Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bierze tabletki antykoncepcyjne cerazette? To podobno jedyne, które mozna brać przy karmieniu piersią.
Powiedzcie mi prosze - jak sie zaczyna je brać jesli jeszcze okres się nie pojawił? Tak po prostu obojętnie którego dnia mam zacząć?
Zapomnialam się dopytać lekarza
Ogólnie zdecydowałam sie na wkladke Mirena ale niestety juz teraz jest za późno na założenie i trzeba czekać do okresu:/
Nie lubię tabletek anty - ciekawe co tym razem mnie dopadnie- tycie, cellulit czy spadek libido
Zaczynasz któregokolwiek dnia - ochrona antykoncepcyjna wg mojej lekarki po 3-4 dniach. Ja też to biorę.4me lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
paula2013 wrote:W sumie to po tu jesteśmy żeby pytać doradzać itp.... ja tez kiedyś już chyba pytałam jak z tym zebem u Zuzi co też pozostało bez odzewu....nie wiem może Lady nie przeczytała bo nie zawsze pewnie każdy czyta wszystkie posty
Ale nie było to pytanie ze złośliwośći czy coś takiego poprostu mały mi się zaczal strasznie slinic, wkładać rączki do buzi i byłam ciekawa jak to jest z wychodzeniem ząbków. ...
Nie zauważyłam tego postu, ząbka nie ma, faktycznie jak mówiła któraś takie białe pod dziąsłami ma, ale to jeszcze nie ząbki,paula2013 lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Nie nie , chciałam tylko zapytać jaką porcję dała , wczoraj co pisalam ze kolezanka pod koniec sierpnia rodziła i wrzuciła fotke z marchewką to leciały komentarze ze tak szybko i nagle padło pytanie o porcje , odpowiedź była taka ze dała jej 8łyżeczek , chyba jak na pierwszy raz to za dużo
Dobra niech Ci będzie, dałam jej jedną łyżeczkę, nie taką łyżeczkę metalową, tylko mam takie łyżeczki dla niemowląt i takiej jej dałam po jednej łyżece przez 3 dni, podobnie jabłuszka,skabarka lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Co do prawidłowego trzymania, odkładania to ja chyba spotkam się z rehabilitantem i zobaczę co on powie. Bo jednak widzę u nas dużo błędów. Nawet na zdjęciu widać, że młody podnosząc główkę podnosi też nóżki. U nas w rodzinie wszyscy wysocy i większość ma właśnie problemy z kręgosłupem..może dzięki większej świadomości w jakimś stopniu syna to ominie
Nóżki nie powinny się za bardzo unosić (nie powinna się robić łódeczka z ciała), a przede wszystkim jak patrzę na zdjęcie, to raczki są źle. Dla naszych "dużych" dzieciaków łokcie muszą być przed linią barków (czyli wyciągnięte do przodu). Maluchom które dopiero zaczynają unosić głowę czasem się rączki tak przystawia, na zachętęale u starszych dzieci już tak być nie powinno. Za to książeczka super położona, właśnie ma być na dole, a nie od góry bo to prowokuje do zadzierania głowy.
Powiem wam, że jestem dumna z mojej córy, ćwiczenia dają super efekty. Zaledwie 3 dni, a ja już widzę duży postęp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 21:53
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Dobra niech Ci będzie, dałam jej jedną łyżeczkę, nie taką łyżeczkę metalową, tylko mam takie łyżeczki dla niemowląt i takiej jej dałam po jednej łyżece przez 3 dni, podobnie jabłuszka,
Ja się boję tego wprowadzaniatzn właśnie wiem ze po 4msc wprowadzic chce ale jak by to nazwac dawkowania nie znam i częstości
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:No i widzisz zrobilas jak chcialas , kupy normalne były po tym ? I czy bedziesz teraz kontynuowała codziennie czy co jakis czas ?
Ja się boję tego wprowadzaniatzn właśnie wiem ze po 4msc wprowadzic chce ale jak by to nazwac dawkowania nie znam i częstości
kupy normalne były, żadnych kolek i bólów brzuszka nie było, w przyszłym tyg chcę jej dać łyżkeczkę jakiegoś jogurciku dzieciowego ale coś mi mówi by z jogurtem poczekać, nie wiem zobaczę, na razie marchewka i jabłuszko co jakiś czas będę dawać. -
Lady wstrzymaj się z jogurcikiem. Bo tam jest gluten a nie wiesz jak Ci Zuzia zareaguje. Może wprowadź jej najpierw kaszkę z Nestlé która właśnie jest takim pierwiastkiem do wprowadzenia glutenu.
Moja Lencia pozna nowe smaki już po 12 grudnia. ☺ -
Staraczka23 wrote:Aha mialam pytac bo lenka przypomniala , jak klade małą na brzuszek to ona leży i glowa w lewo , dopiero podnosi jak jiz nie chce i placze
Co robic ?
No i niestety, trzeba kłaść jak najczęściej, pokazywać zabawki, zachęcać - im lepiej wyćwiczy mięśnie tym chętniej będzie leżała. A pozycja na brzuchu jest kluczowa - z niej dziecko siada, zaczyna raczkować itd. więc naprawdę wartosie do niej przyłożyć. -
adzia wrote:Lady wstrzymaj się z jogurcikiem. Bo tam jest gluten a nie wiesz jak Ci Zuzia zareaguje. Może wprowadź jej najpierw kaszkę z Nestlé która właśnie jest takim pierwiastkiem do wprowadzenia glutenu.
Moja Lencia pozna nowe smaki już po 12 grudnia. ☺
no właśnie czytałam o tym sporo, i im więcej czytam tym bardziej jestem na nie, o ile marchewka i jabłko czytałam to dość dużo osób zaczęło podawać w 3 miesiącu (moja mama mojej siostrze też tak wcześnie zaczęła podawać bo mleka nie chciała i w ostatniej rodzinie jak nianią byłam, też jabłko i marchewka od 3 miecha) pediatra nie miała zastrzeżeń, to na temat jogurtów pierwszych już mniej jest pozytywnych opinii i zaczekam z tym do 6 miesiąca -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Jakkolwiek to głupio brzmi to uwielbiam te 'nocne' karmienia... wszystko ładnie, bez krzyku... dziś mieliśmy przekąskę o 1.30, a druga dopiero teraz także naprawdę baaardzo ładna nocka
Tak czytam i może też bym się umówiła do jakiegoś rehabilitanta z małą - chociażby tak dla swojego własnego spokoju, żeby sprawdzić czy wszystko okey i pouczyć się jak powinnam prawidłowo wykonywać pewne czynności... swoją drogą uważam, że takich rzeczy to kurde powinni gdzieś uczyć od razu po narodzinach dziecka, powinien być w szpitalach taki rehabilitancik i odwiedzać sale z mlodymi mamusiami robiąc przy tym jakieś krótkie szkolenie z najważniejszymi informacjami...easymum lubi tę wiadomość
-
Ja się obudziłam żeby moje kochane dziecię na karmić (bo zawsze jadł o 7) a moje dziecię pięknie smacznie dalej śpi
I znowu w nocy jedno karmienie o 2
Mama wyspana to szczęśliwa mama