Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Sie zapytalam , bez ataku
Moim zdaniem to doskonałe zdajesz sobie sprawę, że tego typu pytania akurat w kierunku Lady tylko wzbudzają niepotrzebne zamieszania, wiec po to komu.... nie wierzę, ze aż tak bez powodu byłaś ciekawa czy Zuzia spróbowała marchewki
4me ja brałam przez miesiąc Owulan i zrezygnowalam... tez nie o Lubie tabletek, do tego mam problemy z hormonami, wiec sobie darowalam...
11.12 jestem umówiona na wizytę u gina i tez będę zakładać wkładkę, tyle ze ja biorę ta jaydess. Mnie gin powiedział tak, ze jak zacznę miesiaczkowac to mam faktycznie przyjść założyć w pierwszych dniach miesiączki, ale jeszcze do tej pory okres nie wróci to założyć ją mogę każdego dnia4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W sumie to po tu jesteśmy żeby pytać doradzać itp.... ja tez kiedyś już chyba pytałam jak z tym zebem u Zuzi co też pozostało bez odzewu....nie wiem może Lady nie przeczytała bo nie zawsze pewnie każdy czyta wszystkie posty
Ale nie było to pytanie ze złośliwośći czy coś takiego poprostu mały mi się zaczal strasznie slinic, wkładać rączki do buzi i byłam ciekawa jak to jest z wychodzeniem ząbków. ...
-
4me wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bierze tabletki antykoncepcyjne cerazette? To podobno jedyne, które mozna brać przy karmieniu piersią.
Powiedzcie mi prosze - jak sie zaczyna je brać jesli jeszcze okres się nie pojawił? Tak po prostu obojętnie którego dnia mam zacząć?
Zapomnialam się dopytać lekarza
Ogólnie zdecydowałam sie na wkladke Mirena ale niestety juz teraz jest za późno na założenie i trzeba czekać do okresu:/
Nie lubię tabletek anty - ciekawe co tym razem mnie dopadnie- tycie, cellulit czy spadek libidoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 18:02
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaula2013 wrote:A Staraczka pewnie sama chce dać marchewkę dlatego pyta ☺☺☺
-
Dzieki dziewczyny za info czyli biorę pierwszego lepszego dnia.
Nie jestem szczęśliwa ale cóż skoro moj ginekolog nie zakłada inaczej wkladki to musze czekać ale jestem baaaardzo niezadowolona, ze musze je braćMowil, ze to zalozenie byloby teraz mocno nieprzyjemne i trzeba czekać aż się szyjka rozszerzy. Gdyby to zrobila do 6 tygodni po porodzie to nie trzeba by czekać a teraz juz za pozno- szyjka sie zwezyla.
Nie zdecydowałam sie tez na ta wkladke z miedzią bo podobno jest duże ryzyko, miesiączki po niej bez ciut sluzsze, bardziej obfite i bolesne. A ja juz maialam to wszystko i to w dużym nasileniu wiec tym bardziej tego nie polecal dla mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 18:38
Luna1 lubi tę wiadomość
-
4me tam moja wkladka tez nie jest ta miedziana, tylko tego samego typu jak mirella - różnica jest taka, że moja będzie na 3 lata i jest ponoć znacznie mniejsza niż mirella, dlatego polecana dla kobiet które nie rodziły lub miały cc
-
nick nieaktualny
-
Mi gin tylko tłumaczył, że te tabsy zaczynają działać dopiero 7go dnia, więc do tego czasu trzeba się dodatkowo zabezpieczać. A w ogóle to na wstępie spytał, czy karmię częściej niż co 6 godzin, jeśli tak, to teoretycznie karmienie działa antykoncepcyjnie bo blokuje wydzielanie się hormonów, czy jakoś tak, ale sam powiedział, że lepiej nie testować tej metody. Na dłuższą metę polecał wkładkę, powiedział że to może być na tyle bolesne, że jeśli sobie życzę uśpienie, to on załatwi anestezjologą, zasnę na 5 minut i nie będę nic czuć. Ze wszystkim kosztuje to u niego 1300 zł. A z drugiej strony to małżon wyszedł z propozycją wazektomii, bo nie widzi sensu robienia wkładek, a ja na tabsy źle reaguję i też ze względu na moje leki na insulinooporoność nie powinnam ich brać, więc to cerazette to i tak bardziej doraźnie, niż na dłuższa metę.
-
4me wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bierze tabletki antykoncepcyjne cerazette? To podobno jedyne, które mozna brać przy karmieniu piersią.
Powiedzcie mi prosze - jak sie zaczyna je brać jesli jeszcze okres się nie pojawił? Tak po prostu obojętnie którego dnia mam zacząć?
Zapomnialam się dopytać lekarza
Ogólnie zdecydowałam sie na wkladke Mirena ale niestety juz teraz jest za późno na założenie i trzeba czekać do okresu:/
Nie lubię tabletek anty - ciekawe co tym razem mnie dopadnie- tycie, cellulit czy spadek libido[/QUOTnie
NIE czekasz do okresu po porostu bierzesz ale pierwsze 8 dni sie zabezpieczasz.Ja dostałam jekieś dzwne pamienia i chyba okres na koniec co trwało 2 tyg taki plamienia na wkładce noo i opakowanie za opoakowaniem bez prezwy4me lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:4me tam moja wkladka tez nie jest ta miedziana, tylko tego samego typu jak mirella - różnica jest taka, że moja będzie na 3 lata i jest ponoć znacznie mniejsza niż mirella, dlatego polecana dla kobiet które nie rodziły lub miały cc
-
Dzieki dziewczyny- ze na poczatku trzeba sie dodatkowo zabzpieczac to wiem.
Moj gin mowil jeszcze, ze z ta Mirrela najprawdopodobniej moje okrwsy beda mniej bolesne, krótsze i mniej obfite- oł jea u 30% kobiet okres w ogóle się nie pojawia
ale ma ona tez minus- jest ryzyko, ze przez,pierwsze pól roku beda wystepowac czeste plemienia i przez to dużo kobiet sie zniecheca i ja wyciąga
fajnie byloby juz teraz zacząć zatem by na wakacje nie miec tego problemu...
U mnie 1200 na 5 lat- w sumie wychodzi taniej niż te beznadziejny tabsy.
Wazektomia- super! Mąż robi co ma robić i nie ma problemu - jak bym byla pewna na 100%, ze koniec produkcji to bym w to szla
-
4me wrote:Wazektomia- super! Mąż robi co ma robić i nie ma problemu - jak bym byla pewna na 100%, ze koniec produkcji to bym w to szla
4me lubi tę wiadomość
-
szczepionka 5w1 pentaxim czy infanrix?
Dziewczyny podpowoedzcie która lepszą bo ja już nic nie wiem z tego czytania A tych szczepionkach. Koszmar jakiś dla mnie to jest
Tak e ogóle to chyba jako ostatni się szczepimy z forum. -
4me wrote:Pewnie ti jest tak, ze mój gin zakłada miedziana i mirelle i tyle dlatego takie poleca
Ja się decyduje właśnie na mireneu mnie koszt 1300 i tez jak podliczylam tabletki plus wizyty to mirene wyszła taniej (licząc nawet ze zakładam na 3 lata i później 2 dziecko)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 20:45
4me lubi tę wiadomość
-
Czarna_88 wrote:szczepionka 5w1 pentaxim czy infanrix?
Dziewczyny podpowoedzcie która lepszą bo ja już nic nie wiem z tego czytania A tych szczepionkach. Koszmar jakiś dla mnie to jest
Tak e ogóle to chyba jako ostatni się szczepimy z forum.
Szczepiłam Pentaximem. Poki co nawet podwyższonej temperatury nie miał. Wybrałam go po przeczytaniu statystyk dotyczących NOPÓW. Po pentaximie było ich mniej niz po infanrixie.Czarna_88 lubi tę wiadomość