X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka- trzymaj się dzielnie! To minie i będziecie w końcu razem w domu!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o materacu tego typu zamiast tej maty? http://allegro.pl/materac-5x100x195-gimnastyczny-rehabilitacyjny-hit-i5810993784.html

Im więcej czytam o tych cholernych piankach tym bardziej przekonana jestem, że to zły pomysł. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy to jest pekinczyk ?
    Jechalam po kombinezon dla małej wracalismy tą samą trasą po jakis 10min i taka sunie prawie rozjechalismy , biegala wkoło aut ktore jezdzily , nie moglam jechac dalej i wzielam ją .
    Jest taka słodka az sie boję ze jej nie oddam nikomu

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1eb51f48afd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3814452b2a57.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kochane czy to jest pekinczyk ?
    Jechalam po kombinezon dla małej wracalismy tą samą trasą po jakis 10min i taka sunie prawie rozjechalismy , biegala wkoło aut ktore jezdzily , nie moglam jechac dalej i wzielam ją .
    Jest taka słodka az sie boję ze jej nie oddam nikomu

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1eb51f48afd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3814452b2a57.jpg
    to wyglada jak shitzu albo miks, mam prawie że identyczne w domu :D 99.9% szitzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 14:25

• trix Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka- śliczna sunia. podobna do shitzu, ale trochę mieszana. ale i tak cudna

la lenka - ja bym bardziej stawiała na taki materac. Będzie też dla starszego dziecka. Właśnie mojemu 7-latkowi planuję kupić, bo namiętnie ćwiczy przewroty:) Widziałam taki składany, ale chyba mniejszy na stronie ikei w dziale dziecięcym

dziewczyny, nie wiem, czy już o tym pisałyście... powiedzcie, co kupujecie maluchom pod poduszkę i choinkę???Myślałam o czymś do łóżeczka do manipulowania, ale w ogóle nie jestem na bieżąco z tym co jest na rynku ;)

A i pochwalę się, że zakupiłam, chustę. Jestem szczęśliwa, że się zdecydowałam. Mały bardzo lubi się nosić. Zasypia spokojnie w chuście. Ja odzyskałam ręce, które przy drugim dziecku są często potrzebne. świetnie sprawdziła się, jak miałam gości, a byłam sama. Nie musiałam znikać w sypialni, żeby usypiać małego, tylko go zamotałam i spał w najlepsze. Myślę o szkoleniu z wiązania, bo będzie w pobliżu mojego domu w sobotę.

A i we wtorek mąż mi umówił fachowców, żeby ocieplili nam 2 pokoje. Cwaniak..sam będzie w pracy do 20. hehe, a ja z dwójką sama w tym bałaganie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 16:45

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piesek oddany w dobre ręce , szwagra rodzice wzięli :)

Koleżanka mi pisała ze podobna do jej shitshu czyli pewnie tak jest , zdazylam dac zdjęcia na grupe miastowa a jakis debil pytal jaka to rasa ... jeden jedyny wśród wielu którzy cieszyli sie i pisali ze dobrze zrobilam zabierając z ruchliwej ulicy .

Trix ja narazie patrze po allegro co kupić , pomysłu brak bo wydaje mi się ze wszystko co na teraz to jest

trix lubi tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam podobnie brakuje mi pomysłu. ..ale liczę ze może Wy coś posunięcie

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł Mamuśki!
    Diatomka,ze spokojem,oby szybko zlecialo...
    U nas ok,Olcia przesypia po 3-4h w nocy,wiec już jak na Nią to super :)
    Póki co też nie szczepiłam,ponieważ chciałam poczekać do 3 mca.
    A tak to czas leci...mam trochę dość tych ciągłych pielgrzymek gości.Do Was też tak sie wszyscy wpraszają?miło mi,że mnie lubią i chcą poznać Olcie,ale niektórzy zero klasy i centralnie się wpraszają...Nawet jakieś stare zapomniane koleżanki,których wieki nie widziałam,nie dociera,że jeśli po 3 razy odmawiam to NIE oznacza NIE. Nikt nie kuma,że o 21 to ja nieprzytomna jestem i nie mam ochoty na wieczorne balowanie,no chyba że z moim snem.
    W przyszłą sobote przyjeżdża Teściowa," na parę dni", cokolwiek to znaczy...Lubię Ją bardzo,ale po ostatniej wizycie gdzie to byłam 3 tyg po porodzie musiałam to ja zajmować sie Nią,a nie na odwrót,już się boję...

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja jednak kupie te mate. Kurcze nie mozna przesadzac- przeciez moj syn nie bedzie jej jadl (chyba ;) ).
    A co do takich mat dla dorosłych. czy starszych dzieci do ćwiczeń, rehabilitacji to tez nie wiadomo co w nich jest i czy nie szkodzi przypadkiem... Podejrzewam, ze takich mat nikt nie bada po prostu i stad cisza ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piesek śliczny
    A mój od piątku marudny robi codziennie kupkę aż dziwne i zastanawiam się czy nie chory. Kupka nawet wczoraj dwa razy była i trochę rzadsza ale nie rzadka ani wodnista przy tym od piątku po południami marudny płacze i noszenie pomaga już nie wiem co robić ehh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 18:58

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka pokazałam mojemu wózek Elodie w romby i się zakochal ;) jak nic kupujemy po nowym roku ;) do tego zrobiliśmy analizę czy opłaca sie kupowac śpiworek elodie do spacerowki i wyszlo, ze tak. Mysle, ze w wieku ok 6 miesięcy maly bedzie juz chcial siedziec w spacerówce a na dworzu bedzie jeszcze zimno wiec śpiworek sie przyda :) na dodatek on ma 110 cm i jest tak uszyty, ze moze pelnic role spiworka na sanki czy zwykłego spiworu na wyjazdy wiec znalazłam usprawiedliwienie dla jego ceny ;) co wiecej przy 110 cm to i do 4 roku zycia moze posłużyć na wyjazdach ;)
    Jak widac nakręcona na cos kobieta zawsze sobie wutlumaczy dlaczego warto cos kupić:D

la_lenka, paula2013, Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La lenka ja jednak kupie te mate. Kurcze nie mozna przesadzac- przeciez moj syn nie bedzie jej jadl (chyba ;) ).
    A co do takich mat dla dorosłych. czy starszych dzieci do ćwiczeń, rehabilitacji to tez nie wiadomo co w nich jest i czy nie szkodzi przypadkiem... Podejrzewam, ze takich mat nikt nie bada po prostu i stad cisza ;)
    Ja postanowiłam, że przede wszystkim poradzę się rehabilitantki. Ale osobiście bardziej się obecnie skłaniam do materaca. Pomijając ten formamid - materac starczy na dłużej, przyda się i dla przedszkolaka/ucznia, a poza tym bardzo podoba mi się możliwość wykorzystania go jako awaryjnego łóżka - co u mnie jest na wagę złota.
    Owszem, jeśli chodzi o wygląd to przegrywa ze Skip hop, ale jak zamówię popiel to dramatycznie nie będzie. Chyba. ;)

My byliśmy dziś po raz pierwszy u teściów, mała była super grzeczna i wszyscy się zachwycali :D Ale oczywiście dzień pełen atrakcji, więc wieczorem wycie i usypianie 1,5h.

Aa, jeszcze znalazłam opinie, że te maty piankowe szybko się niszczą - że raz dwa widać zadrapania, wgniecenia od małych pazurków itp. A ja mam koty, z całkiem dużymi pazurami - więc tym bardziej. I chyba coś w tym jest, bo nigdzie nie znalazłam używanej maty do odsprzedaży. Więc już prawie się z tego pomysłu wyleczyłam, za dużo przemawia na nie. ;) Choć fakt, wygląda pięknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 20:26

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka pokazałam mojemu wózek Elodie w romby i się zakochal ;) jak nic kupujemy po nowym roku ;) do tego zrobiliśmy analizę czy opłaca sie kupowac śpiworek elodie do spacerowki i wyszlo, ze tak. Mysle, ze w wieku ok 6 miesięcy maly bedzie juz chcial siedziec w spacerówce a na dworzu bedzie jeszcze zimno wiec śpiworek sie przyda :) na dodatek on ma 110 cm i jest tak uszyty, ze moze pelnic role spiworka na sanki czy zwykłego spiworu na wyjazdy wiec znalazłam usprawiedliwienie dla jego ceny ;) co wiecej przy 110 cm to i do 4 roku zycia moze posłużyć na wyjazdach ;)
    Jak widac nakręcona na cos kobieta zawsze sobie wutlumaczy dlaczego warto cos kupić:D
    :-) mój małż sam juz nie wie co wybrać :-) bo mini tez się jemu bardzo podoba (szczególnie ten z flaga brytyjską )
    jeśli chodzi o spiworek to wg mnie najczęściej cena idzie w parze z jakością. Tez brałam pod uwagę to ze w przyszłym roku będzie na sanki i spacerowki. Kolejna sprawa to planujemy jeszcze jedno dziecko wiec na pewno zostanie wykorzystany :-)

• mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Raz próbowałam odciągnąć laktatorem z canpol i powiem Wam ze ewidentnie mi to nie szło tak samo z laktatorem z avent. Nie wiem może to ma jakieś znaczenie.

przepraszam, że tak wtrące, ale szukałam na forum postu laktatorach i znalzałam tu :)) mam takie samo doświadczenie z Canpolem, Aventu nie próbowałam. Ale np. próbowałam tą Medelę, co Tobie wychodzi - z nią mi też nie szło ;) ja znalazłam za to taki, przy którym pozostanę - ręczny Chicco natural Feeling. Ładnie, w sposób ciągły odciąga mleczko i do tego jest delikatny i dobrze dopasowuje się do piersi :))
    Jestem mega zadowolona, a jeszcze tydzień temu buszowałam po różnych forach internetowych szukając opinii co kupić :)) Więc najlepiej czytać, pożyczać od koleżanek aż się nie znajdzie odpowiedniego-bo jak pisałaś - dużo zależy od firmy :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ja miałam w sobotę gości, i dzisiaj gości i za tydzień bedą goście :)
    I mam zdjęcie jak mała stoi :) proszę :0) od wczoraj znowu zaczęła i nie chce przestać, chcę ją posadzić a ta stoi prosto i za nic nie chce się zgiąć
    5zioh4.jpg
    24v5jjs.jpg

od wczoraj też mamy nową zabawę, samolot, strasznie lubi jak ją daję wysoko ponad głowę,tak się zanosi ze śmiechu xD, mogę czy nie? Jak myślicie

sl09qg.jpg
    I jutro idziemy na kolejne szczepienie + rotawirusy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 22:41

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator marki Lansinoh i jestem zadowolona, chociaż nigdy wcześniej o nim nie słyszałam i w pierwszej kolejności chciałam kupić Canpol.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady uwazam ze za mała jest aby tak stać , samoloty hm jak robisz przed jedzeniem to chyba ok hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak robicie w tesco zakupy i macie karte do zbierania punktów to jest magazyn za grosz a tam zniżki na mleko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7c753ca3b52.jpg

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samoloty jak przed jedzeniem to ok gorzej po bo bym się bała że zwróci wszystko. Co do stania hmmm moim zdaniem za mala na to ale zapytaj lekarza czy możesz tak jej pozwalać. Duża już ta Twoja córka

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Staraczka my i tak musimy placic cale kwoty bo mleko poczatkowe z 1 nigdy nie wystepuje w promocji przez to ze jest nacisk na promowanie kp. To dla nas kara ze nie karmimy;) dopiero z 2 moZna w promocji trafic

Lady no coz moja mala proboje sie o mnie zapierac ale jej to uniemoLiwiam, natomiast do glowy by mi nie przyszlo stawiac dziecko. Samolot jak lubi to czemu nie, ale jest i tak zabraniany przez naukowcow. Ja osobiscie zlosXze sie na meza jak mala podbnosi wyzej bo sama nie chcialabym tak byc podbiesiona ale to ja;)

Zdolowana jestem dziewczyny. Splakalam sie wczoraj wieczorem jak bobr:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2719 2720 2721 2722 2723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ