X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

carmen moja tylko na mm od urodzenia. obecnie je na kazda porcje ok 100, czasem wcisne w nia 120, najczesciej jak sie po tej przerwie nocnej budzi to wypija raz dziennie taka ilosc. no sporo zjaada Twój bąbelek. cudowny jest.
    To Paula pisała o tej porcji mleczka. Ale mój maluch też jest od urodzenia na mm i zjada na jedną porcję 120 ml 6 razy na dobe:) no i waży juz 5900 ale przy okazji jest też dość długi:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:46

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny czy w PL szczepienie na rotawirusy i pneumokoki są płatne czy na NFZ też można?Pytam z ciekawości,bo słyszałam,że w PL płatne,a tu za darmo.
    I czy na rotawirusa w PL też nie kłują tylko dają coś do wypicia?

Tak to prawda niestety, my szczepiliśmy narazie na rotawirusy,płaciliśmy 200 zł za dawkę i szczepionka była w postaci kropelek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:50

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja jem wszystko. Nnie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej.

bento, agatka196 lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była kupa!! Ogromna i momentalnie moja córka się uspokoiła :-) :-)

Nawet nie wiecie jak się cieszę(a może wiecie ;-) ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 15:02

agatka196, easymum, chabasse, karolcia87, adzia lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

wiemy :) szczęściara:)

bento lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Jakkolwiek to dziwnie zabrzmi... zazdroszczę :D

Kasiq czyli ten syrop powonno sie podawać przez dwa miesiące, dobrze rozumiem?
    Tylko ślad mam wiedzieć czy u mojej małej to są na pewno zaparcia? ... fakt prezy się, próbuje zrobić kupę i nic nie idzie, ale po podaniu lactosolum kupa była bardzo płynna... mimo wszystko powinnam to traktować jak zaparcia?

kurde no głupia jestem z tym wszystkim...

bento lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Mam jakiś kryzys przy karmieniu, Młody nie chce łapać piersi i się denerwuje, ja się denerwuję i jakoś tak mi źle i mam ochotę to rzucić w cholerę i przejść na butlę :(
    Nie rób tego ! Może to skok rozwojowy?Póki masz pokarm to cyc jest cyc!!

bento, Lilla My lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dzięki agatko :) właśnie wiem, że może być nieciekawie z tym stanem zapalnym, jak pęknie to zrobi się ropień, a wtedy już tylko cięcie, ale mam nadzieję że tego unikniemy, stosuję się grzecznie do wszystkich zaleceń, ciągle jeszcze boli, no ale nie od razu się poprawi.
    Też mam nadzieję, że gastroenterolog pomoże też i przy tym braku kupek, mam nadzieję że nic poważnego z tym jego ukladem pokarmowym nie jest
    Kasig ja na Twoim miejscu poszlabym do lekarza. Polozna to nie lekarz...
    Zreszta na poważne zapalenie piersi stosuje się jakis konkretny antybiotyk, który pozwala jednocześnie karmić. Nie bagatelizowalabym tego:/

SweetCherryPie, agatka196 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy taka kupa po dwóch dniach może być śmierdząca?? Bo ta była i to niesamowicie, ale konsystencja i kolor ok. Zawsze miała zapach(jeżeli można tak to ująć) trochę jak kwaśnego mleka.
    Dodatkowo bąki ją poprzedzające były też śmierdzące.

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig tak jak 4me radzi ja bym jeszcze udała się do lekarza. Wydaje mi się że tu powinien być wdrazony antybiotyk bo mogą nieźle klocki z tego wyjść.

Bento za przeproszeniem mojej Olivi czasem baki tak walą że zastanawiam się czy ona oby na pewno cyca jadła czy to pies gdzieś pod nosem mi się nie zesrał.
    I kupy tez potrafią być śmierdzące aż mi nos wykrzywia.

bento, Pola Irene, agniesja, 4me, karolcia87 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Jakkolwiek to dziwnie zabrzmi... zazdroszczę :D

Kasiq czyli ten syrop powonno sie podawać przez dwa miesiące, dobrze rozumiem?
    Tylko ślad mam wiedzieć czy u mojej małej to są na pewno zaparcia? ... fakt prezy się, próbuje zrobić kupę i nic nie idzie, ale po podaniu lactosolum kupa była bardzo płynna... mimo wszystko powinnam to traktować jak zaparcia?

kurde no głupia jestem z tym wszystkim...
    Gusiak poczytaj sobie cały ten artykuł, wkleiłam wyżej linka,tak tam radzą dwa miesiące a potem pomału odstawiać, u mojego to samo męczy sie bardzo ale po syropie kupa płynna. Ja sama nie wiem, ale chyba spróbuję, bo naprawdę nic nie działa, a peditra bagatelizuje sprawę, że to niedojrzałe i się unormuje

• kasig Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kasig ja na Twoim miejscu poszlabym do lekarza. Polozna to nie lekarz...
    Zreszta na poważne zapalenie piersi stosuje się jakis konkretny antybiotyk, który pozwala jednocześnie karmić. Nie bagatelizowalabym tego:/

4 me, Agatka pewnie macie rację, wolałabym to porządnie wyleczyć bo naprawdę nie jest dobrze, tylko ja w tym temacie taka zielona jestem, może Wy podpowiecie do jakiego lekarza, rodzinnego czy bardziej ginekologa?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    4 me, Agatka pewnie macie rację, wolałabym to porządnie wyleczyć bo naprawdę nie jest dobrze, tylko ja w tym temacie taka zielona jestem, może Wy podpowiecie do jakiego lekarza, rodzinnego czy bardziej ginekologa?

Ja bym poszła do ginekologa. Bo rodzinny wcisnie Ci kit że przy kp nie można brać antybiotyku. A można brać dosłownie praktycznie każdy. Wiadomo że dobrze jest się leczyć okrężną droga ale czasem trzeba. A tu chodzi o cycki, a to nie byle co :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Tak, potrzebujesz?

No, przydałaby się :) Ja to instrukcyjna jestem, wszystkie czytam, ulotki od leków też :) może wrzuć skan?

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Gusiak poczytaj sobie cały ten artykuł, wkleiłam wyżej linka,tak tam radzą dwa miesiące a potem pomału odstawiać, u mojego to samo męczy sie bardzo ale po syropie kupa płynna. Ja sama nie wiem, ale chyba spróbuję, bo naprawdę nic nie działa, a peditra bagatelizuje sprawę, że to niedojrzałe i się unormuje

Czytalam wlasnie.. ja to nie podawałam częściej, bo bałam się zeby nie zrobić jakiejś większej krzywdy tym syropkiem, ale widzę ze chyba nie ma co się tego bać...
    Chyba bardziej szkodzi to, ze się dzieciatko meczy niż to, ze podam syrop... a jednak to jest lepsze niż stymulowanie termometrem (tak mi sie wydaje).

W środę mamy szczepienie to jeszcze podpytam tego pediatre co on sądzi, ale do środy jakoś musimy przetrwać... a bez kupy raczej nie da rady.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja narobiłam :D
    W łazience na podłodze mam białe fugi a raczej były..
    Chciałam je ładnie wybielic , psiknelam domestosem i wiecie co ? Są zielono niebieskie :D :D :D
    I co teraz ?

• chabasse Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie..!!
    Kasiq, Ja w kwestii nawału w piersiach.. czy też zastoju. Miałam dwa razy taką akcję, raz na początku - jakieś dwa tygodnie po porodzie, a następnie jakieś 3 tygodnie temu. Było to okropnie bolesne. Prawa pierś była tak twarda i zniekształcona, że aż się wystraszyłam. Myślałam, że jakieś guzy mi sie porobiły (wielkości mandarynki) i jakby mi druty jakieś tam pod skórą się odznaczały.. No horror dosłownie.. Oczywiście chciałam z tym do lekarza ale nie wiedziałam do jakiego a poza tym tak bolało, że jeszcze tego samego dnia chciałam coś zacząć z tym robić i jedna z rzeczy jaką robiłam to ciepłe okłady kilka razy dziennie. Mam taki żelowy okład, który owijałam pieluchą i trzymałamjakieś pół godziny aż całkowicie ostygł. oprócz tego ciepły prysznic i delikatnie masowałam. Nie tak , że by przyciskać tylko bardziej głaskałam, bo przyciskać się nie dało z bólu. Nagle jak się odczopowało to tryskało na dwa metry pod takim ciśnieniem. Nie muszę mówić chyba jaka ulga momentalnie przyszła. Niestety chyba ślad po tym pozostał do dziś, bo teraz w tej piersi mam mniej pokarmu niż w drugiej i niż kiedyś.

kasig lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Nie rób tego ! Może to skok rozwojowy?Póki masz pokarm to cyc jest cyc!!

Staram się jak mogę i nie odpuszczam, ale jest ciężko. Zwłaszcza, że byliśmy dzisiaj na szczepieniu i tak mnie wkurzyła pielęgniarka. Nie dość, że mi wygarnęła, że źle robię, odciągając pokarm i dokarmiając Małego własnym pokarmem (bo powinnam MM, a odciąganie pokarmu tylko zaburza mi laktację i zaraz go nie będę mieć!!), to jeszcze mi wypomniała, że jestem nerwowa i że dziecko to wyczuwa i też jest przez to nerwowe. No jak mi takie głupoty opowiadają, to jak mam być spokojna??!! I lekarka jeszcze jej wtórowała... I pytają, kto mi nagadał takich głupot, a to była oczywiście położna LAKTACYJNA... Ech :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila,olej glupie baby!Ty znasz swoje dziecko najlepiej :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że on mało waży, ale przybiera na wadze. Właśnie któraś mówiła, że ma najmniejsze dziecko - chyba jednak nie, bo mój synuś waży teraz 4470g :)

ela lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2678 2679 2680 2681 2682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ