X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Julita ale bomba! Tak z ciekawosci jak to sie robi? Jest jakis program gdzie sie wstawia zdjecia???

Dziewcxyny ratujcie! Mam problem z czapka dla malej, kupilam jiz dwie, sa za wielkie, jitro kurier trzecia przywiezie ale sie dowiedzialam ze jest jesienna a nie zimowa, katastrofa, na gwalt musze miec czapke!

Ubieracie juz w zimowe kombinezony na spacery?

w smyku sa takie fajne nie zawiazywane. I male. Kupilam i jestem.zadowolona. Kupilam tez w hm rozm 62 i sie topimy

http://www.smyk.com/cool-club-czapka-chlopieca-rozmiar-48-50,p1110323562,ubranka-dla-dzieci-pl

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Dziewczyny dzięki, ja tu zaraz umrę i boję się, że jeszcze coś młodej sprzedam... Mąż od kilku dni choruje na to samo, więc na bank wirusówka. Zaraz go popędzę do apteki po ibuprofen i czekam na cud.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieci też może tak mają, że z rana jest jakieś kichanie i kaszelek, plus odgłosy jakby zatkanego nosa (take charchanie), a potem za dnia im zupełnie przechodzi?
    Bo nie wiem, czy młoda zdążyła już coś złapać (odpukać!), czy po prostu mam w pokoju za suche powietrze, albo coś w ten deseń.... Bo z jednej strony wydaje odgłosy jakby miała zatkany nos, ale frida nic nie odciąga i przy karmieniu nie ma żadnych problemów i już głupieję.

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Dzuls moja ma identycznie też furkocze noskiem z rana. Ale co dziennie woda morska, frida i jest spokój.

Wydaje mi się że po takiej nocy w nosku może być wszystko łącznie z pokarmem. Bo tak jak piszesz czasami frida nic nie wyciąga.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Wydaje mi się że po takiej nocy w nosku może być wszystko łącznie z pokarmem. Bo tak jak piszesz czasami frida nic nie wyciąga.
    Plus dochodzi do tego całą seria kichnięć i kaszlnięć, więc może t gdzieś jej spływa, albo oczyszcza sobie nosek po nocy.. nie wiem, jakby z rana nie przeszło to idę z nią do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak tam kupki u twego? coś się poprawiło?
    u mnie nadal klops :/ zielone, wodniste, strzelające... jutro idziemy do pediatry bo mam wrażenie że mniej sika

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też kocha z rana i to nawet bardzo ale lekarze mówili ze wszystko ok ze to przez powietrze może być bo ogrzewanie teraz więc bardziej suche powietrze jakieś kicki pyłki A to z pościeli kocyka itp.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, u nas też dziś tankowanie lekko zawiodło ;) Było karmienie o północy, ale zjadła tylko 100 ml, zasnęła koło 1 i pobudka 4:40, wypiła 70ml, zasnęła 5:15 i o 6:15 znowu pobudka, dopiła 70ml i od godziny śpi/leży i gada do motylków na ścianie i na karuzeli :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też mała lekko charczy po nocy, w nosie czysto, po pierwszej drzemce porannej przechodzi i też pediatra mówi, że ok. Odkąd śpi na klinie jest zdecydowanie lepiej, wcześniej charczala i jakby miala problemy z przełykaniem również w ciągu nocy.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to muszę męża pochwalić. W sobotę miałam urodziny, były kwiatki, prezent, śniadanie, dodatkowo przez pół dnia zajmował się Niuńką. A wczoraj przygotował mi gorącą kąpiel z pianką, postawił na brzegu wanny kieliszek wina i miałam całe 2 godziny dla siebie :) Było cudownie, już zapomniałam jak to jest. Nareszcie zrobiłam sobie peeling, pedicure (bez malowania, ale to i tak luksus) i porządnie się wydepilowałam. Jak fizycznie nowonarodzona :) Acha, żeby nie było - to była ostatnia rzecz, której bym się po moim M spodziewała. Nie wiem czy przeczytał jakiś artykuł, czy coś mu się zmienia, jak widzi jak się opiekuję małą - ważne, że tak naprawdę pomyślał o mnie i o tym, żeby mi sprawić przyjemność.

Wogóle to faceci mało kumaci są. Przecież mogliby od czasu do czasu o nas zadbać i już mają spokój. Bo po takim dopieszczeniu, to nawet jak coś źle zrobi, to nie mam najmniejszej ochoty go opieprzać czy zwracać uwagę. Od razu wszyscy byliby zdrowsi, spokojniejsi i zadowoleni z życia ;)

Anitka201, Carolline, chabasse lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo mamy po nocy a nawet juz nad ranem jak sie budzi na jedzenie i czasami wieczorem .
    A teraz spojrzalam ze w nosie są suche skorupiaki zeby dosadnie nie pisac i niewiem jak wyjąć :/

Chciałam się pochwalić że mój pies coraz odwazniejszy jest i podchodzi bliżej , wyszłam na sekundę a oni już śpią
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa7754c591a2.jpg

Jedynie muszę pilnować jak mała przykryta bo pies nie wyczuje ze przechodzi jej po nodze , zaczęłam sie śmiać ze jak ona zacznie rqczkowac i potem chodzic to biedulek bedzie tak uciekał przed nią ze zapomni czy jest psem czy kotem :D

Anitka201, adzia, Carolline lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy udało mi się odciągnąć 180, Misiek zjadł 120 z butelki rozmrożone i jeszcze do tego cycuś, bo bez tego nie chciał spać :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A wogóle to muszę męża pochwalić. W sobotę miałam urodziny, były kwiatki, prezent, śniadanie, dodatkowo przez pół dnia zajmował się Niuńką. A wczoraj przygotował mi gorącą kąpiel z pianką, postawił na brzegu wanny kieliszek wina i miałam całe 2 godziny dla siebie :) Było cudownie, już zapomniałam jak to jest. Nareszcie zrobiłam sobie peeling, pedicure (bez malowania, ale to i tak luksus) i porządnie się wydepilowałam. Jak fizycznie nowonarodzona :) Acha, żeby nie było - to była ostatnia rzecz, której bym się po moim M spodziewała. Nie wiem czy przeczytał jakiś artykuł, czy coś mu się zmienia, jak widzi jak się opiekuję małą - ważne, że tak naprawdę pomyślał o mnie i o tym, żeby mi sprawić przyjemność.

Wogóle to faceci mało kumaci są. Przecież mogliby od czasu do czasu o nas zadbać i już mają spokój. Bo po takim dopieszczeniu, to nawet jak coś źle zrobi, to nie mam najmniejszej ochoty go opieprzać czy zwracać uwagę. Od razu wszyscy byliby zdrowsi, spokojniejsi i zadowoleni z życia ;)
    Ja mam taką kąpiel dłuższą raz w tygodniu , mówię tylko o ktorej mleko ma przygotować gdybym się jeszcze byczyla w wannie :D

A z tym dbaniem masz rację

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że wchodzę na śliski grunt, ale czy wy też macie wrażenie, że niedługo będziemy mieli jeden kanał w tv jak w Korei Północnej? I filmy z paradami na cześć wodza... wczoraj zawiesili dziennikarkę tvp info, bo minister kultury uznał jej pytania za niewłaściwe

Dżuls, Anitka201, easymum, adzia, 4me lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój skacze wokół mnie od wczoraj, od kiedy okazało się, że się od niego zaraziłam, pewnie ta menda ma teraz wyrzuty sumienia i to dlatego.

A ogólnie po nocach mi się śni moja łazienka, którą miałam w akademiku na erasmusie...
    Zwykły biały, czyściutki pokój łazienkowy z prysznicem i dziurą w ziemi, ale za to prysznic miał mega ciśnienie i leciał taki wrzątek, że aż było biało od pary :D Ahhh, lepsze niż jacuzzi i bicze wodne, mój kręgosłup go kochał.. no i ilość wody nieograniczona :D

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wiem, że wchodzę na śliski grunt, ale czy wy też macie wrażenie, że niedługo będziemy mieli jeden kanał w tv jak w Korei Północnej? I filmy z paradami na cześć wodza... wczoraj zawiesili dziennikarkę tvp info, bo minister kultury uznał jej pytania za niewłaściwe
    Przeżyłam mianowanie Macierewicza, Kamińskiego, Ziobry i paru tych innych przestępców na ministrów (było wiadomo od początku, że chowają ich na czas kampanii, żeby zaraz potem wyjąć). Przeżyłam (bardziej mnie to rozśmieszyło) Kurskiego na czele TVP, przeraziło mnie dopiero ułaskawienie Kamińskiego, a grzebanie przy TK to tylko ciąg dalszy. Ale to już tak cyrk na kółkach, że nic, tylko kupić popcorn i orzeszki i oglądać show. Czekam tylko, aż ta cała masa gówniarzerii która na nich głosowała, a która nie pamięta rządów PiSu przejrzy na oczy, jak np. nagle się okaże, że nie pojadą sobie na erasmusa, bo PiS zrezygnuje z programu bolońskiego.
    Jak mówi stare chińskie przysłowie: ""usiądź na brzegu rzeki i spokojnie czekaj, aż zwłoki twojego wroga same do ciebie przypłyną" (czy jakoś tak), czyli czekam aż tak przegną pałę, że pogrążą się raz na zawsze.

kapturnica, Anitka201, easymum, adzia, 4me, chabasse lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam przed chwilą piosenkę last christmas :D :D

Wgl muszę się zebrać jakoś bo siedzę w piżamie a mama urodziny ma więc iść trzeba , pomyslalam glupia ze na skype nagram filmik hahaha zaspiewam jej sto lat i na kartce napisze 45 bo tyle konczy :D :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls nic dodać nic ująć. .ale faktycznie kiepsko to wygląda.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Nie mam pojęcia, ostatnio miałam telewizor włączony jak leżałam z krwiakiem, czyli koło 3 miesiąca ciąży :P

Moja chyba skok zaczyna, bo spanie w nocy było kiepawe. Normalnie zasypiała koło 19-20 i jak się kładłam o 23-24 to specjalnie "budziłam" na karmienie - a potem minimum 3, a czasem nawet 5 się zdarzała.
    A wczoraj o 19 karmienie, 5 minut ssała i zasnęła, więc o 20 poprawka. Potem o 22 już krzyk bo głodna, o północy znowu. W nocy już o 2.30 obudziła się strasznie głodna. Potem jak mąż wstawał po 5 to oczywiście się znowu przebudziła - i co gorsza nie miała ochoty dalej spać. Na szczęście w końcu zatuliłam na siłę, cycek w paszczę i do tej prawie 8 udało się dociągnąć. Ale chyba pójdę z nią jeszcze się zdrzemnąć, dla mnie 8 rano to jest nadal wcześnie. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, że zanim sami się pogrążą, to narobią tyle szkód, że znowu z Polski będą się śmiać i znowu zasilimy ogon Europy ...

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2688 2689 2690 2691 2692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ