X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, czy Zuzia ma pod pajacem jeszcze kaftanik? Nie jest jej za ciepło?

A Rafał nieźle sobie poradził, mało kto zapiąłby pajaca tył na przód bez przesunięcia napek ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Czyli nietolarancja laktozy i skaza bialkowa to dwie różne sprawy?! tez tego nie ogarniam bo ja nigdy z żadnymi alergiami i innym nietolerancjami nie miałam do czynienia.
    My mamy teraz zrobic badanie ogólne kalu i ilość cialek redukujacych- czy dobrze rozumiem, ze to badanie jest na wykrycie nietolerancji laktozy? Orientujecie sie moze?

O drugie pytanko :) jesli mamy skaze bialkowa nie mogę jesc niczego co o krowy. A jesli mamy nietolerancje laktozy nie mogę produktów z laktoza czyli nabiału ? Mięso juz mogę? Laktoza jest tez w mleku kobiety wiec wystarczy odciąganie pierwszego mleka czy trzeba odrazu na specjalne sztuczne przechodzić?
    Wytłumaczcie laikowi prosze ladnie :D

Nietolerancja laktozy - pomaga Delicol (choć nie jest to udowodnione, trochę to taki efekt placebo - najbardziej pomaga czas), najczęściej przechodzi koło 3 miesiąca, według najnowszych badań zawartość laktozy jest taka sama niezależnie od "czasu" mleka, więc nie trzeba nic ściągać. Jeśli Ty nie masz nietolerancji (ból brzucha po mleku - Twój) to nie musisz nic wykluczać - bo nawet jak będziesz jeść przykładowo sama marchewkę to Twoje mleko będzie zawierać laktoze.

Skaza białkowa - uczulenie na białko krowie, więc nie można mleka, sera, krowiego mięsa, masła, uwaga na dodatki do wędlin, pieczywa etc. Często również białka innych zwierząt dają reakcję np. czasem trzeba wykluczyć też jajka. Ale nie wszystko na raz - zaczyna się od minimum miesięcznego odstawienia "krowy" - po tym czasie należy zrobić prowokację i sprawdzić czy objawy wrócą. Jeśli jest rzeczywista alergia to warto jednak nie przechodzić na mm, bo mleko kobiece ma zdolności zatrzymania "marszu alergicznego" czyli nabycia alergii na kolejne rzeczy. Tylko minus, że trzeba dietę trzymać. Większość dzieci koło 3-5 lat wyrasta i ze skazy.

Według moich obserwacji straszenie skazą białkową jest ogromnie nadużywane, każda kropka czy ból brzucha i już każą odstawić. A odstawienie "na wszelki wypadek" daje gorsze efekty i może doprowadzić, że dziecko rzeczywiście tej alergii dostanie.

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

A Rafał nieźle sobie poradził, mało kto zapiąłby pajaca tył na przód bez przesunięcia napek ;)
    Czekałam która się odezwie że cos pod spodem :D
    To tylko zdjęcie nie wiadomo ile stopni w domu , jak lady raz pisala miala 20 chyba gdzie my po 23 i pare dni pozniej byly w szpitalu.

A ja to body mam pod pajacami hehe czasami długi rękaw czasami długi

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak dokładnie może się tym objawiać, z tym , że delicol im nie pomógł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:45

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och widzę ze wesoło tu macie :-)

Co do szczepień to jest temat dość kontrowersyjny jak dla nas gdyż mieliśmy całkiem odmienne zdanie. Jednak mala została zaszczepiona szepionkami podstawowymi i tak jak chciałam w odległym terminie. Plus w styczniu dostanie pneumokoki.

U mnie dziś mała z zegarkiem w ręku co godzinę jadła cyca. I zaczyna mi się bawić skutkiem, przygryzac dziąsłami i momentami tak go ciągnie jakby był z gumy i do tego uśmiech na pół buzi.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Nie, to jest body na krótkich ramiączkach, ubieram bo mama powiedziała że tak trzeba jak ostatnio u mnie była.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Wy tak ciepło ubieracie te dzieciaki? =)

Ja tam na noc zakładam tylko pajaca... może z kolei za cienko...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wam powiem, że jestem wykończona po pierwszym dniu "rehabilitacji" córy. Ona za nic nie chce być poprawnie, pręży się i wyje, ja czuję, że w wielu miejscach robię coś jakoś niewłaściwie plus przewalanie jej na wszystkie strony w rękach przy jej wadze jest nieźle męczące. Poszłabym se zrobić relaksującą kąpiel, ale nie mam siły nawet wody nalać. Liczę, że jak się jej poprawi to będzie lepiej, ale na razie jest ciężko. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w cienkim bawełnianym pajacu pod kołderką i jak ją wyciągam w nocy do karmienia, to jest taka cieplutka <3 Jakbym jej dsla jeszcze body pod spod, to by się zagotowała. W ciagu dnia w mieszkaniu jest w body dł. I cienkich spodenkach, jak wychodzimy zakładam średniej grubości kombinezon, przykrywam kocykiem, plandekąi jedziemy na spacer. W domu ok 21-22 st, na dworze dzis było ok 4

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod pajaca zakładam body z krótkim rękawem i nie sadze ze to za ciepło. W sypialni nie mam aż tak cieplo wiec myślę że tak jest ok
    W dzień na body z krótkim zakładam bluzeczki z długim rękawem, lub body z długim i spodenki

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na noc zakładam tylko body z krótkim, ale u nas jest za ciepło, mamy w domu 25-26 stopni, mały ma ciepłe stópki i rączki tak więc na pewno za zimno mu nie jest, ale jak zacznie się rozkopywać to pewnie jakieś półśpiochy będę zakładać

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:13

Lilla My lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W samym pajacu by mi zmarzł tymbardziej ze ostatnio strasznie kopie nóżkami ze co wstaje do niego to odkryty
    Wczoraj założyłam mu pajaca a ze był trochę za duży założyłam skarpetki bo juz był taki zmęczony ze nie chciałam go przebierać. Jak się obudził na karmienie to nie dość że bez skarpetek to jeszcze gołe syrki na wierzchu nie mam pojęcia jak mu się ten wyczyn udało zrobić :-)
    Jakąś kamerkę by trzeba zamontować chyba żeby te fikolki nocne potem zobaczyć :-)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas mała body długi rękaw i skarpetki i owijam ją w kocyk na noc bo w rożku się nie mieści.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

mam pytanie-czy powinnam się martwic,ze moj maly przesypia cale noce?jest tylko na piersi.Od początku dobrze spał w nocy.Najpierw po 5 godz,później wydłużał.a teraz śpi 10 godz.W dzień ma krótsze drzemki, takie ok 1 godz.
    Najpierw się ciszyłam, a teraz myślę,czy to ok.

atdcwn154po83a78.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    hej dziewczyny,

mam pytanie-czy powinnam się martwic,ze moj maly przesypia cale noce?jest tylko na piersi.Od początku dobrze spał w nocy.Najpierw po 5 godz,później wydłużał.a teraz śpi 10 godz.W dzień ma krótsze drzemki, takie ok 1 godz.
    Najpierw się ciszyłam, a teraz myślę,czy to ok.

moja ma tak samo, z małymi krótkimi epizodami np przy skoku rozwojowym buchnęła mleko o 2 i potem o 6 ale od urodzenia przesypia mi całe noce, dla mnie to ok :) i nie powinnaś się martwić.

trix lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo polecam całą stronkę, mnóstwo zdjęć pokazujących jak nie nosić, pielęgnować dzieci i dlaczego, naprawdę warto przeczytać wszystkie podkategorie. http://www.terapia-ndt.waw.pl/npielegnacja.php

Na dobry początek polecam to:
    http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php
    Dla mnie rewelacja, szukałam właśnie takich zdjęć prawidłowej postawy w poszczególnych miesiącach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:34

4me, chabasse, Kasiarzynka, Anitka201, trix lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix powinnas sie cieszyć hehe

U nas to samo bo zle tam napisalam :D
    Pod pajacem sa body w krótki a jak śpiochy to długi. Również skarpetki ale do tych grubszych śpiochów bo nogi sie plączą , do pajacow niektorych to samo bo cienkie a ona ma ciągle zimne stopy i ręce , skarpetek na rece nie zakladam juz nawet rano bo mimo ze są zimne to widzę ze spocone i sie kleja paprochy , włosy mi lecieć zaczynają bo mała od paru dni ma je miedzy palcami mimo ze kita mam przy niej .

Spac ide dobranoc :)

trix lubi tę wiadomość

‹‹ 2705 2706 2707 2708 2709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ