X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze tabletki antykoncepcyjne cerazette? To podobno jedyne, które mozna brać przy karmieniu piersią.
    Powiedzcie mi prosze - jak sie zaczyna je brać jesli jeszcze okres się nie pojawił? Tak po prostu obojętnie którego dnia mam zacząć?
    Zapomnialam się dopytać lekarza :(
    Ogólnie zdecydowałam sie na wkladke Mirena ale niestety juz teraz jest za późno na założenie i trzeba czekać do okresu:/
    Nie lubię tabletek anty - ciekawe co tym razem mnie dopadnie- tycie, cellulit czy spadek libido ;) ;)

Zaczynasz któregokolwiek dnia - ochrona antykoncepcyjna wg mojej lekarki po 3-4 dniach. Ja też to biorę.

4me lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    W sumie to po tu jesteśmy żeby pytać doradzać itp.... ja tez kiedyś już chyba pytałam jak z tym zebem u Zuzi co też pozostało bez odzewu....nie wiem może Lady nie przeczytała bo nie zawsze pewnie każdy czyta wszystkie posty
    Ale nie było to pytanie ze złośliwośći czy coś takiego poprostu mały mi się zaczal strasznie slinic, wkładać rączki do buzi i byłam ciekawa jak to jest z wychodzeniem ząbków. ...

Nie zauważyłam tego postu, ząbka nie ma, faktycznie jak mówiła któraś takie białe pod dziąsłami ma, ale to jeszcze nie ząbki,

paula2013 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę też Limetic i tez waga stoi w miejscu ale fakt jem jak opentana. A słodycze mogłabym pochłaniac tonami.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie nie , chciałam tylko zapytać jaką porcję dała , wczoraj co pisalam ze kolezanka pod koniec sierpnia rodziła i wrzuciła fotke z marchewką to leciały komentarze ze tak szybko i nagle padło pytanie o porcje , odpowiedź była taka ze dała jej 8łyżeczek , chyba jak na pierwszy raz to za dużo

Dobra niech Ci będzie, dałam jej jedną łyżeczkę, nie taką łyżeczkę metalową, tylko mam takie łyżeczki dla niemowląt i takiej jej dałam po jednej łyżece przez 3 dni, podobnie jabłuszka,

skabarka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i żeby nie było, jabłuszko nie surowe, tylko gotowane, taka papa

skabarka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Co do prawidłowego trzymania, odkładania to ja chyba spotkam się z rehabilitantem i zobaczę co on powie. Bo jednak widzę u nas dużo błędów. Nawet na zdjęciu widać, że młody podnosząc główkę podnosi też nóżki. U nas w rodzinie wszyscy wysocy i większość ma właśnie problemy z kręgosłupem..może dzięki większej świadomości w jakimś stopniu syna to ominie
    Jak szukałam miejscówki dla mojej to widziałam, że rehabilitanci maja coś takiego jak "Instruktaż pielęgnacyjny" w cenie około 100zł. Nawet teoretycznie zdrowemu dziecku takie coś świetnie się przyda.
    Nóżki nie powinny się za bardzo unosić (nie powinna się robić łódeczka z ciała), a przede wszystkim jak patrzę na zdjęcie, to raczki są źle. Dla naszych "dużych" dzieciaków łokcie muszą być przed linią barków (czyli wyciągnięte do przodu). Maluchom które dopiero zaczynają unosić głowę czasem się rączki tak przystawia, na zachętę ;) ale u starszych dzieci już tak być nie powinno. Za to książeczka super położona, właśnie ma być na dole, a nie od góry bo to prowokuje do zadzierania głowy.

Powiem wam, że jestem dumna z mojej córy, ćwiczenia dają super efekty. Zaledwie 3 dni, a ja już widzę duży postęp. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 21:53

Anitka201 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dobra niech Ci będzie, dałam jej jedną łyżeczkę, nie taką łyżeczkę metalową, tylko mam takie łyżeczki dla niemowląt i takiej jej dałam po jednej łyżece przez 3 dni, podobnie jabłuszka,
    No i widzisz zrobilas jak chcialas , kupy normalne były po tym ? I czy bedziesz teraz kontynuowała codziennie czy co jakis czas ?
    Ja się boję tego wprowadzania :D tzn właśnie wiem ze po 4msc wprowadzic chce ale jak by to nazwac dawkowania nie znam i częstości

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha mialam pytac bo lenka przypomniala , jak klade małą na brzuszek to ona leży i glowa w lewo , dopiero podnosi jak jiz nie chce i placze :/
    Co robic ?

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak zareagowała Zuzia? Smakowało jej? Ja w styczniu chce zacząć wprowadzać i ciekawa jestem reakcji małego czy będzie mu smakowało. ...

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    No i widzisz zrobilas jak chcialas , kupy normalne były po tym ? I czy bedziesz teraz kontynuowała codziennie czy co jakis czas ?
    Ja się boję tego wprowadzania :D tzn właśnie wiem ze po 4msc wprowadzic chce ale jak by to nazwac dawkowania nie znam i częstości

kupy normalne były, żadnych kolek i bólów brzuszka nie było, w przyszłym tyg chcę jej dać łyżkeczkę jakiegoś jogurciku dzieciowego ale coś mi mówi by z jogurtem poczekać, nie wiem zobaczę, na razie marchewka i jabłuszko co jakiś czas będę dawać.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wstrzymaj się z jogurcikiem. Bo tam jest gluten a nie wiesz jak Ci Zuzia zareaguje. Może wprowadź jej najpierw kaszkę z Nestlé która właśnie jest takim pierwiastkiem do wprowadzenia glutenu.

Moja Lencia pozna nowe smaki już po 12 grudnia. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Aha mialam pytac bo lenka przypomniala , jak klade małą na brzuszek to ona leży i glowa w lewo , dopiero podnosi jak jiz nie chce i placze :/
    Co robic ?
    Jeśli to tylko kwestia leniuszka, to możesz podłożyć zwinięty w wałeczek kocyk pod paszki dziecka. Albo najlepszy sposób - kłaść w poprzek na własnych kolanach - rączki przewieszone przez kolano, pupka w dół. Moja potrafi tak leżeć pare minut, normalnie na płasko po kilku chwilach zaczyna wycie (choć coraz dłużej wytrzymuje). Warto w trakcie klepać szybko po pupie, moją to uspokaja.
    aWxUw0M.jpg
    No i niestety, trzeba kłaść jak najczęściej, pokazywać zabawki, zachęcać - im lepiej wyćwiczy mięśnie tym chętniej będzie leżała. A pozycja na brzuchu jest kluczowa - z niej dziecko siada, zaczyna raczkować itd. więc naprawdę wartosie do niej przyłożyć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Lady wstrzymaj się z jogurcikiem. Bo tam jest gluten a nie wiesz jak Ci Zuzia zareaguje. Może wprowadź jej najpierw kaszkę z Nestlé która właśnie jest takim pierwiastkiem do wprowadzenia glutenu.

Moja Lencia pozna nowe smaki już po 12 grudnia. ☺

no właśnie czytałam o tym sporo, i im więcej czytam tym bardziej jestem na nie, o ile marchewka i jabłko czytałam to dość dużo osób zaczęło podawać w 3 miesiącu (moja mama mojej siostrze też tak wcześnie zaczęła podawać bo mleka nie chciała i w ostatniej rodzinie jak nianią byłam, też jabłko i marchewka od 3 miecha) pediatra nie miała zastrzeżeń, to na temat jogurtów pierwszych już mniej jest pozytywnych opinii i zaczekam z tym do 6 miesiąca

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:22

easymum, agatka196, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet dzięki za podpowiedź :-)

Ja chce wprowadzić marcheweczke tak po 4 mc zobaczymy jak to będzie :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocne Polaków rozmowy? Ktoś jeszcze karmi o tej porze? :)

Skusiłam się wczoraj wieczorem na Bavarię 0%. Całkiem smaczna :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla ja karmie :-) jak Twoje odciaganie?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka z raczkami to ja kombinowalam. Wyczytałam ze powinny być pod młodym (jak lezy na brzuszku) a on uparcie wystawiał je do przodu. Dlatego właśnie umowie się z rehabilitantem bo sama mogę zrobić coś nie tak i tylko jemu zaszkodze.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Jakkolwiek to głupio brzmi to uwielbiam te 'nocne' karmienia... wszystko ładnie, bez krzyku... dziś mieliśmy przekąskę o 1.30, a druga dopiero teraz także naprawdę baaardzo ładna nocka =)

Tak czytam i może też bym się umówiła do jakiegoś rehabilitanta z małą - chociażby tak dla swojego własnego spokoju, żeby sprawdzić czy wszystko okey i pouczyć się jak powinnam prawidłowo wykonywać pewne czynności... swoją drogą uważam, że takich rzeczy to kurde powinni gdzieś uczyć od razu po narodzinach dziecka, powinien być w szpitalach taki rehabilitancik i odwiedzać sale z mlodymi mamusiami robiąc przy tym jakieś krótkie szkolenie z najważniejszymi informacjami...

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam żeby moje kochane dziecię na karmić (bo zawsze jadł o 7) a moje dziecię pięknie smacznie dalej śpi :-)
    I znowu w nocy jedno karmienie o 2 :-)
    Mama wyspana to szczęśliwa mama :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 2712 2713 2714 2715 2716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ