SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    no pare domow nas dzieli, pewnie bedziemy razem na wywiadowki chodzic do szkoly ! :D
    Nie myslalyscie zeby się spotkać moze ?
    Gdybym ja tu kogos takiego poznala to bym sie spotkala ,prawie jak sąsiedzi , zawsze to raźniej , i moze przy zuzi twoje maleństwo by rozwijalo sie ponad wszystkich innych i bys z lady pisala co one potrafią a nasze nie :D :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna my pierwsze zaszczepilismy normalnie tzn. Krztusec-blonnca-tezec i euvax(czy jak to się tam pisze ;p) ale, że po krztusciu dość długo utrzymywało nam się na nodze takie zgrubienie pod skórą (taka gulka) i po mała była na drugi dzień placzliwa i mega marudna tp zdecydowalam, ze wiecej pelnokomorkowa szczepić nie będę i chce zamienić na DTPa...

Dziś na drugiej wizycie po 4 tygodniach mieliśmy szczepienie na hib, kolejne mamy dopiero kolo 20 grudnia... mniej więcej rozkładany jedno szczepienie na miesiąc i myślę (tzn. Mam taką nadzieję), ze takie rozwiązanie jest bezpieczne.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeździcie po tej biednej Lady =)

Dziewczyny dajcie już spokój... niech tam sobie pisze co chce, to ze tak szybko pozwala dziecku siadać i skakać na kolanach to bardzo źle i nie ma tu się z czego śmiać...

Zamiast robić tu jakieś podsmiehujki to lepiej byście koleżance ładnie wytłumaczyły albo znalazły jakiś artykuł co powinno robić dziecko w wieku Zuzi, a czego absolutnie nie =)

karolcia87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie myslalyscie zeby się spotkać moze ?
    Gdybym ja tu kogos takiego poznala to bym sie spotkala ,prawie jak sąsiedzi , zawsze to raźniej , i moze przy zuzi twoje maleństwo by rozwijalo sie ponad wszystkich innych i bys z lady pisala co one potrafią a nasze nie :D :D
    no jakos tak nie wyszlo;p

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ale jeździcie po tej biednej Lady =)

Dziewczyny dajcie już spokój... niech tam sobie pisze co chce, to ze tak szybko pozwala dziecku siadać i skakać na kolanach to bardzo źle i nie ma tu się z czego śmiać...

Zamiast robić tu jakieś podsmiehujki to lepiej byście koleżance ładnie wytłumaczyły albo znalazły jakiś artykuł co powinno robić dziecko w wieku Zuzi, a czego absolutnie nie =)
    Ciągle tłumaczymy :D Jak osiołkowi na miedzy :D

Anitka201, adzia lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie przestancie najezdzac na Lady...

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka a byłaś u gina?? Bo nie wiem czy dobrze kojarzę ze miałaś być? ??

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ilu stopni u dziecka temperatura się zaczyna? Maly dzisiaj dwa razy zrobił się gorący i miał 37.5 i po pół godzinie spadła. ..nie wiem czy to jakaś zaczynajaca się infekcja czy o co chodzi

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama widzę co Lady pisze i tez tego nie popieram, ale nie chce się naśmiewac, bo to nie pomoże =)

Lady ma trudny charakter i jest moim zdaniem jeszcze bardzo infantylna, do tego to Jej pierwsze dziecko, wiec zamiast uważać i czasem hamować zachowania Zuzi to wszystkim się zachwyca i wydaje Jej się, że to dobrze i po prostu dziecko się tak szybko rozwija... wiadomo, ze każda mama cieszy się z rozwoju swojego maleństwa, a ze Lady robi wiele rzeczy nie tak i w ogóle to wydaje mi się, ze to wynika z Jej troszkę nie dojrzałości, nie do informowania i dla dobra Zuzi trzeba Jej to tłumaczyć... chociazby i trylion razy, ale tłumaczyć i powtarzać, bo szkoda maleństwa =)

Od tyle w temacie =)

Dżuls, Kucykowa lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• ela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dołączam do karmiących tylko piersią, a i chciałam zapewnić, że karmiąc trzecie dziecko nie mam obwisłych piersi☺, rozstępów też nie mam, żeby nie było.

Carolline lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ją jako stara matka dodam, że tylko spokój może nas uratować, nie sprzeczajmy się, a karmienie pokarmami stałymi nie jest takie proste i za każdym razem mówiła jak z piersią było prosto.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jutro muszę isc bo dzisiaj nie przyjmowal , on przyjeżdża z Gdańska chyba .

Lady to chyba pikus :D

Na fb mam pierwszy obiadek dziecka , marchewke , dziewczyny ktorej wam dalam zdjęcie jak karni piersią , jej córka urodzona pod koniec sierpnia ...

• moka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Od ilu stopni u dziecka temperatura się zaczyna? Maly dzisiaj dwa razy zrobił się gorący i miał 37.5 i po pół godzinie spadła. ..nie wiem czy to jakaś zaczynajaca się infekcja czy o co chodzi
    Zbija się od 38 ponoc. Moja ma cały czas 37 maź 37,2

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem jak przebieram małą w piżamkę i pomyślę "dziś to ma ładny pajacyk", to za parę minut musi taką kupę walnąć, że plecami wyjdzie i wszystko do prania. Za każdym, kurna, razem. :D

Dżuls, Anitka201, easymum, agatka196, Czarna_88, Wonderland, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka moja wtedy ulewa :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5f8ea4abe1c.jpg

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślałam że od 38 się zbija zobaczymy co przyniesie nocka. ...

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to może ja dziś tak powiem do swojej... może Ją to zmotywuj do walniecia kupy :D

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zdajecie sobie z tego sprawę, że już za momencik pojawią się wrzesniowki 2016 =)

Jakoś nie dociera do mnie, że ten rok tak szybko minął, że to moje szczęście śpi juz obok mnie <3
    Z poczatku miałam wrażenie, ze ta ciąża tak strasznie mi się dluzy, a teraz z perspektywy czasu stwierdzam ze minęło to bardzo szybko... jeszcze pamiętam moment w którym robiłam test, a przecież to bylo tyle dni temu =)

easymum, Czarna_88, adzia lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A w ogóle zdajecie sobie z tego sprawę, że już za momencik pojawią się wrzesniowki 2016 =)

Jakoś nie dociera do mnie, że ten rok tak szybko minął, że to moje szczęście śpi juz obok mnie <3
    Z poczatku miałam wrażenie, ze ta ciąża tak strasznie mi się dluzy, a teraz z perspektywy czasu stwierdzam ze minęło to bardzo szybko... jeszcze pamiętam moment w którym robiłam test, a przecież to bylo tyle dni temu =)
    Tak tak bo wczoraj widzialam sierpniowki , przelecialam sobie forum hehe

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Gusiak tak jak mówisz. ...chwilami ciaza dluzyla mi się okrutnie najbardziej przez ten czas kiedy musiałam leżeć przez prawie 3 mce i prawie cały czas sama

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2703 2704 2705 2706 2707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ