X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak,a może spróbuj podać Espumisan lub Delicol ? U nas przy kolkach pomogło :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Gusiak,a może spróbuj podać Espumisan lub Delicol ? U nas przy kolkach pomogło :)

Kochana daje kilka razy dziennie bobotic - skąd ten sam co espumisan, tyle że mocniejsze i faktycznie po podaniu kropelek na jakiś czas jest spokój i krzyk ustępuje, ale mija jakiś czas i powtórka z rozrywki...

Nie wiem czy to tez ma jakiś związek, ale też kilka razy w ciągu dnia słyszę jak Jej się przelewa w brzuszku...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, a może to problemy po mleku z puszki. Jakie jej podajesz?
    U nas od początku Bebilon HA (teraz Bebiko HA, bo to to samo, tylko tańsze), ale przez chwilę było NAN HA i wtedy były problemy, czarne, bardzo rzadkie kupy, bulgotanie w brzuszku, nie wspomnę o cuchnących bąkach ...

gg64rl68s121551a.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a może zrezygnuj z herbatek i podaj jej wodę przegotowaną. Z tego co słyszałam to też nieźle działa na kupki. Herbatki mogą działać odwrotnie.
    Tak na próbę.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że nie można ani herbatek ani wody w piersiach też nie ma w jednej mleka a w drugiej wody. Takim maluszkom wprowadza się wodę ok 7miesiaca w lato.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy karmieniu mm lekarz nam kazał podawać wodę i to od samego początku. Tylko przy kp nie trzeba
    I lekarz mi mówił ze herbatke nie dawać lepiej sama wode

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleczko podaje hipp bio combotik - to już kolejna paczka i wcześniej nic takiego się nie dzialo...

Próbowałam dać samą ciepła wodę, ale ten moj cfaniak samej wody nie chce pić =)

Anulka20 ale przecież jeśli dziecko jest np. wyłącznie na mm to wręcz pediatrzy zalecają przepajanie...
    Podaje herbatkę głównie wtedy kiedy mała ma czkawke, bo zazwyczaj nie chce wtedy cyca, a jak troszkę wypije to najszybciej pomaga...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w takim razie faktycznie od jutra jeśli będę dawała cokolwiek do picia to będę próbowała dawać tylko sama wodę... może w końcu się skusi =)

Echhh... ogólnie stwierdzam, że macierzyństwo to nie jest łatwa sztuka =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:09

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak mój jest na mm to zabroniła pediatra przepajac i mnie opierniczyla że daje wodę i mam nie dawać

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka co lekarz to co innego powie.
    Ja zawsze słyszałam że dzieci karmione mm trzeba dopajac i to właśnie najlepiej sama wodą.
    U nas przy KP mi pediatra tez kazała dopajac woda lub rumiankiem bądź dostawiać częściej do piersi ale tylko przy chorobie, katarku, kaszlu by śluzówki nawilżać dodatkowo.

Kurcze teraz mała śpi i słyszę że chrapie. Nie wiem czy jakaś koza jej ugrzezla czy co. Szkoda mi jej męczyć katarkiem lub frida przed karmieniem bo będzie ryk i znów Nocka zarwana.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Gusiak mój jest na mm to zabroniła pediatra przepajac i mnie opierniczyla że daje wodę i mam nie dawać

O widzisz to jestem w szoku... mnie się wydawało, że przy mm zawsze się przepaja... tak też zresztą wszędzie do okoła słyszałam, żeby tylko pamiętać i podawać picie.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem , a jaki pediatra ci to mówiła Agatka? Mi mówiła to dr Wychota że mam nie dawać żadnych wód herbatek bo dziecko ma sporo wody w sobie i mu starczy i że przy karmieniu piersią nie ma w piersiach wody tylko mleko. Mój dziś swiruje zasnąć nie może co zasnie to się budzi i jeszcze ostatnio mnie opierniczyla że wodę daje i że w lato się przepaja .

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a Twoja mama co mówi? Ona jest pielęgniarka z tego co pamiętam. Może ona podpowie. Stare szkoły aa najlepsze :-)

Powiem wam szczerze że trochę pediatrow juz przerobiłam i każdy co innego mówi. My teraz na NFZ to tylko szczepienia a do pediatry juz chodzę prywatnie.

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile Wasze maluchy jedzą które są karmione mm. Mój zjada 7-8 x 120ml a przed spaniem 150 i ciągle słyszę ze to dużo, ale co robić jeśli jest głodny?
    Zastanawiam się czy w ciągu dnia nie dawać mu raz tez 150 ml ale nie chciałabym też go przekarmic. ...
    Jak to u Was wygląda?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    To nie wiem , a jaki pediatra ci to mówiła Agatka? Mi mówiła to dr Wychota że mam nie dawać żadnych wód herbatek bo dziecko ma sporo wody w sobie i mu starczy i że przy karmieniu piersią nie ma w piersiach wody tylko mleko. Mój dziś swiruje zasnąć nie może co zasnie to się budzi i jeszcze ostatnio mnie opierniczyla że wodę daje i że w lato się przepaja .

Anulka ja z doktor Wychoty szybko zrezygnowalam. Jak juz szłam na NFZ to dr Wolskiej lub Żelaśkiewicz.
    Nam mówili w szpitalu o tym a teraz chodzę prywatnie do dr Bobkier i tez nam kazała mała przepajac.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też mówi że wody się nie daje ani herbatek i one na oddziale też nie dają.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazano w szpitalu podawać Kosmie wodę między posiłkami (karmimy się MM)... Co lekarz to obyczaj. :/

in8vzdb.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,.sporo je ten Twój szkrab :) moja zjada różnie, zwykle 110-120, ale zdarza się i 140 w ciągu dnia, dziś raz było nawet 150. Może tak poprostu ma Twój maluszek :) jak nie ma problemów z brzuszkiem, regularne kupy i nie zaczyna by "utuczony";), to chyba jest ok :)

paula2013 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie też każdy lekarz każe dopajać, my dajemy rumianek, 50-60 ml dziennie. Na szkole rodzenia położna tłumaczyła, że przy kp dziecko gasi pragnienie tym rzadszym mlekiem, które płynie z piersi w pierwszej fazie karmienia, po chwili leci to bardziej treściwe i tym się dzecko najada. Więc trochę dziwi zdanie tej Twojej lekarki.

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sie ważyliśmy- moj synek,skończył 8 tygodni i wazy 6,2kg!!! Jeeeny, żeby mi tylko klopsik nie wyrosl :) narazie jeszcze tego tak nie widac bo jest dlugi i tłuszczyk ma sie gdzie odkładać ale juz powoli, powoli raczki i nóżki robią sie większe... Bo druga brodę to juz wyhodowaliśmy;)
    Co do basenu- tatuś bedzie z synkiem chodzil na pewno - juz sie nie moze doczekać:) ale my idziemy do szkoły bo jednak na takiego maluszka to fachowy instruktor powinien miec oko ;) u nas wszędzie przyjmują po skończonym 3 miesiacu- dziecko musi juz samo trzymać głowę- no chyba, ze trzyma szybciej wówczas tez przyjmą;)
    Nasz maly uwielba sie kąpać ale instruktor przestrzegal nas, ze na poczatku praktycznie żadnego dziecko niw lubi basenu, często jest krzyk i płacz przez kilka pierwszych zajęć ale warto to przetrwać bo pozniej to niesamowita frajda dla dzieciaka :)
    Ostatnio widziałam filmik jak taki maly, kilkumiesięczny szkrab plywa- niesamowite to bylo- wsadzony do wody plywal pięknie z otwartymi oczami i usmiechniety!!! Szok i cudny widok :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2675 2676 2677 2678 2679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ