SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, oglądam to już setny raz i się strasznie wzruszam jak głupia, mąż się ze mnie nabija :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Anitka - chyba dzisiaj spróbuję tak jak Ty i dam Młodemu butelkę podczas nocnej pobudki, a sama będę co dwie godziny śmigać z laktatorem, żeby pobudzić produkcję. Mam dziwne wrażenie, że przez te nocne długie przerwy mam zaburzenia laktacji w dzień i piersi nie chcą tak często produkować. Co ile ściągasz w nocy? I ile podajesz swojemu dziecku w butelce? Mój wczoraj przed spaniem wydoił 130 i jeszcze chciał cyca o.O
    My dajemy butlę przed spaniem. Teraz karmię go z piersi i zaraz dostanie butlę (potrafi wypić nawet 140 ml + piersi :-))
    Podobno laktacje pobudzają właśnie te nocne karmienia. Ja odciagam mniej więcej o 22, 2-3 a później kolo5-6 godziny. W nocy karmię go już piersią ale on wtedy mało zjada (nawen nie wypije do końca z 1 piersi)
    Co najlepsze dzisiaj odciagnelam z jednej piersi jakieś 170 ml..ja pierdziele nie wiem gdzie to było bo ogólnie to mam maly biust :-)
    Dzisiaj musze już coś zamrozić bo w lodowce mam jakieś 750 ml mleka.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Julita jiz wiem skad ten push hair u anastazji , supcio filmik .

A czy jest tu ktos kto nie ma zdjęcia we trójkę ewentualnie czwórkę ze starszakiem ?
    Mi się przykro zrobiło , mąż ma jedno zdjęcie i to nie pozowane bo GRAŁ i trzymał małą to pyknelam fotke , we trójkę nie mamy zadnego a z małą mam chyba z 50 :)
    Ja, bo zazwyczaj to ja łapię za aparat i robię im zdjęcia, a z ciążowych mam tylko selfiki w lustrze. Cóż, mój mąż nie jest szczytem romantyzmu, jak wiadomo nie od dzisiaj.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita normalnie się wzruszyłam oglądając Twój film..niesamowite :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja, bo zazwyczaj to ja łapię za aparat i robię im zdjęcia, a z ciążowych mam tylko selfiki w lustrze. Cóż, mój mąż nie jest szczytem romantyzmu, jak wiadomo nie od dzisiaj.
    To się łącze w bólu.
    Dostałam od znajomej za fatyge dużą ramke i połączyłam w niej wspólne zdjęcia a na środku w lukę wrzuciłam zdjęcie z usg , mąż zobaczył i do mnie że nie mówiłam nic żeby robił zdjęcia z brzuszkiem , czasami mam ochotę mu powiedzieć że jest frajerem normalnie tak jestem już na skraju , myślałam ze gierki pójdą w bok a on dalej to samo , coś chcę zrobić mówię pogadaj do małej trochę to PO CO JAK LEŻY SPOKOJNIE , nawet nie zna jej potrzeb , jak cos mówię to odpowie ale za parę dni zdziwiony , tak się czesto zaczynamy kłócić że już mam dość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    My dajemy butlę przed spaniem. Teraz karmię go z piersi i zaraz dostanie butlę (potrafi wypić nawet 140 ml + piersi :-))
    Podobno laktacje pobudzają właśnie te nocne karmienia. Ja odciagam mniej więcej o 22, 2-3 a później kolo5-6 godziny. W nocy karmię go już piersią ale on wtedy mało zjada (nawen nie wypije do końca z 1 piersi)
    Co najlepsze dzisiaj odciagnelam z jednej piersi jakieś 170 ml..ja pierdziele nie wiem gdzie to było bo ogólnie to mam maly biust :-)
    Dzisiaj musze już coś zamrozić bo w lodowce mam jakieś 750 ml mleka.

A ile razy karmisz go w nocy? Ja spróbuję dzisiaj tylko butlę, bo zazwyczaj mamy jedno karmienie nocne, a tak to spróbuję poodciągać co dwie godzinki do tego karmienia butelką. Zobaczymy, co z tego wyjdzie i czy nie padnę na twarz jutro po zarwanej nocce :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię przed spaniem czyli około 19.30 i później jak się obudzi czasami to 2 godzina a czasami nawet 4. Jak obudzi się i zje o 2 to wtedy kolejne karmienie jest mniej więcej około 5-6 rano.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla ale mimo wszystko życzę Ci powodzenia i wytrwałości. Ja mimo że regularnie odciagam pokarm to mam dni kiedy bardzo mało udaje mi się wywalczyć laktatorem.

Lilla My lubi tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita piekny film ;) pamiatka na całe zycie-super ;) ;) ;)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka współczuję z mężem :-/ . Mój mąż ograniczył BARDZO granie. Jak jest w domu przed lub po pracy albo jak ma wolne to zajmujemy się małym po równo w miarę w nocy jedno karmienie on wstaje albo akurat wraca z pracy oo godzinie karmienia czyli mniej więcej o 1 w nocy A ja wstaje na kolejne katmieni koło 4 i później wstaje z malym około 7 bo tak się budzi.
    Często zmieni pieluszki kapiemy zawsze razem jak jest akurat w domu. Chociaż nie powiem też się czasami klocimy....

4me
    U nas dzień też tak wygląda tzn karmienie noszenie do odbicia zabawa na macie lezaczku lub w łóżeczku z karuzela A później około 40 min spania i tak 3 godziny mijają do kolejnego karmienia ii atak w kółko :-)

Nauczyłam mojego Kacperka spac z pieluszki wiec jak widzę że jest śpiący biorę co do łóżeczka daje pieluszke tak koło buzi ze sieborzytula do niej daje smoka i 5 min i mały śpi :-)

Jak Kacper dzisiaj ładnie gaworzyl sobie ♡♡♡♡♡ ach normalnie cudne to jest.

Mój kochany synuś ładnie śpi więc J też już mykam odpoczywać :-)
    Kolorowej i przespanej w miarę nocki ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy dziecku wymienić smoczek od butelki na szybszy? I ile dziecko musi zjeść mój je120 dziś dalismy mu nowy smoczek to denerwowal się że mu się zatyka, że za wolno leci to dalismy mu na noc szybszy zjadł w 5min odbeknal i ulal i zdziwiony był że już zjadł i chciał jeszcze. Julitka film śliczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:16

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To się łącze w bólu.
    Dostałam od znajomej za fatyge dużą ramke i połączyłam w niej wspólne zdjęcia a na środku w lukę wrzuciłam zdjęcie z usg , mąż zobaczył i do mnie że nie mówiłam nic żeby robił zdjęcia z brzuszkiem , czasami mam ochotę mu powiedzieć że jest frajerem normalnie tak jestem już na skraju , myślałam ze gierki pójdą w bok a on dalej to samo , coś chcę zrobić mówię pogadaj do małej trochę to PO CO JAK LEŻY SPOKOJNIE , nawet nie zna jej potrzeb , jak cos mówię to odpowie ale za parę dni zdziwiony , tak się czesto zaczynamy kłócić że już mam dość
    Wiesz, mój mi w ogóle nie robi za dużo zdjęć, a jeśli już to takie frajerskie, a la turystyczne (typu "Julka na tle pomnika") i ch*j z tym jak wyszłam. Kiedyś znalazłam w jego pokoju u rodziców zdjęcia, które robił swojej dziewczynie z czasów licealnych, wiesz, czarno-białe, artystyczne, lustrzanką itd i jakoś tak dziwnie mi się zrobiło, bo aż taka, kurna, brzydka nie jestem, żeby mi nie można było czasem jakiejś ładnej foty strzelić! :/ Najładniejsze zdjęcia robiły mi zawsze przyjaciółki i to takie fajne, że od razu szły do druku :)
    Wkurza mnie to, bo wychodzi na to, że jak kiedyś było większe zawracanie dupy z robieniem zdjęć, bo nie było cyfrówek, to mimo wszystko ludzie mieli więcej pamiątek niż teraz, w epoce cyfrówek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:26

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita filmik super :-).
    Sami go montowaliscie czy ktoś Wam pomagał? Ja mam kupę zdjęć z brzuchem i ciekawe by było coś takiego zmontować.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita film rewelacja! =)
    Cudowna pamiątka... aż troszkę zazdraszam ;D

Staraczka i ja dołączam do tych co nie mają wspólnych zdjęcie... mało tego, że nie mamy żadnych zdjęć we trójkę to poza zdjęciami szpitalnym to nie mam nawet żadnych jakiś normalniejszych sama z małą...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ale bomba! Tak z ciekawosci jak to sie robi? Jest jakis program gdzie sie wstawia zdjecia???

Dziewcxyny ratujcie! Mam problem z czapka dla malej, kupilam jiz dwie, sa za wielkie, jitro kurier trzecia przywiezie ale sie dowiedzialam ze jest jesienna a nie zimowa, katastrofa, na gwalt musze miec czapke!

Ubieracie juz w zimowe kombinezony na spacery?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    <3 moje 9 najwspanialszych miesięcy w jednym krótkim filmie <3

:D

http://youtu.be/mptf-ghU38I
    Ekstra filimik :) Bardzo ladna z Was para:D no i te włosy Anastazji- wymiatają:D

Widzialam taki podobny jeszcze jk bylam w ciąży ale oczywiscie chęci za braklo jak lazilam z brzuchem. Zrobiliśmy sobie za to sesje ciazowo- ale ciągle czekam na obrobienie- musze sie w końcu za to zabrać :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mini sesja zdjęciową mężem i brzuszkiem zdążyliśmy tydzień przed porodem hehe bo tak ciągle to odklasalismy za jutro jutro .... I jeszcze parę dni to nie było by wspólnych zdjęć z brzuszkiem chyba z własnego lenistwa .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    <3 moje 9 najwspanialszych miesięcy w jednym krótkim filmie <3

:D

http://youtu.be/mptf-ghU38I

Julita no coz ja moge powiedziec kurcze zajebisty film. Az mi lezka poleciala. Super pamiatka o super wygladacie. W jednej minucie wrocily wszystkie wspomnienia, ciaza, jak mlody poerwszy raz zaplakal, pierwsze dni.....

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że ja miałam awarię dysku jakiś miesiąc temu i zdjęcia ciążowe poooszły :( Na szczęście te Łucji już zdążyłam zbackupować na dysku mobilnym. Z brzuszkiem mam wyłącznie kilka na męża komórce, z czasu spaceru kilka dni przed porodem. Dobre i tyle. Ale wszelkie z rosnącym brzuszkiem utracone. ;(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls czyli tez jak zrobi zdjęcie to wygladasz jak taka ch**owa pani domu ? :D :D bo ten mój tak wcześniej mial ze w najmniej odpowiednim czasie zdjecie cyknal czyli wtedy kiedy nie miałam ochoty pozowac albo nie miałam brwi pomalowanych a są rzadkie prawie ich nie ma :D

Gusiak telefon w rączkę i lecisz :D ja mam o tyle dobry telefon ze mogę zdjęcia robic przednia kamerka , jedno wyszło ostatnio tak jak by ktoś zrobił bo akyrat roksana machnela ręką :D

Diatomka mam kombinezon dla niej ale taki bardziej przejściowy , okrywam kocykiem ale jeszcze chwila i śpiwór będzie tylko go wypiore .
    Czapkę miala misiowa ale za mała juz mimo ze obwód głowy 39cm a na czapce ze do 42 a metka 0-3 , zakladam taka co w środku misiowa a z wierzchu jak by wełna czy cos takiego , mam trochę problem bo jak zdejnuje to głowa i kaptur mokre , no właśnie apropo kaptura zakladac na głowę czy nie bo mam wrażenie ze jak nie ubiore kaptura to bedzie ją gniotl w plecy :/

‹‹ 2686 2687 2688 2689 2690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ