was.

Lalenka a wcześniej nikt nie zauważył że mała główkę trzyma na jedna stronę?
    U nas było widoczne od początku i dr zauważyła juz na pierwszej wizycie. Do tego w szpitalu zbadali mała i okazało się ze ma lewy mięsień szyjny krótki i trzeba to regularnie ćwiczyć bo jest to do zrobienia. Jeżeli po 3 miesiącu by nie było poprawy to wtedy rehabilitacja. Jednak ja uważam że na ta chwile jest poprawa i to ogromna ale we wtorek dr to oceni.

Dziś mała spała ze mną i zaliczyłyśmy jedna tylko pobudke o 1 na szybkie karmienie a potem wstała o 5, zjadła po śmiała się, po bawiła i teraz tez dosypia.
    A i z pleców próbowała przewrócić się na brzuszek. Zatrzymała się na boku bo nie umiała ręki sobie przełożyć. Ale i tak pięknie to robiła. Moja zdolniacha :-) takie małe rzeczy jak cieszą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:15

Staraczka23, adzia, Lady Savage, Gusiak, la_lenka, snoopy_etka, kasig, Pola Irene, easymum, chabasse, Anitka201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak wczoraj spala od 15 to sie obudzila o 22 :D zjadla 120ml czulam ze za malo po tylu godzinach i zglodniala o 23 dorobilam 60ml i przed północą zasnela , pobudka byla o 6.20 :)
    Muszę po pampersy skoczyc do mamy :D
    Bylam pewna ze są w domu a jednak został jeden i to ten ktorego nosze awaryjnie w wózku

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:

A jak to wygląda z trzymaniem głowy przez Wasze dzieci?

Moja już ładnie główkę trzyma od 2 miesięcy :)teraz zaczynamy prostować rączki i podnosić jeszcze wyżej główkę :) i właśnie dokładnie przed momencikiem moje dziecko odkryło że jak dotknie piąstką zabawkę to ta zmienia melodyjkę, mam kupę radości w łóżeczku z ciąglych zmian melodyjek XD

A lekarka która tak powiedziała sama jest opóżniona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 08:24

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele , wlazlam na fb a tam co post to islam i te głupie opisy . Przecież dla takiego islamisty to jest prowokacja ...

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

U nas nocka fatalna... padam na twarz... od 1 do prawie 3 w ogóle nie było spania, bo małą bolał brzuszek ale przynajmniej wyniknelo z tego coś dobrego, bo była kupa... po południu podawałam Jej syropek na zaparcia i myślę, że dopiero w nocy zaczął dobrze działać - grunt, że pomogło i po dziecku od razu widać było ulgę =)

Juz myślałam, że będzie dobrze i dalej sobie ładnie pospimy, ale nieeee.... najpierw czkawka (cyca za cholerę nie chciała) wiec lecę do kuchni i robie w nocy rumianek... popila, czkawka minęła, zasnela... nie minęło 40 min i znów zaczyna się wiercenie, bo teraz głodna... i tak później jeszcze ze 3 razy...

Teraz lezymy na łóżku i próbuje wynegocjować jeszcze chociaż z godzinę snu, bo ledwo stoję na nogach =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam na rota , w sumie to xa 1.5tyg juz będziemy mieli kolejna dawkę. Ale kupy mały robił normalne

Co do główki to julita u nas podobnie strasznie nie lubi leżeć na brzuszku ale w pionie ładnie trzyma.

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Lalenka a wcześniej nikt nie zauważył że mała główkę trzyma na jedna stronę?
    [/url]
    Nikt nie zobaczył, bo wcześniej było ok. :/ Wczoraj przejrzałam wszystkie zdjęcia zrobione małej zwracając uwagę jak leży. I może nieznacznie częściej trzyma główkę w lewo, ale jest też cała masa zdjęć w drugą stronę.
    A teraz ostatnio rzeczywiście zaczęła lekko przyginać główkę na prawe ramię (patrzy w lewo, głowa przygięta w kierunku prawego ramionka).
    U małego dziecka/noworodka lekka asymetria jest naturalna (związana np. z ułożeniem w brzuszku), ale u mojej to się jakoś pogłębiło zamiast wyciszać. Pójdę na prywatną konsultację zobaczymy co powiedzą.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet mój dwumiesięczny podnosi główkę i lekarz mówi że rzadkością jest by aż tak dziecko podnosiło główkę. My spalismy od 21do3.30i później do 6.30i do9i teraz leży i się patrzy. My zmienilismy mleko już zaparć nie ma , kolek jakby mniej dalej meczy się przy kupie i pierdzeniu ale lekarz powiedział , że to normalne mamy zostać przy tym mleku ci jest.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

czy któraś z was szczepiła na rotawirusy? pediatra ostrzegał że po szczepieniu mogą pojawić się częste i rzadkie kupy no i nas dopadły, czy u was też są?

szczepiłam, rzadkich kup nie mialam

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka a może spróbuj jej przeorganizowac życie na drugą stronę. My tak zrobiliśmy. Łóżeczko przedstawione, zabawki na druga stronę i my z drugiej strony. Do tego masaż mięśni szyjnych oczywiście bardzo delikatnie, podkladanie pieluchy z jednej strony. U nas bardzo sprawdziła się poduszka motyl. Dalej główka jest na lewej stronie ale i potrafi patrzeć i bawić się z prawej naprawdę długo.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko to u nas nieistotne, bo ona właściwie nigdy w nim nie śpi (choć mam wrażenie, że właśnie teraz stoi w dobrą stronę) - a w naszym łóżku to na zmianę leży raz z jednej, raz z drugiej strony. Ale zabawki rzeczywiście będę mocniej uważać żeby były z tej drugiej, nielubianej, strony. Na pewno też dostaje bana na leżaczek, bo ma zawieszki z lewej strony (choć tu też była może 15 minut dziennie jak chciałam zjeść).
    Podczas aktywności widać problem, dziś ją rozebrałam do pieluszki i obserwowałam - widać, że się wygina w odwrócone C. Jak śpi to jest ok. To nie jest tak, że ona nie daje rady prosto/na drugą stronę - ale jednak wraca do tej swojej lubianej pozycji. Na pewno jest to jej pozycja z brzucha - a wcześnie zeszła w kanał, a ja miałam mało wód, więc ma mocne czynniki ryzyka utrwalania konkretnej pozycji. W każdym razie na wtorek mam umówioną wizytę u rehabilitanta i będziemy działać żeby ją naprostować ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2670 2671 2672 2673 2674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ