X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pogoda, a my na 15.40 musimy być w przychodni na usg brzuszka. Jak ja mam tego dzieciaka ubrać? Już mam pełen stres, aż mnie brzuch boli. Nie znoszę musieć iść na konkretną godzinę, ciężko mi zgrać wyszykowanie siebie i małej. Do tego ona ostatnio wyje w wózku, a tam jednak kawałek drogi jest. I jeszcze ta pogoda. Bleh :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No my przy karuzeli zasypiamy dwa razy w nocy. Na szczęście przy szumie a nie przy tych muzyczkach. Nas szum usypia pięknie, albo to zmęczenie ;) :D
    U nas też najlepiej spisuja się dźwięki natury + bicie serca. Młody przy tym odpływa :-)

paula2013 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pierwszy raz nie poszliśmy na spacer. Tak u nas wieje ze boje się ze wózek mi przewróci :-). Najgorsze ze przy skoku młody odpływa właśnie na spacerze i wtedy mogę chodzić nawet 3 godziny a on nawet nie kweknie.
    Ta pogoda nastraja don pieczenia :-) właśnie wyjęłam z piekarnika ciasto marchewkowe. Jeszcze zrobię do niego polewa i będę się zapychala :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny jak ubieracie dzieci to idziecie tropem modnie czy wygodnie ? :)
    Bo o tym nie pisalysmy jeszcze :D

Ja wolę ubierac tak aby bylo wygodnie niz na pokaz i dziwie sie ze w niektórych ciuszkach napy czy guziki robia z tyłu , przecież to uwiera w plecki .
    Ja staram się połączyć jedno z drugim. Lubie młodego w fajnych desikach i bluzach wiec jemu na pewno jest wygodnie a przy tym fajnie wygląda :-) mam parę ciuchów które są po prostu ładne ale pewnie są mniej wygodne (przecierane jeansy czy koszula w kratę itp) te zakładam na wyjścia

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Liczę na to, czekam na ten magiczny 3 miesiąc ;) (chyba, że to naiwne myślenie haha)
    No ja tez powiem Ci :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na ten trzeci miesiac. Chociaż moj do płaczliwych zdecydowanie nie nalezy- tu musze go pochwalić. Jak olacze to głodny, zmęczony lub znudzony- po odpowiedniej diagnozie i środkach zaradczych placz sie konczy szybko ;)

Ja mojego ubieram w bodziaki i spodenki- ale fakt lubię gdy sa to ladne bodziaki lub spodenki :) niestety ostatnio tak podrósł, ze wszystkie ladne bodziaki sa powoli za krótkie. Niestety na 68 nie mam juz takich ładnych i co najwazniejsze nie mam kopertowych bodziakow a moj maly nienawidzi ubierania przez glowke a ja równie mocno jak on bo mam wrażenie, ze wyrwę mu raczki :/

Ja wlasnie musiałam uciekać z domu. Kuuuuzwa znowu remont u kogos- nawalają tak, ze idzie ogluchnac i w panice uciekalam. Naprawde mam wkreta, ze te ciągle wiercenie uszkodzi mu sluch :/ gdyby to bylo zwykle wiercenie a to jakies mloty nawalają... Jestem załamana jak to jest remont w nowym, kolejnym mieszkaniu to znów bede sie tydzień po obcych domach paletac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:36

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spi juz dwie godziny- przespalo nawet ubieranie i ucieczkę z domu :)
    Chyba go te hałasy wykonczyly ;)

Co do wiatru- u nas albo leje albo wieje od kilku tygodni. Ciezko na jakis dłuższy spacer wyjsc :( marzy mi się taki piękny zimowy dzien- mroźny ale z pięknym blekitnym niebem- wówczas cieple rajty i nad morze z napojem rozgrzewajacym :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me,jak bodziaki na tegosc dobre to kup przedłużkę. Niedrogie, a sprawdza się super.

http://allegro.pl/przedluzacz-przedluzka-do-body-ekoubranka-hit-i5776943007.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 16:46

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    4me,jak bodziaki na tegosc dobre to kup przedłużkę. Niedrogie, a sprawdza się super.

http://allegro.pl/przedluzacz-przedluzka-do-body-ekoubranka-hit-i5776943007.html
    Oooo super! Dzieki bardzo zapomnialam, ze cos takiego istnieje :)sprawdzi sie na pewno

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..
    La lenka.. Ty podawałaś ostatnio przepis na jakies szybkie i dobre ciacho... niestety nie zapisałam go sobie a teraz mi się zachciało jakiegoś wypieku. Czy mogłabyś jeszcze raz podzrucić przepis..? Z góry dziękuję..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie krzyczę jeszcze na córkę , próbuje ją uspokoić tulac do siebie albo uwaga jak mąż w pobliżu to na niego sie dre :D

My na święta juz mamy sukienke mikołajki w tesco sliczne sa po 40zl a mamusia mądra wzięła zniżki od siostry i zaplacila 14zł :)

Ulewanie i sikanie to u nas wygląda tak ze jesli uleje mocno to przebieram , rzygnie to tez bo smierdzi a jak plamka to nie , zdarza sie zasikac bok lub plecki , jak bok to w strone brzucha i wtedy przebieram a jak na plecach i odmierze ze pampers tam siegnie i nie dotyka mokre plecow to nie przebieram :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jerunku!! Jak ja się cieszę że mam cudowny egzemplarz xD co śpi całą noc, p
    Nie wiem czy to takie dobre, wydaje mi sie, ze tak male dziecko powinno jesc co najmniej raz w nocy, co na to lekarz??

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer , usiadlam dzisiaj do laptopa po kilku miesiącach bo z telefonu korzystam zawsze , zainstalowalam tylko aktualizację javy :D
    Mąż wrócił zjadł , wlazl zeby przelew zrobic , patrze miny strzela do minitora :D
    I tak killa minut minęło az piany dostal hahaha pyta czy siedzialam mowie NIE NO JAK MIALAM SIEDZIEĆ PRZECIEŻ WIESZ ZE NIE WLACZAM , odpala sobie antywirusa skanuje , patrze sobie a tam ponad 230 robaczkow wiruskow :D
    Zgonilam na jego gre online :D :D

• moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Hej..
    La lenka.. Ty podawałaś ostatnio przepis na jakies szybkie i dobre ciacho... niestety nie zapisałam go sobie a teraz mi się zachciało jakiegoś wypieku. Czy mogłabyś jeszcze raz podzrucić przepis..? Z góry dziękuję..:)
    Mam coś takiego zapisane :) pyszne :)

3 jajka ubić z połowa szklanki cukru na puszystą masę. Dodać pół szklanki oleju roślinnego. W osobnej miseczce wymieszać szklankę mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i czubatą łyżkę budyniu śmietankowego/waniliowego (albo po prostu mąki ziemniaczanej). Stopniowo dodać suche do mokrych cały czas mieszając. Wlać do wysmarowanej foremki i na wierzch ułożyć owoce (u mnie dwa duże jabłka, ale właściwie każde się nadadzą, nawet mrożone). Piec około pół godziny w 170-180 stopniach (wstawiać do nagrzanego piekarnika).

chabasse, la_lenka lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój też należy do placzliwych więc wiem o czym mowicie. A co słychać u Angeli, skabarki , sigmy ?jak macie nr telefonów może byscie napisały i dały znac co u nich

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Nie wiem czy to takie dobre, wydaje mi sie, ze tak male dziecko powinno jesc co najmniej raz w nocy, co na to lekarz??

Pediatra powiedziała że mam się cieszyć, bardzo rzadko komu się trafia takie dziecko. Jeśli mała dobrze przybiera na wadze, to ona nie ma przeciwwskazań

4me, Czarna_88 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa ciągle was podczytuje :)

cześć dziewczyny :) czytam was czytam wieczorami , ale niesttety mam mało czasu i szkoda mi tych kilku minut które mam dla siebie na spedzanie przed kompem :)
    ale skoro już o mnie wspominasz anula to postanowiłam napisać , no u nas dni mijają w tempie zarąbistym ciągle biganie koło dzieciaków , cały dzień lulanie przebieranie , karmienie , poprostu ciągle , , ale powiem wam ze tak je zsynchronizowałam ze śpią razm razem jedzą i razem srają , więc wszystko robię hurtowo :P miały kolki ale wybrałam się z męzem na romantyczną wycieczkę do berlina po kropelki sab simplex i jest spokók jak ręką odjął , w nocy śpią od 23 do 7 rano , bez żadnych pobudek w nocy , mam złote dzieci :)
    hehe tylko chciałayby byc obie ciągle na rękach i tu mamy problem bo mamusia ma tylko jedną parę rączek :P heh

MadziaRatMed, Anitka201, karolcia87, adzia, agatka196, easymum, snoopy_etka, Dżuls lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi śpi od 15:20 :D
    Co przyniesie noc hehe

• moka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mała mi śpi od 15:20 :D
    Co przyniesie noc hehe
    Ojojoj :D
    Moja spi od 40 minut. Matka się wykąpała, ogląda serial i czeka na mężowatego aż wróci z pracy :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ojojoj :D
    Moja spi od 40 minut. Matka się wykąpała, ogląda serial i czeka na mężowatego aż wróci z pracy :)
    Ta dzisiaj caly dzien praktycznie spi jak sie budzila jesc to ile 30min i spala , koleżanka byla to ją obudziłam specjalnie , zjadla i spi :D
    Boję się nocy i jutra bo kiedys rozladuje ten akumulator haha

‹‹ 2669 2670 2671 2672 2673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ