Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Co za pogoda, a my na 15.40 musimy być w przychodni na usg brzuszka. Jak ja mam tego dzieciaka ubrać? Już mam pełen stres, aż mnie brzuch boli. Nie znoszę musieć iść na konkretną godzinę, ciężko mi zgrać wyszykowanie siebie i małej. Do tego ona ostatnio wyje w wózku, a tam jednak kawałek drogi jest. I jeszcze ta pogoda. Bleh
-
4me wrote:No my przy karuzeli zasypiamy dwa razy w nocy. Na szczęście przy szumie a nie przy tych muzyczkach. Nas szum usypia pięknie, albo to zmęczenie
paula2013 lubi tę wiadomość
-
Kurcze pierwszy raz nie poszliśmy na spacer. Tak u nas wieje ze boje się ze wózek mi przewróci
. Najgorsze ze przy skoku młody odpływa właśnie na spacerze i wtedy mogę chodzić nawet 3 godziny a on nawet nie kweknie.
Ta pogoda nastraja don pieczeniawłaśnie wyjęłam z piekarnika ciasto marchewkowe. Jeszcze zrobię do niego polewa i będę się zapychala
-
Staraczka23 wrote:Dziewczyny jak ubieracie dzieci to idziecie tropem modnie czy wygodnie ?
Bo o tym nie pisalysmy jeszcze
Ja wolę ubierac tak aby bylo wygodnie niz na pokaz i dziwie sie ze w niektórych ciuszkach napy czy guziki robia z tyłu , przecież to uwiera w plecki .mam parę ciuchów które są po prostu ładne ale pewnie są mniej wygodne (przecierane jeansy czy koszula w kratę itp) te zakładam na wyjścia
-
Ja też czekam na ten trzeci miesiac. Chociaż moj do płaczliwych zdecydowanie nie nalezy- tu musze go pochwalić. Jak olacze to głodny, zmęczony lub znudzony- po odpowiedniej diagnozie i środkach zaradczych placz sie konczy szybko
Ja mojego ubieram w bodziaki i spodenki- ale fakt lubię gdy sa to ladne bodziaki lub spodenkiniestety ostatnio tak podrósł, ze wszystkie ladne bodziaki sa powoli za krótkie. Niestety na 68 nie mam juz takich ładnych i co najwazniejsze nie mam kopertowych bodziakow a moj maly nienawidzi ubierania przez glowke a ja równie mocno jak on bo mam wrażenie, ze wyrwę mu raczki
Ja wlasnie musiałam uciekać z domu. Kuuuuzwa znowu remont u kogos- nawalają tak, ze idzie ogluchnac i w panice uciekalam. Naprawde mam wkreta, ze te ciągle wiercenie uszkodzi mu sluchgdyby to bylo zwykle wiercenie a to jakies mloty nawalają... Jestem załamana jak to jest remont w nowym, kolejnym mieszkaniu to znów bede sie tydzień po obcych domach paletac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:36
-
Moje dziecko spi juz dwie godziny- przespalo nawet ubieranie i ucieczkę z domu
Chyba go te hałasy wykonczyly
Co do wiatru- u nas albo leje albo wieje od kilku tygodni. Ciezko na jakis dłuższy spacer wyjscmarzy mi się taki piękny zimowy dzien- mroźny ale z pięknym blekitnym niebem- wówczas cieple rajty i nad morze z napojem rozgrzewajacym
-
4me,jak bodziaki na tegosc dobre to kup przedłużkę. Niedrogie, a sprawdza się super.
http://allegro.pl/przedluzacz-przedluzka-do-body-ekoubranka-hit-i5776943007.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 16:46
4me lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:4me,jak bodziaki na tegosc dobre to kup przedłużkę. Niedrogie, a sprawdza się super.
http://allegro.pl/przedluzacz-przedluzka-do-body-ekoubranka-hit-i5776943007.html
-
nick nieaktualnyJa nie krzyczę jeszcze na córkę , próbuje ją uspokoić tulac do siebie albo uwaga jak mąż w pobliżu to na niego sie dre
My na święta juz mamy sukienke mikołajki w tesco sliczne sa po 40zl a mamusia mądra wzięła zniżki od siostry i zaplacila 14zł
Ulewanie i sikanie to u nas wygląda tak ze jesli uleje mocno to przebieram , rzygnie to tez bo smierdzi a jak plamka to nie , zdarza sie zasikac bok lub plecki , jak bok to w strone brzucha i wtedy przebieram a jak na plecach i odmierze ze pampers tam siegnie i nie dotyka mokre plecow to nie przebieram -
nick nieaktualnyAle numer , usiadlam dzisiaj do laptopa po kilku miesiącach bo z telefonu korzystam zawsze , zainstalowalam tylko aktualizację javy
Mąż wrócił zjadł , wlazl zeby przelew zrobic , patrze miny strzela do minitora
I tak killa minut minęło az piany dostal hahaha pyta czy siedzialam mowie NIE NO JAK MIALAM SIEDZIEĆ PRZECIEŻ WIESZ ZE NIE WLACZAM , odpala sobie antywirusa skanuje , patrze sobie a tam ponad 230 robaczkow wiruskow
Zgonilam na jego gre online -
chabasse wrote:Hej..
La lenka.. Ty podawałaś ostatnio przepis na jakies szybkie i dobre ciacho... niestety nie zapisałam go sobie a teraz mi się zachciało jakiegoś wypieku. Czy mogłabyś jeszcze raz podzrucić przepis..? Z góry dziękuję..pyszne
3 jajka ubić z połowa szklanki cukru na puszystą masę. Dodać pół szklanki oleju roślinnego. W osobnej miseczce wymieszać szklankę mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i czubatą łyżkę budyniu śmietankowego/waniliowego (albo po prostu mąki ziemniaczanej). Stopniowo dodać suche do mokrych cały czas mieszając. Wlać do wysmarowanej foremki i na wierzch ułożyć owoce (u mnie dwa duże jabłka, ale właściwie każde się nadadzą, nawet mrożone). Piec około pół godziny w 170-180 stopniach (wstawiać do nagrzanego piekarnika).
chabasse, la_lenka lubią tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:Nie wiem czy to takie dobre, wydaje mi sie, ze tak male dziecko powinno jesc co najmniej raz w nocy, co na to lekarz??
Pediatra powiedziała że mam się cieszyć, bardzo rzadko komu się trafia takie dziecko. Jeśli mała dobrze przybiera na wadze, to ona nie ma przeciwwskazań4me, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
Angelaa ciągle was podczytuje
cześć dziewczynyczytam was czytam wieczorami , ale niesttety mam mało czasu i szkoda mi tych kilku minut które mam dla siebie na spedzanie przed kompem
ale skoro już o mnie wspominasz anula to postanowiłam napisać , no u nas dni mijają w tempie zarąbistym ciągle biganie koło dzieciaków , cały dzień lulanie przebieranie , karmienie , poprostu ciągle , , ale powiem wam ze tak je zsynchronizowałam ze śpią razm razem jedzą i razem srają , więc wszystko robię hurtowomiały kolki ale wybrałam się z męzem na romantyczną wycieczkę do berlina po kropelki sab simplex i jest spokók jak ręką odjął , w nocy śpią od 23 do 7 rano , bez żadnych pobudek w nocy , mam złote dzieci
hehe tylko chciałayby byc obie ciągle na rękach i tu mamy problem bo mamusia ma tylko jedną parę rączekheh
MadziaRatMed, Anitka201, karolcia87, adzia, agatka196, easymum, snoopy_etka, Dżuls lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoka89 wrote:Ojojoj
Moja spi od 40 minut. Matka się wykąpała, ogląda serial i czeka na mężowatego aż wróci z pracy
Boję się nocy i jutra bo kiedys rozladuje ten akumulator haha