X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me i to samo myslalam jak kupilam śpiwór , bo teraz nie dosc ze ubrana to kocem misiowym przykryta i plandeka od wozka , jak ją w domu rozbieram to cała spocona , tylko tu wina mamy jest bo wiecznie gada ze lekko ją ubieram , jak do niej ide to grubiej zeby nie słuchać , ta w domu ma 25stopni ja 22-23 , i juz bywa tak ze mała kichnie u niej to zaraz gadanina ze lekko ubrana i bedzie chora , wydaje mi sie ze kicha jak wyjdzie od niej z gorącego ba dwór .
    Anitka jeszcze mysle czy nie zrobic z proszkiem do pieczenia.Piekarnika nie używam to detergentów na niego nie mam , ale teraz jak wspomnialas to zachcialo mi sie karpatki :D :D
    Mam takie same wrażenie o koali .
    Wchodzi cos napisze rozpęta burzę i jakis czas cisza , potem znowu wlazi podkręci sie w temat i apjac to samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja planuje kupić taki śpiwór do fotelika maxi cosi. U nas identyczna sytuacja. Ostatnio w knajpie musieliśmy go uspokajac bo on nie znosi rozbierania i ubierania tego swojego misiowego kombinezon :-)
    Całe szczęście u nas tak nie jest , rozbieram i ubieram na śpiocha , powierci sie chwile i spi dalej , jak sie cieszylam ze czapke toleruje tak teraz problem , zakladam czapke i odrazu na rece musze wziac zeby sie uspokoila

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, odparzac to sie nie odparza (a zazwyczaj zmieniam kolo 3 w nocy jak mi sie wbudza na karmienie, a akurat to karmienie mi dzis w nocy "wypadlo" z grafiku), ale najbardziej to sie boje tego sklejania sie u dziewczynek warg sromowych, czego czesto nie widac, niby nic sie nie dzieje, a potem okazuje sie ze byly tam jakies male stany zapalne i sie pozrastalo... a mloda w nocy pompuje w pieluche na potege

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    4me, odparzac to sie nie odparza (a zazwyczaj zmieniam kolo 3 w nocy jak mi sie wbudza na karmienie, a akurat to karmienie mi dzis w nocy "wypadlo" z grafiku), ale najbardziej to sie boje tego sklejania sie u dziewczynek warg sromowych, czego czesto nie widac, niby nic sie nie dzieje, a potem okazuje sie ze byly tam jakies male stany zapalne i sie pozrastalo... a mloda w nocy pompuje w pieluche na potege
    Wczoraj na fb w grupie jedna pytala o wargi bo jej corka bedzie miala zabieg , zapytalam skad to sie bierze , mowily ze za malo estrogenu bo małe są .
    Napisalam ze pewnie dlatego pediatra mówiła abym wycierala na sucho pieluszka po korzystaniu z chusteczek i jak pudruje albo kremuje przystawic rozek pieluchy albo palca zeby zakryc , a jedna pisala ze ro ma byc ciagle wilgotne i ze smaruje linomag czy jakos tak to śliska jak masc topi sie w palcach bo w szpitalu dali na sutki .
    TYLKO mi cos nie pasuje w tym , bo jak wiadomo gdy jest ciagle mokro to mnożą sie bakterie .

• diatomka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja po kupce smaruje zawsze wszystko linomagiem mascia , wlacnie z pachwinami. Odpukac nic nam sie nie odparzylo do tej pory tfutfu

Dzuls ja zmieniam przed kazdym karmieniem, ale Tosia lubi robic kupke w trakcie jedzenie i w ten sposob powstalo jej 90% zyciowych kup;) i tak dzis o 3 jak jadla to sie zbombolila i mimo ze chwile wczeniej jej zmienilam ro musialam na nowo, zla bylam bo sie rozbudzila i z godzine nie mogla zasnac, ale ja rzadko bujam do snu czy nosze wiec mala w lozeczku czekala na sen az zasnela. Wiadomo ze jakby sie darla to bym ja wziela;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale sie:) Tosia dzis konczt 10 tyg!!!

adzia, Kucykowa, Dżuls, Gusiak, bento, easymum lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę a u nas znowu problem z kupami i nie wiem czy to po szczepionce na rotawirusy czy znowu przyplątała się nietolerancja laktozy? dzień po szczepieniu kupy zrobiły się zielone, wodniste, spienione i baaaaardzo częste. na wszelki wypadek znowu odciàgam pierwszą fazę pokarmu, włączyłam Delicol a lekarz dał proszek na te kupy (lekarz twierdzi że to nie biegunka) i prebiotyk :| znowu syzyfowe prace a było już tak pięknie, wczoraj aż się poryczałam jak szła kupa za kupą

mi bez laktatora też nie udałoby się rozkręcić laktacji, teraz zresztą też korzystam aby cały proces podtrzymać i robić zapasy. mam wrażenie że osoby które nie mają problemu z mlekiem za guzik nie zrozumieją mam laktatorowych, tego ciągłego odciągają, przechowywania, mrożenia, wyparzania etc.

a pieluchy zmieniam przed każdym karmieniem i pudruję alantanem a czasem posmaruję sudokremem

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez robi kupy podczas karmienia wiec ja w dzien zawsze zmianiem po- o jedno przewiniecie mniej ;) a ze po kupie zawsze mu zmieniam to w czasie jedzenia raczej komfort ma :) dodatkowo przebieranie go w nocy przed jedzeniem rowna sie z obudzeniem całego bloku tak krzyczy, ze glodny :) na noc mam taki system, ze przebieram go w połowie karmienia- nie krzyczy przed i nie rozbudzam go tez juz na sam koniec- sprawdza się ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moj tez robi kupy podczas karmienia wiec ja w dzien zawsze zmianiem po- o jedno przewiniecie mniej ;) a ze po kupie zawsze mu zmieniam to w czasie jedzenia raczej komfort ma :) dodatkowo przebieranie go w nocy przed jedzeniem rowna sie z obudzeniem całego bloku tak krzyczy, ze glodny :) na noc mam taki system, ze przebieram go w połowie karmienia- nie krzyczy przed i nie rozbudzam go tez juz na sam koniec- sprawdza się ;)

ja robię dokładnie tak samo w nocy, przewijam w połowie karmienia, jak widzę że zaczynają mu się oczka zamykać, przewine on sobie doje i zaśnie przy cycu. Unikam wtedy ogromnego płaczu, bo mój też się strasznie w nocy drze przed karmieniem bo głodny

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita powiem Ci, ze mój tez robi wodniste kupy i za bardzo nie wiem od czego :/ tak juz 4 dzien leci. Szczepionka byla na rota fakt - ale dwa dni temu. Obserwuję czy się nie odwadnia, czy robi siku regularnie, czy ciemiaczka nie zapadnięte i w ogóle czy ma apetyt, zaczelam tez dawac priobotyk i czekam :/
    Nie wiem czy to może troche nie wina mleka bo czasem dokarmiam MM i wtedy zawsze daje bebilin na zaparcia i kolki- moze on tak rozrzedza :( ale z drugiej strony prawie od poczatku- jesli juz musze dać mm- daje to samo mleko... Wiec nie wiem- poobserwuje jeszcze trochę i bede myśleć co dalej

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me też cały czas obserwuje małą, całe szczęście sika na bogato, chętnie je i mocno się ślini, temperatury nie ma ja akurat karmię tylko KP i lekarka mówiła że jak normalnie je to się nie odwodni ale trzeba obserwować.

wczoraj na wieczór podałam jej proszek na te kupy i dzisiaj wprawdzie są wodniste ale zmieniły kolor z zielonego na żółty więc może idzie ku dobremu?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak bada lekarz od bioderek ?
    Nie wiem jak ją ubrać żeby było szybko i wygodnie rozebrać/ubrac i zeby ciepło miała .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:10

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robi jedną dużą kupę raz dziennie, po porannym cycaniu, potem zazwyczaj już tylko siusia, zmieniam jej mniej więcej co 3h.

A dziś wyprawiamy młodemu urodziny dla całej mojej rodziny, czyli na kilkanaście osób. Wczoraj łaskawie pan i władca pojechał ze mną na zakupy do Auchan, które opędziłam ekspresowo, bo dokładnie wypisałam sobie wszystko wcześniej. Zapierniczałam jak głupia z wielkim wózkiem po całym sklepie, żeby tylko jak najszybciej to załatwić, mąż tylko gugał do córki i miał obczaić zabawki dla młodego na dzisiaj i reszty dzieciarni na święta i owszem obczaił, ale zapomniał o prezencie dla syna, o czym JA mu przypomniałam jak już staliśmy w kasie więc... uwaga uwaga... pobiegłam na szybko zobaczyć te zabawki, po czym dostałam opierdziel że wróciłam bez niczego, a na hasło że mógł wyjść z kolejki i mi pomóc dostałam opierdol ze się śpieszymy i jak zawsze truję dupę. Jak mu powiedziałam żeby spierdalał (a co się będę ograniczać) to usłyszałam wywód, z którego prostym wnioskiem jest to, że on ogólnie łachę mi zrobił że ze mną pojechał i powinnam to docenić. A dziś, cóż... Wczoraj gotowałam do późna, żeby mieć jak najmniej dziś do zrobienia, po czym dziś jak tylko udało mi się upchnąć dziadkom dzieciarnię na spacer, to znów rzuciłam się do gotowania i sprzątania, a pan i władca leży na kanapie i "pracuje", a np umycie przez niego naczyń musiałam negocjować z trzygodzinnym wyprzedzeniem. No kurwa mać. Dopiero teraz miałam czas usiąść na dupie, ale jeszcze łazienki do sprzątnięcia, nie mówiąc już o nakryciu stołu i takich tam. Chyba mu powiem, że następnym razem to niech sobie zatrudni jedną panią do gotowania, drugą do sprzątania, trzecią do opieki nad dziećmi i jeszcze animatorkę na urodziny dziecka.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka chyba masz jakiś problem i wyladowujesz się na forum. Nie chce mi się wciągać z Toba w dyskusję. Niech będzie po Twojemu.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Dzuls juz dawno miałaś jemu przegryzc tetnice :-) pocieszające jest to ze po takich akcjach facet zazwyczaj potrafi się opamiętac i będziesz miała ze 2 tygodnie spokoju bo będzie udawał ze się stara :-)

Dżuls lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa już go ustawiłam do pionu, teraz szoruje dodupnymi chusteczkami młodej okap na błysk i wyobraźcie sobie, że ten cały tłuszcz złazi po tym lepiej, niż po specjalnych sprayach do czyszczenia takich powierzchni. OMG.

MadziaRatMed, Lilla My, diatomka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Taaaa już go ustawiłam do pionu, teraz szoruje dodupnymi chusteczkami młodej okap na błysk i wyobraźcie sobie, że ten cały tłuszcz złazi po tym lepiej, niż po specjalnych sprayach do czyszczenia takich powierzchni. OMG.
    Idę spróbować :D :D
    Nie wiedzialam co z chusteczkami robic bo bambino nam nie przypasowalo dupka czerwona :/
    Scieralam kurze nimi bo nawet mi do twarzy nie służą .
    Mój wczoraj tez przegial , dzisiaj nad ranem dobieranko było ale ni chuja , przyniesie czekoladki to moze wieczorem bo tez chcice mam ale nie dam mu tej satysfakcji ze sec na zgodę :D

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Alez mi sie dziecko trafiło :D
    Wczoraj zjadla o 17 i tak spala ze dopiero dzisiaj o 5 rano kolejna porcja :)
    Chce tak codziennie , prócz tego raz o 2 mąż dał jej wodę i potem smoczka :)
    Mamuska wyspana to mamuska szczęśliwa haaa
    Czemu dal dziecku wode a niemleko???? Chyba po tylu godzinach, to byla glodna a nie spragniona...

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2681 2682 2683 2684 2685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ