X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lenka tak ale zobacz ale nasze babki i matki tez same wychowywaly i sie uczyły , nie jesteśmy koslawe , teraz winę ponosi internet bo sie wyszukuje bzdur ze stron ktore kłamią o czym chyba ty wspomnialas żeby patrzeć na sprawdzone .
    Ale jak to nie jesteśmy? Całe nasze pokolenie jest koślawe, a kolejne są jeszcze gorsze. :( Coraz młodsi ludzie skarżą się na bóle pleców, kolan, barków, łapią kontuzje etc. Wiadomo, że to nie dotyczy każdego, ale trend jednak występuje.

Już parę razy pisałam - moja siostra, 35lat zaledwie, ma rozwalony kręgosłup na tyle, że obecnie zdiagnozowali, że jak nie zrobi operacji to skończy na wózku. Nigdy nie pracowała przy jakichś dźwiganiu ciężarów, jest szczupła, aktywna fizycznie.
    Ja się niby trzymam nieźle, ale jako dziecko stawiałam nogi do środka i do tej pory mi zostało takie zaciąganie - kto wie jakie efekty to da za 10, 20 czy 30 lat.
    Moja mama i teściowa mają zwyrodnienia w kolanach, teść jest po operacji kręgosłupa, chrześnica musi nosić wkładki ortopedyczne. Znajoma właśnie się uszkodziła i łazi z kulami. Inna klękając do odtwarzacza dvd przed telewizorem rozwaliła sobie rzepkę w kolanie... Nie twierdze, że to wszystko wina tego, że ktos ich źle nosił w niemowlęctwie, bo to się całe życie na to pracuje. Ale co można warto od razu robić dobrze. :)

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka sama odpowiedziałas na to pracuje sie cale życie , może to być wina złego noszenia , pieluch etc ale mogą to być geny co podejrzewam w twojej rodzinie jak tak juz wspomnialas o połowie i co im dolega .
    U mnie tego nie ma , u męża też nie , jak już choroby to zawaly , cukrzyki i rak .

Nie będę bardziej wnikać w temat .
    Każda z nas ma swój rozum , jesteśmy matkami działamy albo intuicyjnie z dobrymi lub marnymi skutkami albo idziemy do lekarza:)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak układać mała do snu,już wie jak przewracać się z pleców na bok i z boku na brzuch.Wychodzi jej to bardzo płynnie tylko właśnie jak jest na brzuchu to łapki pod spodem nie umie wydostać i boję się że udusić mi się w nocy co robić?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha oczywiście z brzucha na bok i plecy już nie umie się przekręcić

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka potwierdzam, już kiedyś pisałam, że jak rehabilitantka moich dzieci kiedyś rzuciła na mnie okiem, to uznała, że większość moich wad postawy, które teraz doprowadziły aż do zwyrodnień (!) można było we wczesnym dzieciństwie zniwelować ćwiczeniami. Ale kto wtedy wiedział, że warto pokazać dziecko fizjoterapeucie, nawet jeśli nie ma wyraźnych wskazań od np neurologa.

la_lenka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur.... Kot mi nasikal na dywan :/

Laski czym to mogę uprac, żeby nie śmierdzilo i jak to wyczyscic?
    Dywan jest z tych shagi wlochatych...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

A fu.
    Ja bym chyba go dała do pralni :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanie odn. zdjęć, bo już mnie wszyscy dziadkowie molestują o zdjęcia młodej:
    gdzie Wam wychodzi najtaniej? Empik, Rossmann czy Auchan? Chodzi mi o takie ilości rzędu kilkudziesięciu zdjęć w jednym zamówieniu.

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A fu.
    Ja bym chyba go dała do pralni :-P

Planuje tak zrobić... albo oddam do pralni albo zamówię pranie do domu tylko pytanie czy nie trzeba teraz już czymś tego zaprac, bo jednak kocie siki śmierdzą i boje się, że pozniej mimo pralni 'zapach' może pozostać :/

Lenka Ty chyba masz dwa koty w domu?
    Zdarzyło Ci się coś takiego? .... jak sobie radzić?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Kup Vitopar Fresh - neutralizuje wszelkie organiczne zapachy (ja kupuję dużą butlę i myję tym np. kosz na śmieci, mopa itp). Drogie, ale bardzo warto.
    A doraźnie ocet.

Moja córka już śpi, ostatnio koło 18 pada. Niestety, potem nad ranem załapuje przerwę koło 4-5 jak tatuś wstaje do pracy. Ale najczęściej daje się w miarę szybko ponownie ululać i śpimy do 8. Za to w ciągu dnia drzemki po 30-40 minut max i to głównie na rękach.

I zaliczyła dziś wielki sukces, pierwsze przekręcenie z pleców na boczek. Pomyśleć, że parę dni temu ciężka dupka się nawet nie chciała odrywać od materaca. Idzie panna jak burza!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Kup Vitopar Fresh - neutralizuje wszelkie organiczne zapachy (ja kupuję dużą butlę i myję tym np. kosz na śmieci, mopa itp). Drogie, ale bardzo warto.
    A doraźnie ocet.

Dziękuję =)

Kurde tylko problem jest jeszcze tego typu, ze nie wiem gdzie ten pchlarz nalal...wiec opcja octu raczej odpada... no bo calego dywanu przeciez nie zleje... a tym sprayem Vitopar to mogę tak potraktować cały dywan?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:48

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lenka Ty chyba masz dwa koty w domu?
    Zdarzyło Ci się coś takiego? .... jak sobie radzić?

Ja mam 3 koty, z czego jeden był początkowo dorosłym znaczącym kocurem (wzięty z ulicy, nie mogliśmy kastrować dopóki nie wyzdrowiał i się nie podtuczył - kilka tygodni z kocurem strzykającym po ścianach i meblach, miałam ochotę się zastrzelić). Wiecie jak śmierdzą siki znaczącego kocura? Jeśli nie, to naprawdę jesteście szczęśliwe :P Znalazłam w końcu Vitopar i poradził sobie idealnie - to tak usuwa zapach, że potem nawet kot nie wyczuwa. Od tego czasu raz na rok-dwa zamawiam przez internet litrową butlę koncentratu (głównie do mycia kuwet, ale inne organiczne zapachy też zwalcza). Można kupić też taki rozrobiony, ze spryskiwaczem. Na pewno niektóre sklepy zoologiczne mają też stacjonarnie, szukaj.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka właśnie zaraz ruszam do sklepu, tylko czy mogę tak tym spryskać cały dywan?
    i co później, jakoś to zaprac czy jak?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lenka właśnie zaraz ruszam do sklepu, tylko czy mogę tak tym spryskać cały dywan?
    i co później, jakoś to zaprac czy jak?
    Najpierw spryskujesz plamę, najlepiej zadziała jak nie było nic wcześniej ruszane żadnymi innymi środkami. Dajesz temu czas do działania. Ewentualnie powtarzasz. To zawiera jakieś specjalne bakterie które rozkładają cząsteczki odpowiedzialne za zapach. A potem normalnie pierzesz, jak każdą inną plamę, czym tam se chcesz.
    http://www.vitopar.pl/produkty.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, dzisiaj w foto empik jest black friday i jest -70% na zdjęcia 10x15 premium, od 100 zdjęć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:03

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ile wychodzi?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Szybkie pytanie odn. zdjęć, bo już mnie wszyscy dziadkowie molestują o zdjęcia młodej:
    gdzie Wam wychodzi najtaniej? Empik, Rossmann czy Auchan? Chodzi mi o takie ilości rzędu kilkudziesięciu zdjęć w jednym zamówieniu.

Ja zawsze wywołuje w empiku i jestem zadowolona
    W rossmanie chyba kiedyś mi się jakość zdjęć nie podobała ale to było stosunkowo dawno mogło się coś zmienic

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kurde sprawdzam, czy to nie jest jakaś lipa i czy rzeczywiście wychodzi taniej.
    Niby 0,37
    I jeszcze jedno pytanie - opłaca się drukować premium, jeśli zdjęcia nie są jakieś super profesjonalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:19

8pdp47e.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja ostatnio wywolywalam za 0.27 miałam jakiś kupon na maila, ale ha zawsze wywołuje standard

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wiem jaka jest różnica w zdjęciach standard a premium

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2714 2715 2716 2717 2718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ