X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Jeżeli zapytanie,jest wkładaniem kija w mrowisko to ok,nie musze tu w ogóle wpadać skoro tak Was denerwuje.Nie bywałam tu pare razy dziennie bo mam tez swoje realne życie,nie tylko internetowe.
    No masz racje- nie mamy zycia poza Internetem takie biedne jestesmy :(
    Wlasnie bylam u internetowego fryzjera a wieczorem idę na internetowe imieniny- slaaaaaabo :(

adzia, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANITKA201 mam pytanie
    Czy jak podgrzejesz mleko i maly całego nie zje to je wylewasz?? Czy ono jeszcze moze iles tam postac w temp pokojowej i sprobowac dac później? Czy moze do lodowki je??

relgio4pxlxziakh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ANITKA201 mam pytanie
    Czy jak podgrzejesz mleko i maly całego nie zje to je wylewasz?? Czy ono jeszcze moze iles tam postac w temp pokojowej i sprobowac dac później? Czy moze do lodowki je??

Dziewczyny kiedyś już mi odpowiadały na to samo pytanie. Trzeba podać w ciągu godziny, dlatego ja wolę nawet przygrzewać mniejsze porcje na dwa razy.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - ja nimi nawet okna myję :D Oprócz tego, już kiedyś wspominałam, jak to mąż doszorował nimi okopconą szlugami tapicerkę samochodu, której nie dało rady mycie parowe, oraz ręce uwalane po łokcie w smarze samochodowym. Także tego :)

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Czemu dal dziecku wode a niemleko???? Chyba po tylu godzinach, to byla glodna a nie spragniona...
    A wiesz ze nie pomyslalam :D
    Grunt ze dalej spała , uwierz ze jak głodna to sie dopomina , juz raz w nocy ją przepajam bo pediatra mówiła zeby brzuch odpoczywal od tego mleka szczególnie jak nie kp bo do lekkich modyfikowane nie należy.

Dzuls bez kitu okap jak nowy :D
    Meble mi też błyszczą haha

Dżuls lubi tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No masz racje- nie mamy zycia poza Internetem takie biedne jestesmy :(
    Wlasnie bylam u internetowego fryzjera a wieczorem idę na internetowe imieniny- slaaaaaabo :(

Kochana oplułam telefon czytając Twoja wypowiedź. ☺

4me, easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy może nie wiedzą co to Internet w telefonie dlatego myślą ze ktoś kto udziela się często , siedzi przed kompem :ap
    A gdyby nie mój Internet w telefonie to nawet bym tu nie dołączyła :D :D :D

adzia, Anitka201 lubią tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie randkę z laktatorem elektrycznym, więc was nadrabiam i mogę napisać...przy ręcznym ledwo syna zabawiam, a dziś mąż w domu, więc relax...
    Powiem Wam,że to całe odciąganie co 3h już mnie wykańcza, zwłaszcza że zawsze po pół godziny, a czasem tylko 60ml uciągnę, gdy mój głodomór zjada i 160ml na jedną porcję i po dwóch godzinach woła jeść...także w nocy wspomagam się mm...
    Niestety, nie każdy może karmić prosto z piersi, więc nie rozumiem zdziwienia, że ktoś się odciąga...chyba lepiej dać swoje niż na modyfikowane od razu przechodzić? A że roboty jest...no cóż...nie wszystkim idzie gładko i przyjemnie...
    A tak w ogóle to ja też głównie w telefonie czytam forum, bo do kompa nie mam czasu przysiąść - chyba,że robię jakieś zakupki dla Tosia :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoppy pijesz do nas ze na mm lecimy ?? !! :D :D
    Ja ci powiem walcz i nie zniechęcaj się , te 60ml to jest COŚ mi tylko po 10-20 leciało i to z dwóch piersi , później jiz laktator nie pomógł i inne specyfiki na laktacje , ręką bez pomocnika sciagalam jak mogę to tak nazwać bo po kropelce leciało a mała jak cycala to chwila i płacz bo nie leci nic . Gdybym mogła to bym chciała karmić .

Wogole powiem ze wszystko poszło w chuj , jak byl plan ze poród sn ze mąż przy mnie będzie to nagle cesarka , koszule kupione do karmienia , laktator w razie wu w domu a mi nic nie pomagalo :/ i ciuszki haha tyle tego było już drugi raz odkladalam te małe i co ? Większość nawet nie była ubrana .
    Pamiątki ze tak powiem po planach są , odnowiona blizna po cięciu , w szafie koszule do karmienia , kapturki na sutki , maść , ciuchy będą na następne dzieciątko hehe

• easymum Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    4me, odparzac to sie nie odparza (a zazwyczaj zmieniam kolo 3 w nocy jak mi sie wbudza na karmienie, a akurat to karmienie mi dzis w nocy "wypadlo" z grafiku), ale najbardziej to sie boje tego sklejania sie u dziewczynek warg sromowych, czego czesto nie widac, niby nic sie nie dzieje, a potem okazuje sie ze byly tam jakies male stany zapalne i sie pozrastalo... a mloda w nocy pompuje w pieluche na potege

No właśnie, odkąd u nas pediatra zobaczyła to sklejenie, to ja zmieniam w nocy przy każdym karmieniu. Często na spiocha, nawet się nie budzi (czasami prawie po ciemku ;) ), a jak się kbudzi daję jej na chwilkę reszte mleka z butelki i zasypia w minutę. W tym tygodniu mam konsulta ję u chirurga w związku z tym sklejeniem. Mam nadzieję że to się jeszcze nie kwalifikuje do rozklejania :(

gg64rl68s121551a.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dziewczynek sklejanie warg sromowych, a ja za to mam pytanie do mamuś chłopców - czy też kazali wam podnosić jajeczka w pieluszce przy zakładaniu nowej? Chodzi o powstawanie wodniaczków jąder i u nas podobno już jest jakiś malutki.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    U dziewczynek sklejanie warg sromowych, a ja za to mam pytanie do mamuś chłopców - czy też kazali wam podnosić jajeczka w pieluszce przy zakładaniu nowej? Chodzi o powstawanie wodniaczków jąder i u nas podobno już jest jakiś malutki.
    Do tego dojdzie w trakcie kąpieli ściąganie skórki ..
    Chyba dzuls o tym pisala albo któraś która ma starszaka bo przechodziła stulejke o ile pamięć mnie nie myli .
    Chłopcom tez sie może skleić

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Nam nikt nic takiego nie mowil a od urodzenia mamy małego wodniaczka- ale podobno ma zniknąć sam...
    A o co dokladnie chodzi z tym podnoszeniem- po prostu podnoszę jajka do góry? I tak kilka razy ? Czy jakos je u go podtrzymuje by tak w pieluszce lezaly ? ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nam nikt nic takiego nie mowil a od urodzenia mamy małego wodniaczka- ale podobno ma zniknąć sam...
    A o co dokladnie chodzi z tym podnoszeniem- po prostu podnoszę jajka do góry? I tak kilka razy ? Czy jakos je u go podtrzymuje by tak w pieluszce lezaly ? ;)

Podobno tak podnosisz, żeby były wyżej w pieluszce. Jak dla mnie to one i tak zaraz opadają :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mial odklejanego siurka

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz jest śnieg i -3, w Norwegii lekarze mówią, ze mozna z maluchami wychodzić kiedy jest cieplej niz -10 :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd05c743e70b.jpg

Tak dziecko było na ta pogodę ubrane
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5272ad47304e.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6461a8597a9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763fba3f5c81.jpg

To wszystko, śpiworek puchowy jest zamiast kołder i innych cudów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 17:51

Staraczka23, agatka196, Anitka201, adzia, chabasse lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    podczytuje Was co jakis czas ale jakos nei mam kiedy pisac :)
    czas szybko leci, mała rośnie, may już 5300 :)

zazdroszcze tym, któych dzieci chodza wczesnie spac u nas jak zasnie przed 22 to jest sukces, zazwyczaj 23-24 i spi do 6-7. w dzien zazwyczaj do 16-17 jest ok, budzi sie, je troche sie pobawimy i spi. a potem "tancuje" do wieczora.
    od poczatku byly moze ze 2 razy kiedy zasnela o 21.
    zastanawiam się czy moze wieczorem ma wiekszy glod i sie nei najada z piersi i moze sprobuje tak jak Wy ze wieczorem dam butle z moim mlekiem bo i tak codziennie w nocy ok 3-4 musze sciagnac chociaz z jednej piersi bo po wieczornym karmieniu ta z któej jadała jako pierwszy rzut( bo zazwyczaj zjada jedna, krótka przerwa do 30 minut i je druga) jest jak głaz udaje mi sie wtedy sciagnac 100-120 ml z jednej osatnio rekord 160 ml :) wiec chyba tak zrobie, to co dzis w nocy sciagne nie zamroze tylko wstawie do lodówki i jak bedzie wieczorem rzucać sie przy cycu to dam jej butle.

w ogole jak ja karmie to nie moge nic innego robić, bo się zaraz złości, musze cały czas na nia patrzec a Ona patrzy na mnei tymi swoimi dużymi oczami :) i czesto jak zasypia to "podglada" jednym okiem czy aby na pewno na nia patrze :)dopiero jak mocno zasnie to moge ja odlozyc bo jak spi plytko to wystarczy ze spróbuje wstac i juz sie budzi. a jak zostaje z mezem bo ja gdzies wychodze to potrafi nei spac cały dzien, albo spac po 20-30 minut, dopiero jak wroce to spi spokojnie. martwi mnie to bo robie jeszcze studia i bedac na uczelni denerwuje sie ze ona teskni, chociaz mąż zajmuje się nie bardzo dobrze i sie dogaduja po swojemu(czasem jak maz wraca z pracy i Hela usłyszy jego glos a akurat jest przy cycu to wypluwa sutka i wielki banan na twarzy).

pytanie: do kiedy podaje sie wit.K? Przy kp.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    pytanie: do kiedy podaje sie wit.K? Przy kp.

Do ukończenia trzeciego miesiąca, a potem tylko witamina D3.

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9388daf63a6.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f95d457f14.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0c9b2c41bf6.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ed3677b86fc.jpg

Bratowa mi dzisiaj pokazała jak zamotać dziecko w chustę. Jestem oczarowana i kupuję swoją! :D
    W ogóle to byliśmy u mamy i mała przespała chyba 3h na jej łożku :D Nigdy tyle nie spi w ciagu dnia, wiec szok :D

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ANITKA201 mam pytanie
    Niestety wylewam..czasami aż szkoda jak młody postanowi zasnąć grobowym snem ale takie odgrzane mleko można podać do godziny. Jednak mój lubi jak pokarm jest na prawdę ciepły. .letniego nie chce pić.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

‹‹ 2682 2683 2684 2685 2686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ