Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MadziaRatMed wrote:Mam nadzieje, ze to mleko, jakos przezyje bez niego i sera:( ale jak to beda jajka to umre!! Bo codziennie na sniadanie jem jajecznice z chrupiąca bułka i to moja ulubiona część dnia!
Po jakim Czasie zaczelyscie znow wprowadzac mleko i inne krowie rzeczy??Poza tym niestety nie powinno się jeść codziennie jajek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 21:28
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
U nas wsio ok
moja mama jutro jedzie
wielka szkoda bo strasznie dużo mi pomaga, na rozweselenie pokaże poidełko
haha
i Zuzięjak ja kocham te jej oczy!!
Staraczka23, adzia, agatka196, chabasse, kasig, easymum, la_lenka, Gusiak, Pola Irene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Tak jak mówi Staraczka, Julita nawet ja haftując nie zrobie Ci dwóch "identycznych prac" tak już jest w przyrodzie nawet bliźniaki jednojajowe się różnią
Ogólnie widzę ze są wymysły i doszukiwanie sie problemów az razi w oczy , jak ktoras uprze sie ze dziecku TO dolega , wtedy lekarz stawia TĄ diagnoze która sie w necie wyczytalo
A potem są zmartwienia . -
nick nieaktualnyjulita wrote:Lady no nie wiem jakie ty masz oczy ale ja mam równe
zresztą pytania nie traktuję jako problem a jako ciekawostkę jak jest z waszymi maluchami
Z oczami nie zauważyłam ale uszy to już tak , jak głowę obkreca albo jest na wznak a bierze w prawo to ucho sie zagina , poprawiam to glowe obkreca wezme rece to wraca na prawo i znowu to samo , i tylko z tym prawym tak widze , bardziej elastyczne jest niz lewe .
Mi lewe z szeregu wyszlo i jak mam wysokiego kitka to widac w lustrze jak na prosto stoje .
Nie bede męczyć jej czapkami jak inne matki bo nawet widzialam ze kobieta corce 8msc czapy ubiera w dzien i na noc bo uszy odstaja , to nic nie da -
A ja wczoraj miałam wychodne
aajjj jak dobrze wyjsć na miasto i przez chwilę oderwać się od pieluch i płaczu dziecka
Oczywiście wróciłam ok 24 z nadzieja, że Gabi się obudzi i ulży moim piersiom, więc wykąpałam się, przeglądałam neta i cisza. Standardowo budzi się ok 00.30, ale nadal nic, wiec skapitulowałam o 1. Obudziła się o 2, a ja zamiast cycków miałam głazy
Szybkie karmienie i lulu
Od 2 dni nie miałyśmy kupki, gdzie ok 3-4 to był standard. Brzuszek miękki, bączki idą porządne ale kupki brakMartwi mnie to
A to moja ślicznotka❤️ http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7c6f50579b3.jpgStaraczka23, la_lenka, karolcia87, kasig, Anitka201, agatka196, Gusiak, Lady Savage, adzia, snoopy_etka, easymum, chabasse, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
a ja zaczęłam się zastanawiać czy to duszenie mojego brzdąca nie ma jakiegoś związku z miejscem spania, bo w nocy znowu coraz silniejsze ataki duszności, a przeniosłam go o 6 do salonu i śpi w najlepsze do tej pory, na innej poduszce i pod innym kocykiem, nic go nie dusi ani nie męczy. Spróbuje wieczorem dać mu do łóżeczka tę poduszkę i ten kocyk no i zobaczę co się będzie działo. Chciałabym mu w końcu pomóc
-
nick nieaktualny
-
Kasig a kładziesz go na poduszce? Moze w tym tkwi problem? Jest za miękka i mały się zapada.. Moja spi tylko na klinie, ze względu na ulewanie no i moj komfort psychiczny, ze w razie wu główka jest wyżej. Poza łóżeczkiem też ciągle leży na płasko, w wózku używamy angel wings z lamilou, bo z innych firm cześć miedzy skrzydełkami jest za gruba
-
tak moka kładę go na poduszce, a pod materacykiem mam zwinięty ręcznik w rulon tak by był klin, tak kazała pediatra bo mały też straszliwie ulewał, odkąd tak śpi już mniej ulewa ale dusi się dalej, zamówiłam wczoraj poduszkę klin, może będzie lepsza. Anitka żadnej wysypki nie ma, no ale reakcja alergiczna nie musi się objawiać wysypka, spróbuję wieczorem zmienić mu wszystko w łóżeczku na to z salonu pod którym sie teraz nie dusi no i sprawdzimy. Wstał przed chwilą, zjadł i śpi dalej
-
moka89 wrote:A ja wczoraj miałam wychodne
aajjj jak dobrze wyjsć na miasto i przez chwilę oderwać się od pieluch i płaczu dziecka
Oczywiście wróciłam ok 24 z nadzieja, że Gabi się obudzi i ulży moim piersiom, więc wykąpałam się, przeglądałam neta i cisza. Standardowo budzi się ok 00.30, ale nadal nic, wiec skapitulowałam o 1. Obudziła się o 2, a ja zamiast cycków miałam głazy
Szybkie karmienie i lulu
Od 2 dni nie miałyśmy kupki, gdzie ok 3-4 to był standard. Brzuszek miękki, bączki idą porządne ale kupki brakMartwi mnie to
A to moja ślicznotka❤️ http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7c6f50579b3.jpg
Dziewczyny dajcie na luz z tymi kupami, nam w szkole rodzenia położna powiedziała że maks dzieci 7 dni mogą nie robić, i by się nie przejmować, dopiero po 7 dniach się martwić. -
Ej laski, żadne pytanie nie jest głupie. U tak małego dziecka coś co u nas wydaje się pierdołą, u niego może już coś oznaczać, więc nie ma co się zżymać na inne dziewczyny, o to, że pytają. Co do tych oczek, to moja też tak ma, jedno otwiera szerzej niż drugie, do tego czasem mruga tylko jednym, a do niedawna oba czasem chodziły niezależnie od siebie
Już nie mówiąc o zezie
Pani neurolog powiedziała, że to przez niedojrzałość nerwową i nie ma czym się martwić, u takiego malucha to normalka. Ale np wywalanie oczu w górę czy w dół już coś tam może oznaczać, czasem efektem jest żółtaczka itd. Więc nie ma głupich pytań, tym bardziej że większość z nas tutaj jest pierworódkami i jeżeli nawet coś okaże się później rzeczywiście nieistotne, to spokój takiej matki jest bezcenny. Nikt nie jest alfą i omegą, żadna z nas też tutaj nie jest lekarką, żeby wyrokować jakie pytanie jest głupie, a jakie nie, kto szuka dziury w całym, a kto nie. Srsly
easymum, julita, chabasse, kapturnica, Anitka201, kasig, Bruma lubią tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:A ja wczoraj zaliczyłam randkę z małżem
; młodym zajęli się dziadkowie a my najpierw wyskoczylismy na Bonda a później na kolacje
rewelacyjny wieczór
młody jeszcze śpi wiec i my się wyspalismy
Mogłabym ją wtedy odpalić dziadkom i chociaż wyrwać się gdzieś na dłużej niż godzina. Obejrzałabym też Bonda w kinie
Inna sprawa, że mam na małża takiego wkurwa, że chyba poszłabym sama, albo z psiapsiółą.