Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi na razie nie wypadają chociaż po pierwszej ciąży miałam tragedię. Garściami i włosy wszędzie. Teraz w ciąży mi się za to bardzo wzmocnily i urosły. ...mam nadzieje ze juz nie będą wypadały
Ja używałam takich ampułek tylko nie pamiętam z jakiej firmy, rewelacja po 2-3 użyciach przestały wypadac -
nick nieaktualny
-
A powiedzcie mi jeszcze jak zajmujecie swoim maluchom czas? Bo ja mam czasami problem, co robić z Miśkiem w przerwie między karmieniami. W dzień mało sypia i w zasadzie albo siedzimy i do siebie gulgamy, albo na ręce i nosimy (to jak jest płacz), ewentualnie próbuję go wrzucić na trochę na matę albo do łóżeczka i karuzelka. Podrzućcie jakieś pomysły, bo czasami mam wrażenie, że on z nudów płaczeSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyLila z takim malcem to tylko to co opisujesz , robie tak samo , mi ona nie płacze jedynie jak spać juz jej sie zachce to ziewa i oczka trze , a do tego doszły u nas gilgotki , biore tez grzechotki i maskotke ,grzechocze jej a maskotka udaje ze ona jej buziaki daje i młoda się cieszy . Leżaczek muszę kupic chociaż w tej chwili myślę ze to zbedny zakup , jak jestem w kuchni to mam ją w wózku jeśli juz naprawdę musi mnie widzieć , jak piszczy to okap wlaczam i wtedy spi
Mozesz tez poczytac bajki albo śpiewać .
I przypomnialas o co chcialam pytac ostatnio , czy maluchy jak śpią to chodzicie tzw na palcach bo kazdy szmer je budzi ? Wtedy jak koleżanka u mnie byla ze swoim malcem , dziwila sie ze mloda spi jak pies szczeka , jej 5msc zasnal i jak slychac bylo odwirowywanie w pralce to maly sie wiercil , mowila ze on to w ciszy musi spac bo sie budzi jej , kazdy w domu po cichu u niej i tak nauczyli , ja bardzo sie dziwie bo u niej w domu sa rodzice 3 siostry dwie mają mężów i dzieci w wieku 2-6lat na palcach chyba musieli chodzic , ja nawet w kuchni jak ją mam to czasem wiadomo jakis garnek stuknie cos spadnie jej to nie rusza , w sklepie remont byl wiercili udarowa wiertarka i tez nic , jedynie sie ruszyla lekko a ja w strachu bylam -
Moja już taka bardziej kumata, więc często leży w koszu i sama się "bawi" - czyli podnosi zabawkę (kładę jej na brzuszku), probuje sobie nieporadnie wsadzić do pycha. Czasem puszczam jej dziecięce piosenki z youtuba (śpiewam i wygłupiam się razem z nimi - dzięki temu mogę w tym samym czasie np. składać pranie). Co najmniej raz dziennie czytam jej "Lokomotywe", już właściwie umiem na pamięć. Muszę kupić jakieś książeczki z rytmicznymi wierszami, bo ile można to samo
Poza tym staram sie dać jej po prostu czas na chloniecie świata, przecież to dla niej wszystko nowe - bardzo lubi wyglądać przez okno na ruszajace sie drzewa, patrzy jak ja sie krzatam, obserwuje światła itp.
Ogólnie zrobiła się właśnie taka "fajniejsza", nie ryczy cały czas tylko obserwuje w spokoju. -
Dziewczyny jak czytam wasze posty to zaczynam się zastanawiać czy moja Wanda nie za dużo śpi...
Ostatnie dni to oprócz paru godzin harców w nocy, to w ciągu dnia tylko by spała, budzi się z głodu i szuka piersi nie otwierając oczu... Masakra, dzisiaj na siłę ją parę razy budziłam i tylko ze 3 razy się udało, na krotko... Teraz jest 23.40 i obawiam się, ze zaraz się zacznie jej urzędowanie...
Lilly My, nie wiem czy można jeszcze coś wymyślić ponadto co robisz, to są jeszcze takie maluchy, że nie bardzo można coś więcej im zaproponować.
Co do wypadania włosów, to one nie wypadają tak od razu po ciąży. Przez jakiś czas poziom hormonów z okresu ciąży powoli spada i dopiero jak spadnie to się zaczyna. W mojej pierwszej ciąży zaczęło się po ładnych kilku miesiącach. -
nick nieaktualnyPola Irene wrote:Dziewczyny jak czytam wasze posty to zaczynam się zastanawiać czy moja Wanda nie za dużo śpi...
Ostatnie dni to oprócz paru godzin harców w nocy, to w ciągu dnia tylko by spała, budzi się z głodu i szuka piersi nie otwierając oczu... Masakra, dzisiaj na siłę ją parę razy budziłam i tylko ze 3 razy się udało, na krotko... Teraz jest 23.40 i obawiam się, ze zaraz się zacznie jej urzędowanie...
Lilly My, nie wiem czy można jeszcze coś wymyślić ponadto co robisz, to są jeszcze takie maluchy, że nie bardzo można coś więcej im zaproponować.
Co do wypadania włosów, to one nie wypadają tak od razu po ciąży. Przez jakiś czas poziom hormonów z okresu ciąży powoli spada i dopiero jak spadnie to się zaczyna. W mojej pierwszej ciąży zaczęło się po ładnych kilku miesiącach.
A tak niech śpi , a jeszcze jak dzieciom cieplutko to spia i śpiąPola Irene lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Dzień dobry, a właściwie dobry wieczór
Mieliśmy dziś dwie kupy.... yeeeaaaah!
W życiu nie myślałam, że będę sie tak cieszyć z kupy, a jednak
Co do sklejania warg sromowych nam pediatra dlatego powiedziała, żeby codziennie normalnie myć i tam w środku linomagiem natłuszczac, ponoć powinno tam być tłusto, bo jak się zacznie skleja to trzeba maść z hormonami...
Tez wychodze z tego zalozenia ze msui byc tlusto. Ciagle na linomagu na zmiane z alantanem jestes y. Mhsze wziac recepte na masc posladkowa od pediatry za 5 zl
-
Staraczka23 wrote:
I przypomnialas o co chcialam pytac ostatnio , czy maluchy jak śpią to chodzicie tzw na palcach bo kazdy szmer je budzi ? Wtedy jak koleżanka u mnie byla ze swoim malcem , dziwila sie ze mloda spi jak pies szczeka , jej 5msc zasnal i jak slychac bylo odwirowywanie w pralce to maly sie wiercil , mowila ze on to w ciszy musi spac bo sie budzi jej , kazdy w domu po cichu u niej i tak nauczyli , ja bardzo sie dziwie bo u niej w domu sa rodzice 3 siostry dwie mają mężów i dzieci w wieku 2-6lat na palcach chyba musieli chodzic , ja nawet w kuchni jak ją mam to czasem wiadomo jakis garnek stuknie cos spadnie jej to nie rusza , w sklepie remont byl wiercili udarowa wiertarka i tez nic , jedynie sie ruszyla lekko a ja w strachu bylamBo niestety dzieci, tak samo jak dorośli, mają różny sen. Zawsze se żartuje, że mój mąż to śpi zanim jeszcze głową dotknie poduszki. W nocy by go mogli okraść do gaci, a nawet by się nie przebudził. A ja już gorzej, wieczorem się długo kręcę, łatwo wybudzam.
Moja w dzień śpi bardzo niespokojnie. Nagłe dźwięki ją budzą. I ma tak od urodzenia - więc ciężko mówić o "nauczeniu", chyba, że w brzuchuJako noworodek miała okropne moro, starczył szmer, albo jak mi w kolanie strzyknelo i już ręce w górę. Teraz moro dużo mniej, ale dźwięki nadal ja wybudzaja. Dlatego śpi ostatnio przy białym szumie i jest ciut lepiej, trudno - wolę szuszanie niż sen tylko na moich rekach.
-
agatka196 wrote:No to coś tam jeszcze skrobne
Easymum ja pierwsze słyszę o takim sklejeniu warg i dziś mała porządnie oglądałam. Mam nadzieje że nie będzie potrzebna ingerencja chirurga. Kciukam.
.
Agatka, chyba nie każdy lekarz to sprawdza, niestetyJak będziesz małą smarować, np po kąpieli, to zobacz - to sklejenie zaczyna się od dołu i wygląda jakby zamykała się w ś rodku cała reszta. Widać taką kreseczkę na złączeniu.
-
U nas różnie z tym spaniem. Czasem jest tak ze można słuchać muzyki na full, śmiać się, psy szczekają i nic a czasem każdy szmer ja zbudzi.
Moje dziecie wstało o 5, pobudziło wszystkich rozmową z lampą i zrobiło nas w konia. Teraz ona śpi a my łazimy po domu bez celu.
A z włosami to mi jakoś od tygodnia lecą tak że boje się szczotkę w włosy włożyć. A w ciąży miałam piękne, grube i zdrowe a teraz zaczynam się sypaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 06:52
lotos33 lubi tę wiadomość
-
Moja reaguje chyba na określoną częstotliwość i podskakuje przez sen jak np mąż odchrząknie w drugim końcu domu
a w tym samym czasie jest włączony telewizor, ja się krzątam w kuchni itd
Staraczka, ja też na mm prawie od początku, próbowałam rozkręcać, ale nie wyszło, chwilami mi szkoda i myślę, że jednak przy drugim dziecku będę bogatsza o doświadczenia z pierwszej ciąży i spróbuję pokarmić piersią dłużej. -
agatka196 wrote:
A z włosami to mi jakoś od tygodnia lecą tak że boje się szczotkę w włosy włożyć. A w ciąży miałam piękne, grube i zdrowe a teraz zaczynam się sypać
Agatka, a to nie przez dietę? Wiesz, wapń, cynk, selen. Czy przy kp można wprowadzić suplementację?
Ja miałam problem z włosami przez jakieś 2 tygodnie, teraz znów jest ok, chyba że mała zaplącze rączkę jak zapomnę związać i wyrwie mi trochę
U nas drugi dzień z rzędu ostatnie karmienie w okolicach północy (wcześniej spanie od 20), tzw tankowanie do pełna, i pobudka wczoraj 5:20, dzisiaj 5:45mam nadzieję, że to początki wydłużania nocnej przerwy na sen
-
easymum wrote:Agatka, a to nie przez dietę? Wiesz, wapń, cynk, selen. Czy przy kp można wprowadzić suplementację?
Ja miałam problem z włosami przez jakieś 2 tygodnie, teraz znów jest ok, chyba że mała zaplącze rączkę jak zapomnę związać i wyrwie mi trochę
U nas drugi dzień z rzędu ostatnie karmienie w okolicach północy (wcześniej spanie od 20), tzw tankowanie do pełna, i pobudka wczoraj 5:20, dzisiaj 5:45mam nadzieję, że to początki wydłużania nocnej przerwy na sen
my taknujemy o 11 i zaczal ladnie spac do 4. Mógłby jeszcze do tej 5 wydluzyc swoj sen. No i ciągle drze czy juz tak zostanie
Dzisiejszej nocy nie liczę do eksperymentu bo byliśmy na imieninach i zajechalismy o 1 do domu. Nasze dziecko juz któryś raz pięknie śpi w gościach z pobudka na jedno karmienieeasymum lubi tę wiadomość