X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Mam nadzieje, ze to mleko, jakos przezyje bez niego i sera:( ale jak to beda jajka to umre!! Bo codziennie na sniadanie jem jajecznice z chrupiąca bułka i to moja ulubiona część dnia!
    Po jakim Czasie zaczelyscie znow wprowadzac mleko i inne krowie rzeczy??
    Tylko uważaj ja białe pieczywo, bo podobno do białych bułek i tych wszystkich mrożonych z lidla czy biedry producenci dodają mleko :/ Poza tym niestety nie powinno się jeść codziennie jajek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 21:28

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jak mała poszła spać zjadłam kilka chipsów solonych, ale się czuje dopieszczona, smakowały jak nigdy dotąd :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wsio ok :) moja mama jutro jedzie :( wielka szkoda bo strasznie dużo mi pomaga, na rozweselenie pokaże poidełko XD haha

hw09hg.jpg

i Zuzię :) jak ja kocham te jej oczy!!
    11hxsp0.jpg

Staraczka23, adzia, agatka196, chabasse, kasig, easymum, la_lenka, Gusiak, Pola Irene lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoe fajne :D
    A Zuzia jak urosła i sie zmienila

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita :) każdy z nas nie ma równych oczu :) ja też mam jedno mniejsze od drugiego ;p

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ja nie wyszukuje nic w necie , błahostki dosłownie..

Trochę wymyslacie bez przesady , wiem ze sie martwicie

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówi Staraczka, Julita nawet ja haftując nie zrobie Ci dwóch "identycznych prac" tak już jest w przyrodzie nawet bliźniaki jednojajowe się różnią :P

Staraczka23 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Tak jak mówi Staraczka, Julita nawet ja haftując nie zrobie Ci dwóch "identycznych prac" tak już jest w przyrodzie nawet bliźniaki jednojajowe się różnią :P
    Nawet nie chodzi juz o julite :D
    Ogólnie widzę ze są wymysły i doszukiwanie sie problemów az razi w oczy , jak ktoras uprze sie ze dziecku TO dolega , wtedy lekarz stawia TĄ diagnoze która sie w necie wyczytalo :D
    A potem są zmartwienia .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Lady no nie wiem jakie ty masz oczy ale ja mam równe :D
    zresztą pytania nie traktuję jako problem a jako ciekawostkę jak jest z waszymi maluchami
    Pisałam w całokształcie :)
    Z oczami nie zauważyłam ale uszy to już tak , jak głowę obkreca albo jest na wznak a bierze w prawo to ucho sie zagina , poprawiam to glowe obkreca wezme rece to wraca na prawo i znowu to samo , i tylko z tym prawym tak widze , bardziej elastyczne jest niz lewe .
    Mi lewe z szeregu wyszlo i jak mam wysokiego kitka to widac w lustrze jak na prosto stoje .
    Nie bede męczyć jej czapkami jak inne matki bo nawet widzialam ze kobieta corce 8msc czapy ubiera w dzien i na noc bo uszy odstaja , to nic nie da

• moka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam wychodne :) aajjj jak dobrze wyjsć na miasto i przez chwilę oderwać się od pieluch i płaczu dziecka :) Oczywiście wróciłam ok 24 z nadzieja, że Gabi się obudzi i ulży moim piersiom, więc wykąpałam się, przeglądałam neta i cisza. Standardowo budzi się ok 00.30, ale nadal nic, wiec skapitulowałam o 1. Obudziła się o 2, a ja zamiast cycków miałam głazy :/ Szybkie karmienie i lulu :)

Od 2 dni nie miałyśmy kupki, gdzie ok 3-4 to był standard. Brzuszek miękki, bączki idą porządne ale kupki brak :/ Martwi mnie to :/
    A to moja ślicznotka❤️ http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7c6f50579b3.jpg

Staraczka23, la_lenka, karolcia87, kasig, Anitka201, agatka196, Gusiak, Lady Savage, adzia, snoopy_etka, easymum, chabasse, Kucykowa lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaczęłam się zastanawiać czy to duszenie mojego brzdąca nie ma jakiegoś związku z miejscem spania, bo w nocy znowu coraz silniejsze ataki duszności, a przeniosłam go o 6 do salonu i śpi w najlepsze do tej pory, na innej poduszce i pod innym kocykiem, nic go nie dusi ani nie męczy. Spróbuje wieczorem dać mu do łóżeczka tę poduszkę i ten kocyk no i zobaczę co się będzie działo. Chciałabym mu w końcu pomóc

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zaliczyłam randkę z małżem :-); młodym zajęli się dziadkowie a my najpierw wyskoczylismy na Bonda a później na kolacje :-) rewelacyjny wieczór ;-) młody jeszcze śpi wiec i my się wyspalismy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się śpi :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38ef4f2aa49e.jpg

Anitka201, agatka196, Gusiak, adzia, snoopy_etka, 4me, easymum, chabasse, karolcia87, moka89, Pola Irene lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig a kładziesz go na poduszce? Moze w tym tkwi problem? Jest za miękka i mały się zapada.. Moja spi tylko na klinie, ze względu na ulewanie no i moj komfort psychiczny, ze w razie wu główka jest wyżej. Poza łóżeczkiem też ciągle leży na płasko, w wózku używamy angel wings z lamilou, bo z innych firm cześć miedzy skrzydełkami jest za gruba :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko mój śpi identycznie :-)
    Kasiq mój syn pon jednym z kocyków miał tak straszne uczulenie ze od razu poszedł do śmieci. Robiłam 3 podejścia i za każdym razem to samo.

• kasig Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak moka kładę go na poduszce, a pod materacykiem mam zwinięty ręcznik w rulon tak by był klin, tak kazała pediatra bo mały też straszliwie ulewał, odkąd tak śpi już mniej ulewa ale dusi się dalej, zamówiłam wczoraj poduszkę klin, może będzie lepsza. Anitka żadnej wysypki nie ma, no ale reakcja alergiczna nie musi się objawiać wysypka, spróbuję wieczorem zmienić mu wszystko w łóżeczku na to z salonu pod którym sie teraz nie dusi no i sprawdzimy. Wstał przed chwilą, zjadł i śpi dalej :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    A ja wczoraj miałam wychodne :) aajjj jak dobrze wyjsć na miasto i przez chwilę oderwać się od pieluch i płaczu dziecka :) Oczywiście wróciłam ok 24 z nadzieja, że Gabi się obudzi i ulży moim piersiom, więc wykąpałam się, przeglądałam neta i cisza. Standardowo budzi się ok 00.30, ale nadal nic, wiec skapitulowałam o 1. Obudziła się o 2, a ja zamiast cycków miałam głazy :/ Szybkie karmienie i lulu :)

Od 2 dni nie miałyśmy kupki, gdzie ok 3-4 to był standard. Brzuszek miękki, bączki idą porządne ale kupki brak :/ Martwi mnie to :/
    A to moja ślicznotka❤️ http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7c6f50579b3.jpg

Dziewczyny dajcie na luz z tymi kupami, nam w szkole rodzenia położna powiedziała że maks dzieci 7 dni mogą nie robić, i by się nie przejmować, dopiero po 7 dniach się martwić.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Lady no nie wiem jakie ty masz oczy ale ja mam równe :D

aby na pewno :P zmierz sobie, gwarantuje Ci że nie są równie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski, żadne pytanie nie jest głupie. U tak małego dziecka coś co u nas wydaje się pierdołą, u niego może już coś oznaczać, więc nie ma co się zżymać na inne dziewczyny, o to, że pytają. Co do tych oczek, to moja też tak ma, jedno otwiera szerzej niż drugie, do tego czasem mruga tylko jednym, a do niedawna oba czasem chodziły niezależnie od siebie :) Już nie mówiąc o zezie :D Pani neurolog powiedziała, że to przez niedojrzałość nerwową i nie ma czym się martwić, u takiego malucha to normalka. Ale np wywalanie oczu w górę czy w dół już coś tam może oznaczać, czasem efektem jest żółtaczka itd. Więc nie ma głupich pytań, tym bardziej że większość z nas tutaj jest pierworódkami i jeżeli nawet coś okaże się później rzeczywiście nieistotne, to spokój takiej matki jest bezcenny. Nikt nie jest alfą i omegą, żadna z nas też tutaj nie jest lekarką, żeby wyrokować jakie pytanie jest głupie, a jakie nie, kto szuka dziury w całym, a kto nie. Srsly :)

easymum, julita, chabasse, kapturnica, Anitka201, kasig, Bruma lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A ja wczoraj zaliczyłam randkę z małżem :-); młodym zajęli się dziadkowie a my najpierw wyskoczylismy na Bonda a później na kolacje :-) rewelacyjny wieczór ;-) młody jeszcze śpi wiec i my się wyspalismy :-)
    To jest jedyny powód, dla którego czasem żałuję, że młoda nie jest na mm :) Mogłabym ją wtedy odpalić dziadkom i chociaż wyrwać się gdzieś na dłużej niż godzina. Obejrzałabym też Bonda w kinie :P Inna sprawa, że mam na małża takiego wkurwa, że chyba poszłabym sama, albo z psiapsiółą.

8pdp47e.png
‹‹ 2646 2647 2648 2649 2650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ