X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    no pare domow nas dzieli, pewnie bedziemy razem na wywiadowki chodzic do szkoly ! :D
    Nie myslalyscie zeby się spotkać moze ?
    Gdybym ja tu kogos takiego poznala to bym sie spotkala ,prawie jak sąsiedzi , zawsze to raźniej , i moze przy zuzi twoje maleństwo by rozwijalo sie ponad wszystkich innych i bys z lady pisala co one potrafią a nasze nie :D :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna my pierwsze zaszczepilismy normalnie tzn. Krztusec-blonnca-tezec i euvax(czy jak to się tam pisze ;p) ale, że po krztusciu dość długo utrzymywało nam się na nodze takie zgrubienie pod skórą (taka gulka) i po mała była na drugi dzień placzliwa i mega marudna tp zdecydowalam, ze wiecej pelnokomorkowa szczepić nie będę i chce zamienić na DTPa...

Dziś na drugiej wizycie po 4 tygodniach mieliśmy szczepienie na hib, kolejne mamy dopiero kolo 20 grudnia... mniej więcej rozkładany jedno szczepienie na miesiąc i myślę (tzn. Mam taką nadzieję), ze takie rozwiązanie jest bezpieczne.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeździcie po tej biednej Lady =)

Dziewczyny dajcie już spokój... niech tam sobie pisze co chce, to ze tak szybko pozwala dziecku siadać i skakać na kolanach to bardzo źle i nie ma tu się z czego śmiać...

Zamiast robić tu jakieś podsmiehujki to lepiej byście koleżance ładnie wytłumaczyły albo znalazły jakiś artykuł co powinno robić dziecko w wieku Zuzi, a czego absolutnie nie =)

karolcia87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie myslalyscie zeby się spotkać moze ?
    Gdybym ja tu kogos takiego poznala to bym sie spotkala ,prawie jak sąsiedzi , zawsze to raźniej , i moze przy zuzi twoje maleństwo by rozwijalo sie ponad wszystkich innych i bys z lady pisala co one potrafią a nasze nie :D :D
    no jakos tak nie wyszlo;p

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ale jeździcie po tej biednej Lady =)

Dziewczyny dajcie już spokój... niech tam sobie pisze co chce, to ze tak szybko pozwala dziecku siadać i skakać na kolanach to bardzo źle i nie ma tu się z czego śmiać...

Zamiast robić tu jakieś podsmiehujki to lepiej byście koleżance ładnie wytłumaczyły albo znalazły jakiś artykuł co powinno robić dziecko w wieku Zuzi, a czego absolutnie nie =)
    Ciągle tłumaczymy :D Jak osiołkowi na miedzy :D

Anitka201, adzia lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie przestancie najezdzac na Lady...

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka a byłaś u gina?? Bo nie wiem czy dobrze kojarzę ze miałaś być? ??

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ilu stopni u dziecka temperatura się zaczyna? Maly dzisiaj dwa razy zrobił się gorący i miał 37.5 i po pół godzinie spadła. ..nie wiem czy to jakaś zaczynajaca się infekcja czy o co chodzi

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama widzę co Lady pisze i tez tego nie popieram, ale nie chce się naśmiewac, bo to nie pomoże =)

Lady ma trudny charakter i jest moim zdaniem jeszcze bardzo infantylna, do tego to Jej pierwsze dziecko, wiec zamiast uważać i czasem hamować zachowania Zuzi to wszystkim się zachwyca i wydaje Jej się, że to dobrze i po prostu dziecko się tak szybko rozwija... wiadomo, ze każda mama cieszy się z rozwoju swojego maleństwa, a ze Lady robi wiele rzeczy nie tak i w ogóle to wydaje mi się, ze to wynika z Jej troszkę nie dojrzałości, nie do informowania i dla dobra Zuzi trzeba Jej to tłumaczyć... chociazby i trylion razy, ale tłumaczyć i powtarzać, bo szkoda maleństwa =)

Od tyle w temacie =)

Dżuls, Kucykowa lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• ela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dołączam do karmiących tylko piersią, a i chciałam zapewnić, że karmiąc trzecie dziecko nie mam obwisłych piersi☺, rozstępów też nie mam, żeby nie było.

Carolline lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ją jako stara matka dodam, że tylko spokój może nas uratować, nie sprzeczajmy się, a karmienie pokarmami stałymi nie jest takie proste i za każdym razem mówiła jak z piersią było prosto.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jutro muszę isc bo dzisiaj nie przyjmowal , on przyjeżdża z Gdańska chyba .

Lady to chyba pikus :D

Na fb mam pierwszy obiadek dziecka , marchewke , dziewczyny ktorej wam dalam zdjęcie jak karni piersią , jej córka urodzona pod koniec sierpnia ...

• moka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Od ilu stopni u dziecka temperatura się zaczyna? Maly dzisiaj dwa razy zrobił się gorący i miał 37.5 i po pół godzinie spadła. ..nie wiem czy to jakaś zaczynajaca się infekcja czy o co chodzi
    Zbija się od 38 ponoc. Moja ma cały czas 37 maź 37,2

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem jak przebieram małą w piżamkę i pomyślę "dziś to ma ładny pajacyk", to za parę minut musi taką kupę walnąć, że plecami wyjdzie i wszystko do prania. Za każdym, kurna, razem. :D

Dżuls, Anitka201, easymum, agatka196, Czarna_88, Wonderland, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka moja wtedy ulewa :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5f8ea4abe1c.jpg

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślałam że od 38 się zbija zobaczymy co przyniesie nocka. ...

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to może ja dziś tak powiem do swojej... może Ją to zmotywuj do walniecia kupy :D

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zdajecie sobie z tego sprawę, że już za momencik pojawią się wrzesniowki 2016 =)

Jakoś nie dociera do mnie, że ten rok tak szybko minął, że to moje szczęście śpi juz obok mnie <3
    Z poczatku miałam wrażenie, ze ta ciąża tak strasznie mi się dluzy, a teraz z perspektywy czasu stwierdzam ze minęło to bardzo szybko... jeszcze pamiętam moment w którym robiłam test, a przecież to bylo tyle dni temu =)

easymum, Czarna_88, adzia lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A w ogóle zdajecie sobie z tego sprawę, że już za momencik pojawią się wrzesniowki 2016 =)

Jakoś nie dociera do mnie, że ten rok tak szybko minął, że to moje szczęście śpi juz obok mnie <3
    Z poczatku miałam wrażenie, ze ta ciąża tak strasznie mi się dluzy, a teraz z perspektywy czasu stwierdzam ze minęło to bardzo szybko... jeszcze pamiętam moment w którym robiłam test, a przecież to bylo tyle dni temu =)
    Tak tak bo wczoraj widzialam sierpniowki , przelecialam sobie forum hehe

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Gusiak tak jak mówisz. ...chwilami ciaza dluzyla mi się okrutnie najbardziej przez ten czas kiedy musiałam leżeć przez prawie 3 mce i prawie cały czas sama

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2703 2704 2705 2706 2707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ