Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Niektórzy może nie wiedzą co to Internet w telefonie dlatego myślą ze ktoś kto udziela się często , siedzi przed kompem :ap
A gdyby nie mój Internet w telefonie to nawet bym tu nie dołączyła -
nick nieaktualny
-
Witam,
No nie wiem... wczoraj sie pochwaliłam jak mala ładnie usypia po 18 i od wczoraj mamy cyrki ze spaniem.
Dziewczyny powiedzcie mi czy taki maluch może się już sam obracać z plecków na brzuszek?? Moja Lilka obraca się na boczek, a później unosi głowę, jedną nóżkę wystawia bardziej do przodu i się przekręca. Jeszcze nie obróci się cała, ta rączka na której leżała zostaje zawinięta i nie potrafi jej wyjąć z pod siebie.
Dziś widziałam jeden taki obrót. -
Easymum - to powiedz potem co powiedziala pani dr o tym sklejeniu i pielegnacji.
Lilla My - mlody mial malego wodniaczka i wchlonal sie sam, nic sie przy nim nie robi, nie podnosilam nigdy mu jajek, ani nic z tych rzeczy i wodniak sam zniknal. Dobrze jest tylko zeby chlopcom nie sciskac jajek zbyt ciasna pieluszka, wiec dosc szybko przechodzilam na wieksze rozmiary.
A co do odparzania sie siurka, to raz nam sie mocno odparzyl, ale maczalam w rywanolu i smarowalam sudocremem, i po tym to dosc szybko przeszlo. Ale trzeba uwazac, bo jak czesto sie odparza to moze dojsc do sklejenia sie tej skorki, m.in. dlatego nie powinno sie samej odciagac napletka (chociaz sa rozne szkoly, co lekarz to inna), zeby wlasnie nie powstawaly mikroranki prowadzace do pozniejszych zrostow.
U nas mlody ma stulejke (nie da sie odciagnac do konca), ale dr mowila ze do 6go roku ma czas i mam przy tym nic nie gmerac. Z kolei inna radzila odciaganie i smarowanie sterydem... ja na razie slucham sie tej pierwszej, bo malzon mial ten sam problem i przeszlo wlasnie tak kolo 6go roku zycia. No ale mowie, co lekarz to inna opinia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 20:26
-
Staraczka23 wrote:Snoppy pijesz do nas ze na mm lecimy ?? !!
-
Jak dla mnie snoopy to i tak jesteś wielka, bo pewnie większość z nas już by odpuściła i przeszła tylko na mm. Dzielna mama! Każdy dzień dłużej z twoim mlekiem jest ważny.
bento, MadziaRatMed, Kucykowa, agniesja lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Snoopy podziwiam Cię i to bardzo bo ja w twoim przypadku juz dawno bym przeszła na mm. Wiem że kp jest ważne i to jest najlepsze dla dzieciatka ale ważny jest też Twój komfort psychiczny.
Bento może to tak jednorazowo było? U mnie aż dwa razy się zdarzyło że się prawie przekręciła tylko reka jej przeszkadzała.
Caroline cudna zima u Was -
nick nieaktualnySnoppy ja tez podziwiam i wiem jaki wysiłek trzeba w to włożyć , ja tam nie krytykuje zadnych decyzji stąd odnośnie karmienia , każda z nas ma swój rozum . Jesli nie starczy ci sił przejdz na mm , wgl to wydaje mi sie czy tylko ja i diatomka otwarcie piszemy od początku ze nie kp ?
Zaraz wam cos wkleję na czasie
Bento nic nie mów , wczoraj sie podniecalam codzienną kupka roksany po tej zawiesinie echem od rana stekala a skabanila sie dopiero przed 15 i to tak ze znowu nie wiedzialam jak sie zabrwc bo ciuchy ufajdane -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, a właściwie dobry wieczór
Mieliśmy dziś dwie kupy.... yeeeaaaah!
W życiu nie myślałam, że będę sie tak cieszyć z kupy, a jednak
Co do sklejania warg sromowych nam pediatra dlatego powiedziała, żeby codziennie normalnie myć i tam w środku linomagiem natłuszczac, ponoć powinno tam być tłusto, bo jak się zacznie skleja to trzeba maść z hormonami... -
No to coś tam jeszcze skrobne
Easymum ja pierwsze słyszę o takim sklejeniu warg i dziś mała porządnie oglądałam. Mam nadzieje że nie będzie potrzebna ingerencja chirurga. Kciukam.
Caroline piękna zima i po prostu uwielbiam takie widoki
Jeżeli chodzi o ubiór to ubieram ciepło ale bez przesady. Dziś miała pierwszy raz kombinezon na sobie a pod spodem body długi rękaw, leginsy, skarpetki, ciepła czapka i w wozku śpiwór zamiast koca.
U nas sukces ale mogę powiedzieć tylko po cichu że od paru dni udaje mi się małą uśpić aż 2x wciągu dnia. Raz na 1h i drugi raz na 3h. I jest dużo mniej płaczu, awantur. Co do kup to i u nas wczoraj kupy brak a dziś zrobiła taka aż po pachy i taka dziwna bo kolor ok ale strasznie pienista. Ale spoko brzuszek ja nie boli ani nic. Chyba
A tak po za tym byłam dziś u dentysty i córka mi zęby zabrała!
Mam aż 8 sztuk do zrobienia i jeden do wyrwania. Tak źle jeszcze nigdy nie było. Miałam mieć nowe meble do kuchni ale cóż zęby nie bratki.
-
A ja wam powiem, że od kilku dni jem nabiał i - tfu, tfu - jest nieźle. Wprowadzam bardzo powoli żeby nie przesadzić, ale kawa z mlekiem jest codziennie, jadłam raz kawałek sera żółtego, wędlinę z wołowiną itd.
Kupki czasem bywają lekko śluzowate, ale bez jedzenia mleka też bywały - przestałam się tym przejmować dopóki mała nie płacze i ładnie przybiera. Buzie ma spoko, odrobinę ŁZS na czole, ale do przeżycia. Mam nadzieję, że tak już zostanie. Dawałam radę i na tej diecie, ale jednak dużo łatwiej z mlekiem.
Obiecałam sobie, że jak odpadnie mi dieta bezmleczna to się wezmę za odchudzanie. Szkoda tylko, że zamiast tego upiekłam dziś ciacho.Trzeba się jednak będzie wziąć za siebie, żeby chociaż na chrzest jakoś wyglądać.
agatka196, Gusiak lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 ja też jestem od początku na mm i mam podobne zdanie ze to każdego indywidualna decyzja....
Poza tym starsza córka tez była tylko na mm i nie widzę zeby była różnica między jej rówieśnikami, poza tym ze jest najwyższa i najmocniejsza z klasydiatomka lubi tę wiadomość
-
Lalenka i bardzo dobrze zrobiłaś
Ja jak obiecałam sobie trzymam się twardo choć chodzi za mną juz karpatka albo po prostu łyk mleka prosto z kartonu, nie wspomnę już o innych rarytasach
Nie wiem czy temat był ale Włosy wam też tak wypadają?
Ja miałam zamiar iść jeszcze przed świętami do fryzjera na pasemka i teraz się waham bo boje się że zostanę całkiem bez włosów.