X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2015-11-29-22-52-12.jpg

I naprawdę te Nasze szczęścia się zmieniają. ☺ 3 miesiące życia córci ☺

la_lenka, chabasse, 4me, Lady Savage, easymum, snoopy_etka, Staraczka23, Wonderland, karolcia87, Dżuls, agatka196, Anitka201, trix lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie noooooo ! Co za zdjęcia, jak glowy wysoko :/ od jutra matka rządzi- bedzie leżeć na brzuchu jak nic!
    U mnie tez bardzo szybko zaczął glowke podnosić ale jak zaczął tak nic sie nie rozwinęło:/ a żeby się na raczkach podniesc- uhhhuhuh not possible ;)
    Gusiak moj od dwóch dni czy z butelki czy z piersi zjada po 90 ml a u niego standard to bylo zawsze 120 a czasem wciagal nawet 150. Mi zalezy, żeby jadl dużo mojego teraz bo ma te luźne stolce i nie chce by się odwódnil :( ale on konczy jesc, wypluwa cyca i patrzy na mnie z mega bananem na twarzy... Więc chyba brzuszek go nie boli.

P.S. Wchodzimy wlasnie do sypialni by małego zatankować do pelna- maly rozkopany, rożek otwarty, jedna skarpetka sciagnieta- no obraź jak po ciężkiej bitwie. Wtem synalek otwiera oczy i uśmiech od ucha do ucha- o 23.30! Ja nie wiem jak go uspimy spowrotem.

Ooooo wlasnie słyszę, ze obsral tatusia na przewijaku ;)

karolcia87, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrzę tak jeszcze na zdjęcia waszych dzieciaczków... Czyli jak leży dziecię na brzuchu to raczki- od lokci do dloni- maja byc przed barkami q sensie, ze tak jakby przed dzieckiem???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:14

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny patrzę tak jeszcze na zdjęcia waszych dzieciaczków... Czyli jak leży dziecię na brzuchu to raczki- od lokci do dloni- maja byc przed barkami q sensie, ze tak jakby przed dzieckiem???
    Tak, rączki do przodu.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę że nie tylko u mnie dziecko nagle ze 120-150ml zaczęło zjadać po 80-100ml <?>
    a propo zdjęć to dzisiaj wywołałam ponad 400 fotek 0,37/szt.
    byłam wieczorem z R. w galerii i powiem wam że ten black friday to porażka i ściema w większościach sklepach

czy mogę łyknąć Ibuprofen (Ibum) karmiąc KP?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:20

4me, adzia, Wonderland, snoopy_etka, Gusiak, julita, la_lenka, karolcia87, chabasse, Dżuls, Lady Savage, agatka196, Kucykowa, Anitka201, trix, przyszła mama lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, u nas w szpitalu po cc podawali ibuprofem (lub paracetamol, co która wolała), więc można go łykać przy kp :)
    Tak przy okazji, zrobiliście z mężem naprawdę świetny filmik, genialna pamiątka na całe życie :)

julita lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitka tak. Ostatnio wlasnie pisałam, ze ibuprofen- dokladnie wlasnie ibum- u nas w szpitalu na poporodowym normalnie dawali kazdej babce. Pytalam sie ich wówczas czy można przy KP powiedziały, ze tak.

Kurcze może z tym jedzeniem to jakis etap i norma u niektórych? Tylko jak powiedziec to cyckom, by nie zwalniały produkcji ;)bez laktatora ;) ;)

julita lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja Lencia znów mamusię zaskoczyła i dała się wyspać zasnęła o 21 pobudka 4 ,pojadla i znowu śpi. A ja czuję się od tyg wyspana.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita my wczoraj z mężem o tym black friday rozmawialiśmy , za granica przeceny 80% u nas 20 :D

• julita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Julita my wczoraj z mężem o tym black friday rozmawialiśmy , za granica przeceny 80% u nas 20 :D

ba! żeby to było 20%.,, 20% na wybrane produkty - jaki kraj taki black friday :P

dzięki dziewczyny za radę odnośnie tabletek przeciwbólowych, ząb mnie trochę ćmi a wizyta dopiero za tydzień więc w razie w. muszę się czymś poratować :)

4me u nas już kupy prawie prawie wróciły do normy, oby nie byłe tego samego przy następnej dawcę rotarixu

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja .

Później wkleje swojego leniuszka na brzuszku , nie bede robic teraz bo jadła

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe ja na black friday nie narzekam, wczoraj puściłam do wywołania ponad 200 zdjęć za 50 zł ;P ale chyba tylko przypadkiem wpadło mi to do głowy wczoraj i akurat natknęłam się na promocję.
    Ja na trzymanie główki mam już swój sposób - nie ma siły żeby młoda dłużej sama poleżała na brzuszku na macie (do tej pory wytrzymywała jakieś 30 sekund bez wycia), więc kładę ją sobie na kolanach, tak żeby nie miała wyboru i musiała trzymać sama główkę, i do tego czasu coraz dłużej wyrabia sama na macie. Albo kładę na sobie i stopniowo się opuszczam, tak że młoda nawet nie wie kiedy leży płasko :P A od jakiegoś czasu bardzo dźwiga główkę z pozycji na plecach, i nie wiem czy to dobrze, że już ta ją zadziera, bo nie pamiętam żeby syn tak robił. No ale wiadomo, każde dziecko jest inne.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mata , kurde jak kupiłam to z myślą zeby cos w domu porobić i dupa , pies się tam pcha bo jeszcze młody jest i zaczepia zyrafe :D :D
    Muszę patrzeć bo on głupi i jiz się zdarzylo ze jej po nogach przeszedl jak była przykryta na łóżku , biedna jak wychodzę do wc to jest zabarykadowana poduszkami :D

Dzuls i skad zamawialas w końcu ?
    Moze nie tyle co black friday wczoraj pomógł ale tez rejestracja bo wtedy dają zniżkę :)

Carolline lubi tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilka zasnęła o polnocy i dalej spi!! A cycki myślałam, ze wybuchna, sciagnelam 260ml. Służy jej pobyt u moich rodziców widocznie:))
    Kupilismy pampersy 3bo z 2 czesto nam kupa wyplywa a one sa takie wielkie!! Juz nic nie czaje z tych rozmiqrow :/

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dzuls i skad zamawialas w końcu ?
    Moze nie tyle co black friday wczoraj pomógł ale tez rejestracja bo wtedy dają zniżkę :)
    w empiku. Zniżki się skumulowały, bo miałam za rejestrację, potem wpisałam kod black friday i znów obniżyło. A promo jest do dzisiaj, więc może w końcu uda mi się wydrukować moje zdjęcia ślubne, bo w końcu się do nich dokopałam :P :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:31

Staraczka23 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    w empiku. Zniżki się skumulowały, bo miałam za rejestrację, potem wpisałam kod black friday i znów obniżyło. A promo jest do dzisiaj, więc może w końcu uda mi się wydrukować moje zdjęcia ślubne, bo w końcu się do nich dokopałam :P :)
    Tez tam rejestracje zrobilam 60% jest , musze usiąść wieczorem i zamówić najwyżej męża wywale do miasta obok po nie :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ba! żeby to było 20%.,, 20% na wybrane produkty - jaki kraj taki black friday :P

dzięki dziewczyny za radę odnośnie tabletek przeciwbólowych, ząb mnie trochę ćmi a wizyta dopiero za tydzień więc w razie w. muszę się czymś poratować :)

4me u nas już kupy prawie prawie wróciły do normy, oby nie byłe tego samego przy następnej dawcę rotarixu
    U nas nic- jak byla woda, tak jest :( czekamy do poniedzialku na wyniki badan kalu- mam nadzieje, ze nic tam nie znajdziemy !

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Moja Lilka zasnęła o polnocy i dalej spi!! A cycki myślałam, ze wybuchna, sciagnelam 260ml. Służy jej pobyt u moich rodziców widocznie:))
    Kupilismy pampersy 3bo z 2 czesto nam kupa wyplywa a one sa takie wielkie!! Juz nic nie czaje z tych rozmiqrow :/
    My w trójeczkach to juz chyba 4 czy 5 tydzień biegamy ;) ale później te rozmiary juz na dluzej starczają :) bo ja juz sie bałam, ze Tymek bedzie w pieluchach dla dorosłych biegal ;)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2716 2717 2718 2719 2720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ