X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja nawet się nie orientuje jak i gdzie wywołuje się zdjęcia bo moja siostra jest fotografem wiec dostajemy gotowe fotki :-)
    Jak by moja byla fotografem to by mnie omijala hahaha od ponad roku co jakis czas wywowuje zdjecia a tych bylo ponad 10tysięcy :D
    Zapelnilam 6 albumów a teraz doszły zdjęcia córki , wiesz niby komputery internet jakies chmurki do przechowywania ale ja jednak wole mieć te najfajniejsze w albumach , w necie serwer padnie albo cos w kompie sie zepsuje , nie wspominajac o plytach ze nawet jak leżą to tez mają jakąś swoją ważność , tzn tak mi sie wydaje :D

trix lubi tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prezenty chce albo Foto książki albo albumy ze sesji ciążowej małego i teraz chcemy zrobić mikolajkowa
    Trudno ją też im narzuce :-)
    Przynajmniej mam prezenty z głowy dla rodziców teściów i dziadków
    Weź się teraz tutaj głów dla każdego prezent jakiś a tak dostaną fotki i się mam nadzieje ze uciesza

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zdjec mam takie samo zdanie tez ciągle wywołuje bo jednak w albumie to w albumie

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls tez bym zareagowała , to nie pogoda zeby t-shirt byl pod spodem , ja sama zmarzlam ostatnio , mysle a kurtka jesienna cieplo to nie biore nic a łapy az sine .
    Co do bluzy to wiesz , rodzice też kradną , siostra się przekonała jak zniknęły oryginalne adidasy młodego a po jakims czasie dziecko z tej samej grupy w nich przyszło , narobila rabanu wtedy bo pamiętała ze była kropka od lakieru do paznokci wiec znak szczególny :D
    Kazała im oddać kasę za buty bo używanych nie chciała , wstyd jak nie wiem co a ona to ma nie wyparzony język i szczeka jak cos jest nie tak .

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prawidłowe sposoby pielęgnacji są na youtube - Zawitkowski, Mamo Tato co ty na to. Tam jest masa filmików i pokazane są sposoby podnoszenia, zmiany pieluchy itp.

chabasse lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    O właśnie o tym samym pomyślałam że szkoda ze nie pokazali jak jest prawidlowo
    No pewnie, za prowidlowe noszenie, chwytanie itp to juz trzeba tej Pani zapłacic- to jest strona rehabilitantki- za darmo nie ma ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Ja na prezenty chce albo Foto książki albo albumy ze sesji ciążowej małego i teraz chcemy zrobić mikolajkowa
    Trudno ją też im narzuce :-)
    Przynajmniej mam prezenty z głowy dla rodziców teściów i dziadków
    Weź się teraz tutaj głów dla każdego prezent jakiś a tak dostaną fotki i się mam nadzieje ze uciesza
    Wiesz moi dziadkowie to dostaną kilka zdjęć nawet tak o :D
    Irytuje mnie bardzo ze z męża rodziny teść jak i dziadki chodzą cieszą sie z wnuczki a tesc widział raptem 3x a pradziadki tylko raz , teść mieszka 15km dalej a dziadki w tym samym miescie i nie przyjadą a mogą w każdej chwili , moi dziadkowie są 1000km dalej i jak tylko jest okazja to wręcz proszą żeby skypa włączyć bo chcą małą widzieć , jestem na ścieżce wojennej z mężem bo postanowiłam spędzić święta u moich rodziców a nie jak co roku ze tylko wigilia i 1 i 2 dzien świat u jego ojca i dziadkow , oni moga w kazdej chwili przyjechac a mój tata przyjezdza tylko na tydzień i 2stycznia wyjeżdża , tez widział małą tylko jak sie urodzila i teraz na 1 listopada

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu wyleciałam po za temat :D
    Ale chyba z siebie wrzuciłam to co mi siedziało w głowie :D

paula2013 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ten artykuł pokazuje czego nie robić- bardzo cenę wskazowki- ale ja nie znalazłam, czy tez nie ma tam wskazówek i zdjęć, jak sie powinno dziecko nosić, klasc, odbijać??
    Tutaj nie ma, pani jest rehabilitantką, co se będzie prace odbierać, pokazując od razu jak robić dobrze ;).

Ja polecam filmiki Zawitkowskiego na youtube. Pokazuje wszystko powoli i dokładnie, że naprawdę się można nauczyć.
    Np. Odkładanie i podnoszenie: https://youtu.be/W7dcFTuHbek?t=1m35s

Anitka201, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Wkurwiłam się bo przez telefon babki mówiły, że mają Infanrix DTPa lub Tripacel do wyboru. Okazało się, że nie mają i te szczepionki zostały wycofane rok temu. Najlepsze jest, że przed gabinetem szczepień wisiał cennik i był na nim wymieniony Infanrix DTPa. Zrobiło się zamieszanie. Babki mi naznosiły jakieś segregatory z dokumentacją, żebym sobie zobaczyła, że wycofano te szczepionki na rzecz Pentaximu. No trudno. Wybrałam mniejsze zło. Ponad to okazało się, że zarówno Pentaxim jak i szczepienie na pneumokoki mamy za darmo ze względu na wady serca Kosmy. Tyle dobrego z tej sytuacji. Póki co mały zachowuje się normalnie. Podczas szczepienia nawet nie krzyknął jakoś strasznie.

in8vzdb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłam te filmiki... maaaatko jakie to wszystko jest trudne... generalnie wychodzi na to, że prawie wszystko jeśli chodzi o noszenie robiłam źle, ale tak jak pokazują tutaj prawidłowo jest dla mnie mega ciężko... mała juz nie jest takim poręcznym noworodkiem, a 6 kg maluchem, który w dodatku juz tak pieknie się tyk wszystkim wygibasom nie poddaje...

coś czuje, ze czeka nas sporo pracy...

W dodatku martwi mnie to, ze jak kładę Nadia na brzuszku to zamiast podnosić główkę to się wygina i podnosi nogi... tzn. Podnosi tez główkę, ale lekki i od razu idą tez nogi... to bardzo źle?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas przejrzałam filmiki- nie disc, ze wszystko robię nie tak, to jeszcze wykonanie tego poprawnie z moim klopsikiem wydaje sie nierealne :/

Gusiak lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Gusiak reakcje mamy identyczna :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka o Rossmana nie masz u siebie? Tam tez wywołują i przez neta mozna zlecić.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, moja refleksja na temat tych wszystkich ćwiczeń i rehabilitacji jest taka, że na szkole rodzenia zamiast ględzenia przez dwa miesiące o porodzie z chęcią wysłuchałabym jakiejś fizjoterapeutki opowiadającej właśnie jak prawidłowo trzymać, podnosić i pielęgnować dziecko żeby go nie powykrzywiać. U mnie na jakieś 10 tyg zajęć 8 było o porodzie, jedno o kąpaniu dziecka i zmianie pieluchy, a na ostatnim było spotkanie z psychologiem, które wszyscy olali, tak swoją drogą. A potem trafia się na specjalistkę, która na dzień dobry opierdala rodzica, że wszystko robi przy dziecku nie tak, a kurde skąd mam to wszystko wiedzieć skoro nikt mi nigdy tego nie pokazywał, ani nie mówił w ogóle że coś źle robię. A przecież gdyby mi to ktoś wcześniej pokazał, to od razu robiłabym jak należy, bo każdy chce dla swojego dziecka jak najlepiej.

snoopy_etka, Anitka201, kapturnica, trix, Kasiarzynka, karolcia87 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Zobaczyłam te filmiki... maaaatko jakie to wszystko jest trudne... generalnie wychodzi na to, że prawie wszystko jeśli chodzi o noszenie robiłam źle, ale tak jak pokazują tutaj prawidłowo jest dla mnie mega ciężko... mała juz nie jest takim poręcznym noworodkiem, a 6 kg maluchem, który w dodatku juz tak pieknie się tyk wszystkim wygibasom nie poddaje...

coś czuje, ze czeka nas sporo pracy...

W dodatku martwi mnie to, ze jak kładę Nadia na brzuszku to zamiast podnosić główkę to się wygina i podnosi nogi... tzn. Podnosi tez główkę, ale lekki i od razu idą tez nogi... to bardzo źle?

Mój ma tak samo. Robię mu wtedy taki wałeczek z kocyka pod piersi, zbieram ręce, żeby miał piąstki pod bródką. Zauważyłam, że to kwestia... ciekawości dziecka. Jak jest zaciekawiony to nagle potrafi się pięknie ułożyć i bez kocyka i trzymać główkę kilka minut. Przed trzymaniem go na brzuszku robię mu rozgrzewkę w postaci kilku ćwiczeń, a potem biorę go na ręce, żeby leżał brzuszkiem do dołu i zwiedzamy mieszkanie :P Jak ciekawość zostanie wzbudzona nagle potrafi się ułożyć, a nie leży jak kłoda i się użala.

in8vzdb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja turlam dziecko, ale kurde nie wpadłabym na to żeby tak tę rękę podłożyć. Już by mi chyba z 10 raz wypadło.

8pdp47e.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że kiedyś notoryczny brak snu da o sobie znać :/ Ale po kolei :D
    W niedzielę mamy chrzest małego i chrzciny robimy w domu, więc zapieprz na całego...a jak dodamy do tego moje regularne randki z laktatorem, brak genów odpowiadających za sen u Tośka i pracę jego tatusia od świtu do nocy - to o poczucie bycia naocznym przykładem the walking dead nie trudno :P
    Otóż wśród licznej masy rzeczy, które trzeba było kupić bądź zamówić znalazły się jakże ważne bieżniki na stół - wszystko pod kolor, wymierzone, bo zachciało mi się ubrania stołu rodem z katalogów Agata Meble. Więc pierniczenia się ze świecznikami, ozdobnymi kamyczkami i ..uj jeszcze wie z czym mam od cholery. Bieżniki zostały wybrane gdzieś w okolicach 1:00 w nocy zeszłym tygodniu i zamówione pocztowym priorytem. Małżonek wczoraj pyta, co z tymi bieżnikami i żebym zadzwoniła do sprzedawcy z awanturą. bo impreza tuż tuż... No i dzwonię z awanturą, oni mi numer przewozowy, ja na pocztę, składam reklamację, a tam, że doręczono...z mordą pytam się komu, bo przecież nie mi!? Musiałam reklamację zgłosić, a oni,że będą wyjaśniać... Wściekła doszłam do wniosku, że chociaż ten cholerny obrus przeprasuję póki młody śpi i idę tam, gdzie go odłożyłam... I co? Na przesyłce z obrusem leży ta cholerna z bieżnikami :D Nagle olśnienie, że przecież odebrałam przedwczoraj, jak zbierałam się do przychodni...I jeszcze bratu pokazywałam, jaki kolor i tłumaczyłam, co do czego będzie pasować ;/
    Idiotka ze mnie totalna, właśnie skończyłam obdzwaniać firmę i pocztę z przeprosinami. Oczywiście winę zwaliłam na męża, że gdzieś rzucił i nie powiedział, bo przecież nie będę im tłumaczyć, na jaki egzemplarz kretynki trafili...Mąż ma zaciesz, ja wkurwa totalnego i z tego wszystkiego już nie mam ochoty prasować ni bieżników, ni obrusów! Tosiek zaraz wstanie, muszę go w autobus i jazda do centrum kupić świecę do chrztu i krzyżmo...

Anitka201, trix, 4me, easymum, Wonderland, Carolline, adzia, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Może nie powinnam, ale cieszę się ze nie jestem sama =)
    No nijak nie mogę tego zrobić tak jak pokazuje ten koleś w filmikach... dla mnie to jakieś awykonalne ;D

4me, agniesja lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zakochałam się w tej marce :-) długo szukałam ciepłego śpiworka do wózka. Szukałam puchowego i w końcu znalazłam :
    571793f74c5c6a2bmed.jpg

i smoki bo został nam tylko jeden (Wam też giną w niewyjaśnionych okolicznościach ?? :-) )
    68c079066417f326med.jpg

snoopy_etka, SweetCherryPie, Dżuls, paula2013, easymum, trix, Carolline, karolcia87 lubią tę wiadomość

‹‹ 2708 2709 2710 2711 2712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ