X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, ja też czytałam wczoraj ten artykuł. Ciekawa sprawa, okazuje się, że więzy krwi to nie jakieś abstrakcyjne pojęcie tylko konkretna sprawa:)

Ja pod szyję zakładam Wandzie taki welurowy, dwuwarstwowy trójkącik, zapinany na rzep. Dobrze się sprawdza.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpetki na oko to też bym umiała kupić, ale u mnie na miejscu nie ma żadnych dobrze zaopatrzonych sklepów, więc wszystko muszę przez sieć. Na razie kupiłam jeden zestaw ze Smyka, mąż odbierze w Empiku, zobaczymy na żywo co ten rozmiar oznacza :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od jutra pieluchy DADA w promocji 49.99zł rozmiar 2 156szt - 32gr/szt, 3 128szt-39gr/szt
    chyba się skuszę i kupię, bo o tej pory tylko pampersy, ale musimy przejs na rozmair 3 qa tu jednak spory przeskok cenowy i wszdzie gdzie patrze to ok 60gr/szt wychodzi

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kupiłam kolejny kombinezon. Córka mnie jakiś czas temu uświadomiła, że muszę mieć więcej niż jeden - pięknie ulewajac chyba wszystko co zjadła jak akurat ją ubralam. :P Musiałam kombinować z dodatkowymi spodenkami i ciuchami na cebulkę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia faktycznie przeskok jest ogromny w cenie.

U nas dziś była kupa podczas drzemki 15min i prawie pampersa z skóra odklejalam i oczywiście jest rana. Rafał jak to zobaczył kazał mi naten tych miast odłożyć dade i jej nie używać bo ja to na pewno boli. Jednak mam ostatnie parę sztuk wiec je wykorzystam. Szkoda bo cena jest przystępna. Jeszcze słyszałam o pampersa ch Bambino czy jakoś tak że są dobre. Ponoć podobne do Dady. Któraś z Was może je używała?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tą kremówką to dobre ;) a ja na początku byłam przerażona, że nie uda mi się wykarmić tak dużego dziecka z moimi małymi cyckami :D a tu...niespodzianka.

Co do fałdek, to Henio nie wygląda jeszcze jak ludzik Michelin ;) ale fałdki i drugi podbródek jest. Jednym słowem moje dziecko dba aby mamusia miała rączki jak Herkules aby dźwigać Michelinka ;)

karolcia87 lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Madzia faktycznie przeskok jest ogromny w cenie.

U nas dziś była kupa podczas drzemki 15min i prawie pampersa z skóra odklejalam i oczywiście jest rana. Rafał jak to zobaczył kazał mi naten tych miast odłożyć dade i jej nie używać bo ja to na pewno boli. Jednak mam ostatnie parę sztuk wiec je wykorzystam. Szkoda bo cena jest przystępna. Jeszcze słyszałam o pampersa ch Bambino czy jakoś tak że są dobre. Ponoć podobne do Dady. Któraś z Was może je używała?
    A u nas właśnie pampers, ta siateczka, tak się kleila, że aż ranki. Dady się czasem kleja jak zapomnę pokremowac pupki, ale bez złych efektów.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja już przeszłam na pieluszki i chusteczki wielorazowe, przez co kremiki do pupy używam bardzo rzadko, bo nie są mi potrzebne (pupcia wygląda jak tzw. pupcia niemowlaczka)
    Jedynie na wizyty u lekarza zakładam Dady :)

Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak już teraz z trudem ogarniam pranie, więc pomysł z wielorazowymi zaniechalam. W dzień smaruje pupke olejkiem ze słodkich migdałów co mi został z fiaska masażu krocza, a na noc bepanthen albo linomag. Do tego nasze sprawdzone pieluszki+chusteczki i pupka też super.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pieluchy rossmanowe jak?? Bo tez cena przystepna, jedna z Was pisala, ze sa 2rodzaje, ale nie napisała czy poleca

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja ma często duży dekolt pod szyjką, więc coś się przydaje. Mam taką fajną chusteczkę zapinaną na napy, ale tylko jedną posiadam, kupiłam w ciucholandzie, nie ma metki i nie wiem skąd ona. No i zastanawiałam się czy to nie za mało.
    Ja mam właśnie 3 takie chustki z h&m. Kupiłam na h&m online 3 pak (koszt jakieś 20 zl - szara, zielona i granatowa) zapinane na napy :-)
    One są fajnie profilowane pod szyjkę malucha bo jeszcze się nie zdarzyło żeby gdzieś się ta chustka przekręcila :-) wszystko na swoim miejscu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 02:02

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A pieluchy rossmanowe jak?? Bo tez cena przystepna, jedna z Was pisala, ze sa 2rodzaje, ale nie napisała czy poleca
    One tak śmierdzą ze.dosłownie brało mnie na wymioty. Mój małż tez stwierdził że coś z nimi nie tak.
    My używamy dade bo po pampersie była zaczerwieniona skóra. Do tego w papmpersie zawsze przecieklo bokiem.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma podziwiam za pieluszki wielorazowe. Ja czasu na pranie nie mam a tu jednak chyba sporo tego idzie. :-)

Jeszcze jeżeli chodzi o pampersy to my próbowaliśmy zielone i nie pasują za to białe jak na razie są ok i przy nich zostaniemy.

Obudziła mnie córka wiec wstałam do niej gadam, dupe przewinęłam i poszłam ja siku. Przychodzę a diwa zarzuciła sobie pieluche na głowę i śpi. Tak o wyrolowala matkę. :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pranie to piorę co 2 dzień. Już się przyzwyczaiłam i przypomniałam rytm jaki miałam ze starszakiem :-) no a dzięki praniu mam dobrze nawilżone mieszkanie ;-)

Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zlapac ten jebany mocz :/
    Wiem pisalyscie ze woreczek to bakterie a innego nie mieli w aptece , przykleilam i dupa nic nie nalecialo . Jak inaczej zrobic albo co kupic do tego

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny jak zlapac ten jebany mocz :/
    Wiem pisalyscie ze woreczek to bakterie a innego nie mieli w aptece , przykleilam i dupa nic nie nalecialo . Jak inaczej zrobic albo co kupic do tego
    ja woreczkiem łapałam, udało mi sie za 7 razem :) próbój te woreczki sa tanie :P wiec kiedys ci sie uda

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny czy pudrujecie albo nakładacie coś na odparzenia pod szyjkę?
    do tej pory sypałam puder ale tak sie cieżko go później zmywa że mam dość :)
    ja sudokrem gdy mała się odparzyłam tam w 5 tyg, od tamtej pory emulsją i nie mamy problemu

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady tylko ze mi juz 9woreczkow poszlo bo jak nie ofajdolila bo zamknęłam pieluche to znowu sika na boki albo wcale .

Julita pediatra kazała to wysuszyc gaza + octanisept 3x na dzien , idealnie zeszlo po 4dniach i potem oliwka robiłam pare dni z rana , musze pilnować bo takie kulki od ciuchow tam sie chowają

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja mam właśnie 3 takie chustki z h&m. Kupiłam na h&m online 3 pak (koszt jakieś 20 zl - szara, zielona i granatowa) zapinane na napy :-)
    One są fajnie profilowane pod szyjkę malucha bo jeszcze się nie zdarzyło żeby gdzieś się ta chustka przekręcila :-) wszystko na swoim miejscu :-)
    Oo, świetne! Chyba podobne do tej mojej. Mogłabyś zrobić zdjęcie jak to wygląda na szyjce? Chciałbym zobaczyć wielkość. Ja tego typu chusteczki planuje na pewno zamiast klasycznych śliniaków (nie do jedzenia, bo za małe, ale tak do ochrony przed cieknaca ślinka).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:20

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2658 2659 2660 2661 2662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ