Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilla My wrote:Anitka - chyba dzisiaj spróbuję tak jak Ty i dam Młodemu butelkę podczas nocnej pobudki, a sama będę co dwie godziny śmigać z laktatorem, żeby pobudzić produkcję. Mam dziwne wrażenie, że przez te nocne długie przerwy mam zaburzenia laktacji w dzień i piersi nie chcą tak często produkować. Co ile ściągasz w nocy? I ile podajesz swojemu dziecku w butelce? Mój wczoraj przed spaniem wydoił 130 i jeszcze chciał cyca
)
Podobno laktacje pobudzają właśnie te nocne karmienia. Ja odciagam mniej więcej o 22, 2-3 a później kolo5-6 godziny. W nocy karmię go już piersią ale on wtedy mało zjada (nawen nie wypije do końca z 1 piersi)
Co najlepsze dzisiaj odciagnelam z jednej piersi jakieś 170 ml..ja pierdziele nie wiem gdzie to było bo ogólnie to mam maly biust
Dzisiaj musze już coś zamrozić bo w lodowce mam jakieś 750 ml mleka. -
Staraczka23 wrote:Julita jiz wiem skad ten push hair u anastazji , supcio filmik .
A czy jest tu ktos kto nie ma zdjęcia we trójkę ewentualnie czwórkę ze starszakiem ?
Mi się przykro zrobiło , mąż ma jedno zdjęcie i to nie pozowane bo GRAŁ i trzymał małą to pyknelam fotke , we trójkę nie mamy zadnego a z małą mam chyba z 50 -
nick nieaktualnyDżuls wrote:Ja, bo zazwyczaj to ja łapię za aparat i robię im zdjęcia, a z ciążowych mam tylko selfiki w lustrze. Cóż, mój mąż nie jest szczytem romantyzmu, jak wiadomo nie od dzisiaj.
Dostałam od znajomej za fatyge dużą ramke i połączyłam w niej wspólne zdjęcia a na środku w lukę wrzuciłam zdjęcie z usg , mąż zobaczył i do mnie że nie mówiłam nic żeby robił zdjęcia z brzuszkiem , czasami mam ochotę mu powiedzieć że jest frajerem normalnie tak jestem już na skraju , myślałam ze gierki pójdą w bok a on dalej to samo , coś chcę zrobić mówię pogadaj do małej trochę to PO CO JAK LEŻY SPOKOJNIE , nawet nie zna jej potrzeb , jak cos mówię to odpowie ale za parę dni zdziwiony , tak się czesto zaczynamy kłócić że już mam dość -
Anitka201 wrote:My dajemy butlę przed spaniem. Teraz karmię go z piersi i zaraz dostanie butlę (potrafi wypić nawet 140 ml + piersi
)
Podobno laktacje pobudzają właśnie te nocne karmienia. Ja odciagam mniej więcej o 22, 2-3 a później kolo5-6 godziny. W nocy karmię go już piersią ale on wtedy mało zjada (nawen nie wypije do końca z 1 piersi)
Co najlepsze dzisiaj odciagnelam z jednej piersi jakieś 170 ml..ja pierdziele nie wiem gdzie to było bo ogólnie to mam maly biust
Dzisiaj musze już coś zamrozić bo w lodowce mam jakieś 750 ml mleka.
A ile razy karmisz go w nocy? Ja spróbuję dzisiaj tylko butlę, bo zazwyczaj mamy jedno karmienie nocne, a tak to spróbuję poodciągać co dwie godzinki do tego karmienia butelką. Zobaczymy, co z tego wyjdzie i czy nie padnę na twarz jutro po zarwanej nocceSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Staraczka współczuję z mężem
. Mój mąż ograniczył BARDZO granie. Jak jest w domu przed lub po pracy albo jak ma wolne to zajmujemy się małym po równo w miarę w nocy jedno karmienie on wstaje albo akurat wraca z pracy oo godzinie karmienia czyli mniej więcej o 1 w nocy A ja wstaje na kolejne katmieni koło 4 i później wstaje z malym około 7 bo tak się budzi.
Często zmieni pieluszki kapiemy zawsze razem jak jest akurat w domu. Chociaż nie powiem też się czasami klocimy....
4me
U nas dzień też tak wygląda tzn karmienie noszenie do odbicia zabawa na macie lezaczku lub w łóżeczku z karuzela A później około 40 min spania i tak 3 godziny mijają do kolejnego karmienia ii atak w kółko
Nauczyłam mojego Kacperka spac z pieluszki wiec jak widzę że jest śpiący biorę co do łóżeczka daje pieluszke tak koło buzi ze sieborzytula do niej daje smoka i 5 min i mały śpi
Jak Kacper dzisiaj ładnie gaworzyl sobie ♡♡♡♡♡ ach normalnie cudne to jest.
Mój kochany synuś ładnie śpi więc J też już mykam odpoczywać
Kolorowej i przespanej w miarę nocki -
Kiedy dziecku wymienić smoczek od butelki na szybszy? I ile dziecko musi zjeść mój je120 dziś dalismy mu nowy smoczek to denerwowal się że mu się zatyka, że za wolno leci to dalismy mu na noc szybszy zjadł w 5min odbeknal i ulal i zdziwiony był że już zjadł i chciał jeszcze. Julitka film śliczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:16
-
Staraczka23 wrote:To się łącze w bólu.
Dostałam od znajomej za fatyge dużą ramke i połączyłam w niej wspólne zdjęcia a na środku w lukę wrzuciłam zdjęcie z usg , mąż zobaczył i do mnie że nie mówiłam nic żeby robił zdjęcia z brzuszkiem , czasami mam ochotę mu powiedzieć że jest frajerem normalnie tak jestem już na skraju , myślałam ze gierki pójdą w bok a on dalej to samo , coś chcę zrobić mówię pogadaj do małej trochę to PO CO JAK LEŻY SPOKOJNIE , nawet nie zna jej potrzeb , jak cos mówię to odpowie ale za parę dni zdziwiony , tak się czesto zaczynamy kłócić że już mam dośćNajładniejsze zdjęcia robiły mi zawsze przyjaciółki i to takie fajne, że od razu szły do druku
Wkurza mnie to, bo wychodzi na to, że jak kiedyś było większe zawracanie dupy z robieniem zdjęć, bo nie było cyfrówek, to mimo wszystko ludzie mieli więcej pamiątek niż teraz, w epoce cyfrówek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:26
-
Julita film rewelacja!
Cudowna pamiątka... aż troszkę zazdraszam
Staraczka i ja dołączam do tych co nie mają wspólnych zdjęcie... mało tego, że nie mamy żadnych zdjęć we trójkę to poza zdjęciami szpitalnym to nie mam nawet żadnych jakiś normalniejszych sama z małą... -
Julita ale bomba! Tak z ciekawosci jak to sie robi? Jest jakis program gdzie sie wstawia zdjecia???
Dziewcxyny ratujcie! Mam problem z czapka dla malej, kupilam jiz dwie, sa za wielkie, jitro kurier trzecia przywiezie ale sie dowiedzialam ze jest jesienna a nie zimowa, katastrofa, na gwalt musze miec czapke!
Ubieracie juz w zimowe kombinezony na spacery? -
julita wrote:
moje 9 najwspanialszych miesięcy w jednym krótkim filmie
http://youtu.be/mptf-ghU38IBardzo ladna z Was para:D no i te włosy Anastazji- wymiatają
Widzialam taki podobny jeszcze jk bylam w ciąży ale oczywiscie chęci za braklo jak lazilam z brzuchem. Zrobiliśmy sobie za to sesje ciazowo- ale ciągle czekam na obrobienie- musze sie w końcu za to zabrać
-
My z mini sesja zdjęciową mężem i brzuszkiem zdążyliśmy tydzień przed porodem hehe bo tak ciągle to odklasalismy za jutro jutro .... I jeszcze parę dni to nie było by wspólnych zdjęć z brzuszkiem chyba z własnego lenistwa .
-
nick nieaktualnyjulita wrote:
moje 9 najwspanialszych miesięcy w jednym krótkim filmie
http://youtu.be/mptf-ghU38I
Julita no coz ja moge powiedziec kurcze zajebisty film. Az mi lezka poleciala. Super pamiatka o super wygladacie. W jednej minucie wrocily wszystkie wspomnienia, ciaza, jak mlody poerwszy raz zaplakal, pierwsze dni.....
-
A wiecie, że ja miałam awarię dysku jakiś miesiąc temu i zdjęcia ciążowe poooszły
Na szczęście te Łucji już zdążyłam zbackupować na dysku mobilnym. Z brzuszkiem mam wyłącznie kilka na męża komórce, z czasu spaceru kilka dni przed porodem. Dobre i tyle. Ale wszelkie z rosnącym brzuszkiem utracone. ;(
-
nick nieaktualnyDzuls czyli tez jak zrobi zdjęcie to wygladasz jak taka ch**owa pani domu ?
bo ten mój tak wcześniej mial ze w najmniej odpowiednim czasie zdjecie cyknal czyli wtedy kiedy nie miałam ochoty pozowac albo nie miałam brwi pomalowanych a są rzadkie prawie ich nie ma
Gusiak telefon w rączkę i leciszja mam o tyle dobry telefon ze mogę zdjęcia robic przednia kamerka , jedno wyszło ostatnio tak jak by ktoś zrobił bo akyrat roksana machnela ręką
Diatomka mam kombinezon dla niej ale taki bardziej przejściowy , okrywam kocykiem ale jeszcze chwila i śpiwór będzie tylko go wypiore .
Czapkę miala misiowa ale za mała juz mimo ze obwód głowy 39cm a na czapce ze do 42 a metka 0-3 , zakladam taka co w środku misiowa a z wierzchu jak by wełna czy cos takiego , mam trochę problem bo jak zdejnuje to głowa i kaptur mokre , no właśnie apropo kaptura zakladac na głowę czy nie bo mam wrażenie ze jak nie ubiore kaptura to bedzie ją gniotl w plecy