X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla ja od początku odciagam pokarm laktatorem i mój ma już 2,5 miesiąca i jakoś nadal go karmię wyłącznie piersią. Był moment ze nie chciało mi się walczyć z laktatorem to od razu pokarmu było mniej i młody ewidentnie się nie najadal. Ja nie mam cierpliwości do tego aby siedzieć cały dzień w lozku z dzieckiem i wywalona piersia dlatego wspomagam się laktatorem. Dzięki temu wieczorem młody tylko pro forma się do mnie poprzytula a i tak dostaje butlę z odciagnietym mlekiem i szybko zasypia.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba na noc będę mu dawać butlę z moim mlekiem albo na to karmienie przed kąpielą, bo ja jednak lubię bardzo tą bliskość przed snem, takie nasze ostatnie przytulanko tego dnia i totalne wyciszenie i dla Miśka, i dla mnie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:10

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się i tak dwa razy dziennie przynajmniej odciągać pokarm po karmieniu. I tak zbieram z całego dnia, mrożę, a starsze czasami rozmrażam jak widzę, że Mały jest jeszcze głodny, a nie chce piersi, bo są za miękkie dla niego.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    A co to za różnica czy dasz pierś czy butle?bo mi się wydaje,że właśnie dłużej zajmuje akcja z laktatorem,najpierw trzeba ściągnąć,później zamrozić,odmrozić,podgrzać no i dać,później umyć laktator,butelkę i wyparzyć,a tak tylko wyciągnąć pierś ;) Ja laktatora głównie używałam na początku jak był straszny nawał,żeby sobie ulżyć,no i jak chce wyjść a małego zostawić pod czyjąś opieką,a tak to daje na bieżąco pierś ;)
    Ogromna, bo mój syn na wieczór więcej szarpie pierś niż je. Ja nie mroze pokarmu. Codziennie odciagam min 300 ml. Jednorazowo w nocy 150-200 i to mi zajmuje jakieś 10-15 min. Podgrzanie pokarmu to mały problem bo mam podgrzewacz i zawsze pod koniec kąpieli mąż nastawia na 40 stopnii i mleko się grzeje. Na noc mlodego karmi tato wiec ja mam juz czas dla siebie. Każda robi to co uważa za słuszne. U nas to się sprawdza u Ciebie co innego. Gorzej jak do tego czasu nie podałas swojemu dziecku butelki. Najczęściej takie dzieci odstawiaja cyrki jak juz się chce odstawić od piersi i przejść na butlę. Kolejna sprawa to to że młody juz nieraz zostawał z dziadkami czy małżem i albo razem gdzieś wychodzilismy albo ja miałam wychodne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 19:40

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem dumna z mojej corci :) wczoraj mialysmy pierwsze szczepienia i zaplakala tylko przy ukluciach :)) a bylo ich az 3.
    No i wazymy juz 5500! :D
    Moja kluseczka :-P rosnie jak na drozdzach, zaraz wchodzimy w rozmiar 68 i pampersy 3

easymum lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka jak ty tak rozbujałas laktację? Ja sie dzisiaj załamałam, bo z obu piersi tylko 60 ml i to na dwa razy :/ Mam wrażenie, że moje cycki są miękkie, a dziecko się nie najada, stąd te jej płaczki. Generalnie w ciagu dnia wisi co dwie godziny.
    Da się jeszcze jakoś rozbujać?

Easymum jak znajdę chwilę, to jutro ci wrzucę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka - łączę się w bólu, mam to samo wrażenie :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Anitka jak ty tak rozbujałas laktację? Ja sie dzisiaj załamałam, bo z obu piersi tylko 60 ml i to na dwa razy :/ Mam wrażenie, że moje cycki są miękkie, a dziecko się nie najada, stąd te jej płaczki. Generalnie w ciagu dnia wisi co dwie godziny.
    Da się jeszcze jakoś rozbujać?

Easymum jak znajdę chwilę, to jutro ci wrzucę :)
    Po każdym karmieniu laktator. Tak przez kilka dni. Na początku ściągam po 20 ml i z każdym karmieniem więcej. Dużo zależy od laktatora. Ja mam medela mini elektric i najlepsze jest to ze ta oryginalna jednolitą końcówka nie ściągał mi tak pokarmu jak ta która się dokupuje w kilku rozmiarach. Kupiłam rozmiar M i laktator zaczął mi porządnie ściągać pokarm. W ciągu dnia mało potrafię odciągnąć dlatego też poświęcam się i działam w nocy po karmieniu i około 5-6 rano. Wtedy właśnie uzupełniam moje zapasy :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    4 me, Agatka pewnie macie rację, wolałabym to porządnie wyleczyć bo naprawdę nie jest dobrze, tylko ja w tym temacie taka zielona jestem, może Wy podpowiecie do jakiego lekarza, rodzinnego czy bardziej ginekologa?
    Wiesz ja bym powiedziala, ze ogólny ale moze i Agatka ma racje, ze ginekolog, żeby byla pewność, ze dostaniesz antybiotyk...
    Najgorzej, ze idzie weekend... Ja bym po prostu pojechala na IP i nie czekala do poniedzialku albo i dluzej zanim ktos bedzie miał wolny termin. Lepiej wziac ten antybiotyk niż pozniej miec zabieg chirurgiczny :/
    Przy zwykłym nawale robi sie gorące oklady, prysznic przed karmieniem i zimne po. Dodatkowo pije sie napar z szalwi- tak powoli jedna filiżankę caly dzien a nie ze naraz wszystko. Dodatkowo oklady z lisci kapusty- koniecznie musi byc podziurawiona i taki liść nosissz do 6h ale! Ja myślę, ze takie domowe sposoby sa zalajtowe na Twój przypadek :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Super sobie radzisz z laktatorem, ja ostatnio przysiadłam i w 30 min udało mi się ściągnąć prawie 40ml... no sama nie wiem jak te piersi działają. Też chcę trochę ruszyć z tym tematem bo inaczej nie ruszę się z domu na więcej niż godzinę przez najbliższe pół roku.

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz próbowałam odciągnąć laktatorem z canpol i powiem Wam ze ewidentnie mi to nie szło tak samo z laktatorem z avent. Nie wiem może to ma jakieś znaczenie. Mój fajnie ściąga i prz tym pozostaje. Wiem ze na tym forum jedna z dziewczyn chwaliła się ze jednorazowo potrafi odciągnąć nawet 400 ml także te moje 150 to pikuś :-)
    Jeszcze jedno ta butlą wieczorem pozwala mi o 20 leżeć do góry brzuchem bo mój maluch obudzi się pewnie o 3 rano lub później. Jak go karmiłam na wieczór piersią to udawało nam się go uśpić o 22 a nawet o 23..

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Była kupa!! Ogromna i momentalnie moja córka się uspokoiła :-) :-)

Nawet nie wiecie jak się cieszę(a może wiecie ;-) ).
    Wiemy

bento lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    400 to już przegięcie :P ciężko to nosić :)

Moja po cycu usypia ok 20 i budzi się tak mniej więcej między 00.30 a 1.30, no ale późnej co 2 lub 3h ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 U mnie Lilka po kąpieli i karmieniu usypia 18.30-19, a później budzi się tak samo jak u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 20:48

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowaliśmy też kłaść ją później, ale budziła się tak samo, a nawet jeszcze częściej. Taki model i już ;-)

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej 18.30?? Podziwiam bo u nas 20 to już ogromny sukces :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ogromna, bo mój syn na wieczór więcej szarpie pierś niż je. Ja nie mroze pokarmu. Codziennie odciagam min 300 ml. Jednorazowo w nocy 150-200 i to mi zajmuje jakieś 10-15 min. Podgrzanie pokarmu to mały problem bo mam podgrzewacz i zawsze pod koniec kąpieli mąż nastawia na 40 stopnii i mleko się grzeje. Na noc mlodego karmi tato wiec ja mam juz czas dla siebie. Każda robi to co uważa za słuszne. U nas to się sprawdza u Ciebie co innego. Gorzej jak do tego czasu nie podałas swojemu dziecku butelki. Najczęściej takie dzieci odstawiaja cyrki jak juz się chce odstawić od piersi i przejść na butlę. Kolejna sprawa to to że młody juz nieraz zostawał z dziadkami czy małżem i albo razem gdzieś wychodzilismy albo ja miałam wychodne.

Anitka ja robie tal samo jak Ty, z tym ze jeszcze zamrazam nadmiar. Maly wieczorem strasznie je, na poczatku zwalalam na.kolki ale teraz jest tylko troche lepiej. Chyba jest juz po calym dniu zmeczony i go wkurza ten cycek.I tak dostaje juz od dluzszego czasi najpierw cycka a potem butle, a czasem.znowu cycka. I u nas to dziala. Ogolnie maly ostatnio zasypia ok 21 a poerwsza pobudke ma.moedzy 4 a 5.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 To jest u nas stały punkt dnia :-) Czasami zdarza się, że usnie przy piersi, a po odłożeniu do łóżeczka jeszcze marudzi. Wtedy karmię z drugiej piersi i ładnie usypia. Gdy kładę się spać ok.23 przenosimy ją do naszego łóżka, a do tego czasu śpi sobie w koszyku(taki wiklinowy na kołach).

Anitka201 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że ostatnie 4 dni u mnie był kryzys plus skok rozwojowy. Mala budziła się non stop. Zresztą raz pisałam ile razy wstawałam jednej nocy i za każdym razem głód jakby nigdy nie jadła. I laktatorem tez biednie ściągłam. Raz 50ml,raz 80 a raz praktycznie nic. A od wczoraj cycki pełne mała żłopie jak mały samochodzik i góra 2 pobudki w nocy.
    Zobaczę ile rano ściągnę bo idę do dentysty i musze coś im zostawić na wrazie W.

A zapasu nigdy nie miałam i nie robiłam. A teraz ubolewam bo mała i butla = się Wojna!

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 2679 2680 2681 2682 2683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ