Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Julita ale bomba! Tak z ciekawosci jak to sie robi? Jest jakis program gdzie sie wstawia zdjecia???

w trakcie ciąży codziennie rano robiłam jedno zdjęcie, aparat stał w jednym miejscu i sama pstrykałam fotki pilotem samowyzwalającym a R. zajął się obróbką i sklejaniem w całość (program iMovie) a że hobbystycznie zajmuje się grafiką, fotografią i takimi tam pierdołami to z przyjemnością stworzył obraz :) zainspirowaliśmy się innymi filmami, które można znaleść w sieci a jest ich mnóstwo ;)

ostatnio kupiłam dwie fajne czapki w textmarkecie, takie ciepłe z polarkiem w środku, były różne rozmiary i kosztowały około 25zł/szt. :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę taką dość cienką czapeczkę i luźny kaptur wokół główki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka i ja moge swoim telefonem robić zdjęcia przednim aparatem, ale jakoś w sumie poza zdjęciami brzuszkowymi z czasu ciąży nigdy nie robiłam sobie sama zdjęć i teraz w sumie nawet o tym nie pomyślałam, że mogę tak parę cynkac =)

My juz wychodząc na spacerki zakładamy zimowy kombinezon - moje dziecie jest cieplolubne i teraz nawet spiac w łóżeczku nie dość, że jest w rozku to jeszcze musi być okryta kocykiem, bo inaczej z glebszego snu nici... zaraz się będzie kręcić, wiercic w wybudzac, a tak jak ma cieplutko to smacznie śpi =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz w nocy tylko pod kołdrą i to jeszcze zakryty aż po uszy albo aż schowany zupełnie pod kołdrę :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak hahaha u mnie to dzien w dzień zdjęcia cykam , mała sie rusza i rozmazuje dlatego zdjec ponad 500 , co pare dni siadam do laptopa biorę te ostrzejsze ujęcia w osobny folder do wywoływania .
    Nadia w rozku jeszcze hehe a my zapomnialysmy co to jest :D na przewijaku rozlozylam zamiast pieluchy hehe
    Na noc kolderka a na nią kocyk :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa laski rozwala mnie jakies chorobsko, w ciagu 4h z lekkiego bolu gardla przeszlo w masakryczny bol gardla, totalnie zatkany nos i bol glowy z jednej strony. Co ja moge wziac??? Wzielam juz czosnek, witamine c, miod, herbata, bylo plukanie gardla, psikanie argentinem-t, ale czuje ze rozklada mnie coraz bardziej.... moge wziac ibuprofen???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 23:23

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi tylko pod kocem, tylko takim dorosłym (mniej się rozkopuje) złożonym na dwa - zawsze jest cieplutka. Ubrana w sam pajac.
    Ja śpię w majtkach i koszulce z krótkim, pod cienką kołdrą. Okno uchylone na malutką szparkę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Aaaaaaa laski rozwala mnie jakies chorobsko, w ciagu 4h z lekkiego bolu gardla przeszlo w masakryczny bol gardla, totalnie zatkany nos i bol glowy z jednej strony. Co ja moge wziac??? Wzielam juz czosnek, witamine c, miod, herbata, bylo plukanie gardla, psikanie argentinem-t, ale czuje ze rozklada mnie coraz bardziej.... moge wziac ibuprofen???
    Mozesz. Ibuprofen jest przeciwzapalny. Paracetamol nie. To pierwsze dawali u nas na poporodowym kazdej ktora skarżyła sie na bol.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie byl przypadkiem paracetamol? Mi sie wydaje, ze u nas dawali paracetamol... bo mam w domu gripexa i dzieciecy paracetamol w syropie i kurde nie wiem czy sobie tego gripexa nie wziac, ale w ciazy ibuprofen bul zakazany :/

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... a paracetamol mi za bardzo nic nie da, bo nie jest przeciwzapalny... czy sie myle?

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol jest na pewno na wirusy, a mi to wygląda na wirusy, u mnie przynajmniej tak to przebiega. I raczej rzadko mam gorączkę, raczej osłabienie i temperatura ok 36 stopni ... Wtedy dawka 2x500 mg 2 razy dziennie, nawet tak mi kiedyś kazał brać lekarz w Hiszpani jak zachorowałam na urlopie.

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeden i drugi można przy karmieniu. :)
    http://www.hafija.pl/2012/05/leki-karmienie-piersia-leki.html

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalo to moje dziecko na nocną przekąskę i ładnie zasnęło, ale mądra mamuśka stwierdziła ze przecież trzeba zmienić pieluszke i co... tak mi się skrzat rozbudzil, że teraz ni cholery nie ma spania... zebrało się Jej na gadanie, leży w łóżeczku i dyskutuje z karuzela =)
    I żeby to jakoś w miarę cicho to nieeee... dyskusia, piski i wszystko na cały glos =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A to nie byl przypadkiem paracetamol? Mi sie wydaje, ze u nas dawali paracetamol... bo mam w domu gripexa i dzieciecy paracetamol w syropie i kurde nie wiem czy sobie tego gripexa nie wziac, ale w ciazy ibuprofen bul zakazany :/
    Nie na 100% ibuporofen. Jeszcze sie ich pytalam zdziwiony czy można bo w ciąży nie mozna bylo i przeciez teraz wszystkie,prawie karmily tam piersią. Normalnie takie zielony- opakowanie widzialam na własne oczy- ibum dokladnie ;)
    Pozniej gdzies w innym miejscu tez czytałam, ze dozwolony.
    Jest ta lista leków dozwolonych co sigma kiedyś wklejala ale ja nie mam linka do legendy i nie wiem co oznacza L1 :) a na telefonie ciezko mi znalezc legendę na tej stronie ;)

http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    ... a paracetamol mi za bardzo nic nie da, bo nie jest przeciwzapalny... czy sie myle?
    Mi sie tez tak wydaje :/
    A gripexu bym nie brala- takie mieszane leki sa zabronione przez różne dodatki, które maja. Chyba, ze gripex ma składniki rozpisane i mogłabyś kazdy na tej liście sprawdzić....

diatomka, Dżuls lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko,dzis zawiodlo- po nocnym tankwaniu do pelna o 23, pierwsza pobudka juz o 3 a nie po 4 :( a dążymy do tego by byla to 5 wiec nie jest dobrze :/ moze to jednak byl efekt szczepionki :/

A moze to skok... Mamy 9 tydzień a maly wczoraj byl nieznośny - co do niego niepodobne i nienażarty- co 2 godziny krzyk o jedzenie a raz nawet po godzinie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 03:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dumna z mojej Lenci, bo już myślałam że te ciągłe wstawanie w nocy jej nie minie. Pierwszy raz mnie mile zaskoczyła. Zasnęła o 21 i teraz dopiero pierwsza pobudka. Zjadła i dalej śpi. Czuję się wyspana. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa piczke przeziebilam :/
    Juz wczoraj rano ciut szczypalo a teraz bardziej , clotromizanol pomoże ?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wzielam na śpiocha mojego do karmienia bo jak zasnął o 20.30 tak spał w najlepsze do tej pory. Ciekawe czy obudzi się na przewijaku bo słyszę jak spiąć robi kupsko wiec musze go przewinac:-)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja od tygodnia budzila sie na mleko po 7-8 godz, wczoraj byl rekord bo spala od 21 do 6.30! Za to dzis pobudka o 1.30 i o 5- tyle ze sie rozbudzila, gadala i dostala czkawki a teraz kupsko idzie:) moze w koncu padnie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2687 2688 2689 2690 2691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ