X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Sie zapytalam , bez ataku

Moim zdaniem to doskonałe zdajesz sobie sprawę, że tego typu pytania akurat w kierunku Lady tylko wzbudzają niepotrzebne zamieszania, wiec po to komu.... nie wierzę, ze aż tak bez powodu byłaś ciekawa czy Zuzia spróbowała marchewki =)

4me ja brałam przez miesiąc Owulan i zrezygnowalam... tez nie o Lubie tabletek, do tego mam problemy z hormonami, wiec sobie darowalam...
    11.12 jestem umówiona na wizytę u gina i tez będę zakładać wkładkę, tyle ze ja biorę ta jaydess. Mnie gin powiedział tak, ze jak zacznę miesiaczkowac to mam faktycznie przyjść założyć w pierwszych dniach miesiączki, ale jeszcze do tej pory okres nie wróci to założyć ją mogę każdego dnia =)

4me lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:25

4me lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenys przypomnialo mi sie tylko to zapytałam

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to po tu jesteśmy żeby pytać doradzać itp.... ja tez kiedyś już chyba pytałam jak z tym zebem u Zuzi co też pozostało bez odzewu....nie wiem może Lady nie przeczytała bo nie zawsze pewnie każdy czyta wszystkie posty
    Ale nie było to pytanie ze złośliwośći czy coś takiego poprostu mały mi się zaczal strasznie slinic, wkładać rączki do buzi i byłam ciekawa jak to jest z wychodzeniem ząbków. ...

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Staraczka pewnie sama chce dać marchewkę dlatego pyta ☺☺☺

Lilla My lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze tabletki antykoncepcyjne cerazette? To podobno jedyne, które mozna brać przy karmieniu piersią.
    Powiedzcie mi prosze - jak sie zaczyna je brać jesli jeszcze okres się nie pojawił? Tak po prostu obojętnie którego dnia mam zacząć?
    Zapomnialam się dopytać lekarza :(
    Ogólnie zdecydowałam sie na wkladke Mirena ale niestety juz teraz jest za późno na założenie i trzeba czekać do okresu:/
    Nie lubię tabletek anty - ciekawe co tym razem mnie dopadnie- tycie, cellulit czy spadek libido ;) ;)
    Mi lekarz przepisał właśnie te, bo można je brać przy karmieniu piersią, dodatkowo ja mam problemy ze zbyt dużą krzepliwością i przepisał je też ze względu na to, bo mają jakiś tam inny skład niż zwykłe tabletki. Ja jeszcze okresu nie miałam, ale nie mówił że mam na niego czekać z braniem tabsów, tylko od razu brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 18:02

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    A Staraczka pewnie sama chce dać marchewkę dlatego pyta ☺☺☺
    Nie nie , chciałam tylko zapytać jaką porcję dała , wczoraj co pisalam ze kolezanka pod koniec sierpnia rodziła i wrzuciła fotke z marchewką to leciały komentarze ze tak szybko i nagle padło pytanie o porcje , odpowiedź była taka ze dała jej 8łyżeczek , chyba jak na pierwszy raz to za dużo

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info czyli biorę pierwszego lepszego dnia.
    Nie jestem szczęśliwa ale cóż skoro moj ginekolog nie zakłada inaczej wkladki to musze czekać ale jestem baaaardzo niezadowolona, ze musze je brać :/ Mowil, ze to zalozenie byloby teraz mocno nieprzyjemne i trzeba czekać aż się szyjka rozszerzy. Gdyby to zrobila do 6 tygodni po porodzie to nie trzeba by czekać a teraz juz za pozno- szyjka sie zwezyla.
    Nie zdecydowałam sie tez na ta wkladke z miedzią bo podobno jest duże ryzyko, miesiączki po niej bez ciut sluzsze, bardziej obfite i bolesne. A ja juz maialam to wszystko i to w dużym nasileniu wiec tym bardziej tego nie polecal dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 18:38

Luna1 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me tam moja wkladka tez nie jest ta miedziana, tylko tego samego typu jak mirella - różnica jest taka, że moja będzie na 3 lata i jest ponoć znacznie mniejsza niż mirella, dlatego polecana dla kobiet które nie rodziły lub miały cc =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez biore limetic ale jem normalnie, niesety waga staneła, ale czy to skutek tabletek czy poprostu tak miało być, że 2 kg więcej niż przed ciążą nie wiem ;/

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin tylko tłumaczył, że te tabsy zaczynają działać dopiero 7go dnia, więc do tego czasu trzeba się dodatkowo zabezpieczać. A w ogóle to na wstępie spytał, czy karmię częściej niż co 6 godzin, jeśli tak, to teoretycznie karmienie działa antykoncepcyjnie bo blokuje wydzielanie się hormonów, czy jakoś tak, ale sam powiedział, że lepiej nie testować tej metody. Na dłuższą metę polecał wkładkę, powiedział że to może być na tyle bolesne, że jeśli sobie życzę uśpienie, to on załatwi anestezjologą, zasnę na 5 minut i nie będę nic czuć. Ze wszystkim kosztuje to u niego 1300 zł. A z drugiej strony to małżon wyszedł z propozycją wazektomii, bo nie widzi sensu robienia wkładek, a ja na tabsy źle reaguję i też ze względu na moje leki na insulinooporoność nie powinnam ich brać, więc to cerazette to i tak bardziej doraźnie, niż na dłuższa metę.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ostatnio zastanawiałam się co u Ciebie bo dawno się nie odzywalas :-)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze tabletki antykoncepcyjne cerazette? To podobno jedyne, które mozna brać przy karmieniu piersią.
    Powiedzcie mi prosze - jak sie zaczyna je brać jesli jeszcze okres się nie pojawił? Tak po prostu obojętnie którego dnia mam zacząć?
    Zapomnialam się dopytać lekarza :(
    Ogólnie zdecydowałam sie na wkladke Mirena ale niestety juz teraz jest za późno na założenie i trzeba czekać do okresu:/
    Nie lubię tabletek anty - ciekawe co tym razem mnie dopadnie- tycie, cellulit czy spadek libido ;) ;)[/QUOTnie
    NIE czekasz do okresu po porostu bierzesz ale pierwsze 8 dni sie zabezpieczasz.Ja dostałam jekieś dzwne pamienia i chyba okres na koniec co trwało 2 tyg taki plamienia na wkładce noo i opakowanie za opoakowaniem bez prezwy

4me lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie wydaje ze już jedno coś powiedzmy na kształt okresu za mną, bo jakieś dwa tygodnie temu miałam przez kilka dni plamienia i strasznie mnie wypryszczyło, a teraz mam taki śluz jak w dni płodne.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    4me tam moja wkladka tez nie jest ta miedziana, tylko tego samego typu jak mirella - różnica jest taka, że moja będzie na 3 lata i jest ponoć znacznie mniejsza niż mirella, dlatego polecana dla kobiet które nie rodziły lub miały cc =)
    Pewnie ti jest tak, ze mój gin zakłada miedziana i mirelle i tyle dlatego takie poleca ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny- ze na poczatku trzeba sie dodatkowo zabzpieczac to wiem.
    Moj gin mowil jeszcze, ze z ta Mirrela najprawdopodobniej moje okrwsy beda mniej bolesne, krótsze i mniej obfite- oł je ;) a u 30% kobiet okres w ogóle się nie pojawia :O ale ma ona tez minus- jest ryzyko, ze przez,pierwsze pól roku beda wystepowac czeste plemienia i przez to dużo kobiet sie zniecheca i ja wyciąga :/ fajnie byloby juz teraz zacząć zatem by na wakacje nie miec tego problemu...
    U mnie 1200 na 5 lat- w sumie wychodzi taniej niż te beznadziejny tabsy.
    Wazektomia- super! Mąż robi co ma robić i nie ma problemu - jak bym byla pewna na 100%, ze koniec produkcji to bym w to szla :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wazektomia- super! Mąż robi co ma robić i nie ma problemu - jak bym byla pewna na 100%, ze koniec produkcji to bym w to szla :)
    No trochę w szoku byłam jak to zaproponował no bo przecież dla faceta jajka to świętość, a tu proszę. Zabieg w dodatku całkowicie odwracalny, można to odkręcić jak się człowiek jednak skusi na kolejne dziecko :P

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczepionka 5w1 pentaxim czy infanrix?
    Dziewczyny podpowoedzcie która lepszą bo ja już nic nie wiem z tego czytania A tych szczepionkach. Koszmar jakiś dla mnie to jest :-/

Tak e ogóle to chyba jako ostatni się szczepimy z forum.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Pewnie ti jest tak, ze mój gin zakłada miedziana i mirelle i tyle dlatego takie poleca ;)
    U mojego to samo. Mój mi pokazał inne statystyki wg których ponad 70% kobiet nie ma okresu a reszta tylko delikatne plamienia (przy mirenie ).
    Ja się decyduje właśnie na mirene :-) u mnie koszt 1300 i tez jak podliczylam tabletki plus wizyty to mirene wyszła taniej (licząc nawet ze zakładam na 3 lata i później 2 dziecko)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 20:45

4me lubi tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    szczepionka 5w1 pentaxim czy infanrix?
    Dziewczyny podpowoedzcie która lepszą bo ja już nic nie wiem z tego czytania A tych szczepionkach. Koszmar jakiś dla mnie to jest :-/

Tak e ogóle to chyba jako ostatni się szczepimy z forum.

Szczepiłam Pentaximem. Poki co nawet podwyższonej temperatury nie miał. Wybrałam go po przeczytaniu statystyk dotyczących NOPÓW. Po pentaximie było ich mniej niz po infanrixie.

Czarna_88 lubi tę wiadomość

in8vzdb.png
‹‹ 2711 2712 2713 2714 2715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ