Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
diatomka wrote:Julita ale bomba! Tak z ciekawosci jak to sie robi? Jest jakis program gdzie sie wstawia zdjecia???
w trakcie ciąży codziennie rano robiłam jedno zdjęcie, aparat stał w jednym miejscu i sama pstrykałam fotki pilotem samowyzwalającym a R. zajął się obróbką i sklejaniem w całość (program iMovie) a że hobbystycznie zajmuje się grafiką, fotografią i takimi tam pierdołami to z przyjemnością stworzył obrazzainspirowaliśmy się innymi filmami, które można znaleść w sieci a jest ich mnóstwo
ostatnio kupiłam dwie fajne czapki w textmarkecie, takie ciepłe z polarkiem w środku, były różne rozmiary i kosztowały około 25zł/szt.
-
Staraczka i ja moge swoim telefonem robić zdjęcia przednim aparatem, ale jakoś w sumie poza zdjęciami brzuszkowymi z czasu ciąży nigdy nie robiłam sobie sama zdjęć i teraz w sumie nawet o tym nie pomyślałam, że mogę tak parę cynkac
My juz wychodząc na spacerki zakładamy zimowy kombinezon - moje dziecie jest cieplolubne i teraz nawet spiac w łóżeczku nie dość, że jest w rozku to jeszcze musi być okryta kocykiem, bo inaczej z glebszego snu nici... zaraz się będzie kręcić, wiercic w wybudzac, a tak jak ma cieplutko to smacznie śpi -
nick nieaktualnyGusiak hahaha u mnie to dzien w dzień zdjęcia cykam , mała sie rusza i rozmazuje dlatego zdjec ponad 500 , co pare dni siadam do laptopa biorę te ostrzejsze ujęcia w osobny folder do wywoływania .
Nadia w rozku jeszcze hehe a my zapomnialysmy co to jestna przewijaku rozlozylam zamiast pieluchy hehe
Na noc kolderka a na nią kocyk -
Aaaaaaa laski rozwala mnie jakies chorobsko, w ciagu 4h z lekkiego bolu gardla przeszlo w masakryczny bol gardla, totalnie zatkany nos i bol glowy z jednej strony. Co ja moge wziac??? Wzielam juz czosnek, witamine c, miod, herbata, bylo plukanie gardla, psikanie argentinem-t, ale czuje ze rozklada mnie coraz bardziej.... moge wziac ibuprofen???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 23:23
-
Dżuls wrote:Aaaaaaa laski rozwala mnie jakies chorobsko, w ciagu 4h z lekkiego bolu gardla przeszlo w masakryczny bol gardla, totalnie zatkany nos i bol glowy z jednej strony. Co ja moge wziac??? Wzielam juz czosnek, witamine c, miod, herbata, bylo plukanie gardla, psikanie argentinem-t, ale czuje ze rozklada mnie coraz bardziej.... moge wziac ibuprofen???
-
Paracetamol jest na pewno na wirusy, a mi to wygląda na wirusy, u mnie przynajmniej tak to przebiega. I raczej rzadko mam gorączkę, raczej osłabienie i temperatura ok 36 stopni ... Wtedy dawka 2x500 mg 2 razy dziennie, nawet tak mi kiedyś kazał brać lekarz w Hiszpani jak zachorowałam na urlopie.
-
Wstalo to moje dziecko na nocną przekąskę i ładnie zasnęło, ale mądra mamuśka stwierdziła ze przecież trzeba zmienić pieluszke i co... tak mi się skrzat rozbudzil, że teraz ni cholery nie ma spania... zebrało się Jej na gadanie, leży w łóżeczku i dyskutuje z karuzela
I żeby to jakoś w miarę cicho to nieeee... dyskusia, piski i wszystko na cały glos -
Dżuls wrote:A to nie byl przypadkiem paracetamol? Mi sie wydaje, ze u nas dawali paracetamol... bo mam w domu gripexa i dzieciecy paracetamol w syropie i kurde nie wiem czy sobie tego gripexa nie wziac, ale w ciazy ibuprofen bul zakazany
Pozniej gdzies w innym miejscu tez czytałam, ze dozwolony.
Jest ta lista leków dozwolonych co sigma kiedyś wklejala ale ja nie mam linka do legendy i nie wiem co oznacza L1a na telefonie ciezko mi znalezc legendę na tej stronie
http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php
-
Dżuls wrote:... a paracetamol mi za bardzo nic nie da, bo nie jest przeciwzapalny... czy sie myle?
A gripexu bym nie brala- takie mieszane leki sa zabronione przez różne dodatki, które maja. Chyba, ze gripex ma składniki rozpisane i mogłabyś kazdy na tej liście sprawdzić....diatomka, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko,dzis zawiodlo- po nocnym tankwaniu do pelna o 23, pierwsza pobudka juz o 3 a nie po 4
a dążymy do tego by byla to 5 wiec nie jest dobrze
moze to jednak byl efekt szczepionki
A moze to skok... Mamy 9 tydzień a maly wczoraj byl nieznośny - co do niego niepodobne i nienażarty- co 2 godziny krzyk o jedzenie a raz nawet po godzinie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 03:37
-
nick nieaktualny