Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla ja od początku odciagam pokarm laktatorem i mój ma już 2,5 miesiąca i jakoś nadal go karmię wyłącznie piersią. Był moment ze nie chciało mi się walczyć z laktatorem to od razu pokarmu było mniej i młody ewidentnie się nie najadal. Ja nie mam cierpliwości do tego aby siedzieć cały dzień w lozku z dzieckiem i wywalona piersia dlatego wspomagam się laktatorem. Dzięki temu wieczorem młody tylko pro forma się do mnie poprzytula a i tak dostaje butlę z odciagnietym mlekiem i szybko zasypia.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba na noc będę mu dawać butlę z moim mlekiem albo na to karmienie przed kąpielą, bo ja jednak lubię bardzo tą bliskość przed snem, takie nasze ostatnie przytulanko tego dnia i totalne wyciszenie i dla Miśka, i dla mnie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:10

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się i tak dwa razy dziennie przynajmniej odciągać pokarm po karmieniu. I tak zbieram z całego dnia, mrożę, a starsze czasami rozmrażam jak widzę, że Mały jest jeszcze głodny, a nie chce piersi, bo są za miękkie dla niego.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    A co to za różnica czy dasz pierś czy butle?bo mi się wydaje,że właśnie dłużej zajmuje akcja z laktatorem,najpierw trzeba ściągnąć,później zamrozić,odmrozić,podgrzać no i dać,później umyć laktator,butelkę i wyparzyć,a tak tylko wyciągnąć pierś ;) Ja laktatora głównie używałam na początku jak był straszny nawał,żeby sobie ulżyć,no i jak chce wyjść a małego zostawić pod czyjąś opieką,a tak to daje na bieżąco pierś ;)
    Ogromna, bo mój syn na wieczór więcej szarpie pierś niż je. Ja nie mroze pokarmu. Codziennie odciagam min 300 ml. Jednorazowo w nocy 150-200 i to mi zajmuje jakieś 10-15 min. Podgrzanie pokarmu to mały problem bo mam podgrzewacz i zawsze pod koniec kąpieli mąż nastawia na 40 stopnii i mleko się grzeje. Na noc mlodego karmi tato wiec ja mam juz czas dla siebie. Każda robi to co uważa za słuszne. U nas to się sprawdza u Ciebie co innego. Gorzej jak do tego czasu nie podałas swojemu dziecku butelki. Najczęściej takie dzieci odstawiaja cyrki jak juz się chce odstawić od piersi i przejść na butlę. Kolejna sprawa to to że młody juz nieraz zostawał z dziadkami czy małżem i albo razem gdzieś wychodzilismy albo ja miałam wychodne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 19:40

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem dumna z mojej corci :) wczoraj mialysmy pierwsze szczepienia i zaplakala tylko przy ukluciach :)) a bylo ich az 3.
    No i wazymy juz 5500! :D
    Moja kluseczka :-P rosnie jak na drozdzach, zaraz wchodzimy w rozmiar 68 i pampersy 3

easymum lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka jak ty tak rozbujałas laktację? Ja sie dzisiaj załamałam, bo z obu piersi tylko 60 ml i to na dwa razy :/ Mam wrażenie, że moje cycki są miękkie, a dziecko się nie najada, stąd te jej płaczki. Generalnie w ciagu dnia wisi co dwie godziny.
    Da się jeszcze jakoś rozbujać?

Easymum jak znajdę chwilę, to jutro ci wrzucę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka - łączę się w bólu, mam to samo wrażenie :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Anitka jak ty tak rozbujałas laktację? Ja sie dzisiaj załamałam, bo z obu piersi tylko 60 ml i to na dwa razy :/ Mam wrażenie, że moje cycki są miękkie, a dziecko się nie najada, stąd te jej płaczki. Generalnie w ciagu dnia wisi co dwie godziny.
    Da się jeszcze jakoś rozbujać?

Easymum jak znajdę chwilę, to jutro ci wrzucę :)
    Po każdym karmieniu laktator. Tak przez kilka dni. Na początku ściągam po 20 ml i z każdym karmieniem więcej. Dużo zależy od laktatora. Ja mam medela mini elektric i najlepsze jest to ze ta oryginalna jednolitą końcówka nie ściągał mi tak pokarmu jak ta która się dokupuje w kilku rozmiarach. Kupiłam rozmiar M i laktator zaczął mi porządnie ściągać pokarm. W ciągu dnia mało potrafię odciągnąć dlatego też poświęcam się i działam w nocy po karmieniu i około 5-6 rano. Wtedy właśnie uzupełniam moje zapasy :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    4 me, Agatka pewnie macie rację, wolałabym to porządnie wyleczyć bo naprawdę nie jest dobrze, tylko ja w tym temacie taka zielona jestem, może Wy podpowiecie do jakiego lekarza, rodzinnego czy bardziej ginekologa?
    Wiesz ja bym powiedziala, ze ogólny ale moze i Agatka ma racje, ze ginekolog, żeby byla pewność, ze dostaniesz antybiotyk...
    Najgorzej, ze idzie weekend... Ja bym po prostu pojechala na IP i nie czekala do poniedzialku albo i dluzej zanim ktos bedzie miał wolny termin. Lepiej wziac ten antybiotyk niż pozniej miec zabieg chirurgiczny :/
    Przy zwykłym nawale robi sie gorące oklady, prysznic przed karmieniem i zimne po. Dodatkowo pije sie napar z szalwi- tak powoli jedna filiżankę caly dzien a nie ze naraz wszystko. Dodatkowo oklady z lisci kapusty- koniecznie musi byc podziurawiona i taki liść nosissz do 6h ale! Ja myślę, ze takie domowe sposoby sa zalajtowe na Twój przypadek :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Super sobie radzisz z laktatorem, ja ostatnio przysiadłam i w 30 min udało mi się ściągnąć prawie 40ml... no sama nie wiem jak te piersi działają. Też chcę trochę ruszyć z tym tematem bo inaczej nie ruszę się z domu na więcej niż godzinę przez najbliższe pół roku.

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz próbowałam odciągnąć laktatorem z canpol i powiem Wam ze ewidentnie mi to nie szło tak samo z laktatorem z avent. Nie wiem może to ma jakieś znaczenie. Mój fajnie ściąga i prz tym pozostaje. Wiem ze na tym forum jedna z dziewczyn chwaliła się ze jednorazowo potrafi odciągnąć nawet 400 ml także te moje 150 to pikuś :-)
    Jeszcze jedno ta butlą wieczorem pozwala mi o 20 leżeć do góry brzuchem bo mój maluch obudzi się pewnie o 3 rano lub później. Jak go karmiłam na wieczór piersią to udawało nam się go uśpić o 22 a nawet o 23..

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Była kupa!! Ogromna i momentalnie moja córka się uspokoiła :-) :-)

Nawet nie wiecie jak się cieszę(a może wiecie ;-) ).
    Wiemy

bento lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    400 to już przegięcie :P ciężko to nosić :)

Moja po cycu usypia ok 20 i budzi się tak mniej więcej między 00.30 a 1.30, no ale późnej co 2 lub 3h ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 U mnie Lilka po kąpieli i karmieniu usypia 18.30-19, a później budzi się tak samo jak u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 20:48

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowaliśmy też kłaść ją później, ale budziła się tak samo, a nawet jeszcze częściej. Taki model i już ;-)

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej 18.30?? Podziwiam bo u nas 20 to już ogromny sukces :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ogromna, bo mój syn na wieczór więcej szarpie pierś niż je. Ja nie mroze pokarmu. Codziennie odciagam min 300 ml. Jednorazowo w nocy 150-200 i to mi zajmuje jakieś 10-15 min. Podgrzanie pokarmu to mały problem bo mam podgrzewacz i zawsze pod koniec kąpieli mąż nastawia na 40 stopnii i mleko się grzeje. Na noc mlodego karmi tato wiec ja mam juz czas dla siebie. Każda robi to co uważa za słuszne. U nas to się sprawdza u Ciebie co innego. Gorzej jak do tego czasu nie podałas swojemu dziecku butelki. Najczęściej takie dzieci odstawiaja cyrki jak juz się chce odstawić od piersi i przejść na butlę. Kolejna sprawa to to że młody juz nieraz zostawał z dziadkami czy małżem i albo razem gdzieś wychodzilismy albo ja miałam wychodne.

Anitka ja robie tal samo jak Ty, z tym ze jeszcze zamrazam nadmiar. Maly wieczorem strasznie je, na poczatku zwalalam na.kolki ale teraz jest tylko troche lepiej. Chyba jest juz po calym dniu zmeczony i go wkurza ten cycek.I tak dostaje juz od dluzszego czasi najpierw cycka a potem butle, a czasem.znowu cycka. I u nas to dziala. Ogolnie maly ostatnio zasypia ok 21 a poerwsza pobudke ma.moedzy 4 a 5.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 To jest u nas stały punkt dnia :-) Czasami zdarza się, że usnie przy piersi, a po odłożeniu do łóżeczka jeszcze marudzi. Wtedy karmię z drugiej piersi i ładnie usypia. Gdy kładę się spać ok.23 przenosimy ją do naszego łóżka, a do tego czasu śpi sobie w koszyku(taki wiklinowy na kołach).

Anitka201 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że ostatnie 4 dni u mnie był kryzys plus skok rozwojowy. Mala budziła się non stop. Zresztą raz pisałam ile razy wstawałam jednej nocy i za każdym razem głód jakby nigdy nie jadła. I laktatorem tez biednie ściągłam. Raz 50ml,raz 80 a raz praktycznie nic. A od wczoraj cycki pełne mała żłopie jak mały samochodzik i góra 2 pobudki w nocy.
    Zobaczę ile rano ściągnę bo idę do dentysty i musze coś im zostawić na wrazie W.

A zapasu nigdy nie miałam i nie robiłam. A teraz ubolewam bo mała i butla = się Wojna!

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 2679 2680 2681 2682 2683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ